Gönderen Konu: Yeni Araca Orjinal Navigasyon Taktırmak  (Okunma sayısı 7400 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '15
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Yeni Araca Orjinal Navigasyon Taktırmak
« : Aralık 29, 2015, 13:52:32 »
Merhaba Arkadaşlar.

Kısmet olursa 1-2 gün içerisinde yeni aracım teslim edilecek.  5 yıllık emektarım Ateş Kırmızısı Yaris 1,33 Terra Sporty aracımı takas ederek İnci Beyazı Yeni Corolla 1,33 Life aracımı birkaç eklemeyle alacağım kısmetse.

Aracıma Toyota Touch & Go Navigasyon sistemini, ön sis farını, yan camlara ve arka cama renkli filmi bir de arka park sensörünü eklettim. Şimdi merak ettiğim bir konu var. Serviste orijinal olarak takılan Touch & Go sistemi montajı için yine orijinal CD/MP3 çalar radyo/teyp sistemini çıkarıyorlar önce. Peki araç teslim edilirken çıkarılan bu sistem de bize veriliyor mu? Bir de multimedya ve bluetooth özelliği nedeniyle direksiyona bir düğme mi ekleniyor yoksa direksiyon mu değişiyor? Eğer direksiyon değişiyorsa orijinal direksiyon da teslim edilecek mi?

Şimdiden herkese Mutlu Yıllar...

Toyota Club Türkiye

Yeni Araca Orjinal Navigasyon Taktırmak
« : Aralık 29, 2015, 13:52:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Araca Orjinal Navigasyon Taktırmak
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2015, 14:21:46 »
üst modellerdeki touch ekran 1.33 lere takılamıyor diye biliyorum, bayi de takılıyorsa ve parasını ekstra verdiyseniz çıkanı almak hakkınız. Direksiyona düğmenin ekleneceğini sanmam, direksiyon da değişmez çünkü üst modellerin direksiyonu farklı. Nasıl olacak bende merak ettim takipteyim. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2015, 15:08:20 »
Eklemelerle 1.6 active donanıma çıkabilecek bir paraya almışsınız aracı. Active olmasa bile touch kesin alınabilirdi. Ama 1.33 de de farklı bir bakış açısı olmuş oldu. Takipteyim nasıl bişey çıkacak acaba ortaya :)

Sorularınıza gelirsek eğer siparişinize bu şekilde geçildiyse fabrikadan bu şekilde gelebilir aracınız. Yok bayiinin elindeki araca takılıyorsa bu sistem aracın üzerindeki teybi size verirler bence.

Aytaç abi sen önceki aurise jantları taktırınca üzerindeki sac jantları verdiler miydi sana? Bu sorunun cevabı sende gizli aslında. Eğer sana sac jantlarını verdilerse Feridun Beye de teybi verirler
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2015, 15:14:47 »
Merhaba Aytaç Bey

Sitede 1,33 motor seçeneğine ait sadece Life versiyonu görünüyor. Bir üst versiyon olan 1,6 motor seçeneğinde ise Active,Touch,Advance ve Premium donanım seçenekli modeller mevcut.

Benim ilk aracım olan Yaris te de 1,33 motor olduğu için ve bana yettiği için 1,6 motoru düşünmedim. Çünkü 5 senede 25,000 km. yapmış olarak sattım eski aracımı. Sadece Gaziantep-Dörtyol arası gidiş geliş yaklaşık 400 km şehirler arası yol yaptım. Kalanı tamamen şehir içi. Dolayısıyla 1,6 motor araç ihtiyacı hissetmediğimden tercihim 1,33 motor oldu. 2 motor seçeneği arasındaki en az 12,000 TL farkta cabası.

Özetle 1,6 motor seçeneğindeki donanım opsiyonlarından eksiklerimi ekleterek sanki 1,33 Touch versiyonu oluşturmuş oldum. Bayi de bu seçeneklerin 1,33 motorlu modele uygulanabileceğini söyleyince mantıklı geldi. Cuma akşamı araç ellerine ulaşmış şu an eklenen donanımlar ilave ediliyor. Kısmetse yarın akşam teslim alacağım. İnternette izlediğim videolarda tüm Navigasyonlu Multimedya sistemleri eski sistem sökülerek takıldığı için ben de çıkarılan sistemin ne olacağını merak ettim. Bakalım yarın göreceğiz inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2015, 15:17:57 »
Eklemelerle 1.6 active donanıma çıkabilecek bir paraya almışsınız aracı. Active olmasa bile touch kesin alınabilirdi. Ama 1.33 de de farklı bir bakış açısı olmuş oldu. Takipteyim nasıl bişey çıkacak acaba ortaya :)

Sorularınıza gelirsek eğer siparişinize bu şekilde geçildiyse fabrikadan bu şekilde gelebilir aracınız. Yok bayiinin elindeki araca takılıyorsa bu sistem aracın üzerindeki teybi size verirler bence.

