0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kombilerin dışarı konulması olayı gerçekten saçma, ama büyük ihtimal olası zehirlenmelerin önüne geçmektir. Kombi sürekli oksijen harcıyor, kombi içerideyse bazı bilinçsiz kişiler de açılan menfezi kapatabiliyor.
Ben kombi ile beraber gelen Gaz dedektörünü kullanıyorum. İçerideki havanın bozulması durumunda (yapılan yemek yada başka bir şey çok duman yayarsa bile) hemen ikaz veriyor.Tavsiye ederim.Hatta bence bu mecbur bile olmalı.Bunun ötesinde dışarı koyma mecburiyeti hem eziyet hemde gereksiz yakıt israfı gibi geliyor bana.
Selam,Cogu yer sanirim boyle su siralar. Cok dusuk sicakliklar var. Balkonda bulunan kombi ve borulari donmus. Icindeki su basinci da dusmus. Bu havada hos bir durum degil. Nette arastirinca da cesitli zamanlarda cok kisinin bunu yasadigini gordum. Konu ile ilgili bilgi ve tecrubesi olanlar fayda saglayacaktir. Kombiye ulasan borularin acik yerlerine isi izalosyon borusu takmistim ustten Kombinin klavuzunda donma korumasi gorunuyor. Aksam kombi yaz modunda acikti.
...Kombilerin dışarı konulması olayı gerçekten saçma, ama büyük ihtimal olası zehirlenmelerin önüne geçmektir. Kombi sürekli oksijen harcıyor, kombi içerideyse bazı bilinçsiz kişiler de açılan menfezi kapatabiliyor ...
Mantikli Anil, tesekkurler. Fakat her daim evde olunmuyor. Bu durumda yine donacaktir.Peki dedenin kombi dondugunda su akitiyor muydu, hic farkettin mi?
tahliyesi donup dolduğunda ufak bir akıntı oluyor. kombi içinde bir hazne var. silecek su bidonu kadar yapılmış. hazne doluyor, ardından arızaya geçiyor. kombi içindeki küçük hazneye de minik bir taşırma yapmışlar. çok dolduğunda sızma oluyor ve aynı zamanda kombi durduğu için fazlasını göremiyoruz. bu söylediğim kombinin markası buderus.
Bilgiler icin herkese tek tek tesekkurler.Mustafa, burada gecici sayiliriz, yoksa cok ise yarardi, sagolasin.Ersan, rahatlattin Umarim donma korumasi ise yaramis ve ventilden damlatmistir, yoksa anlamsiz olur zaten. Su giris tarafinda, borudaki tipayi soktum, su gelmiyordu. Gun icinde umarim cozulur, yarin isinacakmis. Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2016, 13:09:01Buna benzer bir durum gibi. Peki buz eriyince normale donuyor mu sistem?