Percin neresinde aceb kapinin? Siz yeni percin yapsaniz?
Bence kapıyı değiştirmeyin sesin olduğu noktayı tespit ettiyseniz kendiniz sesi kesmeye çalışın punta kaynak, silikon, sünger, kauçuk vb. gibi malzemelerle. Bu ufak tefek problemler bitmez. Ses için kapı değişir mi ya çok ilginç...
Bende de 2015 corolla var 1200 kmde 1000 bakımına gittim servise. Dakika 1 gol 1 servis hizmeti tam bir fiyasko. Konsoldaki saatte problem var dedim, zahmet edip arabaya bile bakmadan kullanıcı hatası dediler ilk başta, sonra görünce önemsiz bir şey kafana takma havalarına girdiler, gaz verip gönderdiler. 1000 bakımı randevu almama rağmen tam 2 saat sürdü. Sonra müşteri memnuniyeti için telefonda aradıklarında memnun olmadığımı belirttim şimdi arayıp duruyorlar kendi kendilerine halledeceğiz diye. Anlam veremedim yani madem çözülecek bir sorun niye hemen halletme yoluna gidilmiyor işten kaçılıyor da, sonra iş başa düşünce harekete geçiliyor.
Lafın kısası, bence servise güvenmeyin kapı değişimi falan yapmayın. Müşteri hakları olayı bizim memlekette pembe bir masal araç değişimi falan yapacaklarını sanmıyorum.
Canınızı hiç sıkmayın önemli olan sizin ruh ve beden sağlığınız gidin bir kaportacıya ses probleminizi çözer bir şekilde.
bendede aynı araçtan var ve bendede sağ ön taraftan cızırtı sorunu var. Ama sadece muzurlu asfaltta!
çok özür dilerim ama bir cızırtı için kapımı değiştirilir!? yolların hiçmi kabahati yok.Otoban asfaltında bende sorun yok mesala gayet sessiz..fazlada takmıyorum,sonuç itibariyle c segmenti bir araç, çokta lüks değil yani. Adamlar bu araçları günlük kullanım aracı olarak alıyorlar avrupada. Bakmayın Türkiye'de pahalı olduğuna aman aman kaliteli değil yani.
Kapıyı değiştirirseniz satarken göbeğiniz çatlar , alıcıya anlatana kadar. Alıcı ikna olsa bile onunda aklında bende satarken sorun yaşarım diye almak istemez!
Haa tek parça değişenli diye araç daha çok genç olduğu için piyasasından 8-10 bin tl aşağı verirseniz şak diye kaparlar satılır!
Para sizin , zevk sizin içine sinmiyorsa değiştir gitsin !
Eyüp bey merhaba:düşünceniz güzel bir alternatif,ancak ses ne boyutta,aracın sahibinde takıntı haline gelmişse zor gibi
Abi merhaba şimdi araç sahibi arkadaşin anlaşılan kulagi cok hassas ve takıntılı. o sese uyuz olmuş ama bi cızırtı için kapı değişimi bence gereksiz. Kimsi oyle sesler pek duymaz isitmez o yuzden dedim abi değişme diye. Aracı satarken millet kulp takmaya bahane arıyor yazik değer kaybı olcak boş yere. Ben olsam sesin geldiği yerde belli giderim sanayiye usta bakar silikon japon sünger artık ne gerekiyorsa o sesi keser.
Arkadaşlar, şöyle bi durum var, bi avukatla görüştüm dava 6-7 ayda sonuçlanır dedi ve yaklaşık 1500 tl ücret talep etti, kazanırız diyor, şimdi sorum şu bı süreç uzarsa mahkeme masrafları artar yada sonuç olumsuz olursa hem paradan hem kapıdan hemde zamandan olacağım, sizden istediğim şu tanıdık bir avukat arkadaşı olan varmı? Bu sürece başlamak hayırlı olurmu yoksa değiştireyim kapıyı sorun bitsinmi?
Çoğu markada eski kalite yok artık ve Toyota bunlardan bir tanesi.
Kesinlikle haklısınız. Bir de bu kalitesizlikle çok basit dediğimiz, hani "sene olmuş 2016 arkadaş" ifadesi ile başlayan cümleler kurduran türden. Mesela VAG Group araçlarının silecekleri ya yepyeniyken ses yapıyor ya da camı silerken iz yapıyor.
...sonuç itibariyle c segmenti bir araç, çokta lüks değil yani...
Haklısınız araç C segmenti ama bizler E segmenti paraları ödediğimiz için maalesef içimiz gidiyor bir yerlerine bir şey olduğunda.
Arkadaşlar, şöyle bi durum var, bi avukatla görüştüm dava 6-7 ayda sonuçlanır dedi ve yaklaşık 1500 tl ücret talep etti, kazanırız diyor, şimdi sorum şu bı süreç uzarsa mahkeme masrafları artar yada sonuç olumsuz olursa hem paradan hem kapıdan hemde zamandan olacağım, sizden istediğim şu tanıdık bir avukat arkadaşı olan varmı? Bu sürece başlamak hayırlı olurmu yoksa değiştireyim kapıyı sorun bitsinmi?
Bence dava acip sıfırını isteyin hatali zaten kabul etmişler yada değer kaybi talep edin
Onur Bey, emsal kararlar var. Şu durumda sizin avukatsız başvurmanız durumunda bile kazanma olasılığınız değişmeyecek ve bu olasılık %95 'lerde. Dava 6-7 ay sürer çünkü tüketici mahkemelerinde bulunduğunuz bölgeye göre değişen bir sıra var ki Kayseri gibi büyük bir şehirde en az 5 ay diyorum ben dava süresine. Avukat sizin adınıza dava dilekçesini verecek ve takibini yapacak çok da zor bir şey değil bunu siz de yaparsınız ama illa avukatla birlikte yapacağım diyorsanız anlaşmayı davayı kazanmanız durumunda tüm hukuki süreç bittikten sonra ücret alması şeklinde yapmayı deneyiniz. Çoğumuz başına böyle bir şey geldiği zaman kim uğraşacak o kadar zaman o kadar parayla deyip susup oturduğumuz için bu şirketler bugün böyleler. Avukat size güven veriyorsa işinde iyiyse ve sizi üzmeyecek bir iş akdiyle bu hukuki sürece girebilecekseniz bence geri adım atmayın. Hukuki olarak bakıldığında her konuda biz haklıyız fakat firmalarla ilk konuştuğumuzda hukuki sürece gitmeye üşeneceğimizi bildikleri için atarlı konuşuyorlar. Ben noterden mektup gönderdiğiniz andan itibaren toyota genel merkezin etrafınızda döneceğinden eminim.