İki yıldır kullandığım lpg kitinden hiç memnun değilim,değiştirmeyi düşünüyorum; ancak fenni muayeneyi yaptıralı 2 ay oldu. yeniden muayene ekstra masraf demek
kararsızım,sizce ne yapmalıyım.
Kiti yenileyip muayenenin tarihine kadar bekleyebilirsiniz. Yasal birşey değil ama yapan çok.
Kiti yenileyip muayenenin tarihine kadar bekleyebilirsiniz. Yasal birşey değil ama yapan çok.
Muayene tarihi geldi çattı diyelim ekstra masraf ne olur?
Hangi marka kiti kullaniyorsunuz?
Muayene tarihi geldi çattı diyelim ekstra masraf ne olur?
Emin değilim ama 300 ₺ civarı diye hatırımda kalmış.
Kiti yenilediniz diyelim.Gaz sızdırmazlığı 30 ,Muayene 165 .
Sızdırmazlık yeni yaptırdım 35
Tadilat raporu 20 ama kiti değiştiren firma zamanı gelince ucretsiz verecektir.
Muayene zaten olmalı masraftan saymayın
yeni kitin montajında sorun olmadığından (lpg kaçağı vs) eminseniz yasal olmadığı halde bir dahaki muayene tarihine kadar bekleyebilirsiniz. sonuçta ruhsatınızda lpg işli, herhangi bir çevirmede size sorun yaratmaz. muayene tarihinizde de tüvtürk kayıtları güncellenir.
Tuvtürkte sadece tüpün kazan tarihine bakıyorlar. Lpg kitini kimse sormuyor, ruhsatta da marka yazmıyor. Kazanı değiştirmediğiniz sürece ben sorun olacağını sanmiyorum.
Lpg sisteminden memnun olmadığını yazmış,sanırım markadan dolayı sorun yaşamış,kaliteli bir sistemle yenilemek istiyor .
Kiti yenilediniz diyelim.Gaz sızdırmazlığı 30 ,Muayene 165 .
Mustafa Bey, yılbaşında değişti fiyatlar

35 TL ve 191 TL şu an.
Bugün sızdırmazlığı hallettim, yarın Tuvturk.
20 lira da ek1 doldurtma var.
Türkiye de pek ismi duyulmamış bir polonya markası bir kit kullanıyorum. belki de montaj da sıkıntı var
lpg tankı kalır , lpg sistemi değişir.. faturayı kestirmezsiniz. muayeneye yakın taktırdığınız yerden faturasını kestirip projesini alırsınız,sızdırmazlığını alırsınız muayeneye girersiniz....yasal olarak tüp işli olmaz, ama vicdanen işli olur

...olmaz da ola ki denetlemede farkettiler memur beye cevaben daha yeni taktırdım bi kaç güne işlettireceğim demekten başka çare yok

bu arada tüp sistemin nasıl ? lpg kitinin markası ne ? şikayetin nedir lpg sisteminden
Aracın gaz ayarı sürekli bozuluyor,araçta sıkça tekleme oluyor.bazen sabahları, aracı boşa alıp durduğumda araba stop ediyor. Arabanın ayarı 3 ayda bir bozuluyor, o ayarda çok zor yapılıyor...
ilk defa duydum dt gaz

yarı sıralı mı tam sıralı mı sistem ?
rölanti vs ayarlarına rağmen sorunların tekrarlıyorsa değiştir lpg kitini atiker falan tak 400-500 civarına halledersin diye düşünüyorum.. zaten bizim arabalara öyle pahalı sistemlere gerek yok, orta kalite bir üründen bile iyi randıman alınabiliyor lpg ye uyumlu araçlar olduğu için.
o kadar ucuza kurtaracağımı sanmıyorum.

yarın fiyat araştırması yapacağım

tabi montajı iyi yapabilecek ustada önemli. Tabi Atiker'i düşünebilirim yaygın olduğu için