0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Biraz daha dene abi. Bunlara gelmeden önce daha basit şeylerden başla. Buji ve hava filtresi gibi. Şanzıman yağı gibi. 2 ayda bir motora bir şey olmaz. 200bin km ne ki Japonlar için. Ayar çektirdin lpg ye ama ltft arttığından olabilir.
Bu dediğin vites düşme olayı her arabada hemen hemen oluyor lpg dedikleri gibi arabadan bir vites düşürüyor ister istemez.
Buji ve hava filtresi yeni.Şanzıman yağı 1 yıl olmadı daha.(şanzıman yağının etkisi oluyor mu Mutlu bu duruma?).Benzin LTFT si de artmış mıdır;çünkü benzinde de aynı durum var? Araç rampaya sarınca ben hemen hissediyorum çekiş düşüklüğünü Mutlu.Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 20:19:06Önceden düşmeyen vites şu an düşüyor Tevfik Bey.
Benzinde de olunca ateşleme geldi abi. Peki orijinal buji mi kullanıldı? Toyota orijinalden başka bujiyi sevmiyor. Yani ne bileyim bir miktar daha soğuk ya da daha kısa almışındır vs. Ne yaptıktan sonra bu durum ortaya çıktı, hemen mi bir süreye yayılı biçimde mi hatırlayabiliyor musun?
Sizin araba hata ışığı yakmışmıydı?
Haklısım abi yağdan da yapabilir rüzgarın etkisi tabiki olur. Bir dahaki bakımda mobil 5-50 ye geç derim o zaman abi.
Mehmet hocam subab ayarından önce benim araç yokuş çıkmıyordu.Performans aşırı düşmüştü. Yakıt sarfiyatın nasıl hocam.
Şu an normal Barış Hocam;ama sonra ne olur bilmiyorum.
Bana motoru açacan gibime geliyor ama bunu emin ellerde açtırmak önemli. Yaza kadar beklerseniz gelir kafa yorarız.
Ateşleme bobinlerinin her devir ve viteste iyi çalışıp çalışmadığını anlamamın en etkili yolu nedir? Mesela 5.vites 3000 devirde tırmanırken veya araç rolantide iken veya 3 .vites 2000 devirde iken. Bu problem ile ilgili ateşleme bobini durumunu tespit etmem gerekli.
ateşleme bobini söküp dinlemeniz gerekiyor. Keşke bir videosunu çekseydim.o zaman daha net anlardınız ne demek istediğimizi. Ustamda denk gelirse videoya çeker yollarım. Buji kablosundan dinler gibi ses yapıyor çalışan bobin.
Hocam ustaya söylüyüm haber versin çeker youtube atarım. Haftada 1 değiştriyor gerçi artık ne zamana denk gelir.Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2016, 11:44:06//www.youtube.com/watch?v=MpRwvZfpfugHocam şu videoyada ateşleme bobinleri gösteriyor. Her bovin için bir somun var sök abi hepsini. Bobinleri çıkar. Hepsini tekrar tak arabayı çalıştır. Sağ baştan başlayıp çıkar bobin çıkınca zır zır zır ses gelecek. Eğer ses gelmiyorsa o bobin bozuk. Diğer bobinlerde çıkarıp sesi dinle hocam. Ses çıkarmayan bobin bozuktur.