Gönderen Konu: VİCDAN  (Okunma sayısı 3277 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 4d4 elegance mmt
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 220
  • Model Yılı: '07
  • 92 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
VİCDAN
« : Şubat 17, 2016, 13:34:31 »
Değerli TCT sakinleri, selamünaleyküm, merhaba
İçimizde elbette ADAM gibi araç kullanan saygın kardeşlerimiz, abilerimiz vardır. Onların modifikasyon zevkine yüksek saygı duyuyorum. Aşağıda söylediklerim sizin yüksek kişiliğinize değil. Üzülerek belirtiyorum ki şuana kadar henüz modife olup da iyi kullanılan bir araç görmedim.

Naçizane tavsiyem havanın üzerinde, demir çeliğin içinde olduğunuzu lütfen unutmayın!
Siz aracınızda ne taşıyorsunuz bilmem ama ben oğlumla, ailemle oluyorum genelde.
Sizden ricam egzozunuz, beyaz kör edici ışıklarınız, yüksek ses müziklerinizin, ara gazlarınızın, trafikte estirdiğiniz terörün zevkini müsait yerlerde çıkarsanız, masum insanların olmadığı başka yerlerde tepinseniz, cefasını biz çekmesek olmaz mı?
Saygılar sunarım, keyifli, kazasız, belasız sürüşler dilerim. Sürçü lisan ettiysek affoluna.

NOT: Bu sitemim dünkü kötü tecrübem neticesinde kaleme alınmıştır.

Sen seni bil,sen seni...

Toyota Club Türkiye

VİCDAN
« : Şubat 17, 2016, 13:34:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: VİCDAN
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2016, 13:46:03 »
Çok doğru bir noktaya parmak bastınız. Modifikasyon adına bazen arabalara ve diğer sürücülere sabotaj yapma göze alınıyor ama bu her zaman geçerli değil. Örneğin benim aracımda beyaz ampul var ( xenon değil ) orjinal narva ve göz almıyor vize de de sıkıntı çıkarmıyor eğer göz alsa vizeden geçmezdi diye düşünüyorum, ses sistemi orjinal, yaylarda ve yürüyende modifikasyon yok, krom egsoz ucu var ama o bile vidayla sıkıştırarak takıldı hiç bir şekilde ses vs yapmıyor ve çevreyi orjinal halinden fazla kirletmiyor, sadece dış görünüşü hoşuma gidecek ufak aksesuarlarla kendimi ve aracımı şımartarak kimseyi tehlikeye attığımı düşünmüyorum. Emin olun ki forumda da bir çok insan var benim gibi, sizde belirtmişsiniz zaten. Zaten trafik polisleri cam filimleriniz egsoz uçlarmıza ceza yazacağına bellirttiğiniz gibi olan ( modifikasyoncuyum diye gezen sabotajcılar yani ) araçları trafikten süresiz men etse bağlasa bir de toplumu tehlikeye atmaktan sürücülere çok uzun olmayan ama caydırıcı hapis cezaları verse hiç bir sıkıntı kalmaz. Benim düşüncem böyle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2016, 15:23:44 »
Yazılanlara kesinlikle katılmakla beraber bu olayların sadece modifiye araçlarda değil orjinal fabrika çıkışlı özellikle Yeni Kasa Bmw 3 ve 5 kasalardaki Şimşek Efektli Uzun farları bilerek arka arkaya öndeki sürücüyü kör edercesine selektör yapanlara ne demeli acaba  :olmamış:

Hafta sonları Bursa-İstanbul arası yol gidip geliyorum,sabah karanlığında yola çıkıp akşam karanlığında dönüyorum.Çünkü bu tip farların patlama ve sönme hızları çok hızlı olduğu için ışığın nerden geldiğini bile anlayamıyorum bazen.

Halogen ampulde en azında patlama ve sönme hızları daha yavaş olduğu için gayet net belli oluyor arkadaki aracın nerden geldiğini görebiliyorum ve panikletmiyor.

