0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün aracı çok hafif rampa bir yere park ettim. Tekerin biri buzlu tarafta diğeri ise topraklı yerdeydi. Kalkarken patinaj yaptı çıkmadı. Birkaç defa denedim biraz hatta geriye doğru bıraktım aracı, çünkü toprak kısım çamurluydu. Aklıma direk bu video geldi. Gaza sabit tutunca devir düşmeye başladı. Birkaç deneme sonunda çıktı. Lastik kokusu da geldi hatta. Lastikler kış lastiği değildi acaba bundan dolayı sistem biraz etkisiz kalmış olabilir mi? Birde vsc, motor falan arıza ışıkları yanıyordu öncesinde.Bununda etkisi olabilir mi?
bende benzeri bir durumda kaldım fakat dikkatimi çeken şey araç 3.viteste 10 15 km hızla gidiyordu ben sonuna kadar bassamda kendisi gaz ayarını yapmıştı bu olay trc ye mi bağlı
kış geldi yine benim TRc VSC hikayeleri alır başını gider. Bu gün otoparka inişte yaklaşık 30 derece 5 6 m eğimli yol var kilit taş kaplı yol. yolun sağ tarafı gece su akmış buz olmuş. indim tam park edeceğim aklıma geldi tam trc denemelik yer dedim geri döndüm. tek tekeri buza tek tekeri yola getirir gaza bastım. trc lambası yanıyor lakin aracı rampa yukarı ilerletemedi. beklentim dönen teker sert fren yapıp ağır ağır yürütmesiydi. ama teker boşa döndü durdu arada fren sesini duydum ama rampa yukarı ilerleyemedim.jafif sallandı çıkmaya çalıştı ama olmadı 30 sn falan delim gibi buzda patinaj yaptım ama nafile. .. hafif rampalarda falan iş görüyor ama buzlu ve dik rampada yetersiz kalıyor. bilginize
Talat, TRC kapatıp denedin mi?
denemedim yarın denerim nasip olursa inşallah
Ben geçen sene çok hafif bir rampada kaldım, tekerleklerin hepsi karın üzerinde. Yazlık lastikler vardı, lastik kokuları falan geldi. Tam buraya kadarmış derken aklıma geldi, kapadım TRC'yi, karları yara yara çıktı. Buzda ne olur bilmem, onu da senden dinleriz.
Toyota'lı Lexus'lu bu video sanırım sorularınıza cevap olacaktır arkadaşlar.//www.youtube.com/watch?v=Z8KjsjrIGqI
abi trc kapatıp denedin rezil oldu araç resmen daha buzun başında patinaja başladı. trc açınca bir miktar fren falan uyguladı biraz ilerletti yine. burada sıkıntı şu:böyle dik bir rampada çıkmak için sürekli dönen teker aşırı fren uygulamak zorunda kalsaydı bu sefer de b fren balatasını elimize alırdık. bence sistem bu tip riskli durumlarda daha fazla fren uygulamayı bırakıyor. Ama fren uygulamaya başlayıp aracın hareket ettiğini görürse o zaman frenlemeye devam edip seni kurtarıyor.
Talat, senin bu denemeler hangi vitesle oluyor? 2. viteste deniyorsun değil mi?Zaten senin de yazdığın gibi karda çıkartmak değil bunun işi, patinajı önlemek. Bazı otomatik araçlarda kar simgeli bir tuş var. Bir kez şahit oldum 10 sene evvel, 25-30 metrelik cam gibi buz tutmuş dik yokuşu 2000 model otomatik corsa b ile çıktık, aynen o Subaru S-AWD videolarındaki gibi, o kar simgesine bastık ve tır-tır ederek kedi gibi çıktı buz üzerinde. O zaman kışlık lastiğin adını bile duymamıştık
Trc felan hikaye 2 sene boyunca petlas lastikle caddyle hiç zorlanmadan çıkyığın 40 mtlik rampayı. Bridgestone lastikli avensisle ilk gün zar zor ikinci gün ise hiç çıkamadım. Toyota güzel araba ama kışa duyarlı değil. Almanlar kendi ülkesindeki hava şartlarından heralde daha çok kışa yatkın araç üretiyorlar. Trc anlık patinaja düşme durumunda aracın dengesini kaybetmemesini sağlıyor. Ama aracı rampada kesiyor.