Gönderen Konu: Direksiyon altından gelen tıkırtı.  (Okunma sayısı 13631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '11
  • 69 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Direksiyon altından gelen tıkırtı.
« : Ocak 06, 2016, 09:40:38 »
Arkadaşlar Eskişehirden herkese merhaba. Toyota ailesine yeni katıldım. Aracım 2011 Corolla elegant 1.6 tüplü, 44 binde. Karşılaştığım ilk sorunu size sormak istiyorum.
-Çukurlarda ve stabilize yollarda, Direksiyonun altından gelen bir tıkırtı var, sanki iki sert plastik parça birbirine vuruyor gibi. Aldığımda servise bakıma götürdüğümde sordum. Servisteki forman şu şekilde tarif etti. "Direksiyon simiti ile direksiyon kutusu arasında bir mafsal var. Birçok parçanın birleşim yeri olan bir parça olduğunu söyledi ve fiyatının 2500 civarındaymış, bir sıkıntısı yok, böyle gönül rahatlığıyla binebilirsin" dedi. Tamiri mümkün mü dediğimde "olmadığını ve dışarıda da mafsalı açtırmamı" söyledi. Ufak bir tıkırtı ama arabada başka bir tık ses olmadığı için bu beni rahatsız ediyor. Bu tıkırtıyı birkaç ustaya daha göstermek istiyorum.
-Ankarada bu tıkırtıya tekrar baktırabileceğim ve yapabilecek sağlam - iyi bir usta tavsiye edecek var mı? arkadaşlar.  Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum, saygılar... :saygi:

Toyota Club Türkiye

Direksiyon altından gelen tıkırtı.
« : Ocak 06, 2016, 09:40:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon altından gelen tıkırtı.
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2016, 09:48:19 »
Dörtnal özel servise de baktırabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58012.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2016, 21:24:07 »
Arkadaşlar Eskişehirden herkese merhaba. Toyota ailesine yeni katıldım. Aracım 2011 Corolla elegant 1.6 tüplü, 44 binde. Karşılaştığım ilk sorunu size sormak istiyorum.
-Çukurlarda ve stabilize yollarda, Direksiyonun altından gelen bir tıkırtı var, sanki iki sert plastik parça birbirine vuruyor gibi. Aldığımda servise bakıma götürdüğümde sordum. Servisteki forman şu şekilde tarif etti. "Direksiyon simiti ile direksiyon kutusu arasında bir mafsal var. Birçok parçanın birleşim yeri olan bir parça olduğunu söyledi ve fiyatının 2500 civarındaymış, bir sıkıntısı yok, böyle gönül rahatlığıyla binebilirsin" dedi. Tamiri mümkün mü dediğimde "olmadığını ve dışarıda da mafsalı açtırmamı" söyledi. Ufak bir tıkırtı ama arabada başka bir tık ses olmadığı için bu beni rahatsız ediyor. Bu tıkırtıyı birkaç ustaya daha göstermek istiyorum.
-Ankarada bu tıkırtıya tekrar baktırabileceğim ve yapabilecek sağlam - iyi bir usta tavsiye edecek var mı? arkadaşlar.  Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum, saygılar... :saygi:
Hayırlı olsun. Kronik arıza sizi de buldu. Bence çok kafaya da takmayın. Fazla bir çözüm yolu da yok. Biraz müziğin sesini açın. :-) 
Yaptırmaya falan da uğraşmayın. Yaptığım araştırmalarda, kısa sürede ses tekrarlıyor , kânatını edindim ve uğraşmayı bıraktım.  Kesin çözüm bulanı bulursanız haber verin. Tamir ettirip, 50-100 bin km giden ve hâla ses olmayan bir yöntem varsa hemen bizde yaptıralım.  ;-) 

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2016, 21:28:45
Hayırlı olsun. Kronik arıza sizi de buldu. Bence çok kafaya da takmayın. Fazla bir çözüm yolu da yok. Biraz müziğin sesini açın. :-) 
Yaptırmaya falan da uğraşmayın. Yaptığım araştırmalarda, kısa sürede ses tekrarlıyor , kânatını edindim ve uğraşmayı bıraktım.  Kesin çözüm bulanı bulursanız haber verin. Tamir ettirip, 50-100 bin km giden ve hâla ses olmayan bir yöntem varsa hemen bizde yaptıralım.  ;-) 

