Gönderen Konu: Araç yokuşu çıkamiyor  (Okunma sayısı 6845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç yokuşu çıkamiyor
« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2016, 12:40:00 »
Peki zır sesinin gelmesi bobinin tam anlamıyla çalıştığını her devir ve vites icin gösterir mi?
Hocam bobin çalışıyorsa , bobinin çalışma prensibiyle ilgili başka bir arızası çıkmaz bazi devirlere ve vites aralıklarla ilgili performans farklılığı olmaz. Bobini içinden yarım boy çıkarın. Ama bobinin soketini çıkarmayın hocam. Sadece bobini yuvasından yarım boy çıkarıyoruz ve sesi dinliyoruz.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2016, 12:40:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2016, 12:43:24 »
Rampalarda ciddi güç kayıpları . Ana neden olarak kompresyon kayıplarıdır .Onun haricinde - ateşleme sistemi  -  hava filtresi - maf sensörü -  oksijen sensörü gibi çekişi etkileyecek yerler kontrol edilmelidir .Naçizhane tavsiyem araca hiçbir işlem yaptırmadan ilk önce kompresyon ölçümü yaptırmanız .Eğer herhanği bir sorun  yoksa diğer unsurlara baktırmanız olur .Çün ki eğer kompresyon kaçağı var ise diğerlerini kontrol ve değiştirme size hiçbirşey katmaz para ve zaman kaybettirir. Eğer kompresyon kaçağı çıkar ise motor yaptırmaya maddi olarak hazır değil iseniz - 10/60 yağ alıp Bor katkısı katarak bir süre daha bu şekilde aracı kullanabilirsiniz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 24, 2016, 14:37:44 »
Rampalarda ciddi güç kayıpları . Ana neden olarak kompresyon kayıplarıdır .Onun haricinde - ateşleme sistemi  -  hava filtresi - maf sensörü -  oksijen sensörü gibi çekişi etkileyecek yerler kontrol edilmelidir .Naçizhane tavsiyem araca hiçbir işlem yaptırmadan ilk önce kompresyon ölçümü yaptırmanız .Eğer herhanği bir sorun  yoksa diğer unsurlara baktırmanız olur .Çün ki eğer kompresyon kaçağı var ise diğerlerini kontrol ve değiştirme size hiçbirşey katmaz para ve zaman kaybettirir. Eğer kompresyon kaçağı çıkar ise motor yaptırmaya maddi olarak hazır değil iseniz - 10/60 yağ alıp Bor katkısı katarak bir süre daha bu şekilde aracı kullanabilirsiniz .

2 ay kadar oluyor yetkili serviste komp. iyi çıkmıştı.' 2 aylık zaman diliminde (normal rutin kullanımda) komp.kaybı olabilir mi?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2016, 14:38:33
Hocam bobin çalışıyorsa , bobinin çalışma prensibiyle ilgili başka bir arızası çıkmaz bazi devirlere ve vites aralıklarla ilgili performans farklılığı olmaz. Bobini içinden yarım boy çıkarın. Ama bobinin soketini çıkarmayın hocam. Sadece bobini yuvasından yarım boy çıkarıyoruz ve sesi dinliyoruz.

Tamam Barış kısa zamanda yapıcam bu testi.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 24, 2016, 15:37:26 »
Mehmet bey araca masraf etmeden tekrar bu testi yaptırın .Motor hem benzinde hem lpg de çekmiyor diyorsunuz . Bu durum ilk başta kompresyon sıkıntıları kaynaklıdır .Araçta sibop yanması veya sibop kısması diye tabir edilen bir durum da oluşmuş olabilir . Ateşleme kaynaklı sorun olsa aracınızda ani gazlamalarda silkeleme yapar eksoz da patırdama şeklinde çalışma görünür . Yakıt sarfiyatınız artar.Elinizden geliyorsa maf sensörünü  etil alkolle veya yağsız kontak sprey ile temizleyin .Kirli ise hava filtrenizi temizleyin ama aracı vitesten düşürecek kadar etkileyceğini tahmin etmiyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 24, 2016, 16:23:23 »
Mehmet bey araca masraf etmeden tekrar bu testi yaptırın .Motor hem benzinde hem lpg de çekmiyor diyorsunuz . Bu durum ilk başta kompresyon sıkıntıları kaynaklıdır .Araçta sibop yanması veya sibop kısması diye tabir edilen bir durum da oluşmuş olabilir . Ateşleme kaynaklı sorun olsa aracınızda ani gazlamalarda silkeleme yapar eksoz da patırdama şeklinde çalışma görünür . Yakıt sarfiyatınız artar.Elinizden geliyorsa maf sensörünü  etil alkolle veya yağsız kontak sprey ile temizleyin .Kirli ise hava filtrenizi temizleyin ama aracı vitesten düşürecek kadar etkileyceğini tahmin etmiyorum

