0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eneos ile durum ne Mehmet bey kontrol ettiniz mi? Bende merak ettim durumu.
Neredeyse konudan çıkan sonuç yağ yakan araba iyidir yönünde. Benim aracım öncesinde 1000 km de 1 litre yağ eksiltiyordu, duman atma vs. yoktu. Mayıs ayında 3 yıl dolacak, o zaman için 5 bin lira para harcayarak komple motor yaptırdım. Motordan sonra araba her konuda bambaşka bir araba oldu. Yağ yakan araba ne az yakıyor ne de performanslı oluyor.
Mehmet Bey, iki tür yağ yakma durumu var. Birincisi motor uzun kmler yapmıştır, yerine göre 200 bin, 300bin .....1 milyon km.(Vvti motorlarda 600 bin yapan polis arabaları olduğunu duydum). Artık ömrünün sonuna gelmiştir motor aşırı derecede yakıt yakmaya başlamıştır, çekişten düşmüştür rektifiye kaçınılmazdır. İkincisi yani bizim arabalardaki olan durum motor yağı bir şekilde yanma odasına girerek yanıyor. Daha önce belirttiğim gibi yakıtı daha az yakarak daha iyi performans gösteriyor. Sonuçta tercih meselesi ben yağını her zaman takip edemem diyen rektifiye yaptırabilir.
Wankel motor olmadığı sürece yağ yakması iyi değildir. Performans almak için zorladıkça daha çok yağ yakacak, yağ koruyamadığı için aşınma gün geçtikçe daha çok artacak.