Gönderen Konu: 2007 Corolla Bobin Arızası, "Check Engine" Arıza Işığı, P0301 - P0172 arıza kodu  (Okunma sayısı 10722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
dörtnal iyi bir ozel servis.oradada filtre herseyi bulabilirsiniz
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
dörtnal iyi bir ozel servis.oradada filtre herseyi bulabilirsiniz
Teşekkür ederim.
Dörtnal tamam da, LPG servisi konusunda çok emin değilim?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Ladirenzo dan uzak durun. 1200-1300 TL civarı Atiker Gold sistem var. %50 daha ucuz.Arıza yaparsa canınız sıkılmaz. Benim araba 63000 km.de yaklaşık 30.000 km. Önce lpg taktırdım. Yakıt hep bilinen yerden aldım. Öyle en ucuz gaz alayim derdim olmaz.
Lpg Enjektörlerden 1 i arızalı 3 ü de yavaş çalışıyor , değişmesi gerekmiş.

( önce Ankara Erciyes Toplu İşyerlerindeki Olgun Lpg de enjektör yokmuş. Inanirsan!!! Değişmediler. Sonra şaşmaz a gittim. Sorun orada başladı. )

Landirenzo Servisi her yerde yok. Ve olan servisleri çok bilgisiz. Hele ki Ankara Saşmaz daki Olgun Lpg ana bayiden uzak durun. Adamlar 3 dakikada 5 farklı şey söylüyor. Yelkovandan hızlı bir dönüşü var. Kurumsal değiller. Bana kredi kart çalışmıyor diyor ama başka müşteriden kart çekiyor. En basit düzenekleri bu. Gerisini siz hesap edin.

Önce enjektorun biri değişti araç vuruntu yaptı, araba tuhaflaştı. Sonra 4 u değişmedi ya ondan dediler. Ee 4 unu de değiştirin o vakit. Araçta +10yine tekleme, vuruntu var. O zamanda Senin arac bozuk. Zart zurt. Ben de sökün yeni enjektörleri takın eskileri dedim. Kızdım çıktım.
İşin garibi eski enjektör ile sıkıntı pek yoktu sadece, arada bir, arac arıza ışığı yakıyordu. Lpg de rölantide çok az titreme vardı. Ama çok az.

Başka birkaç ustaya gittim, motor iyi bir sıkıntı yok dediler. Benzinde sorun yok dediler. Lpg kaynaklı ona bakılsın dediler.

Benim araca Landirenzo denilen pahalı , kısa ömürlü sistemi söktürüp Atiker taktirdigim da 800 -900 TL a kadar arası tutacak. Atiker Gold da 1000_1100 TL civarı. Tank vs. Olduğu için ucuz. Her türlü 30.000 km gider. Lanidrenzodan iyidir yani.

Lnadirenzo enjektör teki 175 TL , 4 ü 700 tl. Civarı. Pazarlıkla 150 *4 600 TL ye alınıyor.
Atiler`in 200 tl ye enjektörü değişir. Servisi her yerde var.

Siz olsanız ne yaparsiniz?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2016, 15:19:36
Araçta arıza ışığı sıklığı arttı. ELM327 aldım. Onunlar ışığı siliyorum. p0301 arıza koduna artık aldırış etmemeye başladım.

Perşembe günü akşam üzeri (kendim) orijinal bobini taktım. Hala çalışıyor. Toyota gerçekten sağlam araç yapıyor. Bobini ben bozamadım. Paramparça ettim ama hala çalışıyor. Yan sanayi bobinde bagajda duruyor.
Aracı iki gündür de (yaklaşık 70 km.) benzinde kullanıyorum arıza ışığa yanmadı.
Muhtemelen benim sorun LPG kaynaklı. Akla ilk gelen de LPG enjektörleri geliyor. Sanırım 1 nolu enjektör arızalı ya da yavaş çalışıyor. Önce ayar yaptıracağım sonra da enjekttör değişimine giderim. Sanırım o da 150 TL civarı. İnşallah tek enjektör da hata vardır. Şimdi 4 'ü birden 600 TL ağır gelir.

Şu anda aracı fazla kurcalatmadan , bir hafta benzinde kullanmayı düşünüyorum.  Önümüzdeki hafta sonu Ankara'ya gideceğim. Orada OLGUN LPG  LandiRenzo servisine gider , baktırırım artık.
Ankara'da LPG ustsı bildiğiniz iyi bir yer var mı?
Özel Dörtnal'a gitip , aracın diğer kontrollerini de yaptırmayı düşünüyorum. Gerekirse yağ falan da değiştirmeyi düşünüyorum. Daha yağ değişeli 3000 km oldu . Giden param olsun. Kafam rahatlasın yeter. Bulabilirsem de orijanal filitrelierinden bir takım stok yapayım diyorum. Burada Sardes , FİL gibi markalar buluyoruz. Bir de BOSCH var. Ona da bir daha gitmem.  Bir de direksiyon altından gelen tıkırtı için oranın görüşünü almak istiyorum.
Bu konularda başka tavsiye edeceğiniz yer var mı?  Güvenilir, işin ehli, fiyatı da normal olsun? Çok ucuz olmasında gözüm yok da servisler kadar da fahiş olmasın. Herkesin 10'a yaptığı işi 13-15'e yapsın. Ama temiz iş olsun istiyorum. (Tabii servisler kadar da tuzlu olmasın)

