Gönderen Konu: Aracıma Lpg Taktırmalımıyım ?  (Okunma sayısı 8795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracıma Lpg Taktırmalımıyım ?
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2016, 23:51:07 »
Bence de tüp taktırmak mantıklı. Ustanızı da iyi seçtikten sonra problem çıkmaz.
Her şey suretin suretinin sureti...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2016, 23:51:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2016, 23:51:52 »
Bu arada yılda 18000 km yol yapıyormuşsunuz tatil felan derken 20000 km yi geçer ve bir atikerin masrafını bir yılda fazlasıyla çıkartırsınız. 18-20 kuruş uçyakmak varken neden 30-35 kuruş yaktırasınız ki?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 21, 2016, 01:04:55 »
aracınızı güle güle kullanın, Toyota‘nın motorları atmosferik ve çelik subaplı olduğu için lpg ‘ye en uygun motordur, bende kasım ayında corolla‘nın 1.6 motorlusunu aldım ve bayi kendisi taktı, 1500 km. oldu gayet memnunum, yaptığınız km. göz önüne alınırsa hiç düşünmeden taktırın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 21, 2016, 02:13:33 »
aracınızı güle güle kullanın, Toyota‘nın motorları atmosferik ve çelik subaplı olduğu için lpg ‘ye en uygun motordur, bende kasım ayında corolla‘nın 1.6 motorlusunu aldım ve bayi kendisi taktı, 1500 km. oldu gayet memnunum, yaptığınız km. göz önüne alınırsa hiç düşünmeden taktırın derim.

Teşekkür ederim.
Yalnız sübaplar çelik değil aluminyum alaşımdır. Sakin kullanımda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama yüksek devirlerde benzinde gitmenizde fayda var. Ben her hafta kırıkkale ankara arası yol yapıyorum. Malum elmadağ yokuşu var çıkarken araba zorlanacağı için benzinde kullanıyorum. Aynı şekilde lpg de 3000-3500 deviri geçmiyorum geçeceğim zaman hemen benzine alıyorum arabayı. Lpg den sonra çok itinalı sürmek lazım
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 21, 2016, 10:26:07 »
Yılda 18.000 km yapan biri LPG taktırınca 25-30.000 km yapabilir, LPG'nin getirdiği özgürlük etkisi bu.  :alkis:
Bunu göz ardı etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2016, 13:37:16 »
Teşekkür ederim.
Yalnız sübaplar çelik değil aluminyum alaşımdır. Sakin kullanımda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama yüksek devirlerde benzinde gitmenizde fayda var. Ben her hafta kırıkkale ankara arası yol yapıyorum. Malum elmadağ yokuşu var çıkarken araba zorlanacağı için benzinde kullanıyorum. Aynı şekilde lpg de 3000-3500 deviri geçmiyorum geçeceğim zaman hemen benzine alıyorum arabayı. Lpg den sonra çok itinalı sürmek lazım

Ankara Toyan ve Efe Toyata‘nın verdiği bilgi corolla‘nın motor subaplarının çelik olduğu yönündedir, hatta sübapların çelik olması nedeniyle lpg‘de  bile landrezzo‘nun kuru sistemini takıyorlar, bende onların verdiği bilgiler sonucu sübaplar çelik demiştim, genede ne olursa olsun sakin kullanmak gerek,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2016, 13:41:08 »
Ankara Toyan ve Efe Toyata‘nın verdiği bilgi corolla‘nın motor subaplarının çelik olduğu yönündedir, hatta sübapların çelik olması nedeniyle lpg‘de  bile landrezzo‘nun kuru sistemini takıyorlar, bende onların verdiği bilgiler sonucu sübaplar çelik demiştim, genede ne olursa olsun sakin kullanmak gerek,

2005 model corollalarda bile 100bin km. sonra sübap yakanlar varken, yeni nesil araçların hepsinde magnezyum, alüminyum alaşım kullanılıyorken, satıcıların söylediklerini dikkate almamak gerekir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2016, 14:36:37 »

Dörtnal toyotada çek sübap yakan gördüm onların deyimiyle bende alümünyum alaşım olduğunu söyledim belki eski kasalar öyledir yeniler çeliktir
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 21, 2016, 14:40:00 »
Yılda 18.000 km yapan biri LPG taktırınca 25-30.000 km yapabilir, LPG'nin getirdiği özgürlük etkisi bu.  :alkis:
Bunu göz ardı etmeyin.

