Arkadaşlar nisan 2015 te ötv muafiyetli aldığım aracımın garanti süresinin uzatımı için aradılar 15 ocak itibari ile zam geliyormuş 565₺ ye 2 yıl daha uzatılabiliyor kararsız kaldım açıkçası önerileriniz nelerdir
Uzatmak iyidir en azından psikolojik olarak rahatlıyor insan 565 tl verince. Ama araçta bi sıkıntı çıkınca bi çok bayi kullanıcı hatası diyip sıyrılmaya bakıyor.
Uzatmak iyidir en azından psikolojik olarak rahatlıyor insan 565 tl verince. Ama araçta bi sıkıntı çıkınca bi çok bayi kullanıcı hatası diyip sıyrılmaya bakıyor.
evet benim de çekincem bu.. 3 yıl garanti var zaten 600tl daha verip +3yıl daha uzatsam değer mi değmez mi. motor ve mekanik problem yaşayacağımı zannetmiyorum Toyota da fakat bunun dışındaki bütün işlemler kullanıcı hatası denilecek.
evet benim de çekincem bu.. 3 yıl garanti var zaten 600tl daha verip +3yıl daha uzatsam değer mi değmez mi. motor ve mekanik problem yaşayacağımı zannetmiyorum Toyota da fakat bunun dışındaki bütün işlemler kullanıcı hatası denilecek.
Uzatmayın derim ben, o parayla bakım yaptırırsınız.
Ben de çok arada kaldım arkadaşlar ne diyorsunuz yaptırmak lazım mı
Ben de çok arada kaldım arkadaşlar ne diyorsunuz yaptırmak lazım mı
Aracınız yeni ise ben önermiyorum. Toyota, maliyetli ve büyük kapsamlı arıza çıkarma olasılığı düşük bir araç, eğer sıfır alındıysa zaten böyle bir arıza normal garanti kapsamına girecektir. Yaşı nispeten ilerlemiş araçların ve 2. el alınıp ta geçmişi bilinmeyen araçlarda sigorta olarak yaptırılması ise düşünülebilir. 6 ayda yağ değişimi ve bakıma giren bir araca, birde garanti ekstra yaptırmak bana mantıklı gelmiyor. Üstelik olası bir arızanın ekstra garanti kapsamına girip girmediği de tartışmalı, ekstra garantisi olup arızaların kullanıcı hatasına sokulmak istendiği örneklere de sıkça rastlamaktayız.
Bence yaptırın. En ufak bir bobin arızası bile bu parayı kurtarır. Hatta imkan varsa +3 yıl uzatın. Ve en ufak şeyde aracı servise götürün. En ufak şikayeti bile is emrine yazdırin. Belgeleyin. Verdiğiniz parayı çıkarırsınız. Her gitmenizde arabayı yıksalar iç dış 25 TL. Buradan bile o parayı amorti edersiniz.
Benim şimdiki aklım olsa , o servisi duman ederdim. Ota çöpe her işi yatırırdım. Aracı 6 yıl sonunda yeniden sıfırlardım. Aynı şikayetle 2,3 kez gidip belge aldığınızda mecbur yapacaklar.
Servisler çok tuhaf işliyor. Araba garantiliyken bir şey yok diyorlar. Garanti bitiminde şak diye sorun buluyorlar.
Benim başıma gelen olay :
Arabanın direksiyon kolonu , mafsalı araç garantiliyken değişti. Ama bir , bir buçuk yıl geçmeden tekrar tıkırtı geldi.
Ben de, araç ekstra garantiliyken çok kez direksiyon tıkırtısı için servise başvurdum. Araba da bir şey yok dediler. Bende çok aldırış etmedim. Son 1-2 ay kala hallederim diye düşündüm. O zaman da iş temposu , özel işlerim çok yoğundu uğraşamadım.