Ladirenzo dan uzak durun. 1200-1300 TL civarı Atiker Gold sistem var. %50 daha ucuz.Arıza yaparsa canınız sıkılmaz. Benim araba 63000 km.de yaklaşık 30.000 km. Önce lpg taktırdım. Yakıt hep bilinen yerden aldım. Öyle en ucuz gaz alayim derdim olmaz.
Lpg Enjektörlerden 1 i arızalı 3 ü de yavaş çalışıyor , değişmesi gerekmiş.

( önce Ankara Erciyes Toplu İşyerlerindeki Olgun Lpg de enjektör yokmuş. Inanirsan!!! Değişmediler. Sonra şaşmaz a gittim. Sorun orada başladı. )

Landirenzo Servisi her yerde yok. Ve olan servisleri çok bilgisiz. Hele ki Ankara Saşmaz daki Olgun Lpg ana bayiden uzak durun. Adamlar 3 dakikada 5 farklı şey söylüyor. Yelkovandan hızlı bir dönüşü var. Kurumsal değiller. Bana kredi kart çalışmıyor diyor ama başka müşteriden kart çekiyor. En basit düzenekleri bu. Gerisini siz hesap edin.

Önce enjektorun biri değişti araç vuruntu yaptı, araba tuhaflaştı. Sonra 4 u değişmedi ya ondan dediler. Ee 4 unu de değiştirin o vakit. Araçta +10yine tekleme, vuruntu var. O zamanda Senin arac bozuk. Zart zurt. Ben de sökün yeni enjektörleri takın eskileri dedim. Kızdım çıktım.
İşin garibi eski enjektör ile sıkıntı pek yoktu sadece, arada bir, arac arıza ışığı yakıyordu. Lpg de rölantide çok az titreme vardı. Ama çok az.

Başka birkaç ustaya gittim, motor iyi bir sıkıntı yok dediler. Benzinde sorun yok dediler. Lpg kaynaklı ona bakılsın dediler.

Benim araca Landirenzo denilen pahalı , kısa ömürlü sistemi söktürüp Atiker taktirdigim da 800 -900 TL a kadar arası tutacak. Atiker Gold da 1000_1100 TL civarı. Tank vs. Olduğu için ucuz. Her türlü 30.000 km gider. Lanidrenzodan iyidir yani.

Lnadirenzo enjektör teki 175 TL , 4 ü 700 tl. Civarı. Pazarlıkla 150 *4 600 TL ye alınıyor.
Atiler`in 200 tl ye enjektörü değişir. Servisi her yerde var.

Siz olsanız ne yaparsiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Evet bende landirenzo takılı 70 bin km ye yakin oldu.Hakli siniz.Gaziantep ve ankaradaki olgun lpg ye gittim guya bunlar ana bayiler ama kalifiye eleman yok kalibrasyon cok kötü ne yaptiklarini bilmiyorlar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Bildiğiniz üzere P0301 arıza kodu ile başım beladaydı.

Sorun: LPG Enjektörü göçmüş. Bu sebeple ışık yakıyormuş. 

Çözüm: Kayseri Olgun LPG'de ellerinde enjektör olmadığı için , ücretli olarak ikinci el bir enjektör taktılar, ayar yaptılar. Bu işleme 60 TL ücret aldılar. Uzun konuşmalar sonucunda 3 şubat 2016 günü Serkan Bey ile şu yolu bulduk. Eğer şikayetim devam ederlerse takacakları sıfır enjektörden bu fiyatı düşecekler.

Sonuç:1500 km yol yaptım. Şimdilik arıza ışığı yakmadan kullanıyorum.

Araçtan çıkan Orijinal ateşleme bobinini de takmıştım, Tayvan malı olanı da Bosch Car Service 'e iade ettim.

LPG Kiti: LandiRenzo Omegas Plus  Yaklaşık 30.000 km kullandım.
Araç : 2007 Toyota Corolla Comfort M/M 1,6 lt 124 ps. Dual vvt-i  (E140 kasa)
Motor Kodu: 1zr-fe
İletiyi düzenle

Forumdan Gökhan Bey aracılığı ile LandiRenzo yetkilisi ile görüştüm. Önümüzdeki hafta çözüm için , gelecekler. Son durumu buradan yazarım.

Uzun uzun yazmadım. Ama son durum ana hatlarıyla bu.
Bu noktaya gelene kadar yaşadıklarımı , çeşitli konularda forumdan paylaştım. Oradan okuyabilirsiniz.