Tamiri olmadığı gibi işin Hoş bir tarafı zararı da yok. Tek sorun tıkırtı. Bu işe çözüm bulursa Toyota bulur. Dünya çapında bir geri çağırma ile bu işi çözer. Onun dışında her yol boş uğraş.
Gerçi bu ses 1993 Efsane Kasalarda bile var diye duymuştum. Günce bir sorun değil yani.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 115000
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2016, 22:58:44 »
Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Benim bir yıldır sorun tekrarlamadı umutsuz olmayın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65268.msg886170#msg886170
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2016, 23:03:18 »
Direksiyon mafsalından ve teleskopik milinden gelebiliyor bazen. Sadece parke yolda düşük hızda geliyorsa tıkırtı burcudur. Eğer yüksek hızlarda da ya da düzgün asfalt yolda da bu tıkırtıyı duyuyorsanız mafsal ya da teleskopik milden gelebilir. Bu sorun için de gres sürülür.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2016, 02:01:23 »
Dörtnal toyotayı öneririm, özel servis. eskiden resmi servismiş. (0312) 278 5969
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2016, 09:21:46 »
Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Benim bir yıldır sorun tekrarlamadı umutsuz olmayın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65268.msg886170#msg886170

Ahmet Bey sorununuzun çözülmesine çok sevindim, linki inceledim, %99 aynı sorun benimkide. İnanın biraz yakında olsa hiç durmam gelirdim Aydına. Eskişehirde böyle usta yok. Sizin götürdüğünüz tam istediğim usta, çünkü öncesinde dediğiniz gibi kendi aracında 11-12 kez söküp sorunu tam teşhis etmiş. Burdakiler sökeriz bakarız diyolar :(
Aslında ben hariç arkadaşlarım sorun etmiyorlar bu sese ama arabanın başka bir yerinden tık ses gelmiyor, ordan tıkır tıkır gelmesi uyuz etmeye başladı beni. Bu sesi de kessem sıfır gibi olacak eminim.
Yakın zamanda Ankaraya gideceğim, Dörtnal Toyotaya gideceğim, inşallah sorunu çözerler.
Keyifli ve sessiz sürüşler... :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2016, 10:01:27
Dörtnal toyotayı öneririm, özel servis. eskiden resmi servismiş. (0312) 278 5969

Dörtnal Toyotaya gitmeyi düşünüyorum Yasir Bey.  Lakin bu sorunu olupta orada yaptıran oldumu? onu merak ediyorum aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2016, 10:08:54 »
Bu ses Auriste de olan kronik bir arıza mafsaldan kaynaklı.Dörtnal Sadık Ustaya gitmeni tavsiye ederim.Benim bu şikayetim üzerine bunun bir çözümü olmadığını mafsal değişse dahi zamanla bu ses yeniden kaynaklanacağını söyledi.Mafsal altında ki bir vidayı sıktılar.Ses bir nebze geçmiş olsada zamanla tekrar aynı duruma döndü.Ama bence gidip bir baktır Sadık Ustaya.Forumdan geldiğini söylersen yardımcı olacaktır mutlaka
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2016, 11:42:29 »
Bu ses Auriste de olan kronik bir arıza mafsaldan kaynaklı.Dörtnal Sadık Ustaya gitmeni tavsiye ederim.Benim bu şikayetim üzerine bunun bir çözümü olmadığını mafsal değişse dahi zamanla bu ses yeniden kaynaklanacağını söyledi.Mafsal altında ki bir vidayı sıktılar.Ses bir nebze geçmiş olsada zamanla tekrar aynı duruma döndü.Ama bence gidip bir baktır Sadık Ustaya.Forumdan geldiğini söylersen yardımcı olacaktır mutlaka

Mustafa Bey teşekkürler, inşallah sorunum çözülür Dörtnal Toyota da. Forumda Ahmet Şenses bey şubat 2015 te Aydın'da yaptırmış, yaklaşık 1 sene olmuş bir şikayeti yok. Arabamı severek aldım, soğumak da istemiyroum  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2016, 09:59:20 »
Şükür sonunda sesi kestik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2016, 10:06:42 »

Yapılan işlem nedir ?
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2016, 10:06:50 »
Nasıl kestiğinizi yazar mısınız?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2016, 10:11:33 »
Nasıl kestiğinizi yazar mısınız?

