Peki özel serviste mi yaptırdınız yoksa yetkili serviste mi? Özel servislerin işçiliği daha iyi, hasar kaydı da az çıkar dediler bana ama bu konuda hiç bilgi sahibi değilim.
Ozele goturmedim. Kaza arabayi aldigim yerin 500 metre ilerisinde oldu.en yakin orasi diye araci aldigim yerin servisinde(Cekmekoy ALJ)yaptirdim. 2.5 hafta kaldi serviste. Ozelde o kadar surmez sanirim
adam şantiyeden cikiyor dikkatli cikmasi gerekiyor ve geri geri gelip size vurmuş rapora nasil bana vurdu yazabiliyor bence siz haklisiniz adamin hakli oldugu tek yön şantiye cikisi olmasidir
Geçmiş olsun. Servis de yaptırın mutlaka. Zaten değişip boyanacaktır. Ve ton farkı olacağını sanmıyorum. Benim de 1 ay önce kaza geçti başımdan, ön kaput ve arka tampon değişip boyandı ve inci beyazında ton tutma sorunu olur diyordu herkes ve korkularım vardı şükür ki öyle bir şey olmadı.
Tam 13 gün oldu ve Tramerden hala kimin haklı olduğu konusunda sonuç çıkmadı:(
Garip, benim kaza sonucum 3 gün içinde sonuçlanmıştı. Yani cuma akşamı yapmıştım kazayı, pazartesi sabahı 10:30 da sonuç çıkmış, arkadan çarpan %100 kusurlu çıkmış, ben ve arkadan çarpan hıyar yüzünden vurduğum önümde ki kamyonet % 0 kusurlu çıkmıştık ve ertesi gün de arabanın yapım işlemleri başlamıştı.
Servise ekspere baskı yapmasını söyleyin eğer yetkili servis ise işe yarayacaktır aramaları.
Kaskodan ikame araç almışmıydınız.
Kaza sırasında kaskom olmadığı için ikame araç alamamıştım. An itibari ile karşı tarafın %100 kusurlu olduğunu öğrendim çok şükür.
Kaza sırasında kaskom olmadığı için ikame araç alamamıştım. An itibari ile karşı tarafın %100 kusurlu olduğunu öğrendim çok şükür.
Haydi geçmiş olsun sevimdim adınıza bence ilk iş kasko yaptırın şimdi.
Geçmiş olsun Zafer Bey, tahmin ettiğimiz gibi sonuçlanmış.
Geçmiş olsun. Neyse ki %100 AMCAya vermişler... Yazdığı bu ayarsız tutanağa sebep, aracınızın değer kaybı için dava açıp, o tenekeyi de elinden almak lazım...
Merak ettim, kasko gerçekten yok mu? Yoksa eğer arabayı nasıl aldınız? Çünkü sıfır km. arabaları kasko olmadan vermiyorlar. Birde değer kaybına gelince, kafa karıştırmak istemem ama boşverin açmayın. Aynısı başınıza gelebilir. Gelmez demeyin, bir gün siz de park yerinden çıkarken birine vursanız o da size açsa dava ağırınıza gider ve hele ki vurduğunuz araba Mercedes veya ne bileyim Bentley gibi bir arabaysa. Ben şahsen açmadım değer kaybı davası. Zaten bir arabayı 10 yıl kullanıyorum. 10 yıl sonra satıp yenilediğimde varsın 3-4 bin lira altına gitsin.
Burak Bey! Aracı kredi ile almadıysanız kasko zorunluluğu yoktur. Kredi ile aldığınızda kredi aldığınız banka veya kuruluş kendini garanti altına almak için aracınıza kasko zorunluluğu koyar.
Değer kaybı davası açıp açmama tavsiyesi konusunda kararsız kaldım, değer kaybı davası açmayıpta Allah göstermesin siz bir kaza yaptığınızda karşı taraf size dava açarsa bu dahada koyar " ben açmamıştım diye".
