Gönderen Konu: Araç garanti uzatımı  (Okunma sayısı 6549 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: Araç garanti uzatımı
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2016, 18:49:17 »
arkadaşlar , ben de şunu sormak istiyorum. 2014 model corolla mı ikinci el olarak aldım 36000km de. geçen hafta da garanti ekstra programıyla 3 yıl sınırsız km ile uzatmış bulundum. Fakat fiyatlar forumda dolaşan fiyatların neredeyse iki katına denk geldi. Acaba rakamlar aracın yaşına/km sine göre değişiyor mu?
Bilgisiz insanların fantezisi,eyleme geçmiş bir cehalettir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2016, 18:49:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 14, 2016, 19:44:43 »
arkadaşlar , ben de şunu sormak istiyorum. 2014 model corolla mı ikinci el olarak aldım 36000km de. geçen hafta da garanti ekstra programıyla 3 yıl sınırsız km ile uzatmış bulundum. Fakat fiyatlar forumda dolaşan fiyatların neredeyse iki katına denk geldi. Acaba rakamlar aracın yaşına/km sine göre değişiyor mu?
Zam geleceğinden bahsediyorlardi galiba size zamlı tarife uygulanmış ama 2 katı çok fazla değil mi kaça yaptırdınız tam olarak birde hangi serviste yaptırdınız?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30342
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 14, 2016, 19:54:51 »
Arkadaşlar bana verilen bilgi şöyleydi 15 ocak itibari ile garanti uzatımı zamlamacak 2 yıllık uzatım 565₺ den 830₺ ye çıkıyordu bında km nin de etkisi çok 12000 km geçen araç için fiyat artıyormuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 23450
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 15, 2016, 01:11:29 »
Başka marka bir aracım mevcut. Tam garantisi bitmek üzere iken arıza yaptı ve parça değişimi yapıldı. Meraktan fiyatını sordum, garanti uzamasından daha fazlaydı. Bir sonraki gün hemen gidip garantiyi uzatmıştım. Sonuçta yeni araçlar artık aşırı elektronik. Elektronik eşyaların ömrü de tartışmaya açık bir konu. Yaptırın, kafanız rahat etsin diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 15, 2016, 07:30:04 »
Zam geleceğinden bahsediyorlardi galiba size zamlı tarife uygulanmış ama 2 katı çok fazla değil mi kaça yaptırdınız tam olarak birde hangi serviste yaptırdınız?

çok teşekkürler cevabınız için. Sonkar'da yaptırdım 1080 TL ye mal oldu. Forum da 550-650 arasında rakamları görünce şaşırdım açıkçası. Tabi yaptırırken de ayrıca söylemişlerdi KM yüksek olduğunda fiyatlarda değişim oluyor diye ama, yaptırdıktan sonra biraz fazla geldi verdiğim rakam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 15, 2016, 08:33:14 »
zamlı tarıfe + yıuksek km olunca fıyat bın tlyı bulmus. aslında olaya soyle bakmak lazım bın tl az para degıl ama 3 yıl aracınızı motor mekanık olarak garantı kapsamına aldınız sımdıkı araclarda elektronık aksam cok. suprız yumurta gıbı ne zaman ne cıkacagı bellı olmaz. trafık sıgortası olmus hemen hemen bın tl  :D ve adı ustunde zorunlu her sene verılıyor. sımdı kafanız rahat kullanırsınız aracı uzun surelı kullanımlarda ıyı oluyor garantı uzattırmak
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 15, 2016, 08:51:36 »
zamlı tarıfe + yıuksek km olunca fıyat bın tlyı bulmus. aslında olaya soyle bakmak lazım bın tl az para degıl ama 3 yıl aracınızı motor mekanık olarak garantı kapsamına aldınız sımdıkı araclarda elektronık aksam cok. suprız yumurta gıbı ne zaman ne cıkacagı bellı olmaz. trafık sıgortası olmus hemen hemen bın tl  :D ve adı ustunde zorunlu her sene verılıyor. sımdı kafanız rahat kullanırsınız aracı uzun surelı kullanımlarda ıyı oluyor garantı uzattırmak

