Gönderen Konu: 2007 Corolla Bobin Arızası, "Check Engine" Arıza Işığı, P0301 - P0172 arıza kodu  (Okunma sayısı 10721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
  ### 2007 model Toyota Corolla Comfort 1,6 124 ps. Dual VVT-I (Motor Kodu: 1ZR-FE )  ### M/M (Yarı otomatik)  ###LandiRenzo Omegas Plus LPG kiti olan arabaya sahibim.

Geçen hafta Salı (29.12.2015) araç arıza ışığı yaktı. Ben de akü kutup başını söküp ışığı söndürmüştüm.  Bu olay 1,5 ay önce tekrar olmuştu. O zamanda akü kutup başını söküp sorunu çözmüştüm. En azından ışık sönmüştü. Geçen hafta Salı gününe kadar sorun yoktu.  Salı günü de söndürdüm , 6 gün sonra yeniden yandı.

Bugün (05.01.2016) Bosch Car Service'e gittim.
Aracı OBD cihaza bağladılar.

P0301 ve P0172 arıza kodu verdi.

P0301 : 1. silindir ateşleme arızasıymış.
P0172 : zengin yakıt karışımı arızasıymış.

Ateşleme bobini arızalı dediler. Kendilerinde parça yokmuş. Komşu parçacıdan Tayvan mali bir bobin aldık değişti. Bobini 90 TL'ye aldım. Bosch Car Service'de arıza tespit ve bobin değişimi icin de 20 TL aldı.

Bosch Car Service'de ki usta "LPG ayarı falan yapmaya gerek yok. 1. Bobin arızalı olduğu için bu hatayı veriyor" dedi. Kısaca Bosch C.S. ustası LPG'ciye göndermedi.

Şimdi benim sorum:

*** Bobin arızasında araç tekleme falan yapmaz mıydı? Benim arabada en ufak tekleme, güç kaybı vb. bir sorun yoktu. Sadece arıza ışığı yanıyordu. Gerçekten arıza ışığı yanması bu bobin değişimi için yeterli mi?

***Bir de bu Tayvan malı bobin sıkıntı olur mu? Başka ürün bulamadım.

*** Ve bu bobin tek mi değişir yoksa takım mi değişirdi? 4 tanesi birden mi değişirdi?

*** Orijinal Toyota Denso bobin fiyatı nedir ?

NOT: Lpg ile yaklaşık 32.500 im yol yaptım. Lpg bu arızaya neden olur mu? Baktım Lpg elektriği bobinden almamış. En azından ben öyle gördüm.

Tayvan malı bobin kutusu  üzerinde marka yazmıyor , Muhtemelen 4'ü büyük kutu içinden tek tek çıkıyor. Araçtan çıkan arızalı denilen Orijinal Toyota Denso 90919-02252 bobindir. Eğer becerebilirsem resimleri ekleyeceğim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Renault'larda falan LPG'de bobin arızası sık karşılaşılıyor ama TOYOTA'larda nadir karşılaşılıyor.
Arıza ışığı yanmadan önce araçta kerkinme vs. varmıydı ?
Bobini tek olarak değiştirseniz de olur, takım halinde değiştirmeye gerek yok diye biliyorum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Renault'larda falan LPG'de bobin arızası sık karşılaşılıyor ama TOYOTA'larda nadir karşılaşılıyor.
Arıza ışığı yanmadan önce araçta kerkinme vs. varmıydı ?
Bobini tek olarak değiştirseniz de olur, takım halinde değiştirmeye gerek yok diye biliyorum.