Emin olun bence bu tip uzun farlar bence yasaklanmalı yada bunların selektör mekanizmaları farklı bir şekilde olmalı.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2016, 15:26:49 »
Yazılanlara kesinlikle katılmakla beraber bu olayların sadece modifiye araçlarda değil orjinal fabrika çıkışlı özellikle Yeni Kasa Bmw 3 ve 5 kasalardaki Şimşek Efektli Uzun farları bilerek arka arkaya öndeki sürücüyü kör edercesine selektör yapanlara ne demeli acaba  :olmamış:

Hafta sonları Bursa-İstanbul arası yol gidip geliyorum,sabah karanlığında yola çıkıp akşam karanlığında dönüyorum.Çünkü bu tip farların patlama ve sönme hızları çok hızlı olduğu için ışığın nerden geldiğini bile anlayamıyorum bazen.

Halogen ampulde en azında patlama ve sönme hızları daha yavaş olduğu için gayet net belli oluyor arkadaki aracın nerden geldiğini görebiliyorum ve panikletmiyor.

Emin olun bence bu tip uzun farlar bence yasaklanmalı yada bunların selektör mekanizmaları farklı bir şekilde olmalı.
Olur mu Bekir abi. Bayiler nerden para kazanacak. Zengin nasıl böbürlenecek o özellikler olmasa.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2016, 15:48:36 »
bunlar hep fast and furious un ülkemize hediyeleri. Biz zaten hiçbir şeyi kararında yapmayız ki illa bknu çıkaracağız. Allah ıslah etsin nediyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2016, 18:20:54 »
Fİat Doblo, Fiarino, Linea, VW Transporter gibi arabaları da ilave etmek lazım bu yazınıza çünkü bu arabaları kullananlarda genelde böyle bahsettiğiniz şekilde kullanıyorlar.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2016, 18:45:55 »
en güzeli de gelip başlıkta günah çıkartanlar. bende de var ama kimseye zarar vermiyorum, gözleri almıyorum, dalgaların köpürmesi, anlayamazsınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2016, 20:08:40 »

en güzeli de gelip başlıkta günah çıkartanlar. bende de var ama kimseye zarar vermiyorum, gözleri almıyorum, dalgaların köpürmesi, anlayamazsınız...
Halojen beyaz ampul kullanıyorum keşke imkanımız olsa da görseniz göz almıyor zaten benim gözlerim aşırı hassas olduğu için bende merceksiz fara xenon ve çin malı kalitesiz beyaz ampullere isyan ediyorum. Rahatsız olduğum birşeyi başkasına yapmam, günah çıkarma olarak görmenize ve ters algılanabilecek şekilde yazmanıza gerek yoktu. Neden üstünüze alındınız derseniz başlığa o şekilde yazan birtek ben varım ve yazma sebebimde benim gibi modifiye sevipte birşeyler yapmak isteyenlere örnek olmak istedim, emin olun aracımda trafiğe ve çevreye zarar verecek hiçbir modifikasyon olmamakla birlikte kendimde gayet sakin bir sürücüyümdür hatta arkadaşlarım arasında alay konusu bile oluyor bu konu ama umursamıyorum. Bu ağır dalga geçen uslubunuzu gereksiz buldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2016, 20:21:01 »
Halojen beyaz ampul kullanıyorum keşke imkanımız olsa da görseniz göz almıyor zaten benim gözlerim aşırı hassas olduğu için bende merceksiz fara xenon ve çin malı kalitesiz beyaz ampullere isyan ediyorum. Rahatsız olduğum birşeyi başkasına yapmam, günah çıkarma olarak görmenize ve ters algılanabilecek şekilde yazmanıza gerek yoktu. Neden üstünüze alındınız derseniz başlığa o şekilde yazan birtek ben varım ve yazma sebebimde benim gibi modifiye sevipte birşeyler yapmak isteyenlere örnek olmak istedim, emin olun aracımda trafiğe ve çevreye zarar verecek hiçbir modifikasyon olmamakla birlikte kendimde gayet sakin bir sürücüyümdür hatta arkadaşlarım arasında alay konusu bile oluyor bu konu ama umursamıyorum. Bu ağır dalga geçen uslubunuzu gereksiz buldum.

size cevap olarak yazsam alıntı yapardım. bu tarz başlıklarda hep birkaç kişi gelip kendinden örnek veriyor. siz kendinizden eminseniz, vicdanınız rahatsa üstünüze alınmanıza gerek yoktur. eminim ilerleyen zamanlarda yine modifiyeden rahatsız olunan yazılarda gelip kendini ifade etmeye çalışanlar olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2016, 20:23:28 »
Selçuk bey fotoğraftaki aracın farları bile göz alıyor :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2016, 01:20:03 »
Hakan Bey kusura bakmayın ben yanlış anlamışım :) Zeki bey gece flaşlı çektim telefonla ondan öyle gözüküyor yoksa normal sarı ne kadar alıyorsa o kadar alıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2016, 01:54:15 »
Değerli TCT sakinleri, selamünaleyküm, merhaba
İçimizde elbette ADAM gibi araç kullanan saygın kardeşlerimiz, abilerimiz vardır. Onların modifikasyon zevkine yüksek saygı duyuyorum. Aşağıda söylediklerim sizin yüksek kişiliğinize değil. Üzülerek belirtiyorum ki şuana kadar henüz modife olup da iyi kullanılan bir araç görmedim.

