0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yusuf bey forumda bir arama yapın. mmt'de başına insanların neler gelmiş bir göz gezdirin. beklentileri hüsrana dönüşen tüketicileri kastetmiyorum. gerçekten sorun yaşayanlar.sistemin üretim ve satış açısından başarılı olup olmamasını tartışmıyoruz. 2000'li yılların başındaki teknoloji ile bugünkü standartlar farklı. öyle olsaydı toyota'da tam otomatik şanzımandan devam edilirdi ancak günün standartlarını karşılamak için cvt'ye geçildi. bugün bir otomobil üreticisinin tam otomatik şanzımanı ekonomik kılabildiği düşünülürse; kimsenin "otomatik" adı altında standart bir binek araçta robotize şanzıman satmaya hakkının olmadığını düşünüyorum. benim ne düşündüğümün de çok bir önemi yok, şanzımanı görüp vazgeçen insanların sayısı az değil. otomatik şanzımanın önemli bir parçası da konfordur. vites değiştirirken zaman kaybeden, güç kesintisini bariz belli eden bir şanzımanı da insanların almak istememesi doğaldır.
Burak bey sevmemiş satmış daha neyini sorguluyorsunuz.
MMT: İşin tekniğinden anlamayıp, kullanmayı bilmeyenlerin veya bulundukları ortamda kullanılmasının zor olduğu ve kullanıp beğenmedikleri şanzıman türüdür.
Tamam da arıza mı vermiş yoksa konforundan mı şikayetçi olmuş ya da kullanmayı mı becerememiş. Sorunu anlamaya çalışıyoruz. Burası sonuçta bilgi paylaşım mekanı. İleride almak düşüncesinde olan insanlara referans olur.
Arkadaşlar merhaba:mm/t şanzumanı niye bu kadar öcü gibi görüyorsunuz anlamıyorum.Benim aracım 2006 dizel sedan mm/t 140 bin de aldım.141 binde baskı-balata-bilya değiştirdim,aracım şu an 176 binde.Böyle bir keyif yok.Aracı otomatik kullanabildiğiniz gibi canınız sıkıldı diyelim buyrun manuel kullanın.Belki lambalarda ilk kalkışlarda çok seri olmayabilir ama ondan sonra tutabilene aşk olsun.Ben aracımla YÜKSEK.hıza çok rahat çıktım(Marifetmiş gibi söylemiyorum,1.4 dizel ve mm/t ile yapılabileni aktarmak için)Zaten bu radar kontrollerini had safhada olduğu Türkiye trafiğinde bu yetiyor ve artıyor bile.Gerektiğinde kalibrasyonunu yaptırıp vites geçişlerini hissedemeyeceğiniz bir şanzıman mm/t.Düşük vitesli çıkmanız gereken rampalarda manuel kullanın,hiç bir zaman mm/t şanzıman sıkıntı yaratmaz.Şöyle bir sorum var acaba 2006 ile 2008 model araçların mm/t şanzumanları farklı mı.Trafik kurallarına uygun olmayan paylaşım
Neyi kullanmayı beceremeyecek ki, ben ilk bindiğim gün alıştım, alırsın manuel moda; vitesi değiştirmen gerektiğinde direksiyondan değiştirirsin o sıra da ayağını gazdan çekersin, araba sarsılmadan vites atar, veya rampa da manuele alırsın, yine direksiyondan değiştirirsin yine bi sorun kalmaz, yokuşta kalkarken alırsın manuele 1 ile çıkarsın yine sorun kalmaz, bunu 15 yıldır her türlü arabayı kullanan ben, 10.cu dakikasında alıştım ve kavradım, iyi de şimdi sorun şu bütün bu işlemleri yaptıktan sonra MMT zımbırtısının ne anlamı kalıyor arkadaş? Bütün bu işlemleri ben yapacak olduktan sonra zaten manuel araç kullanırım hem de keyfi ve hızlanması yanıma kar kalır. Şu an bindiğim 3.20d otomatik, işte otomatik budur, MMT ne ya Toyota'nın beceriksizliği, ne otomatiği ya komedi..
Hayırlı olsun. Anladığım kadarı ile etki, altında kalmışsınız. Çok da anlamıyorsunuz herhalde arabadan.Ben kamyon gibi vites atan volvo s60 sürdüm, pejo 407 tam otomatik vitesin yolda bıraktığını gördüm. DSG şanzumanın hiç hiisettirmeden sürekli 4.viteste çakılı kaldığını gördüm. Bla Bla Bla....Forumlarda sizin gibi şöförler mmt şanzıman hakkında yazıp, acemi şöförleri etki altında bırakıyor. Ben altı sene kalibrasyon yaptırmayan mmt şanzıman kullanıcı gördüm. Vites geçişleri sarsıntılı yazmıştı. Daha ne olsun.Siz gidin inşallah dsg şanzumanlı araç alın. Ve inşallah şanzıman elinizde kalmasın. O zaman aracı satamazsınız da ben söyleyeyim.