Gönderen Konu: Şantiyeden çıkan yaşlı amca arabamı ezdi  (Okunma sayısı 7427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Şantiyeden çıkan yaşlı amca arabamı ezdi
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2016, 13:56:05 »
Malesef şantiye olduğunu kaza günü öğrendim. Açılır kapanırvsürgülü kapıdan başka hiçbir belirti yok olay yerinde. Müneccim olsa tahmin etmesi zor olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2016, 13:56:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 14, 2016, 15:12:16 »
tekrar geçmiş olsun. iki tarafta bana çarptı yazmış, bir tarafın çarptım yazması işi çözerdi. sonuçta yaslı amcaya arkadan toyota carpmış resimden öyle anlaşılıyor ve amcada yavaş yavaş geri cıkarken bana çarptı diyor.. neyseki cana gelen bişi yok kusur sonucunu burdan palyaşırsanız bizde bilgileniriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 14, 2016, 15:52:10 »
Bende bazen park yerinden geri geri çıkarken yoldan geçenler pek yol vermeme düşüncesinde oldukları için hiç yavaşlamıyorlar. Bende diyorum vururlarsa vursunlar zorla yola tacizde bulunuyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 14, 2016, 16:07:57 »
ikinizede yüzde 50 verirler gibi me geliyor.Ama hatta size daha fazlada verebilirler.Santiye çıkışı olmasi nedeniyle daha kontrollü  davranmadiginiz için.
Geçmiş olsun kaskonuz dan halledilir zaten
Dosyayi kaskodan actirin h
suç lu karşı olursa zaten kasko oradan rücu eder.Yok siz suclu iseniz zaten kasko bunun için var
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 14, 2016, 16:13:38 »
Tutanağı yeni okudum da kavga sebebi neredeyse. zor çözülür.ama hasar konusunda geri kararım toyotaci arkadaş hakli gibi.Sonucta ne kadar yavastim kontrollü desede o yola geri geri çıkmamalı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11500
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 14, 2016, 20:42:03 »
Geri geri çıkan araç herzaman suçludur.4 luyu açtım demekte ne oluyormuş.Bu insanlar ehliyeti nerden alıyor.
2014 Corolla 1.4 D4D Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 15, 2016, 01:57:12 »
Ana yola geri geri çıkan araba suçlu adam üşendi sanırım ön ön çıkmaya çıkıyorsun madem kontrollü çık
geçenlerde ana yolda giderken yan yoldan bir 50 nc minübüs hiç sağa sola bakmadan daldı yola nerdese vuracakdım
arabada bozuk bir camera var görüntüyü becerebilirsem atıyorum  dakika 2,50 den sonra
https://www.youtube.com/watch?v=95hvUhPLDYs&feature=youtu.be
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 15, 2016, 06:51:32 »
geri geri bir araç nasıl bu kadar hasar verebilir ki. helede bu araç broadway'se. geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 15, 2016, 08:43:23 »
Zafer Bey öncelikle geçmiş olsun. Amcayı bilmeyiz tanımayız ama ona da geçmiş olsun diyelim.

Ben bu olayı size de fikir vermesi açısından şöyle yorumluyorum:

1-Öncelikle şantiyeden araç geri geri çıkarken bu aracın nevine bakılmalıdır. Çıkan araç hususi araç, iş makinası ya da damperli değil.

2- Madem burası bir şantiye ve sürücü geri geri çıkış yapacaksa ve heleki akşam karanlığında ise yanında bir de kılavuzun olması gerekirdi. Damperli bir araç da o zaman öyle bir yolda geri geri çıkış yapsın ve yanında kılavuz olmasın, bu büyük bir kusurdur.   

3-Aracın o güzergahta geri manevrayı sizin şeridinize doğru yapması zaten büyük bir hatadır. Burada sürücü geri geri bir çıkış yapacaksa sürücünün aracının arkasını öncelikle sol tarafa vermesi, şantiye çıkışından sağ istikametinde seyretmesi ve  ileride ilk kavşaktan geri dönerek sizin bulunduğunuz şeride girmesi gerekirdi.

Yorumum bu şekildedir, Mevla korusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 15, 2016, 09:54:50 »
Öncelikle geçmiş olsun. Yol tek şerit mi çift şerit mi, tek yön mü yoksa çift yön mü tutanakta belli değil(Fotoğrafta belli olur belki ama yazmak lazım). Bu gibi detaylar kusur oranını belirlemede önemli detaylar. Exper kaza yaptığınız yeri bilmiyorsa varsayımda bulunmaktan başka bir seçenek kalmıyor. Mümkünse hızınızı, dönüş yoluna mesafenizi, diğer araçların konumunu, kesik/düz/çift çizgi vb. yazmak lazım.

Karşı taraf 100% kusurlu gibi görünüyor. Tek yön çift şerit ise hem şerit ihlali hem dikkatsizlik var. Çift yön ise hem sizin şeridinizi ihlal var hem de diğer şeritte geri gitmiş oluyor. Arkadan çarptın suçlusun gibi bir şey söz konusu bile değil.

Sizinkinden farklı olarak çamurluk değişmedi ama park sensörü vs. değişti. 5 ay önce 7000TL civarında çıktı.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 15, 2016, 11:38:24 »
Şantiyeden çıkan araç şoförü raporda birde aracıma vurdu demez mi ... :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 15, 2016, 13:40:57 »
Ana yola geri geri çıkan araba suçlu adam üşendi sanırım ön ön çıkmaya çıkıyorsun madem kontrollü çık
geçenlerde ana yolda giderken yan yoldan bir 50 nc minübüs hiç sağa sola bakmadan daldı yola nerdese vuracakdım
arabada bozuk bir camera var görüntüyü becerebilirsem atıyorum  dakika 2,50 den sonra
https://www.youtube.com/watch?v=95hvUhPLDYs&feature=youtu.be
Sizi hiç tanımam etmem, lütfen yazacaklarımı yanlış anlamayın.
Bu durumda o minibüs sağına ya da aynasına baktığında sizi görmesi çok zor belki de imkânsız. O nedenle minibüse yol verilmeli. Ha minibüs sitten çıkmış ak kaşık değil tabii ki. O kadar hızlı girilmemeli kavşağa ve kavşağın iç kısmında da duraklama yapıyor ki bu da bir kural ihlâli.
Ancak en önemlisi siz de hemen hiç hız kesmeden minibüse doğru ilerliyorsunuz (videodan anlayabildiğim kadarıyla yazıyorum bunu) ve artık yapacak hiç bir şey kalmayınca fren yapıyorsunuz. Forum imzamda da yazılı olduğu üzere; niye kendinizin ve aracınızın kaderini ne yapacağını, nasıl davranacağını hiç bilemeyeceğiniz o minibüs şöförüne bırakıyorsunuz ki. Tamam yol sizin de olabilir, hatta o minibüs kırmızı ışıkta da geçiyor olabilir, ancak siz temkini elden bırakmamalısınız.

Kaza yapan arkadaşın ilettiği fotoğraftan anlayabildiğim kadarıyla da Broadway suçlu veya suçsuz zaten yolu kapatmış ve maalesef siz yol benim mantığıyla frene geç basmışsınız. Yolun sizin olduğunu biliyor olsa idi zaten o aracın sürücüsü ya o şekilde çıkmaz ya da çıkacağı yolu defalarca kontrol ederdi.

En büyüğü bu olsun İnşaallah.
İnşaallah yanlış anlaşılacak şekilde yazmamışımdır. Tek maksadım meramımı anlatmak idi.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 15, 2016, 14:09:34 »
Sizi hiç tanımam etmem, lütfen yazacaklarımı yanlış anlamayın.
Bu durumda o minibüs sağına ya da aynasına baktığında sizi görmesi çok zor belki de imkânsız. O nedenle minibüse yol verilmeli. Ha minibüs sitten çıkmış ak kaşık değil tabii ki. O kadar hızlı girilmemeli kavşağa ve kavşağın iç kısmında da duraklama yapıyor ki bu da bir kural ihlâli.
Ancak en önemlisi siz de hemen hiç hız kesmeden minibüse doğru ilerliyorsunuz (videodan anlayabildiğim kadarıyla yazıyorum bunu) ve artık yapacak hiç bir şey kalmayınca fren yapıyorsunuz. Forum imzamda da yazılı olduğu üzere; niye kendinizin ve aracınızın kaderini ne yapacağını, nasıl davranacağını hiç bilemeyeceğiniz o minibüs şöförüne bırakıyorsunuz ki. Tamam yol sizin de olabilir, hatta o minibüs kırmızı ışıkta da geçiyor olabilir, ancak siz temkini elden bırakmamalısınız.

Kaza yapan arkadaşın ilettiği fotoğraftan anlayabildiğim kadarıyla da Broadway suçlu veya suçsuz zaten yolu kapatmış ve maalesef siz yol benim mantığıyla frene geç basmışsınız. Yolun sizin olduğunu biliyor olsa idi zaten o aracın sürücüsü ya o şekilde çıkmaz ya da çıkacağı yolu defalarca kontrol ederdi.

En büyüğü bu olsun İnşaallah.
İnşaallah yanlış anlaşılacak şekilde yazmamışımdır. Tek maksadım meramımı anlatmak idi.

Uğur Bey, Mehmet Beyin seyrettiği yol videoda da açıkça gözükmekte Ana Yol. Karşılaşmanın hemen öncesinde de anayol tabelası mevcut. Ana Yol üzerinde seyreden araçlara tali ya da bağlantı yolundan çıkan araçlar yol vermek zorundadır. Minibüs sürücüsü burada %100 hatalı. Minibüs şöförü durması gerekir, şöförün görememesi gibi bir durumda, aynaları göremeden yola çıkması aleni suç.

Size şurada hak veriyorum. Bu binibüs şöförü gibi insanlar maalesef trafikteler. Dikkatli olmakta fayda var. Burada Mehmet Beyin yapması gereken kamera kaydı ile birlikte en yakın emniyet amirliğine gidip şikayetçi olmak hatta bir firmaya ya da kooperatife bağlı ise oraya da şikayette bulunması yerinde bir davranış olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 15, 2016, 14:10:22 »
Arkadaşlar öncelikle yorum ve tavsiyeleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ancak burda belirtmem gereken en önemli şey şudur ki ben yola çıkmak isteyen araca yol vermemel için bir acelede bulunmadım. Amca yola çok hızlı çıktı ve çarpışma anında kornaya aralıksız basmama rağmen arabamı 2-3 saniye daha ezmeye devam ediyordu. Brodwayin tamponu çok yüksek olduğu için ve kazadan sonra durmadığı için malesef böyle büyük bir hasara sebebiyet verdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 15, 2016, 14:14:29 »
Arkadaşlar öncelikle yorum ve tavsiyeleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ancak burda belirtmem gereken en önemli şey şudur ki ben yola çıkmak isteyen araca yol vermemel için bir acelede bulunmadım. Amca yola çok hızlı çıktı ve çarpışma anında kornaya aralıksız basmama rağmen arabamı 2-3 saniye daha ezmeye devam ediyordu. Brodwayin tamponu çok yüksek olduğu için ve kazadan sonra durmadığı için malesef böyle büyük bir hasara sebebiyet verdi

Zafer Bey haklı olduğunuzu düşünüyorum ve burada dikkat etmeniz gereken husus sorununuzu yetkililere tam olarak anlatabilmeniz. Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 15, 2016, 15:04:09 »
Uğur Bey, ...Burada Mehmet Beyin yapması gereken kamera kaydı ile birlikte en yakın emniyet amirliğine gidip şikayetçi olmak hatta bir firmaya ya da kooperatife bağlı ise oraya da şikayette bulunması yerinde bir davranış olurdu.
O an itibariyle yapması gerekeni belirtmek istedim ben. Mehmet Bey haksız veya haklı kısmında değilim.
Maalesef bu yaşam formlarına ehliyetler dağıtıldı ve bu ehliyetlerin sahipleri herhangi bir araçla trafikteler.
Ez cümle frene ilk basan siz olun. Bırakmayın kendinizin ve aracınızın kaderini başkalarının insafına. ;)
Dedim ya sadece fotoğrafa bakarak yazıyorum diye. Demek amca çarptığının farkında değil. Korna sesini falan duyması mümkün değilmiş o zaman.
Mustafa Bey' in dediği gibi meramınızı tam olarak anlatmalısınız.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 16, 2016, 15:12:24 »
Öncelikle geçmiş olsun. Yol tek şerit mi çift şerit mi, tek yön mü yoksa çift yön mü tutanakta belli değil(Fotoğrafta belli olur belki ama yazmak lazım). Bu gibi detaylar kusur oranını belirlemede önemli detaylar. Exper kaza yaptığınız yeri bilmiyorsa varsayımda bulunmaktan başka bir seçenek kalmıyor. Mümkünse hızınızı, dönüş yoluna mesafenizi, diğer araçların konumunu, kesik/düz/çift çizgi vb. yazmak lazım.

Karşı taraf 100% kusurlu gibi görünüyor. Tek yön çift şerit ise hem şerit ihlali hem dikkatsizlik var. Çift yön ise hem sizin şeridinizi ihlal var hem de diğer şeritte geri gitmiş oluyor. Arkadan çarptın suçlusun gibi bir şey söz konusu bile değil.

Sizinkinden farklı olarak çamurluk değişmedi ama park sensörü vs. değişti. 5 ay önce 7000TL civarında çıktı.
Peki özel serviste mi yaptırdınız yoksa yetkili serviste mi? Özel servislerin işçiliği daha iyi, hasar kaydı da az çıkar dediler bana ama bu konuda hiç bilgi sahibi değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 16, 2016, 15:46:56 »
Burada kesinlikle hata şantiyeden çıkan araçta geçmiş olsun rapor sonuçlanınca paylaşabilirmisiniz. Hasarda çok aracınızda üzüldüm gerçekten, cana gelmesin allah esirgesin hepimizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 16, 2016, 15:51:33 »
Uğur bey olayı minibüsün dalgınlığına verdim ana yola yol boşda olsa durup sağa sola bakmadan girilemez minibüs tır taksi hiç farkı yok, bu işlerin gördümü görmedimi olmaz mecbur kontrollü girilecek o anda yüklü bir kamyon gelseydi benim geldiğim yerden biçerdi o minibüsü adam hayatından bıkmış gibi daldı yola belkide orda durup yol verceğini bile bilmiyor belki kafası güzel,10 sene önce hiç unutmam gece vakti iki şeritli dar bir yolda hafif rampa çıkıyorum hız 80km civarı viraja geldiğimiz anda karşımda iki tane araba belirdi adam virajda sollamaya kalkmış üstüme geliyor inanın o anda kaçacak yer yok sağ taraf uçurum arabada 2 yasında oğlum var 5 kişiyiz ani bir hareketle arabayı nasıl sağ bankete sürüklediysem uçurumla aramda milimlik fark oldu çalılara takılıp durdum dönüp peşine düşecekdim herkes şokda vazgeçtim
Sizin anlattıgınızı zaten uyguluyoruz hiç bir zaman yol boşda olsa üstünlük bizdede de olsa kimseye güvenmememek gerek ikinci yazdığım olayda istediğin tedbiri al büyük bir kaza kaçınılmazdı anlık gelişen bir olay
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 16, 2016, 17:32:24 »
Uğur bey olayı minibüsün dalgınlığına verdim ana yola yol boşda olsa durup sağa sola bakmadan girilemez minibüs tır taksi hiç farkı yok, bu işlerin gördümü görmedimi olmaz mecbur kontrollü girilecek
belkide orda durup yol verceğini bile bilmiyor
Zaten mesajınızın içerisinde cevabı vermişsiniz.;) Herkes kafasına göre kural koymuş onu uyguluyor.
Siz hatalısınız, minibüs haklı gibi bir iddiam kesinlikle yok. Tek anlatmak istediğim haklı bile olsanız ilk frene siz basın, yol verin geçsin gitsin.;)
Mesela çıkın sokağa, 10 tane ticarî araç sürücüsü, 10 tane de özel otomobilin sürücüsünü durdurup sorun; "dönel kavşakta (ki daha burada dönel senin babaydır demeleri kuvvetle muhtemel) geçiş hakkı hangi aracındır diye. Eminim o 20 sürücüden belki 2 tanesi bilebilir.

Hepimize kazasız belasız sürüşler İnşaallah.