Gönderen Konu: Garantiden kapı değişimi  (Okunma sayısı 4680 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Garantiden kapı değişimi
« : Şubat 09, 2016, 20:36:04 »
Arkadaşlar,daha önceden konu olarak açtığım sağ kapı ses cam ses başlıkları altında yazdığım şu bu derken cam sesi zırıltı vs derken 7. Gidişim oldu servise ve sesin kapı iç sacı perçin noktasından geldiği saptandı, çözüm üretileneyince toyota genel merkeze durum bildirildi, bana kapı değişimi yapılması gerektiği ve bunun garantiden karşılanacağı söylendi, şimdi sizlerden öğrenmek istediğim bu kapı boyanmadan gelicek ve aracıma uygun boyanacakmış, sonuçta aracımın bir değer kaybı olucak ve nekadarda olsa boyalı kapı olacak, siz benim yerimde olsa ne yapardınız?

Toyota Club Türkiye

Garantiden kapı değişimi
« : Şubat 09, 2016, 20:36:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Garantiden kapı değişimi
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2016, 20:44:06 »
Hocam bu toyota kafayı mı yemiş demekten kendimi alamıyorum. Ufacık sebeplerden çözüm bulamayıp kapıyı değişecez diyorlarya helal olsun.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2016, 21:23:25 »
garantiden değişimin bir sorun olacağını düşünmüyorum. iş emrini ve faturayı atmazsanız gelecekte satarken alacak kişiye beyan edersiniz
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2016, 21:25:38 »
Bizim millete onu anlatamazsınız.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2016, 21:33:29 »
Kapiyi boyali gönderemezler mi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 700
  • 36 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2016, 21:53:15 »
Kapı yedek parçadan boyasız geliyormuş sordum arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2016, 22:01:31 »
anlatabiliriz aslında. iş emrinde şikayet yazıyor yapılan işlem yazıyor
kapılar boyasız gelir araç boyasının eskiliğine göre güzelce boyanır
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2016, 22:02:10 »
sesı sadece sız duyuyorsanız bence degıstırmeyın.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2016, 22:23:50 »
Aynı şikayetten yanlış hatırlamıyorsam 4 kere veya daha fazla gittiysenin tüketici hakem heyetine başvurup değişim talebi veya iadesine başvurabiliyorsunuz tabi bu araba için oluyor mu bir araştırmak lazım.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2016, 22:38:46 »
Kapiyi boyali gönderemezler mi
Tuncay bey merhaba: 2006 Corolla sedan aracımın 4 kapısını garantiden değiştirdiler.Maalesef çok ısrar etmeme rağmen boyasız ve silikonsuz olarak kapılar geldi.Kapılar fabrikadan değil yedekparçadan geldiği için olmuyormuş.Ama her şey süper oldu,gerekli evrakları aldım(fatura-şikayet kayıtları-ve yapılanlar)Yapılan işçilik,boya,silikon çekimi,montaj ve diğer işlemler harika oldu.Bazı fotoğraflar çektim  ama paylaşmayı bilmiyorum,öğrenip paylaşmaya çalışacağım.iyi günler
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2016, 22:39:33 »
Araç sifir alinmissa değişim veya değer kaybı talep edin.Neden fabrikadan kapi saçını boyayip göndersinler
Boyandiktan sonra farkeden ne olacak ki.Ha kapi sacinin percini olmamis değişmiş boyanmış yada kazadan dolayi kapi gelip değişip boyanmış.
Zeki abinin dedigi gibi milletteki boya takintisi yüzünden neyden dolayi olursa olsun o kapi boyalı cikacaktir.
Ama sonucta metal yığını kapida sürekli bir parca iki parca önemli kazasi direklerde boya olmadigi sürece benim için önemli değil.
Babama 2012 ix35 45 binde styleplus aldik 1.5 parça boyali 50 bin lira.
Ayni araçların Boyasizlarina 55 56 dan asagi isteyen yok.