Komp.testini en kısa sürede yetkili serviste yaptırıcam.MAF sensörü yeni fren balata spreyi ile temizlendi,hava filtreside yeni.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 24, 2016, 17:25:25 »
Komp.testini en kısa sürede yetkili serviste yaptırıcam.MAF sensörü yeni fren balata spreyi ile temizlendi,hava filtreside yeni.
hava filtresi ve bujileri servisten alıp değiştirtirirsen faydasını görürsün, piyasa bujileri çakma olabiliyor hava filtreside yeterli hava vermiyor olabilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 24, 2016, 17:55:43 »
Tam olarak yasanan sorun nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 24, 2016, 20:16:24 »
hava filtresi ve bujileri servisten alıp değiştirtirirsen faydasını görürsün, piyasa bujileri çakma olabiliyor hava filtreside yeterli hava vermiyor olabilir.

Filtre ve bujilerde sorun yok Atilla Amca.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2016, 20:17:20
Tam olarak yasanan sorun nedir?

Daha önceden lpg veya benzin ile 5 . vitesle çıkabildiğim yokuşları şu an lpg li veya benzinli farketmeksizin çıkamıyorum,4.vitese kesin düşüyor araç.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Şubat 25, 2016, 16:56:24 »
Debriyaj balatasi ne durumda?
Bakim malzemeleri kalitesi nasil?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 25, 2016, 21:52:47 »
Debriyaj balatasi ne durumda?
Bakim malzemeleri kalitesi nasil?

Aracı alalı 22 bin km ben yaptım daha 1 yıl olmadı.Eski sahibini buldum konuştum,baskı-balatayı bosch serviste değiştim ve 20 bin km filan  kullandım dedi

sonuçta 50 bin km olmadı baskı balatayı değişeli.Ama malzeme kalitesi nasıl bilmiyorum.Daha önceden özel servis balatanın iyi olduğunu,kaçırma olmadığını

fakat sertleşme var  bir müddet daha gider demişti.Artık baskı-balatadan mıdır bilmiyorum.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 26, 2016, 00:21:43 »
Aracı alalı 22 bin km ben yaptım daha 1 yıl olmadı.Eski sahibini buldum konuştum,baskı-balatayı bosch serviste değiştim ve 20 bin km filan  kullandım dedi

sonuçta 50 bin km olmadı baskı balatayı değişeli.Ama malzeme kalitesi nasıl bilmiyorum.Daha önceden özel servis balatanın iyi olduğunu,kaçırma olmadığını

fakat sertleşme var  bir müddet daha gider demişti.Artık baskı-balatadan mıdır bilmiyorum.
Mehmet bey merhaba:Özel servisin verdiği müddet bitmiş gibi görünüyor.Sertleşme olayı balatanın tam görev yapamaması demektir.Değişime gittiğiniz zaman volant yüzeyini de kontrol ettirin,balata sertleştiğine göre volant yüzeyinde aşırı zorlamadan dolayı ısınma ve zamanla setleşme olmuştur.Değişim yapmadan volant yüzeyini taşlatın ki bozuk yüzey gitsin sıfır yeni yüzeye sıfır yeni balata yüzeyi bassın.Siz o zaman görün kavramayı,rampa çıkmayı.kolay gelsin,sonuçlar hk.bilgi verirseniz seviniriz.
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Şubat 26, 2016, 08:21:11 »
Guvenli ve uygun bir yokus cikarken, en yuksek viteste, hiziniz 60 km/s civari iken gaza yuklenin. Devir artiyor ancak hiz ayni oranda artmiyorsa debriyaj balatasindan suphelenebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 26, 2016, 08:45:09 »
Bu araçlara subap ayarı manuel yapılıyorsa bir baktırın derim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 26, 2016, 10:06:37 »
Mehmet bey sonradan aklıma geldi araca orijinal abatların üzerinde bir lastik taktı iseniz buda aracın çekişine etki eder yakıt artar çekiş düşer yol tutuş iyileşir daha önce fiesta aracımda başıma gelmişti. Baskı balatada sorun vitesten düşme olur fakat en belirgin özelliği araç bağırır gitmez. Yani devir çevirir motorda güç vardır ama tekerlere iletilemiyordur . Sizin söyleminiz aracın güçten düşüp vites düşürmeniz . Bence sibop yanması veya sibop sıkması olabilir .En kötü ihtimal kompresör kayıpları . Şu an için soruna en yakın sebepler bunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 26, 2016, 11:37:40 »
Mehmet bey sonradan aklıma geldi araca orijinal abatların üzerinde bir lastik taktı iseniz buda aracın çekişine etki eder yakıt artar çekiş düşer yol tutuş iyileşir daha önce fiesta aracımda başıma gelmişti. Baskı balatada sorun vitesten düşme olur fakat en belirgin özelliği araç bağırır gitmez. Yani devir çevirir motorda güç vardır ama tekerlere iletilemiyordur . Sizin söyleminiz aracın güçten düşüp vites düşürmeniz . Bence sibop yanması veya sibop sıkması olabilir .En kötü ihtimal kompresör kayıpları . Şu an için soruna en yakın sebepler bunlar

