Gönderen Konu: LG Çamaşır Makinası  (Okunma sayısı 5327 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: LG Çamaşır Makinası
« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2016, 15:17:12 »
annem lerde bu ilk cikan full otomatik 2200 yaziyor eminim cocuklugumuzda benim yaşımdakiler görmüştür.25 30 seneliik sadece kilidi bbozuldu.Makinenin arkasinda bosch teknik yaziyor.Eski kaliteli ürünler byok.Yaşar beyin dedigi gibi şans işi .Hangisi içinize siniyorsa onu alin.Sonradan keşke onu alsaydim demeyin

Annelerimiz hep o ilk makinelerini 20–25 yıl kullanmıştır, bizimki de öyleydi. Eskiden çamaşır makineleri çok sağlamdı hakikaten.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2016, 15:17:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 10, 2016, 15:18:00 »
20 senelik arcelik  buzdolabi var evde daha bi kere bozulmadi servis gelmedi bi kere yere su boşalti okadar bunun yaninda su led tv ve tv lerde çikan arizalari gorünce şükrediyorum sony aldik bravia yaklaşik 6 7 senelik plazma bi kere bozulmadi sorun cikarmadi bosch un derin dondurucusu vardi 3 4 sene kullandik küçük geldigi için  anneannemlere verdik onlarda ve hala sorunsuz oda suan aristonun hotpoint derindondurucu  var büyüklerden oda sikintisiz çalisiyor 2 senelik
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 10, 2016, 23:23:22 »
2011 senesinde kurutmalı bosch marka çamaşır makinası almıştım iki gün önce arıza yaptı kart gitmiş 515 tl dediler.Önceki makinamdı orjinal alman malı bosch.du tam 18 sene kullandım ve değiştirdiğimde hala sağlamdı.Evimdeki bütün ürünler bosch marka bu birazda şans işi nede olsa şimdiki ürünlerde mekanik yerine elektronik aksam daha çok.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 11, 2016, 09:37:01 »
Tr montajlı Beyaz eşya kullanıyorum. Tüm beyaz eşyalarım tr montajlı Bosch. 2.5 yıldır sorun  yok çok şükür.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 11, 2016, 10:08:33 »
Siemens kullanıyorum 6 yıldır tık demediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 11, 2016, 13:19:55 »
Samsung beyaz elya servis olaraka hızlı. 5 sene önce evlenirken çamaşır ve buzdolabını samsung aldım. Çamaşır makinesinde kusur çıktı servisi aradım hemen makineyi götürüp kazanı değiştirip getirmişlerdi.
Bir daha makine alırsam markaya bakmayıp 10 kg kapasiteli alacağım.

@MEHMET AKIN (32918)  Bey, özellikle yük sensörü özelliği bulunan çamaşır makinalarında 10-12kg lık makinalar almak artık daha mantıklı. Makinaya 4kg'lık yükte atsanız ona göre su ve enerji tüketimi var.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2016, 13:32:33
Direct drive teknolojisi benim bildiğim Arçelik markasına ait.
http://youtu.be/nN_DH-vCB-Y
Bi üründe servis herşeydir arkadaşlar. Bosch ve Arçelik arasında karşılaştırma yaparsak Bosch kötüdür demem ama Arçelik yaygın servis ağı, ucuz ve her yerde bulunabilen yedek parçası ve müşteri memnuniyeti anlayışıyla her zaman ön plana çıkar.

LG olanı geçen hafta bi tanıdığımın aldığını duydum ama ürünü kullandıktan sonraki düşünceleri neler bilmiyorum. Bana sorarsan Arçelik Beko dam şaşmam.

@Serhat Hatinoğlu (30184) Bey, Direct Drive teknolojisinin patentini LG firmasına ait olarak biliyorum*. Yine Arçelik'in bu motoru kısa bir süreliğine özellikle orbital modellerinde piyasa sürdüğünü ve bu modellerinin motorunun da yine LG firmasıns ait olduğunu biliyorum. Yanlışımız var ise düzeltebilirsiniz. Arçelik'te yanlış dizayn nedeniyle bu motorun alt kısımlarındaki kronik sorunlardan dolayı kısa bir süre sonra bu modellerinin üretimini durdurduğunu biliyorum.