Aytaç abi sen önceki aurise jantları taktırınca üzerindeki sac jantları verdiler miydi sana? Bu sorunun cevabı sende gizli aslında. Eğer sana sac jantlarını verdilerse Feridun Beye de teybi verirler

Verdiler Yasin. Sac jantların parasını araba ile birlikte veriyorsun zaten, ekstra parasını verip alaşım jant taktırınca çıkan jantlar senin hakkın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2015, 15:18:32 »
Eğer bayide takiliyorsa multimedya eski teybinizi talep edin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2015, 15:21:38 »
Bu arada maliyet konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için kısaca özet geçeyim.

Eski aracımı 28.000 TL saydılar. Yeni aracın liste fiyatın olan 52,500 TL üzerine 2500 TL farkla Touch 2 multimedya, ön sis farı, arka park sensörü, kapı camları koyu renk arka cam açık renk film kaplama ve kapı kolu koruma filmleri eklenmiş oldu. Tüm bu değişiklikleri de kaskoya eklettim sorun olmasın diye. Aracın bana toplam maliyeti 55,000 TL oldu.

Tüm sistem kaskoda ayrıntılı olarak yer alacak böylece.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 29, 2015, 15:23:15
Bu sabah görüştüğümde serviste navigasyonun takıldığını ve yarın diğer işlemlerin tamamlanacağını söylediler.

Sanıyorum bayi de yapılacak tüm işlemler. Fabrikadan baz versiyon araç gelecek tahminim.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 29, 2015, 15:25:18
Bu arada en son bir arkadaşla görüşürken keşke çelik jantta eklesen demişti. Sizce nasıl olur. Orijinal CMS jantlar için servis 1800-2250 TL arası fiyat diyor. Çok geldi bana.

Aytaç Bey sizin tercihiniz nasıl oldu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2015, 15:29:47 »
Feridun bey 2500 tl ye söylediğiniz ekstraların fiyatı çok uygun olmuş. Zira normal touch ekrana navigasyon paketini ekletmek için 2200 tl gibi bir para isteniyor. Ben de bunu düşünerek sadece navigasyonlu touch ekran için en az 4 bin lira vermiş olabileceğinizi düşündüm. Hayırlı uğurlu olsun. Sonucu merak ediyorum. Aslında olmuşken bir de alaşım jant alsaydınız çok daha iyi olmaz mıydı :)

Aytaç abinin cevabına göre siz de arabanın orjialinde olan teybi alacaksınız. Vermezlerse bile dile getirip alın. Cüzi bir paraya da olsa satılabilir.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 29, 2015, 15:38:21 »
Valla düşünmüyor değilim Yasin Bey ama biraz sıkıştım bu aralar. Sanıyorum 2 yıl sonra kredim bitince alaşımlı veya çelik jant ekleteceğim.

Ancak servislerdeki fiyat jantlar için çok fahiş geldi bana. Dışarıdan alınan jantlar nasıl olur bilemiyorum. Bir de taktırmak var tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Aralık 29, 2015, 15:40:36 »
@Feridun  ERSERİM (21757) Ben 4 cms'yi 800 TL'ye alıp aracı teslim almadan taktırmıştım servise. 1.33 aracımı sattım ama çıkan saç jantlar hala bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 29, 2015, 15:40:39 »
Maddiyat önemli ama araç alırken ciddi indirimler yapıyolar. Bir sormanızı tavsiye ederim.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 29, 2015, 15:46:16 »
Feridun Bey aracınız hayırlı olsun, Allah kaza ve beladan korusun. Ekstra donanımı makul bir fiyata taktırmışsınız. Alaşım jantı ise lastikçilerden çakma Toyota jantı olarak ararsanız, orjinal jantın aynısı dört adet 900 TL.ye bulabilirsiniz, ben bu fiyata alıp taktırdım. Orjinalinden tek farkı bijon numarası değişikti.Yalnız jantı dışarda taktırırsanız lastik basınç sensörlerini dikkatli bir şekilde yeni janta aktarsınlar kırarlarsa sıkıntı olur.Ben jantları dışardan alıp serviste taktırdım.Sac jantlarıda lastikçiye kar lastiği için kullanmayacağım için 200 TL.ye sattım ve alaşım jantlar bana 700 TL.ye gelmiş oldu.Yoğun kar yağmayan yerlerde yeni Michelin Crossclimate ,Pirelli Cnturato All Season ,Goodyear Vector All Season gibi testlerde başarı sağlayan lastiklerde çıktığı için kar lastiği kullanmayacağım.LPG düşünürseniz ben Ankara Mocan Otogazda BRC marka kit taktırdım çok memnunum tavsiye ederim.Aracın LPG ile uyumu çok iyidir.Saygılarımla...
2015 Toyota Corolla 1.33 Life LPG (BRC)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 29, 2015, 15:47:22 »
@Aytaç Hut (27127) bu fiyata CMS jantı nereden alabilirim acaba rakam uygun göründü.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 29, 2015, 15:48:43
Merhaba Cengiz bey

Öncelikle teşekkürler iyi dilekleriniz için. Aracıma LPG taktırmayı düşünmüyorum ama jant işi ciddi ciddi kurcalamaya başladı kafamı. Bir araştıralım bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2015, 15:50:31 »
@Aytaç Hut (27127) bu fiyata CMS jantı nereden alabilirim acaba rakam uygun göründü.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 29, 2015, 15:48:43
Merhaba Cengiz bey

Öncelikle teşekkürler iyi dilekleriniz için. Aracıma LPG taktırmayı düşünmüyorum ama jant işi ciddi ciddi kurcalamaya başladı kafamı. Bir araştıralım bakalım.

