Gönderen Konu: Otomatik Far Sensörü  (Okunma sayısı 4945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Otomatik Far Sensörü
« : Ocak 09, 2009, 14:31:22 »
Arkadaşlar arabama sens56 isminde otomatik far sensörü taktırttım ürün süper herkeze tavsiye ederim.

Alper: büyük harf değiştirildi, lütfen ilerde bu kurala dikkat etmeye çalışın

Toyota Club Türkiye

Otomatik Far Sensörü
« : Ocak 09, 2009, 14:31:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: OTOMATİK FAR SENSÖRÜ
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2009, 14:41:45 »
raha bey kurallarımız gereği öncelikle kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanız gerekmektedir, ayrıca forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geldiğinden yasaktır, dikkat ederseniz teşekkür ederiz, bu arada memnun musunuz ses56'dan ben de düşünüyorum al90 modelini :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2009, 14:49:24 »
meliyet ne oldu peki biraz anlatabilirmisiniz?

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2009, 14:55:08 »
şu  "ürün süper"   tanımını biraz açsanız?

nedir süper olan şeyler, nerde taktırdınız, işlem ne kadar sürdü, maliyeti ne oldu, kullanımı ne gibi rahatlıklar sağladı???

"ürün süper" den ziyade böyle açıklarsanız daha yararlı olur herkes için ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2009, 15:20:33 »
raha bey kurallarımız gereği öncelikle kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanız gerekmektedir, ayrıca forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geldiğinden yasaktır, dikkat ederseniz teşekkür ederim,
Türkay çok doğru söylüyor Reha bey. Ayrıca İsmail ve Orhan arkadaşlarımızın söylediği gibi bence de konuyu mümkünse biraz daha açarsanız daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2009, 15:21:32 »
şu  "ürün süper"   tanımını biraz açsanız?

nedir süper olan şeyler, nerde taktırdınız, işlem ne kadar sürdü, maliyeti ne oldu, kullanımı ne gibi rahatlıklar sağladı???

