Gönderen Konu: Aracıma Lpg Taktırmalımıyım ?  (Okunma sayısı 8796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracıma Lpg Taktırmalımıyım ?
« Yanıtla #40 : Ocak 23, 2016, 23:41:54 »
inşallah tüm ümidim bu yönde. O ustaya bir daha gitmemek için benzinde kullanmayı göze aldım. Şu anda kısa mesafelerde benzin, uzun mesafelerde 8-10 km sonra sabit vites / hız / devirde gideceğim zaman LPG'ye geçiş ile kullanıyorum.
Bir de gaz aldığım yeri değiştirdim. Total yerine BP 'den gaz alıyorum. Bakalım duruma ne getirir, göreceğiz?

Ankara'da bildiğiniz iyi bir LandRenzo LPG ustası var mı?
Başka  bir yerde "Erciyes Oto Sanayi Sitesinde Olgun LPG "( ERCIYES TOPLU ISYERLERI SITESI. 9.CAD N0:95 MACUNKÖY - ANKARA ) yi tavsiye edildi. Bende aksi bir şey olmadığı sürece DÖRTNAL ve bu OLGUN LPG'ye gideceğim.

Dörtnal sizi quattro garaja yönlendirecektir ama landirenzoya bakıyorlar mı bilemiyorum
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 23, 2016, 23:41:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 23, 2016, 23:52:36 »
Bendede landirenzo var rölantide yaptılar benimkinide efe plazada taktırmıştım orda rölantide yaptılar istanbulda türkiye distirbütörüne gittim oda rölantide yaptı hiçbi sıkıntım yok ama ne ışık yakıyo ne gidişinde sıkıntı var.efe plazada yapılan ayardan sonra arıza lambası yakıyodu araç forumda konularımda var bu konuyla ilgili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 24, 2016, 08:49:50 »
Dörtnal sizi quattro garaja yönlendirecektir ama landirenzoya bakıyorlar mı bilemiyorum

Quattro garage atiker prins e bakıyor birkaç marka daha vardı sanırım. Sırf usta ve yazılım için orada taktırılır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ocak 24, 2016, 09:48:25 »
Quattro garage atiker prins e bakıyor birkaç marka daha vardı sanırım. Sırf usta ve yazılım için orada taktırılır.
İkinci aurisime lpg taktırtırdım orda ikiside atiker ikiside sıkıntısız hala kullanılıyor
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 30, 2016, 21:19:56 »
İyi akşamlar. öncelikle her ay standart 1500 km yapacakmısınız. yapacaksanız gerek yok. çünkü tüp parası hangi markayı taktırırsanız bile performans düşüklüğü ortaya çıkacak. bakmayın ben mecburen taktıracam 1 ayda 3000 km yaptım. yukarıda bir arkadaş çok güzel açıkladı. sonuç olarak maddi anlamda çok külfet olmuyorsa tartırmayın derim karar sizin. honda lpg bağlatılarını araç üzerine koyup gönderiyor. bakma bizde tüp taktıracağız ama elin adamı ne derdece tüpe uyumlu motor yaptı oda ??????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 30, 2016, 21:42:13 »
Arkadaşlar bir kez daha yazayım. Lpg li araç arıza ışığı yakar öyle binin diyen ustalar hala var. Arkadaşlar iyi bir ayarla motor arıza ışığı yanmaz.ornek vereyim usta değilim.
2011 lancer 2007 Mazda 3 iki arkadaşım da lpg var ikisinin de lambasi yanık geziyor. Lambalari söndürdüm ltft stft sine bir baktım aman allahım biri eksi 35 diğeri de ona yakın bir değer. Aracın kendi benzin ecusu da aynı değeri gösteriyor. Hemen aküden sıfırladım ltft yi.biraz benzinde binin dedim kablo aldırttim haftaya ayarlarını yapacağım demem o ki lpg arizalarinin çoğu aslında çözümü çok basit.

Nedir?

Yol ayarı bir kere yapın en az 1 2 sene lamba yakacak kadar ayarınız bozulmaz bir de obd varsa ayar kablosunu bir daha hiç kullanmazsiniz.

