Gönderen Konu: Su tesisatinin donmasi (Disaridaki Kombi)  (Okunma sayısı 19168 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Su tesisatinin donmasi (Disaridaki Kombi)
« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2016, 17:57:46 »
:rofl: abi kötümser olmamışımdır inşallah. balkona konmamış olsa bile abi bazı cepheler direk soğuk aldığı için duvar içindeki devrelerde donma olabilir. hatta benim kayın babamın su saati patlamıştı o yüzden. cam yünü vs ile sarıp sarmalasanız bile iç ve dış sıcaklık eşitlenmeye başlayınca bir yere kadar koruyabiliyor. devrelerde su sirkülasyonu olmazsa donma başlıyor. yani suyun akıp geçmesi gerekiyor. netekim abi hava ısınınca belli olacak herşey  :D
Aynen Ersan'cigim. Hava sicakligi gercekten cok dustumu cok tehlikeli, azami kosullara gore onlem almak lazim.

Tekrar paylasimda bulunan herkese tek tek tesekkur ediyorum. Biraz ugras ile, biraz da hava sicakligi nispeten arttigi icin sistem normale dondu. Ilk bir su akitti ama sonra kesilip, basinc da normal degerlere geldi. Strafor da kullanacagim o bolgede. Aslinda ilk tesis edilmede dogru yapilsa hic boyle seyler olmaz.
 Burada herkesin verdigi degerli bilgiler, umarim baskalarinin isine yarar, gereksiz tecrubelere mahal vermeden.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2016, 17:57:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 03, 2016, 18:33:01 »
Bilgiler icin herkese tek tek tesekkurler.

Mustafa, burada gecici sayiliriz, yoksa cok ise yarardi, sagolasin.

Ersan, rahatlattin :) Umarim donma korumasi ise yaramis ve ventilden damlatmistir, yoksa anlamsiz olur zaten. Su giris tarafinda, borudaki tipayi soktum, su gelmiyordu. Gun icinde umarim cozulur, yarin isinacakmis.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2016, 13:09:01
Buna benzer bir durum gibi. Peki buz eriyince normale donuyor mu sistem?

bu durum 2 defa başımıza geldi. hataya geçince reset atmadan çalışmadı. yani evde yokken kombi durursa bir daha çalışmaz..
sorunun çözüldüğüne sevindim. çoğu kişi kombi takılırken bizi uyardığı için etkilerini pek görmedik. ben mesela araba yalıtımı için kullandığım maddeleri boruya sarmıştım. cırt kelepçe ile sarınca sorun olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2016, 16:40:49 »
cevapların hepsini okuyamadım belki benim diyeceğimi demiştir biri o yüzden kusura bakmayın.

Geçen yıl  bir arkadaşımın başına gelmişti kombi soğuktan donmuştu arkadaşta çözümü kombinin karşısına ısıtıcıyı koymakta bulmuştu.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 04, 2016, 20:34:31 »
Tesekkurler arkadaslar.
Aslinda sorunsuz calismasi gereken bir sistem ama cok kisi sorun yasamis.