Arçelik'in zaten en iyi yanı servis ağının yaygın olması. Bunun dışında benim gözümde kesinlikle parasının değerinde ürünler maalesef üretmiyor. Bunu fırınlarında da gördüm, çamaşır makinasında da. Fiyat/Performans olarak bence vasat. Hali hazırda kullandığım makine Arçelik 2300 serisi ve çok sağlam. Tamam ama bununda bir çok parçası Alman üretimi ve yine bildiğim kadarıyla Bosch marka.

Bir çok marka ve modeli gezdim. İçlerinde en kalitesiz görüneni üzülerek belirtiyorum ki Arçelik. Fiyatına bakıyorum Alman serisi ve Güney Kore serisi markalarla hemen hemen aynı. Örneğin deterjan bölmesinin oynaklığı, genel kontrol tuşlarının işçilik seviyelerini maalesef  ben beğenmiyorum.

*Kaynak: http://www.google.com/patents/US7750531

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2016, 14:03:12
Yerli mallarimizi o kadarda yerden yere vurmayalim tercih meselesi .Serhat beyin dedigi gibi yetkili servis ve yedek parça garantisi de çok önemli.
Bizde bulasik ve firin bosch un  onun dışında hepsi arçelik 11 yil oldu alınali hala sorunsuz çalışıyor.Garanti bittikten sonraki ariza durumunda parça fiyati çok pahali oluyor.Örneğin bende philips in led tv si var 2.5 sene  önce 3000 tl ye almistim.Garantisi bittikten 3 ay sonra logic kart arizasi verdi 460 tl o yapildi 1 ay geçmedi sistem karti arizasi verdi oda 800 tl .Ayni sekilde lg de veya bosch da bir elektronik kart arizasi cokda uygun olmayacaktir

@tuncay sahin (6765) Bey benimde evimde Arçelik üretimi dört makina var. Birisi neredeyse 20 yıla yaklaştı birisi ise bir kaç senedir sorunsuz çalışmakta. Televizyon eski CRT tüplü olan da ekran kayması olsa da hala çalışıyor. Ben çamaşır makinasında kendi tercihlerim olarak olaya bakıyorum. Arçelik'in yeni üretim beyaz eşyalarını maalesef kaliteli bulmuyorum. Fiyatları da öyle uygun değil açıkçası. E Beyaz eşya da sürekli sirkülasyonu olan bir malzeme değil, alındığı zaman sorunsuz olarak hizmet vermesi beklenir. Bu işi de en iyi yapan firmalar malum. En nihayetinde kul yapısı onda da sorun çıkabilir ama bu oran belli başlı ürünlerde uzmanlaşmış markalarda daha düşük.

Ben spesifik bazı tüketim malzemeleri dışında sürekli olarak yerli malı ürünleri tercih ederim. Gıdadan giyime kadar... Örneğin kullandığım lastik Petlas. Kış lastiğini Nokian alacakken yine Petlas'ı tercih etmek taraftarı oldum. Bir önceki aracımdaki yazlıkları da yine Petlas almıştım. Ucuz olduğu için değil milli bir marka olduğu için. Ancak yazlık petlaslarda epeyce bir zıpladık. Bugüne kadar Fransız marka bir gıda ürünü ya da otomobil aldığımı hatırlamam mesela, yok. Yaklaşık 10 sene boyunca Turkcell kullandım ancak Turkcell'e yaptığım gereksiz ve haksız ödemeler çığrından çıktığında başka bir hata geçiş yaptım ve rahatladım. Burada yerli markaların da Türk tüketicisine artık yeterince özeni göstermeleri gerekmekte. Bu her sektörde geçerli. Nasıl ki Almanlar Made in Germany üretimi en kaliteli beyaz eşyalarını ve mekanik ürünlerini kendileri kullanıyorsa bizlerde özellikle yerli markalarımızdan aynı kalite ve özveriyi beklemeye ve kullanmaya hakkımızın olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizden talep edilen meblağlar da avrupa üretim olanlarından pek de farklı değil.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2016, 14:32:11
2011 senesinde kurutmalı bosch marka çamaşır makinası almıştım iki gün önce arıza yaptı kart gitmiş 515 tl dediler.Önceki makinamdı orjinal alman malı bosch.du tam 18 sene kullandım ve değiştirdiğimde hala sağlamdı.Evimdeki bütün ürünler bosch marka bu birazda şans işi nede olsa şimdiki ürünlerde mekanik yerine elektronik aksam daha çok.