Yani Onur bey Servisten iş emri formuda alinsa  sesten dolayida olsa yeni kapi gelecek o aracin kapisi boyali olacak ve bu değer kaybina neden olacak.

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2016, 22:49:19 »
sesı sadece sız duyuyorsanız bence degıstırmeyın.
Eyüp bey merhaba:düşünceniz güzel bir alternatif,ancak ses ne boyutta,aracın sahibinde takıntı haline gelmişse zor gibi
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2016, 22:54:51 »
Baßka bir ülkede yaşıyor olsak değişsin kurtulun derdim ama bunu bizim millete gerçekten anlatsmazsınız. Araci satarken yaşayacağınız değer kaybını hesaba akarak kararınızı verin derim ben.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 10, 2016, 09:30:36 »
Sevgili kardeşim bu sonuçta mekanik bir metal ve plastik karışımı.İster istemez sesler gelecektir.Bugün bir ses nedeniyle değiştirdiğiniz kapı,satışta canınızı yakacaktır.
Bir perçin çok ses yapıyorsa orayı sertleşen köpükle dolduru,veya japon yapıştırıcı karbonat karışımıyla sertleştir ve sabitle.Yani kapında çizik-kesik-göçük gibi önemli bir problem yoksa,bence değiştirme.
İnanmayacaksın ama benim 2015 model ve 9200 km'deki aracımda bile sesler gelmeye başladı.Havaların ısınmasını bekliyorum.Köyde babamın bahçesine çekip hafta sonumu aracıma ayıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 10, 2016, 09:34:13 »
Arkadaşlar,daha önceden konu olarak açtığım sağ kapı ses cam ses başlıkları altında yazdığım şu bu derken cam sesi zırıltı vs derken 7. Gidişim oldu servise ve sesin kapı iç sacı perçin noktasından geldiği saptandı, çözüm üretileneyince toyota genel merkeze durum bildirildi, bana kapı değişimi yapılması gerektiği ve bunun garantiden karşılanacağı söylendi, şimdi sizlerden öğrenmek istediğim bu kapı boyanmadan gelicek ve aracıma uygun boyanacakmış, sonuçta aracımın bir değer kaybı olucak ve nekadarda olsa boyalı kapı olacak, siz benim yerimde olsa ne yapardınız?

Ses çok rahatsız etmiyorsa kapıyı değiştirmezdim. Kapı değişecekse de neden değiştiği fatura ve servis kayıtlarından belli olacak satarsanız değer kaybettirecek bir durum değil. Kazalı iddialarına karşı elinizde belgesi olacak.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 10, 2016, 09:45:47 »
Hocam onun mutlaka bir çözümü vardır.Servis isterse onu tamir eder ama işlerine gelmiyor. Hemen değiştir politikası uyguluyorlar. Bakın geçenlerde benim arka stop lambasında bir sıkıntı oldu.Mekanizmada problem olduğunu  olayın garanti kapsamında bile olmadığını söylediler. 250.-tl parça fiyatı istediler, gittim sanayide 75.-TL'ye yaptırdım. Benim size tavsiyem, sanayide akıl almaz yetenekli insanlar var, onlar bu işi kesin çözerler. Anlayamadığım yeni arabanın kapışımı değişir ? yarın onu satarken nasıl anlatacaksınız. Bizim ülkemizde maalesef  arabayı satarken değişen olması önem arzediyor.Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2016, 09:51:24 »
Ya ses kesilmezse. Lütfen bunu kesin olarak teyit ettirin. Kapı değişir ve üstüne ses de kesilmezse o zaman çok kötü olur.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 10, 2016, 09:56:40 »
Müzik açıldığında ses kesiliyorsa müzik yokken de çok rahatsız etmiyorsa bence değiştirmeyin. Rahatsızsanız da servis formlarını, genel müdürlük yazışmalarını vs çok iyi muhafaza edip değişim öncesi ve sonrası kapılarınızın resimlerini çekin derim.