Parça değişimi.Mafsal ve mafsala bağlı üst dreksiyon kutusumudur nedir, komple parça, Ankara yıldız sanayiden 2012 kazalı arabadan çıkma alıp taktık, ses mes kalmadı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '18
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2016, 10:24:25 »
benim araçta da aynı sıkıntı vardı.bozuk yollarda boşta oynayan bir parça sesi geliyordu tıkırtı şeklinde.adapazarında itimat otomativ var. siteden buldum orayı gittim.pedalların biraz daha ilerisinde bir somun var onu sıktı düzeldi.bende hiç bir işlem yapmadan o somunu sıktır.düzelirse fazla para vermemiş olursun.düzelmezsede irtibata geç .eğer benim araç düzelmeseydi 350 tl ye o parçayı tornada yaptırıp tekrar yerine takacaklardı.istersen telefon numarasıda verebilirim.ama internette araştır bulursun adresi telefonu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2016, 11:19:24 »
benim araçta da aynı sıkıntı vardı.bozuk yollarda boşta oynayan bir parça sesi geliyordu tıkırtı şeklinde.adapazarında itimat otomativ var. siteden buldum orayı gittim.pedalların biraz daha ilerisinde bir somun var onu sıktı düzeldi.bende hiç bir işlem yapmadan o somunu sıktır.düzelirse fazla para vermemiş olursun.düzelmezsede irtibata geç .eğer benim araç düzelmeseydi 350 tl ye o parçayı tornada yaptırıp tekrar yerine takacaklardı.istersen telefon numarasıda verebilirim.ama internette araştır bulursun adresi telefonu.
sizin direksiyon milinin direksiyon kutusu ile irtibatlandığı yerdeki vidayı sıkmışlar. zaten ilk kontrol ettikleri şeyler bu 2 vida. ses onunla kesilmiyorsa mecbur değişime gidiyorlar.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2016, 11:32:19 »
sizin direksiyon milinin direksiyon kutusu ile irtibatlandığı yerdeki vidayı sıkmışlar. zaten ilk kontrol ettikleri şeyler bu 2 vida. ses onunla kesilmiyorsa mecbur değişime gidiyorlar.
Ya aslında avensisciler olarak Japonyaya ve tr ye mesaj atsak. Bende çok nadir duyuluyor ama ileride ne olacağı meçhul. Şu soruna bence el atıp geri çağırma ile hallederler gibime geliyor. Ne dersiniz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2016, 11:39:55 »
Çok bozuk yollarda beni araçtanda lock lock diye ses geliyor.Bu ses mafsal somunlarını sıkmadan önce kaymak asfaltta bile hafif bir çıkıntı veya pütürden geçsem bile oluyordu.Şimdilik sadece çok bozuk yollarda bu sesi yapıyor.Bir defa servise gittiğimde test etmiştik ve usta normal demişti. :o  :-\
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 23, 2016, 11:42:47 »

Aynen o 2 vida bende de sıkıldı ama seste azalma bile yok, direksiyon milinin pedalın ordaki bağlantı yerindeki sonsuz dişlinin içindeki boşluk ses yapıyormuş, torna olayını sordum, yapan kişi arkadaşım olduğu için yanaşmadı, tekrarlama olasılığı yüksek diye. Beraber gidip çıkma baktık, 30 bin km de bi arabanın üstünden söktük. Ama bu işlemler uzun sürüyor, göğüs komple sökülüyor, mafsal ve altındaki sonsuz dişli, (sanırım üst vites kutusu) tek parça halinde çıkıyor, parçayı alıp Ankara yıldız sanayide gezdik, 350 den 1000 TL ye kadar parça fiyatı,, sıfırı 1400. Uyguna sağlam bişey bulduk, parça takıldıktan sonra göğüs takılırken mümkün olduğunca izole ettik, sünger çift taraflı bant. bakalım hayırlısı. Şuan tam istediğim gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2016, 19:10:36 »
tıkırtıya takılmayın....hiçbi zararı yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 19, 2016, 18:28:21 »
Direksiyon kolonu hocam aynısı bende vardı o zaman garanti den yaptilar di.