"ürün süper" den ziyade böyle açıklarsanız daha yararlı olur herkes için ;)
ben araştırmalarımı anlatayım bari, reha bey ekler karşı çıkar ya da onaylar, kullanmadı ben sadece araştırmalarım sonucu bilgilerimi paylaşıyorum;
tr yapımı iki ayrı ürün var ben karıştırmışım al90 alcam derken, bir sens56 var bir de otosens var, ikisi de tr yapımı diye biliyorum hatta ankarada yapılıyor diye biliyorum, otosens daha kaliteli ve daha özellikli bir ürün, sens56 denen üründe sadece far sensörü var, hava kararmaya başladığında önce parkları sonra kısaları açıyor 0.25sn gibi bir sürede, aydınlanmaya başladığında da 3 sn gibi bir süre sonra önce kısaları sonra parkları kapatıyor ve aracı stop edip kilitlediğinizde hava karanlıksa 15 sn açık tutuyor farlarınızı yolu aydınlatsın diye sonra kendiliğinden kapanıyor.. Otosens denen ürün çok daha kapsamlı, öncelikle 3 farklı modeli var, al70, al80, al90 diye, al70 bildiğimiz park sensörü sens56 ile tamamen aynı hiç bir fark yok, al80 ve al90 modelleri farklı, al80 modelinde siz zamanları ayarlayabiliyorsunuz, yani park ne kadar açık kalcak kısalar ne kadar süre açık kalcak gibi, aracın kontağını açtıktan 6 saniye sonra farlar açılıyor marş sırasında farlar açık kalmıyor böylece aküye yük binmiyor, al90 modeli ise tam bir harika; aracı uzaktan kumanda ile açınca yolu aydınlatsın diye farları açıyor, ve aydınlatma süresini biz belirleyeiliyoruz 5-10-15 sn gibi, yine anahtarı takıp kontağı açtığımızda sönüyor aracı çalıştırırken farlar kapalı oluyor ve bu sefer kaç saniye kapalı kalcağını seçebiliyoruz ve en güzel yanı bizim ae101lerde olmayan uzaktan kumandayla kapıları açınca gece ise aracın İÇ LAMBASINI yakıyor..fiyatlar ise şöyle; sens56=65ytl, otosens al70=55, otosens al80=95ytl, al90=110 ytl...bu fiyatlara ankarada montaj dahil diğer ilçelerde montaj ve kargo hariçtir fakat içinden çıkan klavuz sayesinde montajı her oto elektrikçisi yapabiliyor(muş) reklam yapar gibi oldu ama hiç bir alakam yok :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2009, 15:32:16 »
  Peki bunlarda Park Yardımcı özelliği varmı Türkay?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2009, 15:36:15 »
  Peki bunlarda Park Yardımcı özelliği varmı Türkay?
park yardımcı özelliği derken? park sensörü gibi mi? yaklaştığında uyaran bir şekilde mi? anlayamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2009, 16:17:00 »
  Evet. Park sensörü o tampona takılan küçük ultrasonik alğılayıcılar olması lazım. Park Yardımcı Sistemi ise; cihazın genel adı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2009, 16:21:46 »
  Evet. Park sensörü o tampona takılan küçük ultrasonik alğılayıcılar olması lazım. Park Yardımcı Sistemi ise; cihazın genel adı.
anladım, park sensörü yok bu sistemde, sadece far sensörü bu, hava kararınca bir tünele girince vs farları açıyor, aydınlanınca da kapatıyor, farı açık unutmak gibi bir dert olmuyor, akü bitmiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2009, 16:39:22 »
ben araştırmalarımı anlatayım bari, reha bey ekler karşı çıkar ya da onaylar, kullanmadı ben sadece araştırmalarım sonucu bilgilerimi paylaşıyorum;
tr yapımı iki ayrı ürün var ben karıştırmışım al90 alcam derken, bir sens56 var bir de otosens var, ikisi de tr yapımı diye biliyorum hatta ankarada yapılıyor diye biliyorum, otosens daha kaliteli ve daha özellikli bir ürün, sens56 denen üründe sadece far sensörü var, hava kararmaya başladığında önce parkları sonra kısaları açıyor 0.25sn gibi bir sürede, aydınlanmaya başladığında da 3 sn gibi bir süre sonra önce kısaları sonra parkları kapatıyor ve aracı stop edip kilitlediğinizde hava karanlıksa 15 sn açık tutuyor farlarınızı yolu aydınlatsın diye sonra kendiliğinden kapanıyor.. Otosens denen ürün çok daha kapsamlı, öncelikle 3 farklı modeli var, al70, al80, al90 diye, al70 bildiğimiz park sensörü sens56 ile tamamen aynı hiç bir fark yok, al80 ve al90 modelleri farklı, al80 modelinde siz zamanları ayarlayabiliyorsunuz, yani park ne kadar açık kalcak kısalar ne kadar süre açık kalcak gibi, aracın kontağını açtıktan 6 saniye sonra farlar açılıyor marş sırasında farlar açık kalmıyor böylece aküye yük binmiyor, al90 modeli ise tam bir harika; aracı uzaktan kumanda ile açınca yolu aydınlatsın diye farları açıyor, ve aydınlatma süresini biz belirleyeiliyoruz 5-10-15 sn gibi, yine anahtarı takıp kontağı açtığımızda sönüyor aracı çalıştırırken farlar kapalı oluyor ve bu sefer kaç saniye kapalı kalcağını seçebiliyoruz ve en güzel yanı bizim ae101lerde olmayan uzaktan kumandayla kapıları açınca gece ise aracın İÇ LAMBASINI yakıyor..fiyatlar ise şöyle; sens56=65ytl, otosens al70=55, otosens al80=95ytl, al90=110 ytl...bu fiyatlara ankarada montaj dahil diğer ilçelerde montaj ve kargo hariçtir fakat içinden çıkan klavuz sayesinde montajı her oto elektrikçisi yapabiliyor(muş) reklam yapar gibi oldu ama hiç bir alakam yok :)

