Gönderen Konu: Toyota yolda bıraktı  (Okunma sayısı 4105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Toyota yolda bıraktı
« : Ocak 29, 2016, 01:37:35 »
Akşam akşam yolda kaldım önce akü ışığı yandı gösterge panelinde şehir dışından geliyordum hemen teypi kapattım farlar mecbur yanıyordu onlarıda kapattım parklarla devam ediyordum ki ABS ışığı yandı eyvah dedim ve sağa çektim alternatör şarj etmiyordu.Aküm de 2 yıllık filan mutlu aküyü ölçtüm 10 volta düşmüş arkadaşı aradım araba ile geldi biraz onun aracından şarj ettik benim aküyü garaja kadar geldim çok şükür alternatörü söktüm biraz uğraştırdı ama diyotları ölçtüm sargıları ölçtüm sıkıntı görünmüyor muhtemelen benim konjektör gitti aracı çalıştırınca dahi 11 volta düşüyor.Bakalım yenisi ne kadar bu meretin yine gitti paralar bir de vergisi var offff

Toyota Club Türkiye

Toyota yolda bıraktı
« : Ocak 29, 2016, 01:37:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota yolda bıraktı
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2016, 03:02:52 »
Geçmiş olsun Taiwan malı 70/80 civarı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2016, 03:06:04 »
Gecmis olsun. Insallah en ucuz sekilde sorununuzu giderebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2016, 04:11:55 »
Gecmiş olsun umarim istediginiz gibi olur
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2016, 04:27:49 »
68000 km deki aracın özellikle toyota ise şarz dinamo arızası şaşırtıcı değil mi ?Geçmiş olsun . :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2016, 06:25:49 »
Ben 130binde yaşadım şarj dinamo arzasını ve ilk arzasıydı aracın. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2016, 08:11:46 »
Gecmis olsun Tolga. Kablo baglantilari ne durumda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2016, 09:10:22 »
Geçmiş olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2016, 09:15:47 »
gecmıs olsun aslında bılgınız ve tecrubenız sayesınde tam anlamda yolda kalmamıssınız :) umarım yedek parcayı en ucuz yollu halledersınız
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2016, 09:21:33 »
Toyota diye arıza yapmayacak anlamına gelmiyor. Sonuçta insan yapımı. Önemli olan bence sürekli bir arıza vermemesi. Benim ilk aracım 1998 model opel vectra 2.0 cd idi. Sanayiden çıkamadım. Onu satıp sorunsuz araç arayışına girdim ve karşıma ya toyota ya da honda çıktı. Aldığım toyota da arıza yaptı ama bir önceki aracım 10 yaptıysa toyota 1.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 29, 2016, 10:23:25 »
Toyota diye arıza yapmayacak anlamına gelmiyor. Sonuçta insan yapımı. Önemli olan bence sürekli bir arıza vermemesi. Benim ilk aracım 1998 model opel vectra 2.0 cd idi. Sanayiden çıkamadım. Onu satıp sorunsuz araç arayışına girdim ve karşıma ya toyota ya da honda çıktı. Aldığım toyota da arıza yaptı ama bir önceki aracım 10 yaptıysa toyota 1.
Bende bu aralar 2000-01 model Vectra CD DTI almayı planlamıştım ki son anda arkadaşlar vazgeçirdi beni. Partner'da yeterince kronik sorun varken Vectra ile arızalarla yola devam etmek kafayı yedirtirdi herhalde
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2016, 10:37:06 »
Toyota arıza oranı en düşük araçtır . Nerdeyse rutin bakımları dışında sorun çıkarmaz .Ben şahsım adına 2006 Corolla aracım var 3 yıldır kullanıyorum şu an kadar .1 kere yağ bakımı yaptım - arka fren balataları değişti  - devir daim kayışı ve rulmanı değişti . bunlarda 90 bin bakımında yapıldı onu haricinde çok şükür hiç sorun çıkarmadı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2016, 16:19:41 »
Bende bu aralar 2000-01 model Vectra CD DTI almayı planlamıştım ki son anda arkadaşlar vazgeçirdi beni. Partner'da yeterince kronik sorun varken Vectra ile arızalarla yola devam etmek kafayı yedirtirdi herhalde

Yok kardeşim ne işin var opel ile.Yüksek km de opelin derdi bitmez hocam.Özel servis sayısı markayı belli ediyor bence.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2016, 16:20:46
Akşam akşam yolda kaldım önce akü ışığı yandı gösterge panelinde şehir dışından geliyordum hemen teypi kapattım farlar mecbur yanıyordu onlarıda kapattım parklarla devam ediyordum ki ABS ışığı yandı eyvah dedim ve sağa çektim alternatör şarj etmiyordu.Aküm de 2 yıllık filan mutlu aküyü ölçtüm 10 volta düşmüş arkadaşı aradım araba ile geldi biraz onun aracından şarj ettik benim aküyü garaja kadar geldim çok şükür alternatörü söktüm biraz uğraştırdı ama diyotları ölçtüm sargıları ölçtüm sıkıntı görünmüyor muhtemelen benim konjektör gitti aracı çalıştırınca dahi 11 volta düşüyor.Bakalım yenisi ne kadar bu meretin yine gitti paralar bir de vergisi var offff