çok doğru sölüyorssunuz, o şkilde düşündü ben de en azından kafam rahat olacak  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 15, 2016, 09:51:24 »
10 bin km bakımı için hafta başında arabasını vermişti babam. kar oto. artı iki yıl garanti uzatımı için 750 tl teklif vermişler. babamda kalsın demiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 26, 2016, 23:54:18 »
2013 model 2. El aldım. İlk sahibi garantiyi uzatmış, arabayı galeriye satmış ordan da ben aldım. Garantinin devamı için ilk sahibinin dilekçesini vs. İstediler. Ben uzatmak istedim 1850₺ istediler. Mmt şanzımanın arıza yapmasından çekindiğim için uzatabilirim garantiyi. Önerir misiniz? Mmt şanzıman sorunsuz bir şanzıman mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 27, 2016, 00:14:59 »
2013 model 2. El aldım. İlk sahibi garantiyi uzatmış, arabayı galeriye satmış ordan da ben aldım. Garantinin devamı için ilk sahibinin dilekçesini vs. İstediler. Ben uzatmak istedim 1850₺ istediler. Mmt şanzımanın arıza yapmasından çekindiğim için uzatabilirim garantiyi. Önerir misiniz? Mmt şanzıman sorunsuz bir şanzıman mıdır?
M/Mt vites geçişleri sarsıntılıdır , bazen kararsız kalır, geri kaçırma olur vs. kronik olarak bilinen büyük masraflı bir arıza çıkarmaz. En fazla, düz vitesteki gibi,  baskı-balatası biter.  O da garantiye girmez. Bir DSG 'ye göre , kesinlikle, daha sorunsuzdur. (Konfor beklentisi farklı tabi ki.) M/MT 'nin normal vitesten farkı M/MT ecusu ve motorudur. Kaç yıldır m/mt kullanırım ve forum sitelerini takip ederim , M/Mt ile ilgili bir M/M Ecu'su ve M/M motoru arızası okumadım da arıza yaptığını hiç duymadım.

500-600 TL olsa, tavsiye ederim ama , 1850 TL ek garanti için çok fahiş bir fiyat. Bence hiç gerek yok. Ek garanti konusunda kafanızı takacağınız son nokta M/Mt olsun. Dediğim gibi düz viteste de M/MT'de de balata garantiye girmiyor. Tıpkı fren balatası gibi , ömrü kullanım şekline göre değişiyor.

Zaten servis ek garanti yapmamak için fiyat vermiş gibi. 1850 TL 'ye ek garanti mi olur?
Okudukça kızıyorum, kızdıkça okuyorum. Yine döngüye girdim. :-(
 >:( >:( >:(
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 27, 2016, 00:21:25 »
:) teşekkürler cevap için. Kronik bir şanzıman sıkıntısı çıkarmıyorsa problem yok. Garanti uzatmanın da anlamı yok demektir. 15 yıldır manuel kullandığım için sarsıntılar çok rahatsız etmiyor. Sakin kullanımda pek hissedilmiyor vites geçişleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 27, 2016, 00:35:52 »

Bir diğer konuda "ilk sahibi olayı", onu tam algılamamışım.

Böyle bir saçmalık olur mu?

İlk yapacağınız iş : Başka bir servise başvurun. Servis deki tüm elemanları , teker teker deneyin. Görevlinin birini denk getirin, dilekçe olmadan , sistem üzerinden aracı size aktarsın. Olmadı müşteri hizmetlerini arayın. Sadece ek garanti demeyin , "Aracı ben yeni aldım. Aracın tüm haklarını bana devredin, araç sahibi kısmına benim bilgilerimi ekleyin vs." diye bastırın. O arada sizin ek garanti işi de arada kaynar.   

