0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut bey paylaşım için öncelikle teşekkürler.Kendim 1998'den bu yana online alışveriş 2004'ten bu yana da bahsettiğiniz siteden sayısız kez alışveriş yapan birisiyim.Benzer olay benimde başıma 2 hafta önce geldi.Ufaklığın İpad'i için 2 metrelik şarj kablosu(orjinal apple ürünü) çok pahalı olmasına rağmen o hafta indirime girmişti ürün ve aynı gün kargo ibaresi vardı.sabah 09:30 da siparişimi verdiğim ürün üzerinden 2 gün geçmesine rağmen halen kargoya verilememişti.Sadece her zaman yaptığım gibi müşteri hizmetlerine mesaj attım.Ürün halen kargolanmadı eğer stok durumu yok ise ücreti iadesi yapın lütfen diyerekten mesaj yolladım.Ertesi gün ürün kargoya verilmişti ve 1 gün sonra elime ulaştı.Benzer durum daha öncede olmadımı evet defalarca oldu.Ancak her seferinde mesajlarıma cevap verip sadece 1 kereliğine ürünü bulamadıkları için 2 gün sonra ücret iadesi yaptılar.eskiden bu süre en az 20 gün beklenirdi kredi kartına iade için.Hepsiburada.com sitesi şu anda Türkiyenin en büyük online alışveriş sitesi.Kendilerini ciddi anlamda geliştirdi bu site ancak ne varki global büyüme yüzünden artık ihtiyaçlara veya stok yönetimine hızlı cevap veremiyor yada yetişemiyor.Dikkat ederseniz artık sitelerinde ürün tedarikçisi olarak farklı firmaların isimlerini belirtmeye başladılar.bunların içinde pararel ithalatçı firmalarda var yetkili türkiye distribitör firmalarda var.Dolayısıyla bu tip online alışverişlerde benim önerim, bu gibi durumların her site için geçerli olabileceğidir ve bu nedenle mümkün olduğunca tanıdık ve bilindik sitelerden alışveriş yapılmasıdır.Bu durum ülkemize yada bahsettiğiniz siteye özgü bir durum değil emin olun.ebay veya amazon üzerinden de defalarca alışveriş yaptım aynı durum onlarda da var.ebay ingiltere üzerinden mesleki bir kitap almıştım 280 dolar civarıydı ve Türkiyede yoktu bu kitap.Kargo kısmında ücretsiz kargolama yazmasına rağmen ürünü aldıktan 1 gün sonra satıcı kargoyu ücretsiz olarak gönderemeyeceğini belirtince satışı iptal ettik ve ücretim geri iade oldu.Online alışveriş hem çok karlı hemde karlı olduğu kadar her zaman risklidir bunu unutmayalım...
insanlar yani biz toplum olarak bu e ticaret sitelerine o kadar alıştık ki. Aslında çoğu şeyler büyükşehirlerde ve şehirlerde mevcut. hemde daha uyguna. Ben internette indirime girmiş bir ürünü, dışarda daha ucuza bulabiliyorum. Şöyle de bir durum var; araç aksesuarlarını eli mecbur buralardan temin ediyorum.
+1Her Ne kadar terörist doğan grubu
+1Her Ne kadar terörist doğan grubuna ifrit olsam da şu an oldukça iyi hizmetleri var. Örnek vereyim hizlial Gold kuruluşu. Led lamba ve balata spreyi aldım 8 gün oldu hala tedarik sürecinde. Vs vs. Özellikle n11 gittigidiyor.com tarzı yerlerden almak isteyenlere de buradan nacizane önerim. Satıcıya stok sorun. Bazen sahtekar satıcılar paranızı günlerce kullanabiliyor.
Mahmut bey, bu tarz aksaklıklar her müessese de olabilir. Önemli olan bu sorunun tüketici lehine çözülüp çözülmediğidir.. Eğer talep ettiğiniz şekilde ürününüzü temin edip gönderirlerse ilgili siteyi tekrar kullanmaz mısınız? ithamınız hoş olmamış.. en azından yeri burası değil...
HB ara sıra böyle yapabiliyor, abartılacak bir durum değil. İşlem hacimleri inanılmaz yüksek çünkü ve çoğu ürünü de artık kendi stoklarından değil, distribütör stoklarından göndertiyorlar, gecikmeler de genelde bundan dolayı oluyor.Şu anda Türkiye'nin Amazon'u konumundalar, rakipleri yok yani.Online alışverişlerin riskli olduğunu iddia edenlere de katılmıyorum. O kadar fazla koruma katmanı var ki, normal bir alışveriş için AVM'de yürüyen merdivenden düşmeniz bile daha yüksek risk bence