Aynen öyle. Yazın yürümediğim mesafeyi kışın yürüyorum :) Çünkü yürüdüğüm mesafede aracım LPGye geçmiyor benzin yakıyor diye binmeye korkuyorum :D
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 21, 2016, 15:28:33 »
Günde 50 km hatrı sayılır bir mesafe/yakıt demek. Bence taktırın.
GARANTİ İLE İLGİLİ OLARAK;
    Sıfır Civic alan arkadaşım kullandıktan bir müddet sonra aracına lpg dönüşümü yaptırdı. Yaptırmadan evvel Honda Türkiye ile görüştü. "Garanti devam eder bizim için sorun yok, istediğiniz yerde taktırabilirsiniz. Yalnız herhangi bir arıza olursa ve sebebi LPG dönüşümündan kaynaklı ise arızanız garantiden yapılmaz" cevabı aldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 21, 2016, 15:40:40 »
Günde 50 km. LPG taktırmak için yeterli bir sebep ayrıca çarpan etkisi de var bu işin az yakacağı için daha çok gezeceksiniz.
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 21, 2016, 15:45:10 »
Taktırdıktan sonra bu zamana kadar niye taktırmadım diye kendinize kızacaksınız. :argh: Yanlız sık eleyip iyi bir usta bulun ve mutlaka yol ince ayarı yaptırın.Mümkünsede obd sistemli bir kit tercihiniz olsun. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 9 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 21, 2016, 19:07:08 »
Bence düzgün montaj ile rahat rahat aracınızın keyfini çıkarın lpg olunca daha çok gezersiniz bu doğru ancak birde olaya yakıt yönünden bakmak lazım.Dünya da petrol bedava olsa Türkiye de benzinin litresi 2.20 tl . Bana göre benzine verilen para HARAM...
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 21, 2016, 19:30:51 »
Arabistanda zam gelmiş geçenlerde,  benzin fiyatı 0,45 riyalden yüzde 67'lik  zamla 0,75 riyale (yaklaşık 58 kuruş), motorin ise 0,25 riyalden yüzde 80'lik zamla 0,45 riyale (yaklaşık 35 kuruş) yükseltildiği kaydedildi. Bizde ise malum fiyatlar varken  LPG şart, sakın bir an düşünmeyin yaptırın dönüşümü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 22, 2016, 10:01:15 »
   Ben LPG taktırmayacak iekilde gayet katı idim. Resmen önyargıyla düşmandım. Çünkü geçmişte sıkıntı yaşayan eş dostlarımız vardı. En son olarak baktım ki yakıta sağlam para harcıyorum, oldukça gıcık tavırla/önyargılarla didik didik araştırma sonucu niyeti değiştirip, cep yakan yerine lpg yakan Corolla'm oldmasına karar verdim. Doğru ve temiz işçilik ile montaj yapılan sıralı sistem memnun ediyor. Şunu iyi bilin aracın orjinali olmadığı için ufak tefek basit arızalar gözünüzü korkutmasın. Çünkü çözüm oluyor. Olmasa bu kadar araç LPG ile çalışamazdı zaten. Aynı marka, aynı model, aynı yaş araçlara bakıyorum; Kimisi lpg ile mükemmel, kimisi berbat. İşte bu usta-montaj-bakım-kullanım farkı. Zaten böyle sorunlar sebepleri çok orijinal araçlarda bile olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 22, 2016, 19:35:26 »
Aynen öyle. Yazın yürümediğim mesafeyi kışın yürüyorum :) Çünkü yürüdüğüm mesafede aracım LPGye geçmiyor benzin yakıyor diye binmeye korkuyorum :D

İŞte benzinin insan sağlığına bir faydası daha:D benzinli biniyorum zayıflıyorum sağlıklı yaşıyorum :alkis:
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 23, 2016, 14:42:20 »
Kansu bey yillik ortalamaya bakin derim 10 bini asiyorsa taktirin derim.
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 23, 2016, 16:03:35 »
İyi bir usta bulursanız korkunuz olmasın.
Ben de endişeliydim. LPG'ye geçtikten sonra da pişman oldum.  "LPG'yi daha önceden, niye taktırmadım?" diye.
Bir kere petrole gidip "Dolduralım." demenin keyfine paha biçilemez. Benzinde bu zevki , yılda bir yaşıyordum.  Hep 50 TL - 60 TL'lik alırdım. Max. 100 TL'yi bulurdu. Şimdi öyle mi ya.

