0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç 2002 ilk cikan vvti lardansa yag eksiltmesi var o kasada10 /40 degilde yag yakan araclar icin daha kalin yag önerisinde bulunuyorlardi.10/60 falan herhalde
10-40 olması yağ kalınlıklarının aynı olduğu anlamına gelmez. Mobil in yağı daha ince olabilir.Abi direk mobil 1 10w-60 a geç ona göre dene araç yağ eksiltiyor mu. Eksiltiyorsa ya idare edersin ya da yaptırırsın.
Benim bildiğim 10w60 10w40a göre daha ince yağ. Çünkü spor otomobillerde kullanılan bir yağ. Benim passatta bunu koydum keyfe keder
Daha önce senin bi araştırman vardı Mutlu yağ vizkozitelerinin grafiklerini vermiştin,ordaki verilere görede 10/40 veya bi başka vizkozite olması gerçekten ince-kalın yorumunu yapmamız için kesin veri değil.Bana göre mobil 10/40 çok ince kardeşim.Yağı motora doldururken görüyorsunuz yağ resmen su gibi.Zaten eksiltme miktarıda bu yönde.Bu yağ emin olmamakla birlikte benim araçta kompresyon eksikliğine yol açtı.Bu ifademi şu an eneos 10/40 kullanımı sonrasında daha da güçlendiricem,eminim buna.He başka sorun olabilir mi;evet olabilir,yanılmış olabilir miyim;evet olabilirim.Gözlemlemeye devam,bilimsel verilere ihtiyacımız her konuda olduğu gibi bu konuda da çok yüksek.Mesaj Birleştirildi: Şubat 22, 2016, 23:23:41Mobil 10/60 tam sentetik bir yağ olduğunu biliyorum ama ince-kalın bilmiyorum.Eneos 10-40 kullanayım memnun kalmaz isem ona geçeriz.10/60 da pahalı İlke.
10-60, soğukta da sıcakta da 10-40 a göre kalındır. Keyfe keder konulmaz İlkecim o, aracındaki kompresyon kaçağını engelleyebilmek adına kalın yağ koyarlar, rektefiyeyi erteleyebilmek adına. Mesaj Birleştirildi: Şubat 22, 2016, 23:25:13Dene abi, ama bence geç olmadan kalınlaştır ve 10w-60 mobil koy. Onda da yağ eksiltme varsa, yapabileceğin bir şey yok rektefiyeye girecek araç. Bu arada subap yağ lastiklerinin aşınması da yağ eksiltirmiş, yağ yakıyor mu emin misin? Belki çözüm basittir.
Her ikiside aynı soğuk viskoziteye sahip. Sadece 60 olan 40'a göre daha yüksek sıcaklığa göre daha fazla kalınlaşabilmektedir ve buna gerekte yoktur çünkü bu bir binek araç motorudur ve ülkemiz koşullarında sıcak viskozite için 40 yeterlidir. Tabii LPG varsa 50 yada 60 kullanılabilir.Konudaki aracın sekmanları ve subap gaydları bitmiş olmalı, yoksa bu motorda 0W-20 bile kullanılsa bu kadar eksilmemesi gerekirdi.
Benim passatta 2 tip yağ kullanılıyor. 5w 30 ve 10w60 idi. Kıbrıs sıcak memleket olduğundan ve arabayı aşırı zorladığımdan sıfır rektefiye yaptığım motoruma 10w60 kullanmaya devam ediyorum.Ben 5 lt castrol 10w60ı 250 tl ye aldım abi. Haberin olsun
rektifiye zamanı gelmiş hocam. Efsanen kasa için 2 kere rektefeci ümit ustaya iş yaptırdım Merzifonda. İşini iyi yapıyor. Şu an arabamın subablar filan çok iyi ölçtürdüm. Burda ustamda ölçtü beğendi. Şu an yağ kaçağı ve su eksiltme yok ilk defa arabam su eksiltmiyor. Eksiltsede çok azdır. 2 yıldır ölçümde böyle doluluk denk gelmedi. Samsunu tercih edersin bilemem ama, işini iyi yapar maliyetide çok uygundur. Sen yine araştır hocam.
2 araç mı kullanıyorsun Barış? Ümit usta Suluova da mı Merzifon da mı?
Hangi yağı kullanırsan kullan yine eksiltme yapacak abi. Tek çözüm rektefiye.
Aynı problem benim arabada da var. İlk çıkan vvti motorların kronik sorunu. Benim görüştüğüm ustalar motor bloğu alüminyum olduğundan lpgli araçlarda motor bloğunun genleşmesinden kaynaklanıyor dedi. Daha sonraki yıllarda toyota soğutma sistemini geliştirerek bu sorunu çözmüş .Bana göre çözüm probleme iyi taraflarından bakmak, dert etmemek. Yağ yakmanın iyi tarafları :1- Yağ yakan motor daha uzun ömürlü olur.2- Daha seri olur.3- yakıtı daha az yakar. 4- Lpg de zaten firmalar motora extra yağ vb. katkı maddeleri püskürtmek için sistemler geliştirirken bizde bu kendiliğinden yapılıyor. Yazmış olduğum iyi yönleri kendim arabada gözlemliyorum. Önemli olan yağ koymayı unutup arabayı yağsız bırakmamak.