0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, 2008 model corolla comfort aracımı 76.000 km de sattım. Ve satmama en büyük sebep MMT.
MMT kullanıp çok memnunum diyeni pek duymadım . Sanayideki ustam bile acemi şoför araba kullanır gibi araç vites değiştiriyor diyordu .
Bende mmt araç kullanıyorum ve çok memnunum hele kalibrasyon yaptırdıktan sonra dahada ısındım araca kesinlikle araç üretim amacını karşılıyor ekonomik otomatik sağlam.Olay beklentiler ve seçimler arasında sıkışıyor.Bizde ki tek sıkıntı ne istediğinle ne almamız gerektiğini bilememek
MMT ile 1,5 yılım doldu ve 6 ayda anca alıştım diyebilirim. Şanzıman yağı ve baskı balata değiştirdim 80.000lerde. Ondan mıdır nedir bilmiyorum ama sonrasında sanki hissetmiyorum o geçişleri. Kendime soruyorum alışmadan mı diye ama araç 2ye geçerken bile sarsmıyor nerdeyse artık eskisi gibi. Yokuş çıkarken 2den 1e ani düşünce bile eskisi gibi kızdırmıyor beni.Akıyor vites geçişleri sanki. Tam toyotadan uzaklaşacakken TSI DSG'lere ilgi duyarken, böyle ya alışmam ya da gerçekten viteslerin "akması" beni toyotaya bağladı diyebilirim.
İnsanların MMT den memnun olması güzel ama her şey memnuniyet değil ki. Keyif vermiyor. çok yavaş. tamam belki alışınca az da olsa hızlı gibi olabilir ama konforu diğer şanzımanlara göre daha düşük.
neden sadece corolla'da kaldı diye bir düşünmek gerek. veya corolla niye avrupa'da yok da diyebiliriz ama konu dışına çıkmış oluruz. müşteri profili ve bilinci önemli. robotize şanzımanlı araç günümüzde çok az kaldı. fransızlar bile tam otomatiğe geçti. tabi dizelde 1.4 lt'lik komik rekabet gücü olmayan hacime cvt ya da a\t şanzıman koyabileceklerini sanmıyorum. bence bu noktada ya sadece manuele dönmeleri gerek ya da zaten avensis'ten pahalı olan corolla'ya biraz daha "ayar çekerek" yüksek hacimde yeni bir versiyona geçmeleri gerek. bunların hepsi yatırımla olacağı ve toyota'nın şu aralar kâr üzerine odaklandığını düşünürsek robotize şanzımanın vasiyetini hazırlaması gerektiğini söylemek hayâl olmayacaktır.