0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ana yola geri geri çıkan araba suçlu adam üşendi sanırım ön ön çıkmaya çıkıyorsun madem kontrollü çıkgeçenlerde ana yolda giderken yan yoldan bir 50 nc minübüs hiç sağa sola bakmadan daldı yola nerdese vuracakdımarabada bozuk bir camera var görüntüyü becerebilirsem atıyorum dakika 2,50 den sonrahttps://www.youtube.com/watch?v=95hvUhPLDYs&feature=youtu.be
Sizi hiç tanımam etmem, lütfen yazacaklarımı yanlış anlamayın.Bu durumda o minibüs sağına ya da aynasına baktığında sizi görmesi çok zor belki de imkânsız. O nedenle minibüse yol verilmeli. Ha minibüs sitten çıkmış ak kaşık değil tabii ki. O kadar hızlı girilmemeli kavşağa ve kavşağın iç kısmında da duraklama yapıyor ki bu da bir kural ihlâli.Ancak en önemlisi siz de hemen hiç hız kesmeden minibüse doğru ilerliyorsunuz (videodan anlayabildiğim kadarıyla yazıyorum bunu) ve artık yapacak hiç bir şey kalmayınca fren yapıyorsunuz. Forum imzamda da yazılı olduğu üzere; niye kendinizin ve aracınızın kaderini ne yapacağını, nasıl davranacağını hiç bilemeyeceğiniz o minibüs şöförüne bırakıyorsunuz ki. Tamam yol sizin de olabilir, hatta o minibüs kırmızı ışıkta da geçiyor olabilir, ancak siz temkini elden bırakmamalısınız.Kaza yapan arkadaşın ilettiği fotoğraftan anlayabildiğim kadarıyla da Broadway suçlu veya suçsuz zaten yolu kapatmış ve maalesef siz yol benim mantığıyla frene geç basmışsınız. Yolun sizin olduğunu biliyor olsa idi zaten o aracın sürücüsü ya o şekilde çıkmaz ya da çıkacağı yolu defalarca kontrol ederdi.En büyüğü bu olsun İnşaallah.İnşaallah yanlış anlaşılacak şekilde yazmamışımdır. Tek maksadım meramımı anlatmak idi.
Arkadaşlar öncelikle yorum ve tavsiyeleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ancak burda belirtmem gereken en önemli şey şudur ki ben yola çıkmak isteyen araca yol vermemel için bir acelede bulunmadım. Amca yola çok hızlı çıktı ve çarpışma anında kornaya aralıksız basmama rağmen arabamı 2-3 saniye daha ezmeye devam ediyordu. Brodwayin tamponu çok yüksek olduğu için ve kazadan sonra durmadığı için malesef böyle büyük bir hasara sebebiyet verdi
Uğur Bey, ...Burada Mehmet Beyin yapması gereken kamera kaydı ile birlikte en yakın emniyet amirliğine gidip şikayetçi olmak hatta bir firmaya ya da kooperatife bağlı ise oraya da şikayette bulunması yerinde bir davranış olurdu.
Öncelikle geçmiş olsun. Yol tek şerit mi çift şerit mi, tek yön mü yoksa çift yön mü tutanakta belli değil(Fotoğrafta belli olur belki ama yazmak lazım). Bu gibi detaylar kusur oranını belirlemede önemli detaylar. Exper kaza yaptığınız yeri bilmiyorsa varsayımda bulunmaktan başka bir seçenek kalmıyor. Mümkünse hızınızı, dönüş yoluna mesafenizi, diğer araçların konumunu, kesik/düz/çift çizgi vb. yazmak lazım.Karşı taraf 100% kusurlu gibi görünüyor. Tek yön çift şerit ise hem şerit ihlali hem dikkatsizlik var. Çift yön ise hem sizin şeridinizi ihlal var hem de diğer şeritte geri gitmiş oluyor. Arkadan çarptın suçlusun gibi bir şey söz konusu bile değil.Sizinkinden farklı olarak çamurluk değişmedi ama park sensörü vs. değişti. 5 ay önce 7000TL civarında çıktı.
Uğur bey olayı minibüsün dalgınlığına verdim ana yola yol boşda olsa durup sağa sola bakmadan girilemez minibüs tır taksi hiç farkı yok, bu işlerin gördümü görmedimi olmaz mecbur kontrollü girilecek
belkide orda durup yol verceğini bile bilmiyor