0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mesaj Birleştirildi: Ocak 27, 2016, 15:27:18Boşuna söküp takmayın zira aynen anlattığınız gibi, sol ön düğme grubunda bulunan termik kontrol ediyor auto konusunu, diğer düğmelerin auto olmayanlarda tek farkı ise iki konumlu olmaları.
UfukSürücü hariç 3 cam motoru da değişmek zorunda
Ahmet abiCam motorları aynı
Mekanik olarak evet aynı,Ama konnectör baglantıları ve üzerinde sabit gelen sürücüsü çok farklı.
Autolu,[attach=1]Autosuz,[attach=2]Tüm kumanda modülleri sürücü dahil sinyal yolluyor.Sıkısma koruma ve auto modülleri cam motorunun içerisinde.
Bir tek ben biniyorum genelde ve sürekli içini ıslak mendil ile (kapı içlerini özellikle) temizlerim. Bu fotoğraflar bir kaç ay öncesi ama. Dışı pis de olsa içi temiz olur hep.
Ahmet bey merhaba:Benim aracım 2006 1.4 d-4d mmt terra benim arabanın dört camı otomatik,sol ön kapıdaki dört düğmeden ve diğer kapılardan tek düğmeden de otomatik açılıyor.Sol ön kapıdaki düğmelerimde ışıklı,parkları yakınca yanıyor.Yukarıda okuduklarımdan sonra ben ve benim gibi araç sahibi olanlar şanslıyız,yüksek modellere tadilat gerektiğine göre yanlış mı düşünüyorum acaba.iyi günler saygılarMesaj Birleştirildi: Ocak 27, 2016, 20:37:57burak bey merhaba:krom başlıklardan bulma şansımız var mı acaba çok şık durmuş aracınızda.
Hiçbir şeyi değiştirmez, all auto olayı sol ön cam kumanda ünitesinde bitiyor.Motora giden sinyalden kumanda grubuna geri gelen bir sinyal yok, sadece sol ön cam kumanda grubu içerisinde termik var cam motorunun çektiği voltaj düştüğü anda elektriği kesiyor, yani elektrikli camları olan bir araca otomatik cam kapatma modülü taktığını ve bunun dört kanallı olduğunu devreye girmesi için de cam düğmesinin ikinci konumunun olduğunu varsayabilirsin.Senin bahsettiğin kısım cam sıkışma emniyeti ile ilgili olabilir.
Vallahi toyotaya öyle dümdüz sövesim geldi.Aracı 2013 yılında üretmişsin.Ben 29 ocak 2015 te alıyorum.Sen tutup haziran 2015 te yeni düğme takıyorsun.Ahmet bey eğer sizin dediğiniz gibiyse neden bir cam kaldırma modülü bütün camları tek seferde kapatabiliyor.Sizin bilginize saygı duyuyor ve itibar ediyorum.Ama benim mantığıma göre dörtlüye yapılacak bir işlemle sürekli elektrik verilip,otomatik kapanma özelliği kazandırılabilir.Bu tekliler için de aynı olabilir gibime geliyor.Ufuk bey sizin bu yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sadece düğme değişimiyle olay çözülür.Doğru mu?
...güneşlik ışıklandırmam da var çakmağım da var gerçi sigara içmiyorum ama oldu da bir sarışın güzel otursa yanıma sigara içecek olsa hemen çakmak hazır. Düşünsene 2014 değil de 2015 model olsaydı arabam rezil olmuştum. gece mesela açtı güneşliği makyaj tazeleyecek o da ne ışık yok.