Naçizane tavsiyem havanın üzerinde, demir çeliğin içinde olduğunuzu lütfen unutmayın!
Siz aracınızda ne taşıyorsunuz bilmem ama ben oğlumla, ailemle oluyorum genelde.
Sizden ricam egzozunuz, beyaz kör edici ışıklarınız, yüksek ses müziklerinizin, ara gazlarınızın, trafikte estirdiğiniz terörün zevkini müsait yerlerde çıkarsanız, masum insanların olmadığı başka yerlerde tepinseniz, cefasını biz çekmesek olmaz mı?
Saygılar sunarım, keyifli, kazasız, belasız sürüşler dilerim. Sürçü lisan ettiysek affoluna.

NOT: Bu sitemim dünkü kötü tecrübem neticesinde kaleme alınmıştır.
Rahatsız edenleri 155 ,i arayıp plakasını verip durumu bildirin .Bu şikayet değil bizlerin en doğal hakkıdır .Daha dün 14-15 yaşlarındaki veledler babasının veya annesininden izinsiz aldığı araçla deli gibi araç kullanıyor olduğunu farkettim diyorum neredeyse bizim Apartmanın duvarına çarpacaklarken son anda durup aynen tam gaz lastik sesi ile kaçtılar ben evden çıkıp müdahele edene kadar.Tabi durumu 155 e ihbar ettim .Böyle yapmazsak birilerinin canı yanar.Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2016, 02:29:09 »