Profilinizde 700 km diyor, aslında bu denli sıfır km bir araçtaki sorun üretim hatasıdır ve tüketici kanununa göre ürün bedel iadesi talebinde dahi bulunabilirsiniz. Ayıplı mal olarak geçer ve çoğumuzun bilmediği şey ise şudur: Ayıplı mal durumunda onarım-yenisiyle değişim-bedel iadesi seçenekleri firmanın değil tüketicinin seçebileceği seçeneklerdir. Tüketici malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasının iade hakkını veya  yine isterse tamir haklarından birisini seçmek ve kullanmakta serbesttir. (4077 sayılı TKHK m.4)
Araca ödediğiniz bedelin iadesine tüketici mahkemesi karar verirse aldığınız tarihten itibaren de reeskont faiz oranına göre de bir faiz ödemek zorunda kalacaktır toyota size. Bunu istemeyip size bedel iadesi yapabilir. Şu linkte emsal kararlar var incelerseniz sizin için iyi olacaktır. http://www.yusufayik.av.tr/tuketici.html
Ben bu işin arkasını bırakmayın derim, ilerde satarken millete dert anlatmaktansa bir defaya mahsus aracınızda sorun olduğuna dair belge ki bu belgeyi değişim kararı vererek servis size vermiş oldu, bir de önce iadeli taahhütlü mektup göndereceksiniz toyotoya bedel iadesi istiyorum diye kabul edilmezse de tüketici mahkemesine dilekçe yazacaksınız. Kaybetseniz bile hakkınızı aramış olacaksınız ki emsal kararlar da ortada. Geçmiş olsun tekrar  :tamam:
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 10, 2016, 10:06:14 »
Çoğu markada eski kalite yok artık ve Toyota bunlardan bir tanesi.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 10, 2016, 10:08:42 »
Müzik açıldığında ses kesiliyorsa müzik yokken de çok rahatsız etmiyorsa bence değiştirmeyin. Rahatsızsanız da servis formlarını, genel müdürlük yazışmalarını vs çok iyi muhafaza edip değişim öncesi ve sonrası kapılarınızın resimlerini çekin derim.
Profilinizde 700 km diyor, aslında bu denli sıfır km bir araçtaki sorun üretim hatasıdır ve tüketici kanununa göre ürün bedel iadesi talebinde dahi bulunabilirsiniz. Ayıplı mal olarak geçer ve çoğumuzun bilmediği şey ise şudur: Ayıplı mal durumunda onarım-yenisiyle değişim-bedel iadesi seçenekleri firmanın değil tüketicinin seçebileceği seçeneklerdir. Tüketici malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasının iade hakkını veya  yine isterse tamir haklarından birisini seçmek ve kullanmakta serbesttir. (4077 sayılı TKHK m.4)
Araca ödediğiniz bedelin iadesine tüketici mahkemesi karar verirse aldığınız tarihten itibaren de reeskont faiz oranına göre de bir faiz ödemek zorunda kalacaktır toyota size. Bunu istemeyip size bedel iadesi yapabilir. Şu linkte emsal kararlar var incelerseniz sizin için iyi olacaktır. http://www.yusufayik.av.tr/tuketici.html
Ben bu işin arkasını bırakmayın derim, ilerde satarken millete dert anlatmaktansa bir defaya mahsus aracınızda sorun olduğuna dair belge ki bu belgeyi değişim kararı vererek servis size vermiş oldu, bir de önce iadeli taahhütlü mektup göndereceksiniz toyotoya bedel iadesi istiyorum diye kabul edilmezse de tüketici mahkemesine dilekçe yazacaksınız. Kaybetseniz bile hakkınızı aramış olacaksınız ki emsal kararlar da ortada. Geçmiş olsun tekrar  :tamam:
Sıkıntılı bir durum kafam rahat olsun diye sıfır araç alıp bu kadar zahmet çekmek anlamsız.. Yasin beyin dediği gibi gerekli yerlere başvurarak aracın değişimini veya iadesini isteyin.
Sonuçta ayıplı mal vermişler. Geçmiş olsun.
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)