0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konuyla alakalı benimde bir kaç çekindiğim konu var. Daha önce aracımın çalıştıktan 1-2sn sonra stop ettiğini ve 15-20sn marş basmam sonucunda ancak tekrar çalıştığını yazmıştım. Önce Toyan ile görüştüm arıza tespiti için 100TL istediler. Arıza bulunup kendilerinde tamir yaptırırsam 100TL almayacaklarını, varsa parça ve işcilik ücreti alacaklarını söylediler. 100TL fazla geldi diye bende özel bir servise baktırdım sağ olsun arkadaşlar baktılar ancak bir şey bulamadılar ücrette almadılar. Mecburen aracı Toyan'a getirdim araç bir gün orada kaldıktan sonra aradılar. Araçta bu arızayı yapacak 2 şey tespit ettiler, 1.si su ayırıcısı daha önce sökülmeye çalışılmış ve kırmışlar japon yapıştırıcısı ile yapıştırılmış (arabayı 2 sene önce aldım, alırken mi vardı bende iken mi yapıldı hiç bilgim yok). 2. si kullanılan mazot filtresi kesinlikle bu araca ait değilmiş. Arabayı aldığımdan beri bakımlarını dışarıda özel serviste yaptırıyorum. Bu olaydan sonra acaba yetkili servis mi? özel servis mi? soruları kafamda.Bir diğer soruda aracımın şanzıman yağını değiştirmek istiyorum; Yetkili servis 250TL fiyat diyor, Özel servis 75TL, Fiyata bakınca bariz kime yaptırılması gerekiyor ortada, ama yukarıdaki olaylar ile bağlantılı kim alacağı ücret karşılığında ne yapacak ne kadar düzgün iş ortaya çıkaracak?Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
İkinci el Yeniye yakın bir araç alacaksam yetkili servis bakımlısını tercih ederim.6 yaşından önce yetkili servisten bağını kesmiş bir arabayı ne kendim alırım nede çevreme tavsiye etmem.Sanayide bakıma girmiş araçların yağı dışında değişen hiç bir parçasına güvenemem.Çünkü yeteri kadar teknik bilgim yok.Bizim ustalarda ki mantık iş görür yeter.