Sizin araç, hali hazırda, hiç bir şey yapmasanız da,  zaten garantili. Yarın bir gün gerek olursa, paşalar gibi yararlanırsınız.
Eğer siz, ek garantiden yararlanmazsanız ilk sahibine para iadesi yapacaklar mı? Tabi ki "yok". O zaman ek garanti devam eder. Zaten, ekstra garanti;  sigorta mantığı ile devam eden bir sistemdir.  Aracı size satan kişi tüm hakları ile satar. Normal garanti gibi düşünün.
*** Ek garantinin reklamında, "ikinci elde araca değer katması" vurgulanıyor. Broşürlerde " Bu hak, ek garanti devredilemez." gibi bir ibare hiç görmedim. Bu şekilde bir broşür ele geçirirseniz, bunu yasal dayanak olarak saklayınız.

Yalnız siz ilk sahibini mutlaka bulun, tanışın ve ondaki ek garanti evraklarını/kitapçıklarını vs. isteyin. Gerekirse, küçük bir hediye ile ikna edin. 40-50 TL 'lik bir hediye , yemek masrafı ile bu işi çözebilirsiniz.  Aracı aldığınız galeriye gidin durumu anlatın, onlar adamı size bulur . Ya da noterden yaptığınız "Kati Araç Satış Sözleşmesinde" ilk sahibinin adı, telefonu, resmi adresi vs. vardır. (araç resmi olarak galeriden size geçmediyse)
Oradan  da bulabilirsiniz. Olmadı tüketici hakları ile hakkınızı arayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 27, 2016, 00:45:24 »
Farklı servisleri aradım İstanbul NATAŞ ta garanti extra yapılmış orayla görüşmeniz lazım dediler. Garanti extra kitapçığında da bu garantinin devredilmesi gerektiğini yazmışlar. Ben karabük'teyim, önce istanbul'da ilk sahibini bulup galericiye devretmesi için dilekçe ayrıca noter satış sözleşmesi, sonra da galericiden dilekçe bana devri için, ve yine noter satış sözleşmesi. Ruhsat benim üstüme, şasi numarası vs. her şey belli ama pek işlerine gelmiyor.
Söylediğiniz gibi biraz uğraşmak gerekiyor. Ama kitapçıkta yazdığı için pek hak iddia edebilecek durumda değilmişim gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ocak 27, 2016, 01:00:32 »
Farklı servisleri aradım İstanbul NATAŞ ta garanti extra yapılmış orayla görüşmeniz lazım dediler. Garanti extra kitapçığında da bu garantinin devredilmesi gerektiğini yazmışlar. Ben karabük'teyim, önce istanbul'da ilk sahibini bulup galericiye devretmesi için dilekçe ayrıca noter satış sözleşmesi, sonra da galericiden dilekçe bana devri için, ve yine noter satış sözleşmesi. Ruhsat benim üstüme, şasi numarası vs. her şey belli ama pek işlerine gelmiyor.
Söylediğiniz gibi biraz uğraşmak gerekiyor. Ama kitapçıkta yazdığı için pek hak iddia edebilecek durumda değilmişim gibi görünüyor.
Kitapçıkta öyle bir ibare varsa yapacak pek bir şey kalmıyor.
Siz galeri ile görüşün, matbu bir dilekçe varsa onu fakslayın. Ya da servisin istediği şekilde bir dilekçe yazın. Sadece imza kısmını boş bırakın. galeriye fakslayın. Siz bu işi halledin masraflarınız olursa bana ait deyin.  Onlar size kargo ile ödemeli göndersin. Bu işi yaparlar. Yeterki galerinin gönlü olsun.
Onların da gönlünü yapmanın en iyi yolu para ile olur. Hiç bir çözüm olmazsa son çare:  "Ben masraflar ve emeğinizin karşılığı için, teşekkür mahiyetinde size xxx TL göndereyim." , deyin.
Örnek:Onlar bu işi 5-10 TL 'ye halleder. Sizden de xxx TL alırlar. Amaç para kazanmak. 

