0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracınızı güle güle kullanın, Toyota‘nın motorları atmosferik ve çelik subaplı olduğu için lpg ‘ye en uygun motordur, bende kasım ayında corolla‘nın 1.6 motorlusunu aldım ve bayi kendisi taktı, 1500 km. oldu gayet memnunum, yaptığınız km. göz önüne alınırsa hiç düşünmeden taktırın derim.
Teşekkür ederim. Yalnız sübaplar çelik değil aluminyum alaşımdır. Sakin kullanımda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama yüksek devirlerde benzinde gitmenizde fayda var. Ben her hafta kırıkkale ankara arası yol yapıyorum. Malum elmadağ yokuşu var çıkarken araba zorlanacağı için benzinde kullanıyorum. Aynı şekilde lpg de 3000-3500 deviri geçmiyorum geçeceğim zaman hemen benzine alıyorum arabayı. Lpg den sonra çok itinalı sürmek lazım
Ankara Toyan ve Efe Toyata‘nın verdiği bilgi corolla‘nın motor subaplarının çelik olduğu yönündedir, hatta sübapların çelik olması nedeniyle lpg‘de bile landrezzo‘nun kuru sistemini takıyorlar, bende onların verdiği bilgiler sonucu sübaplar çelik demiştim, genede ne olursa olsun sakin kullanmak gerek,
Yılda 18.000 km yapan biri LPG taktırınca 25-30.000 km yapabilir, LPG'nin getirdiği özgürlük etkisi bu. Bunu göz ardı etmeyin.
Aynen öyle. Yazın yürümediğim mesafeyi kışın yürüyorum Çünkü yürüdüğüm mesafede aracım LPGye geçmiyor benzin yakıyor diye binmeye korkuyorum
İyi bir usta bulursanız korkunuz olmasın. Ben de endişeliydim. LPG'ye geçtikten sonra da pişman oldum. "LPG'yi daha önceden, niye taktırmadım?" diye.Bir kere petrole gidip "Dolduralım." demenin keyfine paha biçilemez. Benzinde bu zevki , yılda bir yaşıyordum. Hep 50 TL - 60 TL'lik alırdım. Max. 100 TL'yi bulurdu. Şimdi öyle mi ya.Benim araçta LANDİRENZO Omegas Plus var yakıt çok ekonomik. Belirgin bir Performans kaybı yaşamadım. Gayet de memnunum. İlk montajı KAYSERİ OLGUN LPG de yapıldı. Size ustanın önemini anlatmak için bir örnek vereyim:Ancak şu son zamanlarda arıza ışığı yanması gibi bir sorun yaşıyorum. Araçta yine sorun yok, ama. Sadece ışık yanıyor. Yakındaki bayisi çok yeterli, bilgili gelmedi. Hiç bir şikayetim yokken gittim.10.000 km bakımında filtre değiştirdim. Bir de ayarına bakalım dediler. O gün en büyük hatayı yapmışım. Araç o günden sonra çok de istediğim gibi olmadı. Performans kaybı yaşadım. Sadece filtre değişse sorun yoktu. Ben de Ankara'da bir usta bulup soruna baktıracağım. En önemlisi iyi bir usta, usta , usta...
o ayarı kesin rölantide yapmıştır, rastgele birşeyler yapmıştır ayarı bozmuştur. Ankarada güzel bir yol testi ile rahatlarsınız.