Kesinlikle doğru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 11, 2016, 21:03:14 »
beyaz eşyada bosch grubunun üstüne yok.
bosch grubundan da profiloyu tek geçerim. peder bey beyaz eşyacı zaten. bosch grubuda satar profiloda ama profilo ile bosch arasında tek fark kutu amblem incik boncuk değişiklikler. aynı buzdolabı boschta 400 tl daha pahalı minimum.
siemenste iyi ancak onunda fiyatlarının boschtan aşağı kalır yanı yok.
geçen ay hatun tüm beyaz eşyaları yeniletti desem yeridir. babama fiyatlarını sordum hatun bosch diyor babam profilo söylüyor :D sonuçta eve gelenler profilo oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 12, 2016, 08:34:36 »
beyaz eşyada bosch grubunun üstüne yok.
bosch grubundan da profiloyu tek geçerim. peder bey beyaz eşyacı zaten. bosch grubuda satar profiloda ama profilo ile bosch arasında tek fark kutu amblem incik boncuk değişiklikler. aynı buzdolabı boschta 400 tl daha pahalı minimum.
siemenste iyi ancak onunda fiyatlarının boschtan aşağı kalır yanı yok.
geçen ay hatun tüm beyaz eşyaları yeniletti desem yeridir. babama fiyatlarını sordum hatun bosch diyor babam profilo söylüyor :D sonuçta eve gelenler profilo oldu.

Profilo, Bosch ve Siemens aynı parçaları kullanan aynı ürünler aslında. Kimisinde bir model I-Dos, kimisinde aynı özellik IQ, kimisinde E-Doz diye geçiyor mesela. Ancak aradığım makina buharlı temizleme ya da en azından buharlı havalandırma özelliği olan bir makina. Bunları BSH grubunda göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 12, 2016, 09:21:12 »
Beko çamaşır makinası BK 2324 1994 te almıştım,22 yıl oldu amortisör ve su tahliye parçası dışında tamir görmedi çelik kazanlı sorunsuz çalışıyor. şimdiye kadar yaptığım masraf 250 TL'yi geçmez Buz dolabı Güney kore imalatı Beko arıza yaptı servis geldi motor arızalı tamiri pahalı yenisini al dedi.Arçelik Beko yetkili servisni bırakan eski servisi geldi 90 TL verdim. Karta termik röleyi değiştirdi. Sorunsuz çalışıyor 16 yıl oldu.sapasağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 12, 2016, 19:08:36 »

@MEHMET AKIN (32918)  Bey, özellikle yük sensörü özelliği bulunan çamaşır makinalarında 10-12kg lık makinalar almak artık daha mantıklı. Makinaya 4kg'lık yükte atsanız ona göre su ve enerji tüketimi var.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2016, 13:32:33
@Serhat Hatinoğlu (30184) Bey, Direct Drive teknolojisinin patentini LG firmasına ait olarak biliyorum*. Yine Arçelik'in bu motoru kısa bir süreliğine özellikle orbital modellerinde piyasa sürdüğünü ve bu modellerinin motorunun da yine LG firmasıns ait olduğunu biliyorum. Yanlışımız var ise düzeltebilirsiniz. Arçelik'te yanlış dizayn nedeniyle bu motorun alt kısımlarındaki kronik sorunlardan dolayı kısa bir süre sonra bu modellerinin üretimini durdurduğunu biliyorum.