Rahatsız edenleri 155 ,i arayıp plakasını verip durumu bildirin .Bu şikayet değil bizlerin en doğal hakkıdır .Daha dün 14-15 yaşlarındaki veledler babasının veya annesininden izinsiz aldığı araçla deli gibi araç kullanıyor olduğunu farkettim diyorum neredeyse bizim Apartmanın duvarına çarpacaklarken son anda durup aynen tam gaz lastik sesi ile kaçtılar ben evden çıkıp müdahele edene kadar.Tabi durumu 155 e ihbar ettim .Böyle yapmazsak birilerinin canı yanar.Saygılar...
Telefonla şikayetleri ciddiye alıyorlar mı bilmiyorum ben çok yaptım kırmızıda geçen mi desen yolun ortasında durup yolcu alan belediye otobüsleri mi desen amerikan park+ xenon sislerle bangır bangır gezen mi desen, otobanda ben 120 ile giderken beni sollayan otobüs mü desen... Uzayıp gider şikayetlerim ama en son yol ortasında tamda trafik ışıklarını geçer geçmez durup 10 saat yolcu alan kornaları hiçe sayan belediye otobüsünü şikayet ettiğimde 155 ten şu cevabı aldım, "özel bir etkinlikte tüm polis ekiplerimiz bimere yazın şikayetinizi" bu cevap bana aslında aramayın işimiz yok onla mı uğraşcaz gibi geldi ve pes ettirdi beni. Kaç defa emniyete gidip deli gibi araç kullanıyorlar biraz uygulama yapın dedim ama sadece bir defter dolusu cezayı gösterebildi, cezalar kesinlikle caydırıcı değil dediğim gibi süresiz araca el konsa veya caydırıcı bir hapis cezası verilse böyle olmaz. Örneğin ABD de yaşayan bir tanıdığım var ve söylediği aynen şu " Siz burda polis görmüyorsunuz, oralarda yiyorsa radara girsinler yiyorsa alkollü araç kullansınlar, direk hapis cezası veriliyor. Kimsenin cesareti yok kolay kolay burdaki gibi serserice araba kullanmaya ". Yani demek istediğim 155 i arasak ne fayda. Yazım uzun oldu ama son bir ekleme daha yapacağım, bir gün parketmiş halde arkadaşı beklerken, yolun ortasında giderken kız görüp durup air süspansiyonu bir aşağı bir yukarı tıs tıs kaldırıp kızlara bakıp gülen apaçi grubu denk geldi, 2 araç arkasında  da sivil polis aracı durmak zorunda kaldı tabi gençlerin haberi yok biz uzun süredir Muğlada okuduğumuz için göre göre tanıyoruz sivil polis araçlarını, gençler iyisiniz dedik " eyvallah " dediler, arkanızda sivil polis var diyince bir anda gazlayıp kaçtılar ama sivil polis sadece korna yapmakla kaldı. İnipte kardeşim şu arabanın derdi ne trafiği tıkadı demedi. Deseydi belki ceza yazardı ama üşengeçlikleri böyle insanlara fırsat verdi malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2016, 08:53:29 »
Yasim daha kucuk ama bende yukarda abinin bahsettigi gibi yavas kullanmamdan herkese alay konusu olurum, modifiye severim ama abartili ve arabanin orjinalini bozanlara ayar oluyum. Ve boyle trafikte ozellikle sirket arabalariyla insanlarin hayatini tehlikeye atan kisilere ayar oluyorum. Bana yaptiklari zaman sinir oluyorum vermeden duramiyorum.  Ayrica kisa mesafe kullanirken daha cok ofkeleniyorum , bundan da cok rahatsizim .
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 20, 2016, 00:35:58 »
21 yaşındayım allaha şükür çok fazla sürmedi erkenden bu işten vazgeçtim 20 yaşında ehliyet aldım ehliyet almadan önce yüksek hız , makas, emniyet şerit ihlali , sağlama fazlasıyla yapardım. Ama bir kaç olay gözünümün önünde olunca cok etkilendim ehliyetsiz genç ınsıgnıa kullanıyor yüksek hmede baya yüksek hızda giderken yaya gecidinde anne ye çarpıyor ve kadının kocası önceden vefat etmiş... işten eve giderken.... havada 4 5 taklla atıp yere çakıldı. ve motor ile araba çarpıştı cocuk motordan fırlayıp dereye fırladı. ve öldü bunları gördükten sonra şehir içi  hızım maksimum 60 km. geçen gün arkadasları bıraktım sağ şeritten gidiyorum bu sefer azıcık hızlandım 70 le giderken (SAĞ ŞERİTTE) duster'in teki sellektör çakıyor bende umursamadım halada dibime giriyor geç sol şerite bas git sonra eminiyet şeridine geçti neredeyse aynamı ucuracaktı... sonra ışıklarda duramadı kırmızıdayken poloya arkadan geçirdi :D dedim allahından buldun işte :D :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 20, 2016, 08:39:47 »
Abi çok güzel bir yazı olmuş. Tüm söylediğin kriterler gerçekten normal insanın yapacağı işler değil. Bu konuda denetimler artırılmalı ve cezalar artırılmalı.

Bu site de, o şekilde araç kullanan olduğunu sanmıyorum :).

Not : Müzik tesisatım var fakat şehir merkezinde çok nadirdir açtığım daha çok uzun yolda veya köy ortamında üç ayak oynayacak isek açarım yüksek sesi :D.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 20, 2016, 09:58:40 »

Ne olur ne olmaz genelde koltuk altında ya da bagajda durur göz yaşartıcı spreyle birlikte...  Özel yaptırdım Demirciye on kısmı  normalden kalın ve ağır salladım mi ya onun anası ağlayacak ya benim!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 20, 2016, 11:56:32 »

Ne olur ne olmaz genelde koltuk altında ya da bagajda durur göz yaşartıcı spreyle birlikte...  Özel yaptırdım Demirciye on kısmı  normalden kalın ve ağır salladım mi ya onun anası ağlayacak ya benim!
abi adami keser atar bu yapma etme trafikteki bi saniyelik sinir için
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 20, 2016, 11:57:42 »
modifiyecileri bunlarlami cezalandiracagiz? Bu bir şaka olmalı.

Syg.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 20, 2016, 13:19:32 »

Talat kardeşim! Kendini Diriliş Ertuğrul dizisindeki Turgut Alp mi sanıyon,  :argh:  Trafikte bunlara hiç gerek yok, bir anlık sinir için olmadık işler oluyor. En başta kendimde dahil olmak üzere sabırlı ve hoş görülü olabilsek keşke.
2011 Corolla D4D MMT