0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Renault'larda falan LPG'de bobin arızası sık karşılaşılıyor ama TOYOTA'larda nadir karşılaşılıyor. Arıza ışığı yanmadan önce araçta kerkinme vs. varmıydı ? Bobini tek olarak değiştirseniz de olur, takım halinde değiştirmeye gerek yok diye biliyorum.
Ustanın dediği doğru olabilir. Obd den stft ve ltft değerlerine bakılırsa lpg ayarı yapılıp yapılmaması gerektiği de ortaya çıkar.
Teşekkür ederim.Sanırım "Obd den stft ve ltft değerleri" dediğinize bakmadı. Ama P0172 arıza kodu için de "Bobin biri çalışmadığı için diğerlerine çok yük binmiştir, sildim" gibi bir açıklama yaptı. Bende sanayinin rüzgarını yemenin sersemliği ile sorgulamadım. Eve gelip, sıcak çay içince sorular aklıma takıldı.
taiwan bobin 2 gün sonra arızalanacak bilginize denso almak zorunda kalacaksınız...
Arabaya zarar vermesin de , gittiği yere kadar gitsin. En fazla Tayvan malı bobine verdiğim 90 TL boşa gider. Sanırım bendeki çıkan bobinde sağlamdı. Olmadı onu yine takar devam ederim. Ne diyeyim ki? Denso bobin fiyatı nedir? Bilgisi olan var mı?
Bizim aracın denso bobin fiyatı 250tl.Aynı bobin mi bilmiyorumMesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2016, 13:39:11LPG servisine gittin mi?
Ben bu kafayla gidersem, ayarı kendim yapmaya başlayacağım. Bunun için internette kablo satışı var. Programı falan da yolluyorlar. Hoş ben indirdim bile. Deneme yanılma yoluyla en iyi ayarı yaparım gibime geliyor. Çok zor olmasa gerek. 3-4 parametre var. Onları öğrendikten sonra , işin içinden çıkabilirim diye umut ediyorum.
Hiç birimiz bilgili olarak doğmadık, sonradan öğrendik. Takmayın kafanıza, lpg ayarsızlığı için bir ara lpg cinize uğrarsınız ve stft ltft değerlerine bakmasını istersiniz olur biter. 30bin km.de bobinin yanması enteresan ama olmaz bir şey değil. Eğer yüksek devirlere çıkıyorsanız olabilir. Ayarsızlıktan da olabilir. Ya da bosch ustası bobini boşuna değiştirmiş de olabilir, belki de lpg ayarsızlığından dolayı bir hata idi. Hayırlısı olsun.
Dün yine bosch car service e gittim. Yine p0301 arızası verdi. Bosch Car Service arıza bobinden değilmiş dedi. Siz arabayı servise götürün tesisat arızası var dedi. Ben de kızdım çıktım. Olan bizim orjinal bobine olmuş. Lpg ciye gittim. Durumu anlattım. Bilgisayara bağlamadan, gözle kontrol etti. Ariza lpg den değil dedi. Bende başka ustaya gittim. Ariza koduna baktı. P0301 yine. Araba yi çalıştırdı baktı. Sıkıntı yok dedi. Lpg enjektorunde felan anlık bir tıkanıklık , donma olur. Bu arızayı verir dedi. Arabada tekleme , vuruntu olmadığı sürece korkma devam dedi. İçim rahatladı. Degisen bobini sordum. Orjinalini at bagaja dursun dedi. Arızayı sildi. Bende 2,3 gün benzinde kullanıp deneyecegim bakalım. Bp 95 oktan ultimate aldım. Temizlesin diye. Sizin tavsiye edeceğiniz baska marka benzin var mı?