Olmadı iyi bir avukatla konuşup, mahkeme yoluyla, kitapçıktaki o ibareyi geçersiz kılarsınız.
Kredi karı sözleşmesindeki, tüketici aleyhindeki matbu yazıları vs. mahkeme kabul etmiyor. Çünkü bu tür sözleşmelerde müşterinin başka şansı kalmıyor. Oturup konuşup, tam bilgi verilmiş bir ibare olmadığı için mahkemeler , genelde, bu tür matbu sözleşmeleri , maddeleri geçersiz kılıyor. Yazı puntosu bile müşteri aleyhine olan o maddeyi iptal edebiliyor.

Kısaca çaresiz değilsiniz. Sadece biraz uğraşmanız gerekecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Carpe diem
  • Kilometre: 36640
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 28, 2016, 01:28:26 »
Ben de aracı 3 hafta önce 2.el olarak aldım 36.000 de.830 lira civarı bir fiyat verdiler 2 yıl uzatmaya.Garantisi kasımda bitecek.Niyetim garantisi bitmeden kısa  bir süre önce süre uzatmak
TOYOTA...HADİ,ÇIKALIM SENİNLE HER YOLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 28, 2016, 10:07:28 »
Ben de aracı 3 hafta önce 2.el olarak aldım 36.000 de.830 lira civarı bir fiyat verdiler 2 yıl uzatmaya.Garantisi kasımda bitecek.Niyetim garantisi bitmeden kısa  bir süre önce süre uzatmak
Uzatmayı beklemek için son günü beklemenize gerek yok. Ekstra garanti mevcut sürenin sonuna ekleniyor zaten. Madem aracı ikinci el almışsınız riske girmeye gerek yok uzatın bence.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Carpe diem
  • Kilometre: 36640
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 28, 2016, 12:25:17 »
Cebimin rahatlaması lazım biraz.Alınca bakıma soktum,vergisi vardı vs.Bu ay hapı yutmuş vaziyetteyim.  :(
TOYOTA...HADİ,ÇIKALIM SENİNLE HER YOLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 24, 2016, 01:55:32 »
Bende garantiyi aracı aldığımda uzatmıştım. Garanti kapsamına Vites ve direksiyon sistemini kapsadığını özellikle söylediler zaten kullanıcılar arasında arıza çıkabilecek iki parça olduğunu bildiğim için hemen yaptırdım. Elektrikli direksiyon sistemi arızası beni biraz korkutuyor açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 24, 2016, 08:33:21 »
Konuyla ilgili olarak;  şimdi ki corolla mı, aralık ayında aldım ve garantisi ocak 3^de bitiyordu, servis daha önce teklif etmişti, ben de 710TL karşılığında 2 yıl olarak uzattırdım, çünkü araçlar da kronik şanzıman arızaları vs oluyor eski tecrübelerimden biliyorum, bu gibi riskli işlemlerde yaklaşık 3.000TL yi buluyor ve bunları garanti extra karşılıyor.
Ayrıca artık garanti extrayı devir almak için ilk sahibine ihtiyacınız yok, bunu servisler direk devir yapabiliyor, elinizde sadece noterden verilen alış belgesi olması yeterli.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 24, 2016, 13:37:06 »

Konuyla ilgili olarak;  şimdi ki corolla mı, aralık ayında aldım ve garantisi ocak 3^de bitiyordu, servis daha önce teklif etmişti, ben de 710TL karşılığında 2 yıl olarak uzattırdım, çünkü araçlar da kronik şanzıman arızaları vs oluyor eski tecrübelerimden biliyorum, bu gibi riskli işlemlerde yaklaşık 3.000TL yi buluyor ve bunları garanti extra karşılıyor.
Ayrıca artık garanti extrayı devir almak için ilk sahibine ihtiyacınız yok, bunu servisler direk devir yapabiliyor, elinizde sadece noterden verilen alış belgesi olması yeterli.
garanti extra yapılan serviste mi yoksa Bütün yetkili servislerde devir yapılabiliyor mu? Ruhsat yeterli olmuyor mu? Noter satış belgesini trafikten aldılar diye hatırlıyorum. Yok bende.