0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Eskişehirden herkese merhaba. Toyota ailesine yeni katıldım. Aracım 2011 Corolla elegant 1.6 tüplü, 44 binde. Karşılaştığım ilk sorunu size sormak istiyorum. -Çukurlarda ve stabilize yollarda, Direksiyonun altından gelen bir tıkırtı var, sanki iki sert plastik parça birbirine vuruyor gibi. Aldığımda servise bakıma götürdüğümde sordum. Servisteki forman şu şekilde tarif etti. "Direksiyon simiti ile direksiyon kutusu arasında bir mafsal var. Birçok parçanın birleşim yeri olan bir parça olduğunu söyledi ve fiyatının 2500 civarındaymış, bir sıkıntısı yok, böyle gönül rahatlığıyla binebilirsin" dedi. Tamiri mümkün mü dediğimde "olmadığını ve dışarıda da mafsalı açtırmamı" söyledi. Ufak bir tıkırtı ama arabada başka bir tık ses olmadığı için bu beni rahatsız ediyor. Bu tıkırtıyı birkaç ustaya daha göstermek istiyorum. -Ankarada bu tıkırtıya tekrar baktırabileceğim ve yapabilecek sağlam - iyi bir usta tavsiye edecek var mı? arkadaşlar. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum, saygılar...
Hayırlı olsun. Kronik arıza sizi de buldu. Bence çok kafaya da takmayın. Fazla bir çözüm yolu da yok. Biraz müziğin sesini açın. :-) Yaptırmaya falan da uğraşmayın. Yaptığım araştırmalarda, kısa sürede ses tekrarlıyor , kânatını edindim ve uğraşmayı bıraktım. Kesin çözüm bulanı bulursanız haber verin. Tamir ettirip, 50-100 bin km giden ve hâla ses olmayan bir yöntem varsa hemen bizde yaptıralım. ;-)
Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Benim bir yıldır sorun tekrarlamadı umutsuz olmayınhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65268.msg886170#msg886170
Dörtnal toyotayı öneririm, özel servis. eskiden resmi servismiş. (0312) 278 5969
Bu ses Auriste de olan kronik bir arıza mafsaldan kaynaklı.Dörtnal Sadık Ustaya gitmeni tavsiye ederim.Benim bu şikayetim üzerine bunun bir çözümü olmadığını mafsal değişse dahi zamanla bu ses yeniden kaynaklanacağını söyledi.Mafsal altında ki bir vidayı sıktılar.Ses bir nebze geçmiş olsada zamanla tekrar aynı duruma döndü.Ama bence gidip bir baktır Sadık Ustaya.Forumdan geldiğini söylersen yardımcı olacaktır mutlaka
Şükür sonunda sesi kestik
Nasıl kestiğinizi yazar mısınız?
benim araçta da aynı sıkıntı vardı.bozuk yollarda boşta oynayan bir parça sesi geliyordu tıkırtı şeklinde.adapazarında itimat otomativ var. siteden buldum orayı gittim.pedalların biraz daha ilerisinde bir somun var onu sıktı düzeldi.bende hiç bir işlem yapmadan o somunu sıktır.düzelirse fazla para vermemiş olursun.düzelmezsede irtibata geç .eğer benim araç düzelmeseydi 350 tl ye o parçayı tornada yaptırıp tekrar yerine takacaklardı.istersen telefon numarasıda verebilirim.ama internette araştır bulursun adresi telefonu.
sizin direksiyon milinin direksiyon kutusu ile irtibatlandığı yerdeki vidayı sıkmışlar. zaten ilk kontrol ettikleri şeyler bu 2 vida. ses onunla kesilmiyorsa mecbur değişime gidiyorlar.