Şimdi direksiyon arızası var diyor . Aynı servis bu işi yapan. Kayseri Aksoy. Araç garantiliyken sesi duymayan usta, bu araçlarda normal diye usta; şimdi arabaya biner binmez sesi duydu. Bende merkeze mail attım. O döneme ait şikayet kaydı yok , yapacak bir şey de yok dediler. Sanırım servis de bilerek onu is emrine yazmamış. Ya da sisteme işlememiş. Sizlere tecrübe olsun. En ufak şikayetin bile belgesini isteyin. Bu kronik sorun derlerse de , iş emrine bu yazın deyin. Belge belge belge.
Besim bey, size bir şey anlatayım.Kararı yine siz verin,2012 Avensis elegant ekstra aracımı 2012 yılının kasım ayında 0 km olarak almıştım.Aynen sizi aradıkları gibi beni de garanti ekstra yapmam konusunda bir kaç defa aradılar.Servise gittiğimde söyledikleri cabası, geçenlerde arabamın stop lambasının yanmadığının farkına vardım.Lambadır dedik servisin yolunu tuttuk. Arka led lambada sıkıntı olduğunu ve temassızlık olduğunu söylediler.garantinin dolması (3 yıl kasım.2015'te doldu) sebebiyle garanti dışı kaldığı dolmasa bile ön farların garanti kapsamında olduğu arkaların olmadığı söylendi, garanti ekstrayı niye yaptırdım diye sorduğumda onun sadece sigorta görevi yaptığı (anlayacağınız 3 sene önce 500 TL'yi boşuna vermişim) ama yine de İstanbul'a soracaklarını söylediler, sordular cevap olumsuz geldi bu arada servis ilgili parçaya işçilik vs ile 250 TL fiyat çıkardı.Ben bunu geçenlerde dışarda 100 TL ücret ödeyerek yaptırdım.Bu arada İstanbulada güzel bir yazı yazdım cevap vermediler o başka bir konu.Yani demek istediğim bu garanti ve garanti ekstra hepsi hikaye yalan dolan, bilgilerinize...
Besim bey, size bir şey anlatayım.Kararı yine siz verin,2012 Avensis elegant ekstra aracımı 2012 yılının kasım ayında 0 km olarak almıştım.Aynen sizi aradıkları gibi beni de garanti ekstra yapmam konusunda bir kaç defa aradılar.Servise gittiğimde söyledikleri cabası, geçenlerde arabamın stop lambasının yanmadığının farkına vardım.Lambadır dedik servisin yolunu tuttuk. Arka led lambada sıkıntı olduğunu ve temassızlık olduğunu söylediler.garantinin dolması (3 yıl kasım.2015'te doldu) sebebiyle garanti dışı kaldığı dolmasa bile ön farların garanti kapsamında olduğu arkaların olmadığı söylendi, garanti ekstrayı niye yaptırdım diye sorduğumda onun sadece sigorta görevi yaptığı (anlayacağınız 3 sene önce 500 TL'yi boşuna vermişim) ama yine de İstanbul'a soracaklarını söylediler, sordular cevap olumsuz geldi bu arada servis ilgili parçaya işçilik vs ile 250 TL fiyat çıkardı.Ben bunu geçenlerde dışarda 100 TL ücret ödeyerek yaptırdım.Bu arada İstanbulada güzel bir yazı yazdım cevap vermediler o başka bir konu.Yani demek istediğim bu garanti ve garanti ekstra hepsi hikaye yalan dolan, bilgilerinize...
