0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki özel serviste mi yaptırdınız yoksa yetkili serviste mi? Özel servislerin işçiliği daha iyi, hasar kaydı da az çıkar dediler bana ama bu konuda hiç bilgi sahibi değilim.
Tam 13 gün oldu ve Tramerden hala kimin haklı olduğu konusunda sonuç çıkmadı:(
Kaza sırasında kaskom olmadığı için ikame araç alamamıştım. An itibari ile karşı tarafın %100 kusurlu olduğunu öğrendim çok şükür.
Merak ettim, kasko gerçekten yok mu? Yoksa eğer arabayı nasıl aldınız? Çünkü sıfır km. arabaları kasko olmadan vermiyorlar. Birde değer kaybına gelince, kafa karıştırmak istemem ama boşverin açmayın. Aynısı başınıza gelebilir. Gelmez demeyin, bir gün siz de park yerinden çıkarken birine vursanız o da size açsa dava ağırınıza gider ve hele ki vurduğunuz araba Mercedes veya ne bileyim Bentley gibi bir arabaysa. Ben şahsen açmadım değer kaybı davası. Zaten bir arabayı 10 yıl kullanıyorum. 10 yıl sonra satıp yenilediğimde varsın 3-4 bin lira altına gitsin.
Burak Bey! Aracı kredi ile almadıysanız kasko zorunluluğu yoktur. Kredi ile aldığınızda kredi aldığınız banka veya kuruluş kendini garanti altına almak için aracınıza kasko zorunluluğu koyar. Değer kaybı davası açıp açmama tavsiyesi konusunda kararsız kaldım, değer kaybı davası açmayıpta Allah göstermesin siz bir kaza yaptığınızda karşı taraf size dava açarsa bu dahada koyar " ben açmamıştım diye".
Yanlış, bir önce ki arabamı peşin para ile almıştım ve onu bile kasko olmadan vermeyiz demişlerdi ve kasko poliçesini beklemişlerdi.