Arçelik'in zaten en iyi yanı servis ağının yaygın olması. Bunun dışında benim gözümde kesinlikle parasının değerinde ürünler maalesef üretmiyor. Bunu fırınlarında da gördüm, çamaşır makinasında da. Fiyat/Performans olarak bence vasat. Hali hazırda kullandığım makine Arçelik 2300 serisi ve çok sağlam. Tamam ama bununda bir çok parçası Alman üretimi ve yine bildiğim kadarıyla Bosch marka.

Bir çok marka ve modeli gezdim. İçlerinde en kalitesiz görüneni üzülerek belirtiyorum ki Arçelik. Fiyatına bakıyorum Alman serisi ve Güney Kore serisi markalarla hemen hemen aynı. Örneğin deterjan bölmesinin oynaklığı, genel kontrol tuşlarının işçilik seviyelerini maalesef  ben beğenmiyorum.

*Kaynak: http://www.google.com/patents/US7750531

Yukarıdaki Arçelik reklamı 2003 yılına ait. Reklamda da Arçelik'ten insanlığa hediye diye bahsediyor. Sizin gönderdiğiniz linkde lg nin patent alımı 2005. Belki değişiklik yapıp patent alınmış olabilir, emin olmamakla beraber bildiğim direct drive Arçelik'e ait ama yanlış da olabilirim.
Elektronik te Arçelik Beko yu pek tavsiye etmem. Çünkü gerçekten teknolojiyi geriden takip ediyorlar. Ama beyaz eşya da bizzat gözümle gördüğüm 10 yıllık dolaba ücretsiz değişim yaparak yenisini verdiklerini  için Arçelik ve Beko yu tek geçerim.
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 12, 2016, 19:23:01 »
beyaz eşyanın çoğu artık elektronikle dolu. eski nesil full automatic arçelik çoğumuz kullanmıştır, onlarla şimdiki durum farklı. sensörler, dokunmatik ekranlar vs. ödeyeceğiniz miktara göre birçok teçhizat geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 09, 2020, 16:35:07 »
Arkadaşlar merhabalar,
Konu eski ama yine buradan devam etmek istedim,sorun çamaşır makinemiz hata veriyor,anlayanlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler,
Sorun bayramın 1.günü hasıl oldu makinanın modeli Vestel junda 1000 CL ilk önce E01 kapı emniyet kilidi hatası verdi bayram olduğu için açık yer olmadığından emniyet kilidini köprüleyerek düz kontak yaptım çalıştı bayramdan sonra yeni parça alıp değiştirdim malesef makina çalışmadı akabinde ana kartı söktüm baktım kapı kilit yolunu yakmış tamirini yaptırdım tekrar taktım herşey normal ama suyu ısıtmıyor E05 hatası verip programa devam ediyor ustalar herşeyden yapar diyor iki tane anakart denedim ikiside aynı hata kodunu veriyor sizce bu durumda rezistans'mı bozuktur değiştirsem düzelirmi?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 09, 2020, 19:26:16 »
Arkadaşlar merhabalar,
Konu eski ama yine buradan devam etmek istedim,sorun çamaşır makinemiz hata veriyor,anlayanlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler,
Sorun bayramın 1.günü hasıl oldu makinanın modeli Vestel junda 1000 CL ilk önce E01 kapı emniyet kilidi hatası verdi bayram olduğu için açık yer olmadığından emniyet kilidini köprüleyerek düz kontak yaptım çalıştı bayramdan sonra yeni parça alıp değiştirdim malesef makina çalışmadı akabinde ana kartı söktüm baktım kapı kilit yolunu yakmış tamirini yaptırdım tekrar taktım herşey normal ama suyu ısıtmıyor E05 hatası verip programa devam ediyor ustalar herşeyden yapar diyor iki tane anakart denedim ikiside aynı hata kodunu veriyor sizce bu durumda rezistans'mı bozuktur değiştirsem düzelirmi?
iki ana karttada aynı arızayı veriyorsa büyük ihtimal sıcaklık sensörünüz arızalıdır. Makineyi söküp rezistansa ulaşabiliyorsanız basit bir ölçü aleti ile hem rezistansın hem de sensörün sağlamlık kontrolünü yapabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 09, 2020, 23:09:52 »
iki ana karttada aynı arızayı veriyorsa büyük ihtimal sıcaklık sensörünüz arızalıdır. Makineyi söküp rezistansa ulaşabiliyorsanız basit bir ölçü aleti ile hem rezistansın hem de sensörün sağlamlık kontrolünü yapabilirsiniz.
Hüseyin bey teşekkür ederim,
Evet iki anakart ta aynı hatayı veriyor ama çalışıyordu şimdi usta denen şahsiyet anakartların ikisinide patlatmış nasıl becermiş anlayamadım ben gün içerisinde rezistansı kontrol ettim düz elektrik verdim direk 220 verdim ısıtma yaptı onda sorun yok ama sıcaklık sensörünü kontrol edemedim.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 09, 2020, 23:53:13 »
Hüseyin bey teşekkür ederim,
Evet iki anakart ta aynı hatayı veriyor ama çalışıyordu şimdi usta denen şahsiyet anakartların ikisinide patlatmış nasıl becermiş anlayamadım ben gün içerisinde rezistansı kontrol ettim düz elektrik verdim direk 220 verdim ısıtma yaptı onda sorun yok ama sıcaklık sensörünü kontrol edemedim.

