0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota diye arıza yapmayacak anlamına gelmiyor. Sonuçta insan yapımı. Önemli olan bence sürekli bir arıza vermemesi. Benim ilk aracım 1998 model opel vectra 2.0 cd idi. Sanayiden çıkamadım. Onu satıp sorunsuz araç arayışına girdim ve karşıma ya toyota ya da honda çıktı. Aldığım toyota da arıza yaptı ama bir önceki aracım 10 yaptıysa toyota 1.
Bende bu aralar 2000-01 model Vectra CD DTI almayı planlamıştım ki son anda arkadaşlar vazgeçirdi beni. Partner'da yeterince kronik sorun varken Vectra ile arızalarla yola devam etmek kafayı yedirtirdi herhalde
Akşam akşam yolda kaldım önce akü ışığı yandı gösterge panelinde şehir dışından geliyordum hemen teypi kapattım farlar mecbur yanıyordu onlarıda kapattım parklarla devam ediyordum ki ABS ışığı yandı eyvah dedim ve sağa çektim alternatör şarj etmiyordu.Aküm de 2 yıllık filan mutlu aküyü ölçtüm 10 volta düşmüş arkadaşı aradım araba ile geldi biraz onun aracından şarj ettik benim aküyü garaja kadar geldim çok şükür alternatörü söktüm biraz uğraştırdı ama diyotları ölçtüm sargıları ölçtüm sıkıntı görünmüyor muhtemelen benim konjektör gitti aracı çalıştırınca dahi 11 volta düşüyor.Bakalım yenisi ne kadar bu meretin yine gitti paralar bir de vergisi var offff
Sorunun çözülmesine sevindim. Bunlardaki rulman farklı Mako Elbi grubu gibi değil. Uğultu vardı söktüm birini bulabildim :-)
Bendeki rulman kodu farklı 2 tane numara var Kayseri'de bi yerde bulabildim. Elektrikçi uğraştı sökemedi milin ortasında 10 anahtar takma yeri var onu akıl edemedi yeni alternatör verelim dedi. Kaportacıya oksijenle ısıttırdım sökmek için. El atmışken kömür ve konjektörde aldım kömürü değiştim konjektör duruyor. Piyasa uçuk bi ara 101 sw'den bahsetmiştin.
Tolga bey merhaba,geçmiş olsun bunlar olacak şeyler.Benim rahmetli babam arabacılık cılık derdi,zannediyorum bu beklenmeyen sıkıntılar için söylerdi.iyi günler