0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar , ben de şunu sormak istiyorum. 2014 model corolla mı ikinci el olarak aldım 36000km de. geçen hafta da garanti ekstra programıyla 3 yıl sınırsız km ile uzatmış bulundum. Fakat fiyatlar forumda dolaşan fiyatların neredeyse iki katına denk geldi. Acaba rakamlar aracın yaşına/km sine göre değişiyor mu?
Zam geleceğinden bahsediyorlardi galiba size zamlı tarife uygulanmış ama 2 katı çok fazla değil mi kaça yaptırdınız tam olarak birde hangi serviste yaptırdınız?
zamlı tarıfe + yıuksek km olunca fıyat bın tlyı bulmus. aslında olaya soyle bakmak lazım bın tl az para degıl ama 3 yıl aracınızı motor mekanık olarak garantı kapsamına aldınız sımdıkı araclarda elektronık aksam cok. suprız yumurta gıbı ne zaman ne cıkacagı bellı olmaz. trafık sıgortası olmus hemen hemen bın tl ve adı ustunde zorunlu her sene verılıyor. sımdı kafanız rahat kullanırsınız aracı uzun surelı kullanımlarda ıyı oluyor garantı uzattırmak
2013 model 2. El aldım. İlk sahibi garantiyi uzatmış, arabayı galeriye satmış ordan da ben aldım. Garantinin devamı için ilk sahibinin dilekçesini vs. İstediler. Ben uzatmak istedim 1850₺ istediler. Mmt şanzımanın arıza yapmasından çekindiğim için uzatabilirim garantiyi. Önerir misiniz? Mmt şanzıman sorunsuz bir şanzıman mıdır?
Farklı servisleri aradım İstanbul NATAŞ ta garanti extra yapılmış orayla görüşmeniz lazım dediler. Garanti extra kitapçığında da bu garantinin devredilmesi gerektiğini yazmışlar. Ben karabük'teyim, önce istanbul'da ilk sahibini bulup galericiye devretmesi için dilekçe ayrıca noter satış sözleşmesi, sonra da galericiden dilekçe bana devri için, ve yine noter satış sözleşmesi. Ruhsat benim üstüme, şasi numarası vs. her şey belli ama pek işlerine gelmiyor. Söylediğiniz gibi biraz uğraşmak gerekiyor. Ama kitapçıkta yazdığı için pek hak iddia edebilecek durumda değilmişim gibi görünüyor.
Ben de aracı 3 hafta önce 2.el olarak aldım 36.000 de.830 lira civarı bir fiyat verdiler 2 yıl uzatmaya.Garantisi kasımda bitecek.Niyetim garantisi bitmeden kısa bir süre önce süre uzatmak
Konuyla ilgili olarak; şimdi ki corolla mı, aralık ayında aldım ve garantisi ocak 3^de bitiyordu, servis daha önce teklif etmişti, ben de 710TL karşılığında 2 yıl olarak uzattırdım, çünkü araçlar da kronik şanzıman arızaları vs oluyor eski tecrübelerimden biliyorum, bu gibi riskli işlemlerde yaklaşık 3.000TL yi buluyor ve bunları garanti extra karşılıyor. Ayrıca artık garanti extrayı devir almak için ilk sahibine ihtiyacınız yok, bunu servisler direk devir yapabiliyor, elinizde sadece noterden verilen alış belgesi olması yeterli.