0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59290.0servis porya içindeki rulmanı değiştirmez, komple üzerinde abs sensörü monteli poryayı değiştirir.2 yıl önce 200eur / 450 tl civarında idi.özel servise gidip porya değişmi isteseniz bile 600tl civarından aşağı olmaz.şimdilik diğer tarafa da sadece rulman değişimi yapın, abs ile ilgili ilerde sorun olursa bundan olabileceğini göz önüne alın.
Ben de hiç serviste işimi görmedim ama başlıkta belirtilen tokullar'lık bir durum yok ortada. Genel servis kazığı
Dışarıda taktıgınız ürünün markasını biliyormusunuz?Az çok bu işin içinde olan birisi olarak o fiyata Çin malı inşaat demiri kalitesinde ve çelik olmayan ürün var piyasada.Ben canımı öyle bir ürüne asla teslim etmem.
Evet neyse cogu arkadasimiz bunlara karsi direnmek yerine bu fiyata ses ediyorum diye bize cikisiyo kusura bakmasinlar fiyatlar gayet uygun bizim abartimiz konu bildirimlerini kapatiyorum burak bey konunun basligini dediginiz gibi degistireyimozaman
Özel servise gidince duyulan "acaba kullanılan parça kaliteli midir, acaba usta o parçayı nasıl takacağını doğru biliyor mu, arabama zarar verir mi" gibi tedirginlikler genellikle yetkili servisteyken hissedilmez.
Geçen yıl 2006 corolla aracıma porya bilyasını Ufuk beyden almıştım(100-120 lira gibi birşeydi tam hatırlamıyorum) Ve Ufuk beyin ürünlerini kimse kötülemedi ve şu ana kadar hiç bir sıkıntı çekmedim. Bu yaz accordda aynı sorun başıma geldi Malatyada Doktor Honda Serviste yaptırdım onlarda parçaya 210 lira istemişti(ki bu bile bence çok) serviste çıkan fiyat bana da çok uçuk geldi. Ama benim ki bilya değişimiydi komple set değişimi ise ona diyeceğim bir sözüm yok.
Selman abi ya ben napayım, arka porya için yan sanayi ürünler 220 den başlıyor, SNR 285 tl ye kadar çıkıyor
Ahmet Güve abi, sektörün içinde olduğundan özellikle sana sormak istiyorum. benim aracın da rulmanı gitti ve servis haliyle fazla fiyat veriyor. İnternette SSD, SNR markaları var. Bu markaların ürünleri hakkında bilgin var mıdır?
Allah yardım etsin kardeşim ama şu var ki çok sık arıza yapan bir parça değil en azından. Bir sefere mahsus değiştirdin mi sen satana kadar gider zaten Ben aracı aldıktan 2 ay sonra bakıma soktum aracı bu porya bilyasıda mevcut, rotiller felan değişti 800 lira tuttu. Dahada sorunlar vardı ama dedim dur usta ocağımı batıracaksın Yaza doğru ağır bir bakım daha var ne yapcam bilmiyorum. Kaskosuydu sigortasıydı derken 2-3 binlirayı bulacak
D sınıfından soğutan yegane sorunların başında geliyor Selman abi. O nedenle bir dahaki aracım km az sıfıra yakın bir c sınıfı olur muhtemelen.