Burada bahsettiğin başka birşey o zaman sanırım, pardon.
 Bu sistem sayesinde farları açık bırakma derdide yok sanırım. Acaba resmi servislerde takıyormu bunu, ya da garantiyi nasıl etkiliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2009, 16:43:14 »
Burada bahsettiğin başka birşey o zaman sanırım, pardon.
 Bu sistem sayesinde farları açık bırakma derdide yok sanırım. Acaba resmi servislerde takıyormu bunu, ya da garantiyi nasıl etkiliyor?
garanti konusunu servisle konuşmak lazım ama büyük ihtimalle elektrik tesisatı garanti dışı kalacaktır, çünkü sistemin bir beyni var, parklardan, kısa farlardan, iç lambadan falan kablo çekiliyor sonra nereye olduğunu bilmediğim bir sensör takılıyor ışığa duyarlı, karanlık olunca farlar kendiliğinden yanıyor, aydınlık olunca kendiliğinden kapanıyor, aynı zamanda kumandalar da aktif kalıyor istediğimiz zaman kendimiz açabiliyoruz farları.. resmi servis benzerini takıyor olabilir, yeni corollanın elegant modellerinde var çünkü far sensörü.. ama eski araçlara takarlar mı derseniz, hiç sanmıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2009, 16:46:34 »
ben de yakında cyclone far sensörü takıyorum. bir aydır açtım direksiyonun altındaki kapağı bekliyor :)

hatta kablolama şemasını falan buldum arabanın :D Toyotayı seviyorum ya, servis kitapları falan internetten bulunuyor :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2009, 16:52:58 »
  :) Görürüm birgün artık senin aracın Far Sensörlü halini Alper.
 Bende arkaya Hoparlör takacağım zaman tesisat kablolarını pandizotun altında görünce çok sevinmiştim, elki işe önden başlamamışım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Far Sensörü
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2009, 21:07:15 »
bu sensor aracın neresine takılıyor ? dışardaki ışığı gorecek bir yerde olması lazım.
tunele falan girince de yanıyor mu hemen ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2009, 21:29:23 »
elle yakmak çokmu yorucu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2009, 22:59:26 »
bu sensor aracın neresine takılıyor ? dışardaki ışığı gorecek bir yerde olması lazım.
tunele falan girince de yanıyor mu hemen ?
hiç bir fikrim yok nereye takıldığı hakkında, ama bence camın önüne panjura farın içine vb biryere takılır, ışığı görcek bir yere, ve söylenene göre tünele girince de hemen (0.25 sn) yanıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2009, 23:02:38 »
elle yakmak çokmu yorucu
kemal bey yorumlarınız gerçekten itici ve heves kırıcı..tabii ki elle açmak zor değil, ama bir çok insan gece farlarını açık unutabiliyor, veya mesela al90 modeli için konuşuyorum, benim aracımda uzaktan kumandayla kapıları açınca iç lamba açılmıyor, bu tarz bir güzelliğin olmasını isterdim, hatta bu sensörden sonra gece uzaktan kapılarımı açtığımda farlar da açılacak bu da yolumu aydınlatacak, aynı şekilde moturu durdurum eve giderken de farlar bir süre yanacak, yol aydınlık olacak, benim evim için bu özellik çok fazla yararlı olcak, çünkü evime bakacak şekilde bırakıyorum aracımı ve tam olarak bahçe kapısına bakıyor, arabadan inince ışık altında bahçe kapısını rahatça açmamı sağlayacak bu ürün...demek ki gerekli olabiliyormuş değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTANIN HİÇ YOLDA KALDIÐINI GÖRDÜN MÜ
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2009, 23:48:42 »
Kemal Bey
Türkay arkadaşımıza katılıyorum. gerçekten yorumlarınız kırıcı. Yani şimdi sizin mantığınızla şunu mu diyelim:
Uzaktan kumandaya ne gerek var Anahtarla açmak çok mu yorucu ?
Otomatik vitese ne gerek var elle vites atmak çokmu yorucu ?
Arabaya ne gerek var yürümek çok mu yorucu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTANIN HİÇ YOLDA KALDIÐINI GÖRDÜN MÜ
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2009, 23:51:05 »
Bu forumda paylaşılanlar hayatı ve arabalarımızı nasıl daha güzel hale getirebiliriz sorusuna verilen cevaplar
dolayısıyla fikirlerimizi paylaşıyoruz. Yenilikler bazen anlamsız olsada desteklemek gerekiyor. çünkü belki o fikir tartışıldıkça yeni fikirler ortaya çıkacak