Sensör rezistansın üzerinde olmalı tabi markaya modele göre yeri değişebilir. Ölçü aletini direnç kademesine alıp
sensörün uçlarına değdirdiğinizde bir direnç değeri okumalısınız (10 Kilo ohm 25 Kilo ohm vs. sensöre göre değişir.)
Sensörü ısıttığınızda ölçtüğünüz direnç değeride değişmelidir. Isıtınca değer düşer soğutunca değer artar. Eğer sensörün değeri sıcaklıkla değişkenlik gösteriyorsa sağlamdır.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 09, 2020, 23:54:56
Kartta patlayan kısım nedir fotoğraf paylaşabilir misiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 10, 2020, 03:20:20 »

Sensör rezistansın üzerinde olmalı tabi markaya modele göre yeri değişebilir. Ölçü aletini direnç kademesine alıp
sensörün uçlarına değdirdiğinizde bir direnç değeri okumalısınız (10 Kilo ohm 25 Kilo ohm vs. sensöre göre değişir.)
Sensörü ısıttığınızda ölçtüğünüz direnç değeride değişmelidir. Isıtınca değer düşer soğutunca değer artar. Eğer sensörün değeri sıcaklıkla değişkenlik gösteriyorsa sağlamdır.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 09, 2020, 23:54:56
Kartta patlayan kısım nedir fotoğraf paylaşabilir misiniz
İlk fırsatta atarım fotoğrafları teşekkürler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ağustos 14, 2020, 00:00:21 »
Arkadaşlar sorunu çözdüm sorun sağlam olarak verilen anakarttanmış bazen yenide olsa arızalı çıkabiliyor,
İşin garip tarafı süreç uzayınca yetkili servisi çağırdım ama elimde olan başka bir kartı verdik onu kullandılar bu kart buna uyumsuz bu makinanın servise gitmesi lazım masraf 600 TL dediler bende kalsın kardeşim götürmeyin dedim bugün sabah elimdeki kartı taktım kendim montaj yaptım ve sonuç mükemmel,makina servisin uyumsuz dediği kart ile çalışıyor (aslında kart orjinal çıkma) güvenip göndersem 600 TL çöp olacaktı,araştırmadan tamam dememek lazım.
TOYOTA CORONA 3S FE