-Yücel Bey kışlık lastiklerden önce böyle bir sorun yoktu,(kışlık lastikleri aynı ebatta) kışlıkları taktığımız gün dediğim rampaları araç güçten
düşerekte olsa çıkyodu ben o güç kaybını lastik değişimine yormuştum(hatta konu bile açmıştım).Ama şu an güç kaybı fazla.Güç kaybını 1-2-3. viteslerde hissedemiyorum,ama 4 ve 5 .viteste bariz belli.

-Araç bağırmıyor hatta sesi kesilerek gitmiyor.

-Subap yanması-sıkması rolantide filan belirgin bir şekli şuanlık yok.(titrem-stop etme vb.)

-Acaba fren balatalarının sıkması gibi bir durum olabilir mi?

-Komp.kaybı varsada yapacak bir şey yok zamanı gelince rektefiye yapılacak artık.Tabi dediğiniz gibi rektefiyeye kadar elemek gerekli seçeneker var.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2016, 11:38:08
Guvenli ve uygun bir yokus cikarken, en yuksek viteste, hiziniz 60 km/s civari iken gaza yuklenin. Devir artiyor ancak hiz ayni oranda artmiyorsa debriyaj balatasindan suphelenebilirsiniz.

Hızlanıyor Hakan Bey.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2016, 11:39:28
Mehmet bey merhaba:Özel servisin verdiği müddet bitmiş gibi görünüyor.Sertleşme olayı balatanın tam görev yapamaması demektir.Değişime gittiğiniz zaman volant yüzeyini de kontrol ettirin,balata sertleştiğine göre volant yüzeyinde aşırı zorlamadan dolayı ısınma ve zamanla setleşme olmuştur.Değişim yapmadan volant yüzeyini taşlatın ki bozuk yüzey gitsin sıfır yeni yüzeye sıfır yeni balata yüzeyi bassın.Siz o zaman görün kavramayı,rampa çıkmayı.kolay gelsin,sonuçlar hk.bilgi verirseniz seviniriz.

Bu seçeneği değerlendirmek için baskı-balata teşhisinin koyulmasını bekliyorum Naci BEy.KEşke baskı-balatadan olsada halletsek.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 26, 2016, 12:27:19 »
benim düşüncem şu :

bir araba birdenbire performans kaybediyorsa ya parça bozulmuştur yada bakım yapılırken bir şeyler ters yapılmıştır.

bakım önemli , debriyaj da sorun olabilirdi ama ikiside yavaş yavaş performansı düşürdüğü için pek hissedilmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '09
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 26, 2016, 13:22:40 »
Merhaba siz en çok frenden şüpheleniyorsunuz zannedersem. Onu test etmenin yöntemi yokuş aşağı bir yolda atın vitesi boş aracın hızlanmasını takip edin, araç hızlanmamakta ısrarcıysa frenler sıkı denilebilir. bana göre sizin arızanız benzin ve lpgde de sorun çıkardığı için hava filtresi hortumunda kaçak veya emme manifoldundaki kaçaktan meydana geliyor. sizin aracınızda fakir karışım var. araç bir yerlerden son bakımınızdan sonra fazla hava almaya başlamış. Maf sensörünün yuvasından(contasından) tununda da etraflıca hava kaçağı varmı diye kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.saygılarımla
2009 Toyota Corolla Comfort 1.4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 28, 2016, 10:29:47 »

Barış dün dediğin yöntemi uyguladım,bobinleri yarım boy çıkararak baktık tık tık tık tık sesi tümünden geldi.Boninler sağlam o zaman.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2016, 17:05:56
Daha önceki aracım olan astra( f ksa/sedan) da uzun süreli LPG kullanımı sonucu araç yokuşlarda filan gitmezdi,sonra  bir depo benzinde kullanırdım ve çekişi çok iyi olurdu.Sonra sonra yine eski halini alırdı.Acaba şu an ki durum olabilir mi? Yani 20 bin km dir LPG kullanımı olan aracın çekişi düşer mi?
(araç LPG de benzine göre sesli çalışıyr bunu da yeni farkettim)
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 30, 2016, 12:55:30 »
ne kadar aldınız ses kalıtesı kullanımı ıyımıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 30, 2016, 20:19:42 »
ne kadar aldınız ses kalıtesı kullanımı ıyımıdır ?

Başka konuya yazmışsınız.Bu sorun çözüldü.Link burda.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=72725.0
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f