0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rolantinin 650 d/d olması bir vvt-i motorda bir kural mıdır? 700-750 d/d yükselse bir sakıncası olur mu? 600-650 d/d motor için uzun dönemde sanki sağlıksız gibi geldi.Tamam yakıttan tasarruf filan ama çok düşük devirde de kurum oluşumu vb gibi sorunlar oluşmaz mı?Çünkü o devirlerde motor çok cansız gibi. Yükseltmeyi düşündüm fakat sizin fikirlerlerinizi almak istediğimden biraz erteledim.Ne dersiniz?
Yazılım ile 650d/d sabittir.Toleransı ise -+50d/d dir.Bunu değiştirilmesi imkansız.Sanki gaza basar gibi tel veya pedal potansı ile oynanabilir, ancak bu durumdada rampa aşagı inişlerde cutoff sistemi devreye girmez.
Cutoff,Rampa inerken gaz pedalına basılmıyor ise yakıtı komple kesen sistem/yazılım'ın adı.O ayar ile oynar iseniz, gaz kelebegi konum sensörü gaza basılıyor zannedebilir ve cutoff u devreye almayabilir.
[attach=1]
Rölantinin 650 DEV/DAK'ta olması VVT-I özelliği diye biliyorum.Eğer motorda bu devirlerde titreşimli çalışma yoksa ellettirmeni tavsiye etmem abi. Genelde VVT-I'larda rölanti dalgalanması olur ve bu dalgalanma sonucu motor rölatintisi 500 DEV/DAK'a kadar düşer. Bu durumda gaz telinden(makyajsızlarda) veya gaz pedalından(makyajlılarda) rölanti yükseltilmesi yapılır ki düşük devirlerde motor kulakları gibi parçalar titreşimden dolayı zarar görmesin.Dediğim gibi rölanti titremesi yoksa ellettirme abi.
Benim devir yüksek mi biraz?
Bence tam olması gerektiği gibi değil.Hararet bile yüksek geldi bana.Tabi çekim açısı da önemli.