Teşekkür ederim. Araçta arıza ışığı dışında bir şey yoktu! Sadece ışık vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ustanın dediği doğru olabilir. Obd den stft ve ltft değerlerine bakılırsa lpg ayarı yapılıp yapılmaması gerektiği de ortaya çıkar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Ustanın dediği doğru olabilir. Obd den stft ve ltft değerlerine bakılırsa lpg ayarı yapılıp yapılmaması gerektiği de ortaya çıkar.
Teşekkür ederim.
Sanırım "Obd den stft ve ltft değerleri" dediğinize bakmadı. Ama P0172 arıza kodu  için de "Bobin biri çalışmadığı için diğerlerine çok yük binmiştir, sildim" gibi bir açıklama yaptı. Bende sanayinin rüzgarını yemenin sersemliği ile sorgulamadım. Eve gelip, sıcak çay içince sorular aklıma takıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Hiç birimiz bilgili olarak doğmadık, sonradan öğrendik. :) Takmayın kafanıza, lpg ayarsızlığı için bir ara lpg cinize uğrarsınız ve stft ltft değerlerine bakmasını istersiniz olur biter.
30bin km.de bobinin yanması enteresan ama olmaz bir şey değil. Eğer yüksek devirlere çıkıyorsanız olabilir. Ayarsızlıktan da olabilir. Ya da bosch ustası bobini boşuna değiştirmiş de olabilir, belki de lpg ayarsızlığından dolayı bir hata idi. Hayırlısı olsun.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim.
Sanırım "Obd den stft ve ltft değerleri" dediğinize bakmadı. Ama P0172 arıza kodu  için de "Bobin biri çalışmadığı için diğerlerine çok yük binmiştir, sildim" gibi bir açıklama yaptı. Bende sanayinin rüzgarını yemenin sersemliği ile sorgulamadım. Eve gelip, sıcak çay içince sorular aklıma takıldı.

Bobinin biri çalışmayınca diğerlerine yük binmesi diye bir  durum var mı ki?

Arkadaşların dediği gibi sizin çareniz LPG servisiniz de.Geçmiş olsun
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Valla ben de anlamadım. Servisleri sevmem ama insanı mecbur ediyorlar. İnsanın aklına bin bir türlü kuşku veriyor. Adam akıllı işini yapsa sıkıntı yok. Sadece ustadan gelecek ilgi ve özen ile bir çok sorun çözülür aslında. Adamlar bilmediği için sıkıntı çıkmıyor.. Baştan savma iş yapma nedeni ile ortaya çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
taiwan bobin 2 gün sonra arızalanacak bilginize denso almak zorunda kalacaksınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
taiwan bobin 2 gün sonra arızalanacak bilginize denso almak zorunda kalacaksınız...

Arabaya zarar vermesin de , gittiği yere kadar gitsin. En fazla Tayvan malı bobine verdiğim 90 TL boşa gider. Sanırım bendeki çıkan bobinde sağlamdı. Olmadı onu yine takar devam ederim. Ne diyeyim ki?

Denso bobin fiyatı nedir? Bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti

Arabaya zarar vermesin de , gittiği yere kadar gitsin. En fazla Tayvan malı bobine verdiğim 90 TL boşa gider. Sanırım bendeki çıkan bobinde sağlamdı. Olmadı onu yine takar devam ederim. Ne diyeyim ki?

Denso bobin fiyatı nedir? Bilgisi olan var mı?

Bizim aracın denso bobin fiyatı 250tl.Aynı bobin mi bilmiyorum

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2016, 13:39:11
LPG servisine gittin mi?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Bizim aracın denso bobin fiyatı 250tl.Aynı bobin mi bilmiyorum

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2016, 13:39:11
LPG servisine gittin mi?

Teşekkürler.
LPG servisine gitmeye vaktim olmadı. 2 hafta içinde Ankara'ya gitmeyi planlıyorum Orada Landirenzo Olgun LPG'den adam akıllı bir ayar yapmalarını isteyeceğim.