Geçmiş olsun kardeşim.Umarım en ucuz masrafla düzeltirsin. Bu arada konjektör ne Tolga Bey?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2016, 20:29:05 »
Teşekkür ederim arkadaşlar tespitim doğru konjektör bozulmuş.Üzerindeki bosch marka orjinal bosch tıpkısının aynısını aldım 150 TL taiwan malı kalmamış satıcının elinde 80 TL demişti onada.Sökmüşken hava tutum kompresör ile baya bir toz çıktı rulmanları da temizledim dinamonun kollektörünüde temizledim parlattım çok hafif yağladım topladım alternatörü şimdi şarj ediyor 14 Volt ile bakalım ilerleyen zamanlar ne göstericek. Bu işi bu kadar kolay yapmamın nedeni daha önceden aşağıdaki videoyu izlemiş olmam :) Zaten alternatörü sökünce konjektörü değiştirmek çok kolay ama ben komple dağattım alternatörü diyotlara ulaşabilmek için arızanın tam nereden olduğunu bilmiyordum çünki.
https://www.youtube.com/watch?v=10j5xml6thU

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2016, 20:43:17 »
Sorunun çözülmesine sevindim. Bunlardaki rulman farklı Mako Elbi grubu gibi değil. Uğultu vardı söktüm birini bulabildim :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2016, 22:59:19 »
Sorunun çözülmesine sevindim. Bunlardaki rulman farklı Mako Elbi grubu gibi değil. Uğultu vardı söktüm birini bulabildim :-)
Kömürlerin olduğu yerdeki rulman 6303 idi öndeki ile işim olmadı alternatör kasnağını sökmek için lastikçilerin kullandığı torklu tabanca gerekli içerisine 40 L tipi tors takıp 24 anahtarla zorladım hiç dönmedi wd 40 falan yok zorlamadım bıraktım bu arada bosch orjinal alternatör fiyatı piyasada 800 TL serviste 1500 TL miş bilgilerinize.Genel olarak toyotaların alternatörleri zayıf diyebilirim çoğunluka şehir içi kullanımda aküyü şarj edemiyor bir de araçta ses sistemi varsa benim gibi ortalama kullanım şekline göre 3 yılda bir akü bozulabiliyor.Daha önce VW ve renault araçlarda kullandım ama akü ve şarj sorunu yaşamamıştım neyse sorun akü ve alternatör olsun onlar kolay işler en azından toyotanın motorları ve ön takımları sağlam oluyor eski modellerin.

Yakın zamanda yeniden bir tane efsane kasa toyota daha alıcam ama 1.3 XE pakete param yeticek gönül ister AE101 ama piyasa öyle bir uçuk ki 16.000 e AE101 in haşatını buluyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2016, 23:48:35 »
Bendeki rulman kodu farklı 2 tane numara var Kayseri'de bi yerde bulabildim. Elektrikçi uğraştı sökemedi milin ortasında 10 anahtar takma yeri var onu akıl edemedi yeni alternatör verelim dedi. Kaportacıya oksijenle ısıttırdım sökmek için. El atmışken kömür ve konjektörde aldım kömürü değiştim konjektör duruyor. Piyasa uçuk bi ara 101 sw'den bahsetmiştin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2016, 23:59:45 »
Tolga bey merhaba,geçmiş olsun bunlar olacak şeyler.Benim rahmetli babam arabacılık cılık derdi,zannediyorum bu beklenmeyen sıkıntılar için söylerdi.iyi günler
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 30, 2016, 10:16:25 »
Bendeki rulman kodu farklı 2 tane numara var Kayseri'de bi yerde bulabildim. Elektrikçi uğraştı sökemedi milin ortasında 10 anahtar takma yeri var onu akıl edemedi yeni alternatör verelim dedi. Kaportacıya oksijenle ısıttırdım sökmek için. El atmışken kömür ve konjektörde aldım kömürü değiştim konjektör duruyor. Piyasa uçuk bi ara 101 sw'den bahsetmiştin.
Hımm sizinki Denso alternatör onlar sağlam olur kömürleri ve konjektör gurubu ayrı ayrı ama bosch un bu modelinde hepsi bir arada ne yazık ki.

Tolga bey merhaba,geçmiş olsun bunlar olacak şeyler.Benim rahmetli babam arabacılık cılık derdi,zannediyorum bu beklenmeyen sıkıntılar için söylerdi.iyi günler
Teşekkür ederim Naci bey insanın başına gelmeden öğrenmiyor neyse ki çok uzaklarda bozulmadı her zaman iyi yanından bakmaya çalışalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 30, 2016, 11:28:59 »
Bu şekil bendeki