Toyotayı savunacak degilim. Ancak nelerin dahil olduğu kitapçıkta ayrıntılı olarak yazıyor
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar aydın da parmaksızlar plazada bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım ve eski aracımda corollaydı ki ilk olarak servisten ayrılıp kendi özel servisini açan ustama götürüyorum aracı diğer firmalara göre ücret makul bir woswagen ve opel e göre ki 3 yıl sonunda aynı bakımları dışarıda yarı fiyatına yaptırılabiliyor bunlardan dolayı kafam karışık ama aracın full servis bakımlı olması da ikinci eli yükseltiyor 3 yıl sonunda hangi problemi yaşayacağımızıda bilemiyoruz yarın kesin kararımı vermiş olacağım tekrardan teşekkür ederim
Burdaki plazada hizmet gerçekten iyi aracım bir aylıkken tıkırtı yapmıştı bir usta ile yola çıktık sorun bulamadı tekrar servise döndük bir kişi daha geldi yaklaşık 1 saat yollarda dolandık ve sesin kaynağını buldular düzeltildi ama şöyle bir olayda başıma geldi araç bir haftalıkken ses gelmişti ilk olarak kendi ustama götürmüştüm 10 dk sürüş sonrasında sesin ayna kapama kitinden olduğunu söyledi dükkanda söküp baktığımızda da ayna kapama kitinin bantları atmış ve içerde sallanıyor konumdaydı ustam işin ehli bana göre bu sebeplerden dolayı kararsız kaldım servisin hizmeti iyi bunun yanında kendi ustamın ustalığı
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar aydın da parmaksızlar plazada bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım ve eski aracımda corollaydı ki ilk olarak servisten ayrılıp kendi özel servisini açan ustama götürüyorum aracı diğer firmalara göre ücret makul bir woswagen ve opel e göre ki 3 yıl sonunda aynı bakımları dışarıda yarı fiyatına yaptırılabiliyor bunlardan dolayı kafam karışık ama aracın full servis bakımlı olması da ikinci eli yükseltiyor 3 yıl sonunda hangi problemi yaşayacağımızıda bilemiyoruz yarın kesin kararımı vermiş olacağım tekrardan teşekkür ederim
besım bey aracınız full servıs bakımlıysa garantıyı uzatın derım. cunku arac sureklı aynı servıse gıdınce durum degısıyor. zaten garantı ıcın ıstenılen parada cok bı sey degıl bı seferlık bakım parasına denk gelıyor. yarın oburgun ne olacagı bılınmez eger kı uzun sure aracınızı kullanacaksanız yaptırın derım kafanız rahat olsun.
Ben 29 ocak 2015 tarihinde aracımı sıfır aldım.Garanti extranın içeriğini iyice okuduktan sonra yaptırdım.İşin doğrusu 5 yıl kullanılacak bir arabanın enjektör veya başka bir motor arızası vermeyeceğini kimse garanti edemez.Böyle bir arıza durumunda ilk verdiğim 500TL beni kurtaracak.Sonuçta bir kaza olasılığına karşı yıllık 1500TL verip kasko yaptırıyoruz.Hergün kaza yapmıyoruz ama ya olursa mantıklı.
ben uzattım garantiyi belki hiç ihtiyaç olmayacak ama olursa bir parçanın değişimini karşılasa paramın karşılığını alırım diye düşündüm
Kesinlikle uzatın, Diğer firmalar hiç uzatmıyor uzatsa da 2-3 bin TL ye uzatıyor. Toyota aracına güveniyor ucuza bu imkanı sunuyor. Uzatın geçin derim.
Arkadaşlar dün akşam itibariyle garantiyi uzattım 5 yıl sınırsız km önerileriniz için teşekkürler
Başlıktan sonra gidip extranın içeriğini bir daha okudum.a
Hayırlı olsun.İyi ki yaptırmışsın.Emin ol 3 yıl sonra 500 liraya alamayacağın pek çok parça değiştireceksin.
garanti uzatmak faydalı olur he zaman, mekanik parçalar çok pahalı hele ki otomatik şanzımanlarda bende uzattım 2 yıldı sanırım zaten aracın garantisi 3 yıl değil miydi toplamda 5 yıl oldu aklımda öyle kalmış
Arabayı alırken bana da teklif ettiler. Önce kararsız kaldım ama sonra ben de +2 garanti yaptırdım