0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben kendimi izah edemiyorum sanırım. yola tutunamayan bir tekerleğe ya da tekerleklere abs ne yapabilir ? bu kadar yüzeysel cevap yazacaksanız boşuna ileti kirliliği yapmayalım, insanlar faydalı şeyler okusunlar.
hakan bey 3.sayfadaki mesajinizda her türlü hava koşullarında fren pedalına nekadar az basıyorsanız,o kadar iyidir yaziniza istinaden yazildi.Bende burada bu şekilde yazdiktan sonra diğer mesajlarinizda güç uygulanmasi gerektiğini yazmışsınız.Bunun haricinde Fren pedalina devamli güç uygulandiginda fren hidroligi halk dilindeki tabir ile şişiyor herhalde.Bende şuana kadar birkaç sefer meydana geldi.Ani fren pedalına güç uyguladigimda pedaldan ayağımı çekmediğim zaman sanki balatalar tutmayi birakti .Ama basıp hemen kisa sürede pompalandigi zaman bunu yapmiyor.Gerçekten öyle birşey varmi ben mi o şekilde hissettim.Araca suç bulsam desem 2004 sol de ve 2006 verso dada ayni şekilde oldu
Elbette yanlış lar olabilir hatalar olabilir.Buranin en güzel yani birbirimizin eksiklerini gidermekti.Hatali bilgi varsa düzeltilirdi.Önemli olan üyelerin birbirlerini kirmadan üzmeden yapmalari.Ama bu forum gün geçtikçe daha bir asi birbirinin açığını kollayan hakaret eden fevri davranışlar içerisinde olan üyeler daha çok göze çarpıyor.Yanlis anlasilmasin burada suanki yazışmalar üzerine yazmadim.Mutlu kardeş iki aractada periyodik fren hidroliği değişim periyodlarina uyuyordum.40 bin katlari.Verso 80 binde değişti suanda 100 binde zaten.Fren pedalina sürekli basinca belirli sure sonra şişiyor hissediyor um.Tutmuyor gibi.Bu birkac defa oldu.Hatta birisinde duramayacaktim gibi hissedip direksiyon manevrasi yapip ilerisinde durabildim
İkinci basmanızda ilk basmanıza göre herzaman az tepki alırsınız.Buna balata şişmesi mi dersiniz başka bir şey mi dersiniz bilmiyorum.Ama peşpeşe frenlemelerden sonra araba frene tepki için isteksiz davranır.
Konuyu takip ediyorum ancak tam olarak neyin tartışıldığını anlamadım. Kış koşullarında Ankara Birlik mahhallesinde gece saat 2 derece -12 iken yol buz ve yokuş aşağı giderken, frene bastım. ve ABS devreye girdi. Yolda tutunamayan lastikler ABS ile o yokuşta durabildim. Tespitim şudur ki :1. Lastikler tutunamasa bile abs ile dha iyi yol tutuş sağlıyor.2.ABS ile araba sağa yada sola kaymadı. Dengesini yitirmedi.3. ABS'li bir arabada freni pompalamak bana çok saçma geldi. ABS zaten saniyede 2 defa freni tutup bırakıyor.4.frene basmaktan korkmayın. ABS varsa genelde durursunuz.6 ay önce zincirleme kazanın ortasında kaldım. 80 ile giderken Frene bastım ABS devreye girdi. 18 mt. de durdum. Ben durdum. Arkamdaki BMW, Passat, Honda duramadı. Tamponu değiştirmek zorunda kaldım. BMW gibi bir arabanın duramamasının sebebinin fren pompalanması olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanlar ABS devreye girince otomatik olarak korkup freni bırakıyorlar.
Yeni sistemde abs saniyede freni 20 den fazla pompalama yeteneği olduğunu duymuştum. Saniyede 2 değil. Verdiğim sayı yanlış olabilir
sıfırı klavyede basamamışım :d