0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
En son şanzıman yağı değişti Mehmet Hocam.
5-6 ay ancak oldu.
Klavuzdaki yağ numarasını mı koydunuz hocam.
Mehmet hocam Baskı balata kaç bin kmde değişti bilginiz var mı?
Yok Barış Hocam,aracı almamız biraz acil olmuştu çok fazla incelem vb. olmamıştı.
Baskı balata işi gibi geldi bana:-)Hocam üstüne çok gitme. Değişim şart gibi.
Mehmet bey merhaba:devir-hız ilişkisinde sıkıntı yok demişsin,bu aracı 3-4 kişiyle rampada deneyin ondan sonra baskı-balata diyelim gerçi anlattığınız sıkıntı baskı-balata gibi görünüyor,hemde son evre gibi, düşük viteslerde baskının parmakları tam görev yapmıyor o yüzden 1-2.vitese zor girip çıkıyor kolay gelsin
Mehmet bey Merhaba:3-4 kişi arabaya bindirilir,dik bir rampa yoldan yukarı çıkmaya çalışılır,araç dik yokuşu zor çıkıyor veya çıkamıyorsa baskı-balata netleşmiş olacaktır.Volant yüzeyini sormuşsun zannediyorum,eğer baskı-balata tamamen bitikse volant yüzeyini çizmiş ve aşırı ısınmadan dolayı sertleştirmiş olabilir,Torna tezgahında ince bir paso verilerek kullanılabilir,kolay gelsin
Mehmet abi bu arabada başına gelenler nedir bu kadar ? Kış lastiklerini taktırdıktan sonra o denli çekişte düşme olacağını zannetmiyorum.
Havza -Suluova arasının hepsi kış olsa nolacak hocam:-) aklınızdan çıkartın hocam.
Termostad değişip hararet göstergesi çıkıyor mu? Düşmesi başka problem, göstergenin çıkması ayrı problem. Arabayı kafanıza göre rektifiye yaptırmayın. Sizin motorun açılması silindir japağının sökülmsi artık farz oldu. Çünkü baskı balataya da bakılması lazım. Subablar kontrol edilmeli. Lpg hortumlarının kaçakları var mı onlar kontrol edilmeli.
Aldığınız termostad mı arızali Mehmet Hocam. Geçen bizim başımıza geldi. Yeni alınan termostad erken açtı.2. Termostad taktık. O düzeldi o da bir ihtimal.Sorun yumağı olmuş araba. O civarda çözecek adamda yok.