Bugün 60 km civarı yol yaptım. Çok şükür , Maşallah ışık falan yanmadı. Sorun da yok gibiydi. Zaten sorun da yoktu. Sadece ışık yanıyordu. En azından Tayvan malı bobin şimdilik çalışıyor. Ömrü ne kadar olur bilemem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Yusuf bey Landirenzo bayileri bana göre çok deneyimsiz.Gerçi ustada bitiyor.Önceki aracima brc takmistim.Mardin kiziltepede esaş ta takildi.Ustayol ayarini falan dört dörtlük yapiyor ilgileniyor.
Bunu aldigimda d.bakirda landirenzo takmışlar.Kit ile bir sıkıntı yok ayarini yapamıyorlar..Ariza lambasi falan yanmiyor ama antepte gosteriyorum iyi diyor ankaraya gittigimde gösterdiğimde kim yapmış sonuna kadar herseyi  açmış diyor.Ikiside yetkili olgun lpg.Ikisindede ayara yeni kalfaliktan cikmis 20 yaslarinda çocuklar bakiyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Ben bu kafayla gidersem, ayarı kendim yapmaya başlayacağım. Bunun için internette kablo satışı var. Programı falan da yolluyorlar. Hoş ben indirdim bile. Deneme yanılma yoluyla en iyi ayarı yaparım gibime geliyor. Çok zor olmasa gerek. 3-4 parametre var. Onları öğrendikten sonra , işin içinden çıkabilirim diye umut ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
Ben bu kafayla gidersem, ayarı kendim yapmaya başlayacağım. Bunun için internette kablo satışı var. Programı falan da yolluyorlar. Hoş ben indirdim bile. Deneme yanılma yoluyla en iyi ayarı yaparım gibime geliyor. Çok zor olmasa gerek. 3-4 parametre var. Onları öğrendikten sonra , işin içinden çıkabilirim diye umut ediyorum.

Faydalı olucaktır.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70480.0
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Hiç birimiz bilgili olarak doğmadık, sonradan öğrendik. :) Takmayın kafanıza, lpg ayarsızlığı için bir ara lpg cinize uğrarsınız ve stft ltft değerlerine bakmasını istersiniz olur biter.
30bin km.de bobinin yanması enteresan ama olmaz bir şey değil. Eğer yüksek devirlere çıkıyorsanız olabilir. Ayarsızlıktan da olabilir. Ya da bosch ustası bobini boşuna değiştirmiş de olabilir, belki de lpg ayarsızlığından dolayı bir hata idi. Hayırlısı olsun.
Arıza lambasını bugün sabah yine yaktı. Yine Check Engine yazısı , bu da çok oldu. Yarın ben bu Bosch Car Service ye gider , denedik laf bırakmam. İşin garibi üzerinden çıkan bobin sağlamsa bile ben bozmuş olabilirim. Alttaki plastik kısmı falan çıkardım , bakdim. İçini kurcaladım.