Benim araçta LANDİRENZO Omegas Plus var yakıt çok ekonomik. Belirgin bir Performans kaybı yaşamadım.  Gayet de memnunum. İlk montajı KAYSERİ OLGUN LPG de yapıldı.
Size ustanın önemini anlatmak için bir örnek vereyim:
Ancak şu son zamanlarda arıza ışığı yanması gibi bir sorun yaşıyorum. Araçta yine sorun yok, ama. Sadece ışık yanıyor.
Yakındaki bayisi çok yeterli, bilgili gelmedi. Hiç bir şikayetim yokken gittim.10.000 km bakımında filtre değiştirdim. Bir de ayarına bakalım dediler. O gün en büyük hatayı yapmışım. Araç o günden sonra çok de istediğim gibi olmadı. Performans kaybı yaşadım. Sadece filtre değişse sorun yoktu.   Ben de Ankara'da bir usta bulup soruna baktıracağım.

En önemlisi iyi bir usta, usta , usta...
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 23, 2016, 16:14:47 »
İyi bir usta bulursanız korkunuz olmasın.
Ben de endişeliydim. LPG'ye geçtikten sonra da pişman oldum.  "LPG'yi daha önceden, niye taktırmadım?" diye.
Bir kere petrole gidip "Dolduralım." demenin keyfine paha biçilemez. Benzinde bu zevki , yılda bir yaşıyordum.  Hep 50 TL - 60 TL'lik alırdım. Max. 100 TL'yi bulurdu. Şimdi öyle mi ya.

Benim araçta LANDİRENZO Omegas Plus var yakıt çok ekonomik. Belirgin bir Performans kaybı yaşamadım.  Gayet de memnunum. İlk montajı KAYSERİ OLGUN LPG de yapıldı.
Size ustanın önemini anlatmak için bir örnek vereyim:
Ancak şu son zamanlarda arıza ışığı yanması gibi bir sorun yaşıyorum. Araçta yine sorun yok, ama. Sadece ışık yanıyor.
Yakındaki bayisi çok yeterli, bilgili gelmedi. Hiç bir şikayetim yokken gittim.10.000 km bakımında filtre değiştirdim. Bir de ayarına bakalım dediler. O gün en büyük hatayı yapmışım. Araç o günden sonra çok de istediğim gibi olmadı. Performans kaybı yaşadım. Sadece filtre değişse sorun yoktu.   Ben de Ankara'da bir usta bulup soruna baktıracağım.

En önemlisi iyi bir usta, usta , usta...

o ayarı kesin rölantide yapmıştır, rastgele birşeyler yapmıştır ayarı bozmuştur. Ankarada güzel bir yol testi ile rahatlarsınız.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 23, 2016, 20:34:40 »
o ayarı kesin rölantide yapmıştır, rastgele birşeyler yapmıştır ayarı bozmuştur. Ankarada güzel bir yol testi ile rahatlarsınız.
inşallah tüm ümidim bu yönde. O ustaya bir daha gitmemek için benzinde kullanmayı göze aldım. Şu anda kısa mesafelerde benzin, uzun mesafelerde 8-10 km sonra sabit vites / hız / devirde gideceğim zaman LPG'ye geçiş ile kullanıyorum.
Bir de gaz aldığım yeri değiştirdim. Total yerine BP 'den gaz alıyorum. Bakalım duruma ne getirir, göreceğiz?

Ankara'da bildiğiniz iyi bir LandRenzo LPG ustası var mı?
Başka  bir yerde "Erciyes Oto Sanayi Sitesinde Olgun LPG "( ERCIYES TOPLU ISYERLERI SITESI. 9.CAD N0:95 MACUNKÖY - ANKARA ) yi tavsiye edildi. Bende aksi bir şey olmadığı sürece DÖRTNAL ve bu OLGUN LPG'ye gideceğim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk