Gönderen Konu: LG Çamaşır Makinası  (Okunma sayısı 5326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
LG Çamaşır Makinası
« : Ocak 09, 2016, 14:41:44 »
Değerli arkadaşlar.

LG'nin 10kg kapasiteli ve özellikle buharlı tazeleme özelliği olan aşağıdaki makinası ile ilgileniyorum. LG çamaşır makinaları hakkında tecrübesi olan ya da özellikle buharlı yıkama ve 9-10kg lık makinalar hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?

LG grubunda Direct Drive denilen farklı bir motor türü kullanılmakta. Bosch/Siemens klasik Alman kayışlı motor ancak A+++%-40 enerji tasarrufu. Elektrolüx'de inverter motor.

Sizce hangisi tercih edilebilir? Teşekkürler.

Almayı düşündüğüm ilk üç makina:

1- LG marka 9-10kg'lık buharlı modeller.
2- Bosch/Siemens Alman montajlı 9kg.
3- Elektrolüx buharlı.

Toyota Club Türkiye

LG Çamaşır Makinası
« : Ocak 09, 2016, 14:41:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: LG Çamaşır Makinası
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2016, 14:50:07 »
bosch alman montajlı almayı düşünmeniz güzel. türk montajı olanların nasıl montajlandığını biliyorum. arada kalite farkı var. ben olsam bu 3 ürün arasından bosch tercih ederim. fiyatlarını bilmiyorum ama muhtemelen pahalıdır; miele de çok kalitelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2016, 15:09:32 »
bosch alman montajlı almayı düşünmeniz güzel. türk montajı olanların nasıl montajlandığını biliyorum. arada kalite farkı var. ben olsam bu 3 ürün arasından bosch tercih ederim. fiyatlarını bilmiyorum ama muhtemelen pahalıdır; miele de çok kalitelidir.

Bosch grubunda tek düşündüğüm model Alman montaj olanları. Ancak bakındığım bölgede buharlı bosch sadece kurutmalı olanlarında var onu da ben istemiyorum. Miele'den servis kaygısı nedeniyle uzak duruyorum. Miele'ye eşdeğer olduğu ve servisi bulunduğu için Elektrolüx'e yöneldim.

Yukarıda belirttiğim üç makinada fiyatları aynı aralıkta.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2016, 15:14:54
LG çok mantıklı geliyor ancak kimi sitelerde kötüleyenler de az değil. Satış sorumlusu özellikle youtube'a yüklenen bazı videoların kasıtlı ve özellikle ayarlanarak bozuk hale getirildikten sonra kayda alındıklarını belirtiyor. LG aradığım özellikleri barındırdığından favorim ancak yinede insanın aklına acabalar gelmiyor değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2016, 15:18:34 »
bu noktada size en iyi yardımcı olabilecek kurum, teknik servistir. sürekli hizmet içinde olduklarından özellikle tavsiye ile yönlenebileceğiniz bir usta, kendi uzmanı olduğu marka ya da markaların hangi ürününün sağlam olduğunu iyi bilir.

lg ile samsung ne kadar ortak bilemem ancak samsung çamaşır makinesi ben tavsiye etmiyorum. ne kadar giysilere zarar vermeden yıkasa da ilginç hatalar verebiliyor. belki benim gördüğüm seriler ile de ilgili bir sıkıntı olabilir. bu yüzden servis tavsiyesi almanızı söyledim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2016, 15:34:48 »
bu noktada size en iyi yardımcı olabilecek kurum, teknik servistir. sürekli hizmet içinde olduklarından özellikle tavsiye ile yönlenebileceğiniz bir usta, kendi uzmanı olduğu marka ya da markaların hangi ürününün sağlam olduğunu iyi bilir.

lg ile samsung ne kadar ortak bilemem ancak samsung çamaşır makinesi ben tavsiye etmiyorum. ne kadar giysilere zarar vermeden yıkasa da ilginç hatalar verebiliyor. belki benim gördüğüm seriler ile de ilgili bir sıkıntı olabilir. bu yüzden servis tavsiyesi almanızı söyledim.

Teşekkürler Hakan Bey, dedikleriniz doğru ancak servis yetkilisi bir tanıdığım maalesef yok. Samsung'u da araştırdım satış danışmanı öve öve bitiremedi. Yeni nesil çamaşır makinasının mercedes'i dedi.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2016, 15:56:56 »
Komşumuz bakıcılık yapıyor ve gittiği evde lg kurutmalı çamaşır makinası varmış. Yanılmıyorsam 9kg demişti. Model adını bilmiyor fakat kendisi de kullandığı için çok memnun kaldığını performansının çok iyi olduğunu söylemişti.

Bir de hangi bosh un alman montajı olduğunu nereden anlarız? Benim bildiğim bayilerde tr montajlılar satılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2016, 16:01:45 »
Komşumuz bakıcılık yapıyor ve gittiği evde lg kurutmalı çamaşır makinası varmış. Yanılmıyorsam 9kg demişti. Model adını bilmiyor fakat kendisi de kullandığı için çok memnun kaldığını performansının çok iyi olduğunu söylemişti.

Bir de hangi bosh un alman montajı olduğunu nereden anlarız? Benim bildiğim bayilerde tr montajlılar satılıyor.

Ersin Bey Alman Montaj Bosch ve Siemensler'de yalnızca 9 kg'lık modellerde mevcut olarak bilmekteyim. 9kg'a kadar olanlar Ülkemizde montajlanıyor, yetkiliden aldığım bilgi bu şekildeydi. Makinanın iç kısmında ya da arka plakada yazabiliyor. Bir de özellikle zincir elektronik eşya mağazalarında da hangi modelin orjinal Alman montaj oldukları tanıtım kartlarında yazmakta.

Ayrıca cevabınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2016, 16:05:15 »
Lg'nin sessiz çalışma özelliği çok hoşuma gitmişti kayınvalidenin makinesini gördüğümde. Sıkmaya geçtiğinde bile sarsıntısız ve sessiz çalışıyor. Her modelinde var mı ya da diğer markalar da bu özellikte makine ürettiler mi bilmiyorum tabi.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2016, 16:11:46
Değerli arkadaşlar.

LG'nin 10kg kapasiteli ve özellikle buharlı tazeleme özelliği olan aşağıdaki makinası ile ilgileniyorum. LG çamaşır makinaları hakkında tecrübesi olan ya da özellikle buharlı yıkama ve 9-10kg lık makinalar hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?

Kapasite konusunda da makinenin yarım eşya programı bulunuyorsa toplam kg kapasitesi ne kadar büyükse o kadar iyidir bence. Ben üç yıl önce 7 kg bosch almıştım. Zaman geçtikçe keşke dediğiniz şeyler oluyor. "10 kg olsaydı da şu çift kişilik battaniyeyi, yorganı da yıkayabilseydik" nevinden cümleler duyuyoruz sonra hanımdan. :)
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2016, 16:12:25 »
Ersin Bey Alman Montaj Bosch ve Siemensler'de yalnızca 9 kg'lık modellerde mevcut olarak bilmekteyim. 9kg'a kadar olanlar Ülkemizde montajlanıyor, yetkiliden aldığım bilgi bu şekildeydi. Makinanın iç kısmında ya da arka plakada yazabiliyor. Bir de özellikle zincir elektronik eşya mağazalarında da hangi modelin orjinal Alman montaj oldukları tanıtım kartlarında yazmakta.

Ayrıca cevabınız için teşekkürler.
Bilgi için ben de teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2016, 17:43:30 »
Lg'nin sessiz çalışma özelliği çok hoşuma gitmişti kayınvalidenin makinesini gördüğümde. Sıkmaya geçtiğinde bile sarsıntısız ve sessiz çalışıyor. Her modelinde var mı ya da diğer markalar da bu özellikte makine ürettiler mi bilmiyorum tabi.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2016, 16:11:46
Kapasite konusunda da makinenin yarım eşya programı bulunuyorsa toplam kg kapasitesi ne kadar büyükse o kadar iyidir bence. Ben üç yıl önce 7 kg bosch almıştım. Zaman geçtikçe keşke dediğiniz şeyler oluyor. "10 kg olsaydı da şu çift kişilik battaniyeyi, yorganı da yıkayabilseydik" nevinden cümleler duyuyoruz sonra hanımdan. :)

Kesinlikle doğru  :)  teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2016, 18:44:39 »
Samsung beyaz elya servis olaraka hızlı. 5 sene önce evlenirken çamaşır ve buzdolabını samsung aldım. Çamaşır makinesinde kusur çıktı servisi aradım hemen makineyi götürüp kazanı değiştirip getirmişlerdi.
Bir daha makine alırsam markaya bakmayıp 10 kg kapasiteli alacağım.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2016, 01:21:35 »
makinenin arka kısmında mutlaka hangi ülkede üretildiği yazar. mustafa bey'in de belirttiği gibi zincir elektronik marketlerde bulabilmek mümkün (özellikle satürn). tr montaj almaya niyetiniz varsa, fabrikasından tanıdık ile b-c kalite ürünü ucuza nakit olarak temin edebilirsiniz. bu sistem biraz karışık işlese de çalışan kişi bilir. kalite durumu da belirli kriterlere göre değişiyor (kutu hasarı, sizin hasar bile diyemeyeceğiniz kusurlar vb.).

nakliye durumdaki ürünlerde özellikle bizim türk insanı kaza yapmakta çığır açabiliyor. bu yüzden ne kadar standartlaştırılmış da olsa türk montaj herhangi bir ürüne karşı ön yargılıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 10, 2016, 09:58:33 »
Direct drive teknolojisi benim bildiğim Arçelik markasına ait.
Bi üründe servis herşeydir arkadaşlar. Bosch ve Arçelik arasında karşılaştırma yaparsak Bosch kötüdür demem ama Arçelik yaygın servis ağı, ucuz ve her yerde bulunabilen yedek parçası ve müşteri memnuniyeti anlayışıyla her zaman ön plana çıkar.

LG olanı geçen hafta bi tanıdığımın aldığını duydum ama ürünü kullandıktan sonraki düşünceleri neler bilmiyorum. Bana sorarsan Arçelik Beko dam şaşmam.
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 10, 2016, 10:05:10 »

Hakan bey servisin model üzerinden yönlendirme yapmaları yasak. En azından bizim mağazamızdan beyaz eşya almaya gelen birkaç müşterinin o sırada orada olan servis yetkilisine sorduğunda ondan aldığı cevap buydu. Mesela yetkili servis veya yetkili satış yapan bi markanın aynı anda iki işi yapmaları da mümkün değil bunu da biliyorum.
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 10, 2016, 10:08:55 »
Yerli mallarimizi o kadarda yerden yere vurmayalim tercih meselesi .Serhat beyin dedigi gibi yetkili servis ve yedek parça garantisi de çok önemli.
Bizde bulasik ve firin bosch un  onun dışında hepsi arçelik 11 yil oldu alınali hala sorunsuz çalışıyor.Garanti bittikten sonraki ariza durumunda parça fiyati çok pahali oluyor.Örneğin bende philips in led tv si var 2.5 sene  önce 3000 tl ye almistim.Garantisi bittikten 3 ay sonra logic kart arizasi verdi 460 tl o yapildi 1 ay geçmedi sistem karti arizasi verdi oda 800 tl .Ayni sekilde lg de veya bosch da bir elektronik kart arizasi cokda uygun olmayacaktir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 10, 2016, 10:20:02 »
2013'te bosch bulaşık makinemizin anakartı yandı elektriğin sık kesilip gelme sırasındaki voltaj dalgasından ötürü. Anakart için 200 lira kadar ücret ödemiştim.
Bu arızayı garanti kapsamında karşılayan marka var mıdır bilmiyorum.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 10, 2016, 11:19:53 »
Hakan bey servisin model üzerinden yönlendirme yapmaları yasak. En azından bizim mağazamızdan beyaz eşya almaya gelen birkaç müşterinin o sırada orada olan servis yetkilisine sorduğunda ondan aldığı cevap buydu. Mesela yetkili servis veya yetkili satış yapan bi markanın aynı anda iki işi yapmaları da mümkün değil bunu da biliyorum.

yasak da kime yasak ? arçelik servisinden de çok öneri almışlığımız vardır, şu ürünü alın hiçbir şey olmaz tarzında. yasak kavramı türkiye sınırları içinde pek işlemiyor.

beko'dan toplu iğne almam. arçelik'ten de çok zorda kalırsam çay kahve makinesi, o da belki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2016, 13:57:29 »
O değilde reklamlarda beko bir dünya markası diyor ya harbiden doğruymuş :)
Katarda beko bayi gördüm
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 10, 2016, 14:09:10 »
Elektronik işi birazda şans. Arçelik ve Beko ürünlerini kullanıyoruz. Buzdolabin biri 20 yılı aşkın süredir çamaşır makineside 15 yıldır sorunsuz çalışıyor.  Beko tüplü tv sıfır aldım bozuldu garantiden yapıldı. Şu anki Samsung lcd  geçen yıl bozuldu garantiden komple paneli değiştirdiler. Arkadaş Bosch marka aldı 1 ayda bozuldu bayiye kızdı şikayetçiyım tüketici mahkemesine gidecem deyince sıfır çamaşır makinesi yanında fırın ve bulaşık makinesi verdiler hediye olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2016, 15:14:15 »
annem lerde bu ilk cikan full otomatik 2200 yaziyor eminim cocuklugumuzda benim yaşımdakiler görmüştür.25 30 seneliik sadece kilidi bbozuldu.Makinenin arkasinda bosch teknik yaziyor.Eski kaliteli ürünler yok.Şuan hala yazın köye gittiklerinde onu kullanıyor ve hala sorunsuz calisiyor.
Yaşar beyin dedigi gibi şans işi .Hangisi içinize siniyorsa onu alin.Sonradan keşke onu alsaydim demeyin

2011 d4d Corolla