0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki zır sesinin gelmesi bobinin tam anlamıyla çalıştığını her devir ve vites icin gösterir mi?
Rampalarda ciddi güç kayıpları . Ana neden olarak kompresyon kayıplarıdır .Onun haricinde - ateşleme sistemi - hava filtresi - maf sensörü - oksijen sensörü gibi çekişi etkileyecek yerler kontrol edilmelidir .Naçizhane tavsiyem araca hiçbir işlem yaptırmadan ilk önce kompresyon ölçümü yaptırmanız .Eğer herhanği bir sorun yoksa diğer unsurlara baktırmanız olur .Çün ki eğer kompresyon kaçağı var ise diğerlerini kontrol ve değiştirme size hiçbirşey katmaz para ve zaman kaybettirir. Eğer kompresyon kaçağı çıkar ise motor yaptırmaya maddi olarak hazır değil iseniz - 10/60 yağ alıp Bor katkısı katarak bir süre daha bu şekilde aracı kullanabilirsiniz .
Hocam bobin çalışıyorsa , bobinin çalışma prensibiyle ilgili başka bir arızası çıkmaz bazi devirlere ve vites aralıklarla ilgili performans farklılığı olmaz. Bobini içinden yarım boy çıkarın. Ama bobinin soketini çıkarmayın hocam. Sadece bobini yuvasından yarım boy çıkarıyoruz ve sesi dinliyoruz.
Mehmet bey araca masraf etmeden tekrar bu testi yaptırın .Motor hem benzinde hem lpg de çekmiyor diyorsunuz . Bu durum ilk başta kompresyon sıkıntıları kaynaklıdır .Araçta sibop yanması veya sibop kısması diye tabir edilen bir durum da oluşmuş olabilir . Ateşleme kaynaklı sorun olsa aracınızda ani gazlamalarda silkeleme yapar eksoz da patırdama şeklinde çalışma görünür . Yakıt sarfiyatınız artar.Elinizden geliyorsa maf sensörünü etil alkolle veya yağsız kontak sprey ile temizleyin .Kirli ise hava filtrenizi temizleyin ama aracı vitesten düşürecek kadar etkileyceğini tahmin etmiyorum
Komp.testini en kısa sürede yetkili serviste yaptırıcam.MAF sensörü yeni fren balata spreyi ile temizlendi,hava filtreside yeni.
hava filtresi ve bujileri servisten alıp değiştirtirirsen faydasını görürsün, piyasa bujileri çakma olabiliyor hava filtreside yeterli hava vermiyor olabilir.
Tam olarak yasanan sorun nedir?
Debriyaj balatasi ne durumda?Bakim malzemeleri kalitesi nasil?
Aracı alalı 22 bin km ben yaptım daha 1 yıl olmadı.Eski sahibini buldum konuştum,baskı-balatayı bosch serviste değiştim ve 20 bin km filan kullandım dedi sonuçta 50 bin km olmadı baskı balatayı değişeli.Ama malzeme kalitesi nasıl bilmiyorum.Daha önceden özel servis balatanın iyi olduğunu,kaçırma olmadığını fakat sertleşme var bir müddet daha gider demişti.Artık baskı-balatadan mıdır bilmiyorum.
Mehmet bey sonradan aklıma geldi araca orijinal abatların üzerinde bir lastik taktı iseniz buda aracın çekişine etki eder yakıt artar çekiş düşer yol tutuş iyileşir daha önce fiesta aracımda başıma gelmişti. Baskı balatada sorun vitesten düşme olur fakat en belirgin özelliği araç bağırır gitmez. Yani devir çevirir motorda güç vardır ama tekerlere iletilemiyordur . Sizin söyleminiz aracın güçten düşüp vites düşürmeniz . Bence sibop yanması veya sibop sıkması olabilir .En kötü ihtimal kompresör kayıpları . Şu an için soruna en yakın sebepler bunlar
Guvenli ve uygun bir yokus cikarken, en yuksek viteste, hiziniz 60 km/s civari iken gaza yuklenin. Devir artiyor ancak hiz ayni oranda artmiyorsa debriyaj balatasindan suphelenebilirsiniz.
Mehmet bey merhaba:Özel servisin verdiği müddet bitmiş gibi görünüyor.Sertleşme olayı balatanın tam görev yapamaması demektir.Değişime gittiğiniz zaman volant yüzeyini de kontrol ettirin,balata sertleştiğine göre volant yüzeyinde aşırı zorlamadan dolayı ısınma ve zamanla setleşme olmuştur.Değişim yapmadan volant yüzeyini taşlatın ki bozuk yüzey gitsin sıfır yeni yüzeye sıfır yeni balata yüzeyi bassın.Siz o zaman görün kavramayı,rampa çıkmayı.kolay gelsin,sonuçlar hk.bilgi verirseniz seviniriz.
ne kadar aldınız ses kalıtesı kullanımı ıyımıdır ?