2013 yılında idi, bu fiyata serviste bulamazsınız fiyatları artmış ancak CMS'nin kendi bayilerinden daha uygun fiyatlı modeller vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 29, 2015, 15:51:31 »
Aklıma bir fikir daha geldi. Nasılsa aracımı 1000 km bakımına servise götüreceğim.O zamana kadar jant bulup serviste taktırabilirim. Aracı yarın alacağım ama plaka ve ruhsat  Ocak ayında çıkacak. O zamana kadar garajımda muhafaza edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2015, 15:53:16 »
Aklıma bir fikir daha geldi. Nasılsa aracımı 1000 km bakımına servise götüreceğim.O zamana kadar jant bulup serviste taktırabilirim. Aracı yarın alacağım ama plaka ve ruhsat  Ocak ayında çıkacak. O zamana kadar garajımda muhafaza edeceğim.

Jantları serviste taktırmanız şart değil, herhangi bir lastikçi de de değiştirebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13800
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 29, 2015, 16:08:37 »
Haziran 2015 de Ankara ALJ den aracı satin alırken özellikle sormuştum bayide ekran takılıyor mu diye olumsuz yanıt almıştım.2500 tl söylediğiniz işlemler için uygun geldi bana.Orjinal ekran olduğu için anlık yakıt tüketimini gösrerir mi acaba.
hangi bayiden aldınız aracı en azından bayiye referans göstererek işlemi yaptırmaya çalışabilirim
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 29, 2015, 16:12:53 »
Hayırlı olsun yeni arabanız. Bir kaç eksik daha var ama. Bir kere bir döşemeci bulup direksiyonu deri kaplatın derim. 200 lira tutar. Ben 200 liraya kaplatmıştım ama İstanbul da. Direksiyon mecburi sökülüyor ama sonuç güzel oluyor. Cruise Control alın derim. Alliexpress'den aldırtmıştım ben bir arkadaşa ve 50 liraya gelmişti kargosuyla ve yine alan arkadaş takmıştı. Bağlantı soketi var çünkü. Çok da zevkli oluyor. Birde yine iç kısımda ön kapı iç tutamaklarını krom olarak alın iki  tanesi 130 lira filan. Çok şık gösteriyor. Bunun içinde Advance veya Active donanım da ki krom kapı kolu iç tutamağı derseniz yardımcı olurlar size.

Jantlara gelince. Replica jant almayın ve CMS'den şaşmayın. Zaten Show room'da satılan jantlar da CMS'nin Toyota için hazırladığı jantlar olup bu yüzden pahalıdır. Ben 4 tanesini 950 liraya almıştım CMS bayisinden ve aldığım yer takmıştı. Hatta o meşhur Advance donanım jantları bile CMS üretimi.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 29, 2015, 16:14:07 »
Gaziantep'te sadece Muhittinoğlu Plaza var. Hem satış hem servis olarak hizmet veriyor. Yarın aracı alınca ilk izlenimlerimi yazarım daha aydınlatıcı olur böylece.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 29, 2015, 16:18:59
Hayırlısıyla aracımı bir alayım eksikleri de zamanla gidereceğim inşallah.

Bu arada CMS jant için Gaziantep'te bir bayi buldum. Bir ara uğrayacağım. Telefonda kabaca 800-1000 TL arası fiyat verdi ancak model için bakmak lazım tabi.

Deri döşeme,krom kaplama v.s olabilir de Cruise Control çok şart değil gibi şu an. İlerde ne olur bilemem tabi. Ben genelde şehir içi kullanıcısıyım çünkü. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 29, 2015, 16:21:27 »
Gaziantep'te sadece Muhittinoğlu Plaza var. Hem satış hem servis olarak hizmet veriyor. Yarın aracı alınca ilk izlenimlerimi yazarım daha aydınlatıcı olur böylece.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 29, 2015, 16:18:59
Hayırlısıyla aracımı bir alayım eksikleri de zamanla gidereceğim inşallah.

Bu arada CMS jant için Gaziantep'te bir bayi buldum. Bir ara uğrayacağım. Telefonda kabaca 800-1000 TL arası fiyat verdi ancak model için bakmak lazım tabi.

Deri döşeme,krom kaplama v.s olabilir de Cruise Control çok şart değil gibi şu an. İlerde ne olur bilemem tabi. Ben genelde şehir içi kullanıcısıyım çünkü. :)

Deri döşeme derken koltuklar için değil, sadece direksiyon için dedim ben :)  :)
Daima Rock ve daima Erkin baba..!