Ben bu ülkede ltft stft ile ayar yapan lpg üstadı9 görmedim. Sağolsun mscsi ve murat abinin yardımı ile olay o kadar başka bir boyuta taşındı ki emin olun bizim yaptığımız bu ayarlarla ne lamba yanar. ne de subap yanması vs sorunları kısa vadede boy gösterir. (insallah)

Karar sizin lpg ile binerim lakin ayar yapacak usta yok diye yakınmayin  40 liraya kablo alın kendi ayarinizi yapin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 30, 2016, 21:57:49 »
Talat hoca çok haklı. Lpg den dolayı yanan arızaların tamamı neredeyse gaz ayarından ötürü. İşi bilmeyen ustalarda bu araç lpg li arıza yanar diye olayı geçiştiriyor. Ondan sonrası zaten zincirleme olarak geliyor. Yok ateşleme bobini arızası yok subap yakması vs diye uzayıp gidiyor. Misal adamın ltft sı Talat hocanın dediği gibi +34 lerde arabası belki benim arabaya göre gazda %20 %30 daha az yakıyor ama benzinli arabaya görede hantal kalıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 30, 2016, 22:39:23 »
Talat hocam servis çaılşanı eksozdaki oksijen sensörlerinin lpg den dolayı arıza verdiğini bildirdi. saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 30, 2016, 23:47:15 »
taktırın hocam en yakın zamanda :tamam: landırenzo ile anlaşmalılarsa onu taktırın gayet iyi bir marka..zaten italyanlar bu sektörde 1 numara bana göre..prins,brc,landırenzo,lavato,zavoli,romano falan hepsi kalitelidir..hesaplı olanını taktırabilirsiniz..ama sakın atiker falan taktırmayın aracınızın çekişi falan düşer iyice..
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 31, 2016, 01:29:02 »
taktırın hocam en yakın zamanda :tamam: landırenzo ile anlaşmalılarsa onu taktırın gayet iyi bir marka..zaten italyanlar bu sektörde 1 numara bana göre..prins,brc,landırenzo,lavato,zavoli,romano falan hepsi kalitelidir..hesaplı olanını taktırabilirsiniz..ama sakın atiker falan taktırmayın aracınızın çekişi falan düşer iyice..

Ladirenzo dan uzak durun. 1200-1300 TL civarı Atiker Gold sistem var. %50 daha ucuz.Arıza yaparsa canınız sıkılmaz. Benim araba 63000 km.de yaklaşık 30.000 km. Önce lpg taktırdım. Yakıt hep bilinen yerden aldım. Öyle en ucuz gaz alayim derdim olmaz.
Lpg Enjektörlerden 1 i arızalı 3 ü de yavaş çalışıyor , değişmesi gerekmiş.

( önce Ankara Erciyes Toplu İşyerlerindeki Olgun Lpg de enjektör yokmuş. Inanirsan!!! Değişmediler. Sonra şaşmaz a gittim. Sorun orada başladı. )

Landirenzo Servisi her yerde yok. Ve olan servisleri çok bilgisiz. Hele ki Ankara Saşmaz daki Olgun Lpg ana bayiden uzak durun. Adamlar 3 dakikada 5 farklı şey söylüyor. Yelkovandan hızlı bir dönüşü var. Kurumsal değiller. Bana kredi kart çalışmıyor diyor ama başka müşteriden kart çekiyor. En basit düzenekleri bu. Gerisini siz hesap edin.

Önce enjektorun biri değişti araç vuruntu yaptı, araba tuhaflaştı. Sonra 4 u değişmedi ya ondan dediler. Ee 4 unu de değiştirin o vakit. Araçta +10yine tekleme, vuruntu var. O zamanda Senin arac bozuk. Zart zurt. Ben de sökün yeni enjektörleri takın eskileri dedim. Kızdım çıktım.
İşin garibi eski enjektör ile sıkıntı pek yoktu sadece, arada bir, arac arıza ışığı yakıyordu. Lpg de rölantide çok az titreme vardı. Ama çok az.

Başka birkaç ustaya gittim, motor iyi bir sıkıntı yok dediler. Benzinde sorun yok dediler. Lpg kaynaklı ona bakılsın dediler.

Benim araca Landirenzo denilen pahalı , kısa ömürlü sistemi söktürüp Atiker taktirdigim da 800 -900 TL a kadar arası tutacak. Atiker Gold da 1000_1100 TL civarı. Tank vs. Olduğu için ucuz. Her türlü 30.000 km gider. Lanidrenzodan iyidir yani.