Neyse sorunu çözelim de ben bu durumu  Bosch Car Service merkeze bildireyim. En azından servisini tanısınlar. Arabada sorun hala devam ederken, başka , sağlam parça değişimi konusunda bilgi sahibi olmaya hakları vardır.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 21:44:53
P0301 arıza kodu tam olarak nedir? Neden verir? Çözüm nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Dün yine bosch car service e gittim.
Yine p0301 arızası verdi. Bosch Car Service arıza bobinden değilmiş dedi. Siz arabayı servise götürün tesisat arızası var dedi. Ben de kızdım çıktım. Olan bizim orjinal bobine olmuş.
Lpg ciye gittim. Durumu anlattım. Bilgisayara bağlamadan, gözle kontrol etti.  Ariza lpg den değil dedi.
Bende başka ustaya gittim. Ariza koduna baktı. P0301 yine.
Araba yi çalıştırdı baktı. Sıkıntı yok dedi. Lpg enjektorunde felan anlık bir tıkanıklık , donma olur. Bu arızayı verir dedi. Arabada tekleme , vuruntu olmadığı sürece korkma devam dedi. İçim rahatladı. Degisen bobini sordum.  Orjinalini at bagaja dursun dedi.  Arızayı sildi. Bende 2,3 gün benzinde kullanıp deneyecegim bakalım. Bp 95 oktan ultimate aldım. Temizlesin diye. Sizin tavsiye edeceğiniz baska marka benzin var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 Corolla Bobin Arızası,
« Yanıtla #17 : Ocak 15, 2016, 10:06:24 »
Dün yine bosch car service e gittim.
Yine p0301 arızası verdi. Bosch Car Service arıza bobinden değilmiş dedi. Siz arabayı servise götürün tesisat arızası var dedi. Ben de kızdım çıktım. Olan bizim orjinal bobine olmuş.
Lpg ciye gittim. Durumu anlattım. Bilgisayara bağlamadan, gözle kontrol etti.  Ariza lpg den değil dedi.
Bende başka ustaya gittim. Ariza koduna baktı. P0301 yine.
Araba yi çalıştırdı baktı. Sıkıntı yok dedi. Lpg enjektorunde felan anlık bir tıkanıklık , donma olur. Bu arızayı verir dedi. Arabada tekleme , vuruntu olmadığı sürece korkma devam dedi. İçim rahatladı. Degisen bobini sordum.  Orjinalini at bagaja dursun dedi.  Arızayı sildi. Bende 2,3 gün benzinde kullanıp deneyecegim bakalım. Bp 95 oktan ultimate aldım. Temizlesin diye. Sizin tavsiye edeceğiniz baska marka benzin var mı?

Orijinal bobinin peşine düşün bence.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
orjinal bobin kendisine verilmiş arkadaşta merak edip kurcalayip azcik hirpalamis.neyse sorun cozulsunde o olsun
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Araçta arıza ışığı sıklığı arttı. ELM327 aldım. Onunlar ışığı siliyorum. p0301 arıza koduna artık aldırış etmemeye başladım.

Perşembe günü akşam üzeri (kendim) orijinal bobini taktım. Hala çalışıyor. Toyota gerçekten sağlam araç yapıyor. Bobini ben bozamadım. Paramparça ettim ama hala çalışıyor. Yan sanayi bobinde bagajda duruyor.
Aracı iki gündür de (yaklaşık 70 km.) benzinde kullanıyorum arıza ışığa yanmadı.
Muhtemelen benim sorun LPG kaynaklı. Akla ilk gelen de LPG enjektörleri geliyor. Sanırım 1 nolu enjektör arızalı ya da yavaş çalışıyor. Önce ayar yaptıracağım sonra da enjekttör değişimine giderim. Sanırım o da 150 TL civarı. İnşallah tek enjektör da hata vardır. Şimdi 4 'ü birden 600 TL ağır gelir.

Şu anda aracı fazla kurcalatmadan , bir hafta benzinde kullanmayı düşünüyorum.  Önümüzdeki hafta sonu Ankara'ya gideceğim. Orada OLGUN LPG  LandiRenzo servisine gider , baktırırım artık.
Ankara'da LPG ustsı bildiğiniz iyi bir yer var mı?
Özel Dörtnal'a gitip , aracın diğer kontrollerini de yaptırmayı düşünüyorum. Gerekirse yağ falan da değiştirmeyi düşünüyorum. Daha yağ değişeli 3000 km oldu . Giden param olsun. Kafam rahatlasın yeter. Bulabilirsem de orijanal filitrelierinden bir takım stok yapayım diyorum. Burada Sardes , FİL gibi markalar buluyoruz. Bir de BOSCH var. Ona da bir daha gitmem.  Bir de direksiyon altından gelen tıkırtı için oranın görüşünü almak istiyorum.
Bu konularda başka tavsiye edeceğiniz yer var mı?  Güvenilir, işin ehli, fiyatı da normal olsun? Çok ucuz olmasında gözüm yok da servisler kadar da fahiş olmasın. Herkesin 10'a yaptığı işi 13-15'e yapsın. Ama temiz iş olsun istiyorum. (Tabii servisler kadar da tuzlu olmasın)