Merak ettim, kasko gerçekten yok mu? Yoksa eğer arabayı nasıl aldınız? Çünkü sıfır km. arabaları kasko olmadan vermiyorlar. Birde değer kaybına gelince, kafa karıştırmak istemem ama boşverin açmayın. Aynısı başınıza gelebilir. Gelmez demeyin, bir gün siz de park yerinden çıkarken birine vursanız o da size açsa dava ağırınıza gider ve hele ki vurduğunuz araba Mercedes veya ne bileyim Bentley gibi bir arabaysa. Ben şahsen açmadım değer kaybı davası. Zaten bir arabayı 10 yıl kullanıyorum. 10 yıl sonra satıp yenilediğimde varsın 3-4 bin lira altına gitsin.
Ben aracı aldıktan 3 gün sonra kasko yaptırdım kredisiz alımlarda sıkıntı çıkartmıyorlar tavsiyeden öteye gitmiyor.
valla şimdiye kadar 3 kez trafik kazası yaptım 2 sinde karşı taraf hatalıydı ve birinde aracın 23000 tl hasar kaydı oluşmuştu ama hiç böyle bir dava açmak aklıma gelmedi.
Ben etik bulmuyorum sizinle aynı düşüncedeyim kaza bu sonuçta iki tarafta istemez.
Geçmiş olsun Zafer bey. Geri geri çıkan (Dörtlüyü yakarak:ne oluyorsa dörlüyü yakınca) kişinin %100 kusurlu olduğunu söylemiştim size.
Burak Bey! Aracı kredi ile almadıysanız kasko zorunluluğu yoktur. Kredi ile aldığınızda kredi aldığınız banka veya kuruluş kendini garanti altına almak için aracınıza kasko zorunluluğu koyar.
Değer kaybı davası açıp açmama tavsiyesi konusunda kararsız kaldım, değer kaybı davası açmayıpta Allah göstermesin siz bir kaza yaptığınızda karşı taraf size dava açarsa bu dahada koyar " ben açmamıştım diye".
Yanlış, bir önce ki arabamı peşin para ile almıştım ve onu bile kasko olmadan vermeyiz demişlerdi ve kasko poliçesini beklemişlerdi.
Yanlış, bir önce ki arabamı peşin para ile almıştım ve onu bile kasko olmadan vermeyiz demişlerdi ve kasko poliçesini beklemişlerdi.
Abi bazı bayiler indirim yaptklarında kaskoyu bizden yaptırmazsan arabayı bu fiyata vermeyiz diye ayak yapıyorlar. Yoksa kaskonun zorunluluğu hiçbir suretle yok. İndirimli kredi kampanyalarında bayi zorunlu tutuyor bazen.
"Parasını peşin ödemişim ister kasko yaptırırım ister yaptırmam, bayiyi hiç ilgilendirmez" diye geçti aklımdan bir an için. Ha kaskoya zorluyor olamları aslında araç sahibinin menfaatine, kötü bir şey değil tabii ki ama gene de yaptırmam istemeyene de arabayı vermeyiz diyemezler.
Merhabalar,
Aracımın kaskosu malesef kazadan sadece 5 saat önce bitmişti.
Ayrıca değer kaybı davası karşı tarafın Sigorta şirketine açılacak. Fakat; eğer şahısa dava açılma şansım olsaydı inanın Mutlaka yaşlı amcaya da dava açardım. Çünkü bu adam haksız olduğu halde kabullenmedi ve bu durumdan dolayı oluşan mutabakatsızlık nedeniyle 12 gün Tramer kararının çıkmasını bekledim ben.
Mesaj Birleştirildi: 21 Oca, 2016 15:08
Üstelik benim kazay sebebiyet verdiğimi savunarak tutanak tutma aşamasında türlü türlü zorluklar yarattı.
Kasko zorunlu değil Burak, araç kredisiz peşin alındıysa riski göze alan yaptırmayabilir.