Lnadirenzo  enjektör teki 175 TL , 4 ü 700 tl. Civarı. Pazarlıkla 150 *4 600 TL ye alınıyor.
Atiler`in 200 tl ye enjektörü değişir. Servisi her yerde var.

Siz olsanız ne yaparsiniz?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ocak 31, 2016, 10:55:15 »
Ladirenzo dan uzak durun. 1200-1300 TL civarı Atiker Gold sistem var. %50 daha ucuz.Arıza yaparsa canınız sıkılmaz. Benim araba 63000 km.de yaklaşık 30.000 km. Önce lpg taktırdım. Yakıt hep bilinen yerden aldım. Öyle en ucuz gaz alayim derdim olmaz.
Lpg Enjektörlerden 1 i arızalı 3 ü de yavaş çalışıyor , değişmesi gerekmiş.

( önce Ankara Erciyes Toplu İşyerlerindeki Olgun Lpg de enjektör yokmuş. Inanirsan!!! Değişmediler. Sonra şaşmaz a gittim. Sorun orada başladı. )

Landirenzo Servisi her yerde yok. Ve olan servisleri çok bilgisiz. Hele ki Ankara Saşmaz daki Olgun Lpg ana bayiden uzak durun. Adamlar 3 dakikada 5 farklı şey söylüyor. Yelkovandan hızlı bir dönüşü var. Kurumsal değiller. Bana kredi kart çalışmıyor diyor ama başka müşteriden kart çekiyor. En basit düzenekleri bu. Gerisini siz hesap edin.

Önce enjektorun biri değişti araç vuruntu yaptı, araba tuhaflaştı. Sonra 4 u değişmedi ya ondan dediler. Ee 4 unu de değiştirin o vakit. Araçta +10yine tekleme, vuruntu var. O zamanda Senin arac bozuk. Zart zurt. Ben de sökün yeni enjektörleri takın eskileri dedim. Kızdım çıktım.
İşin garibi eski enjektör ile sıkıntı pek yoktu sadece, arada bir, arac arıza ışığı yakıyordu. Lpg de rölantide çok az titreme vardı. Ama çok az.

Başka birkaç ustaya gittim, motor iyi bir sıkıntı yok dediler. Benzinde sorun yok dediler. Lpg kaynaklı ona bakılsın dediler.

Benim araca Landirenzo denilen pahalı , kısa ömürlü sistemi söktürüp Atiker taktirdigim da 800 -900 TL a kadar arası tutacak. Atiker Gold da 1000_1100 TL civarı. Tank vs. Olduğu için ucuz. Her türlü 30.000 km gider. Lanidrenzodan iyidir yani.

Lnadirenzo  enjektör teki 175 TL , 4 ü 700 tl. Civarı. Pazarlıkla 150 *4 600 TL ye alınıyor.
Atiler`in 200 tl ye enjektörü değişir. Servisi her yerde var.

Siz olsanız ne yaparsiniz?
Ticari taksisi olan bir arkadaşımın aracı 100.000 km civarı enjektör arızası verdi. Sistem brc enjektörleri 800 tl. O da atiker taktırdı 200 tl ye.  araç şu an 500.000+ km lerde sıkıntısız biniyor. 
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 31, 2016, 12:10:32 »
Yusuf bey landirenzo nun garantisi bitti mi.Bende de landi renzo var şaşmaz daki olgun lpg ve gaziantepteki olgun lpg işlerinde çok özensiz ve bilgisiz.Ayrica birinin yaptığı ayara diğeri bozuk diyor.Benimde 70 bin km oldu sıkıntı yok çok şükür.Ama dediğiniz gibi lpg enjektörleri pahali
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 31, 2016, 19:31:44 »
Yusuf bey landirenzo nun garantisi bitti mi.Bende de landi renzo var şaşmaz daki olgun lpg ve gaziantepteki olgun lpg işlerinde çok özensiz ve bilgisiz.Ayrica birinin yaptığı ayara diğeri bozuk diyor.Benimde 70 bin km oldu sıkıntı yok çok şükür.Ama dediğiniz gibi lpg enjektörleri pahali
Malesef garanti bitti. Garanti biter bitmez map sensoru değişti. 150 TL civarı ödedim. Şimdi de bu enjektör meselesi. Toplam bir Atiker set parası ödemiş olacağız.
:-(
Gazi Mustafa Kemal Atatürk