0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dedikleriniz sesi artıran unsurlar olabilir, doğrudur. Çok bilgim olan bir konu değil . Ama benim Corolla'nın ABS sesi ,arabayı ilk aldığımda da yüksekti . Hala aynı şiddetle devam ediyor. Arkadaşın Hundai İ30'unki kadar az sesli ABS sistemi hiç bir zaman olmadı , arabada. Not: Arabayı 12.000 km de , 1-1,5 yaşında aldım. 3+3=6 yıl ek garanti yaptırdım. Bir kaç kez Servise de sordum, denediler, "ses normal" denildi.
Tabii şimdi biz buradan sadece kelimeler üzerinden yorumlar yapıyoruz, gürültülü denen sesin bir örneği elimizde yok.ABS motorunun çıkardığı ses ile tekerlerdeki kaliperlerin çıkardığı sesler + yumuşak hamur lastikli ile sert hamurlu lastikler arasındaki ses emişleri, o anki yol yüzeyi vs herkeste farklı bir algılamaya sebep olmakta.Sonuçta sanırım bu ABS beyinleri genelde aynı üretici tarafından yapılıyor ama her markanın ve modelin izolasyonlarıda farklı veya ABS beyninin konumlandırmasıda farklı.Avrupa otomobilleri ses yalıtımı konusunda daha çok konfor odaklı ve aksesuarı bol olabiliyor ama günün sonunda müşteri memnuniyeti konusunda Toyota hala dünya lideri.Önceden Opel ve Mercedes kullanmıştım, Japonlarla aralarındaki farkları iyi biliyorum. Son 21 yıldır Japon üretimi araçlar kullanıyorum.
Talat bey o dediginizi abs yapmiyor.Ebd elektronik fren dağılımı hangi tekere ne kadar güç uygulayacağını ayarlıyor.Kabaca Abs balata nin diske yapışmasını engelleyip bu sayede direksiyonmi ile manevra yapma imkaninizi artiyor.Yanlis degilsem Abs nin.patenti bosch da herhalde.Genellikle de abs beyni bosch .Vsc de ise araç kaymaya başladığında her tekere farkli güç uygulayarak araci dengeye sokmaya calisiyor.Birkac defa verso da bilerek zorladigimda hemen arka az bıraksın vsc devreye girip tikirtilar basliyor.Bu sirada gaz pedalı devra dışı kaliyor.Demisken hankook diye bir lastik almayin.2 sene oldu.30 bin km de lastikler en ufak bir zorlamada kayıyor iğrenç bir lastik
Aracınız ister absli ister abssiz olsun. Frene kışın sakın sert basmayın. Kar ve buz varsa.
Mehmet zaten hankook ventus prime2 jetta astra ekipman lastiği olarak kullaniliyor.2 sene once aldim 30 bin km oldu.Lastik ilk günlerde sessiz gayet iyi islak ve yakit konusunda etiket değeri B/C idi herhalde.69 db gürültü etiket değeri idi.Ama kardeş lastik gün geçtikçe yil sesi artti.Aracın yola tutunmasi zayifladi.O yüzden öyle dedim kardeş.Sen 2-3yil rahat kullanirsin.
katılıyorum benim de söylemek istediğim buydu. karda buzda denemeniz için aracın tam olarak düz gidiyor ve gidecek olması gerek, aksi takdirde yörüngenizden ayrılmanıza ne esp, ne abs engel olabilir. abs'nin önce devreye girmesi gerektiğinden bahsedilmiş. sürtünmenin düşük olduğu yüzeylerde en ufak eylemsizlik bozucu kuvvet, hayatınıza mâl olabilir. yer çekimsiz ortamda gitmek gibi bir şey. bu yüzden başlığı okuyup da kimsenin "aa nasıl olsa fark etmiyormuş" diyip çeşitli eylemlere girişmemesini temenni ederim.her türlü hava koşulunda fren pedalına ne kadar az basıyorsanız, o kadar iyidir. aracın sınırlarını görmek istiyorsanız, trafiğe kapalı alanları tercih ediniz.
Kaç kere denediniz?Veya profesyonel eğitim aldınız mı?Trafige kapalı alanda evet bu eğitimi aldım.Bu yönde bi dökümanınız varsa buyrun ortaya koyar mısınız?
demir bükey veya bir başkası, fizik kanunlarının üstüne çıkamaz. demir bükey videolarını da çok izlemişliğim vardır, özellikle abs'siz araçlarda frenaj konusunda topluma değerli bilgiler aktarmışlardır. eğitim alıp almamanız sizi ilgilendirir, başlıkta paylaşılan bilgileri denemeye kalkabilecek insanlar olduğunu unutmayın. onlar sizin meşhur eğitiminizi almamış olabilirler, elbette kendi bireysel sorumluluklarıdır ancak karayolu hız sınırları konusunda ne kadar hassas olunuyorsa, bu konuda da o kadar olunmalıdır. yazdıklarınızın hatalı olduğunu belirttiğim bir yer göremedim. varsa söyleyin.
Bilmediğiniz bir şey hakkında iddaa da bulunmanız hatalı olmanız için fazlası ile yeterli.Yanlış bilgi veriyorsunuz, sonrasında kar/buzda kurallara uygun aracını süren bir arkadaşımızın önüne araç çıktıgın da frene basmayarak birilerinin kaza yapmasına neden olabilirsiniz. Bunu unutmayın.Eğitimde denilen şey şu, ABS li araçta durmak istiyorsanız her koşulda fren pedalını kırmak için var gücünüz ile basın.Aldıgım eğitim kendime olabilir.Bilmiyorsanız dinleyerek sizde öğrenebilirsiniz. Burası size kalmış.
kimse de dememiş buz üstünde niye frene yükleniyorsunuz diye. karda buzda mümkünse fren pedalına hiç basmayın. hele ani şekilde sert frenajlar, basmamanızdan daha kötü sonuçlar doğurabilir.
eğitim dediğiniz durum, yaşanmışlıklardan yola çıkılarak süre gelmiştir. eğitim almamış olmak, o konuda tecrübe sahibi olup olmadığınızı belirtmez. fark ettiyseniz "frene sonuna kadar basılmamalıdır" diye bir cümle kurmadım çünkü tecrübe etmedim ve denemedim. doğruluğu hakkında yorum yapamam. benim üzerinde durmaya çalıştığım konu eğitimde öğretilenlerin doğru olup olmadığı değil, bunları deneyebilecek insanların düşeceği olası durumlardır. ayrıca fren pedalına mümkün olduğunca basmamak deyimi, önünüze araç çıktığında ona çarpıp durun anlamına gelmez. zaten freni asgari düzeyde kullanan sürücü, hangi hava koşulunda ne kadar mesafe bırakacağını bilir. gerisi demir bükey'in de bahsettiği gibi ne kadar 'defansif' sürücü olduğuna kalmış.
İlk deginiz ile son dediginiz çelisiyor.Buda sizin ile gereksiz muhabetin icinde oldugumuzun ispatıdır.