Gönderen Konu: Yardım/Sokak köpekleri çetesi ve Belediyenin aymazligi...  (Okunma sayısı 3866 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba. Küçük bir beldede yaşamaktayım. Sokak köpekleri çok fazla. Toplu halde geziniyorlar ve sürekli kavga halindeler. Sabaha kadar apartman dibinde havliyorlar. Çocuk ta uyanıyor. İnip kovalıyorum ertesi gün aynı!
Zehirlemeyi düşündüm çünkü havlayan 2 3 tanesi.. Ama içim el vermedi. Belediye ilgisiz!!
Belediyeye yazılı olarak ya da nasıl bir başvuru yapılmalı. Bir. Prosedürü var mı bu işin. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not; aylardır durum bu belediyeye gidip ilgiliye söyledim yapacak bir şey yok dedi. Etkili çözümlere ihtiyacım var.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Ynt: Yardım/Sokak köpekleri çetesi ve Belediyenin aymazligi...
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2015, 22:24:19 »
ya belediyenin halkla ilişkiler bürosuna yada BİMER e yazılı müracaat yapın. En azından ilerde herhangi bir sıkıntı yaşarsanız yazılı müracatınız olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2015, 23:16:27 »
beyaz masa dıye bolum var ılgılenmelerı lazım.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2015, 00:19:34 »
Arkadaşlar işgilensinlerde nasıl. Talat hocanın yaşadığı yer büyük şehir değil ki alsınlar hayvan barınağına götürsünler. Yapacakları hayvanları toplayıp zehirleyecekler yada daha ıssız bir yere götürüp salıp açlıktan ölmelerini sağlayacaklar. Artık bu vebale girer mi bilemiyorum. Sonuçta oda yaratılmış ve doğası gereği havlıyır boğuşuyor vs.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2015, 07:06:51 »
Arkadaşlar işgilensinlerde nasıl. Talat hocanın yaşadığı yer büyük şehir değil ki alsınlar hayvan barınağına götürsünler. Yapacakları hayvanları toplayıp zehirleyecekler yada daha ıssız bir yere götürüp salıp açlıktan ölmelerini sağlayacaklar. Artık bu vebale girer mi bilemiyorum. Sonuçta oda yaratılmış ve doğası gereği havlıyır boğuşuyor vs.
Bazılarının ağızlarından salya geliyor kaç kez gördüm. Bazen de çöp atmaya giderken arkanıza yapisiyirlar yemek almak için.
Muzurun katli caizdir diye biliyorum ama bu katli benim yapmamam daha hayırlı sanki
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2015, 08:40:12 »
Onlar da Allah'ın sessiz kulları ve bir canları var. Cana kıymamak ve farklı bir yol izlemek lazım. Bir de Haytap gibi kurumlara danışın isterseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2015, 09:00:37 »
Bazılarının ağızlarından salya geliyor kaç kez gördüm. Bazen de çöp atmaya giderken arkanıza yapisiyirlar yemek almak için.
Muzurun katli caizdir diye biliyorum ama bu katli benim yapmamam daha hayırlı sanki
Talat hocam öyle bir durum varsa dediğiniz gibi o hayvanların uyutulması gerek ama tabi bunu siz yaparsanız uygun olmaz. Siz yapmaya kalkarsanız bu seferde biri sizden şikayetçi olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2015, 09:32:51 »
Arkadaşlar merhaba. Küçük bir beldede yaşamaktayım. Sokak köpekleri çok fazla. Toplu halde geziniyorlar ve sürekli kavga halindeler. Sabaha kadar apartman dibinde havliyorlar. Çocuk ta uyanıyor. İnip kovalıyorum ertesi gün aynı!
Zehirlemeyi düşündüm çünkü havlayan 2 3 tanesi.. Ama içim el vermedi. Belediye ilgisiz!!
Belediyeye yazılı olarak ya da nasıl bir başvuru yapılmalı. Bir. Prosedürü var mı bu işin. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not; aylardır durum bu belediyeye gidip ilgiliye söyledim yapacak bir şey yok dedi. Etkili çözümlere ihtiyacım var.

Kaymakamlığa başvurabilir, belediyenin ilgisizliğinden ve tehlikenin boyutundan bahsedebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2015, 09:35:04 »
Valiliğe başvurabilir, belediyenin ilgisizliğinden ve tehlikenin boyutundan bahsedebilirsiniz.
Belediye üst makamı kaymakamlık değil mi?     
Bakalım şimdilik dilekçe yazdim. Dilekçeye de dilekçe hakkı gereği 30 gün içinde cevap verin yazdım. Sonuç çıkmazsa kaymakamlığa müracaat edeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2015, 09:54:57 »
Belediye üst makamı kaymakamlık değil mi?     
Bakalım şimdilik dilekçe yazdim. Dilekçeye de dilekçe hakkı gereği 30 gün içinde cevap verin yazdım. Sonuç çıkmazsa kaymakamlığa müracaat edeceğim

Küçük bir ilde olabileceğinizi düşünerek valilik yazmıştım hemen ardından kaymakamlık olarak düzelttim. Burada olası bir tehlikeden dolayı belki emniyete bile başvurulabilir.

Bimer'e de şikayetinizi bildirebilirsiniz. Hatta sadece siz değil komşularınızıda teşvik edebilirsiniz. Umarım belediye itlaf yoluna gitmeden hayvanları bir barınağa gönderir ve vazifesini yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2015, 10:27:32 »
belediye köpekleri toplar aşılar kulagına küpe takar ertesi gün aldığı yere bırakır. sizin hoşlanmadığınız kadar hoşlanan insanlarda mevcut onlara sürekli mama ekmek su verenler var. sakın zehirleme girişiminde bulunmayın aksı halde basınız çok ağrır. Bol bol dua edin de baska bi semte gitsinler çünkü sizin oralarda kesinlikle o köpeklere bakan insanlar var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2015, 10:41:05 »
Belediyenin hayvanları alıp götürme yetkisi yok, onları alıp muayene edip iğnelerini yapar ve  kısırlaştırıp aldıkları yere bırakırlar, yetkileri bu kadardır.
Yerlerini bile değiştiremiyorlar. En azından yetkileri yok diye biliyorum.
Küçük illere gerek yok; Anakara'nın çankaya'sında da köpek çeteleri var.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #12 : Aralık 25, 2015, 11:20:46 »
belediye köpekleri toplar aşılar kulagına küpe takar ertesi gün aldığı yere bırakır. sizin hoşlanmadığınız kadar hoşlanan insanlarda mevcut onlara sürekli mama ekmek su verenler var. sakın zehirleme girişiminde bulunmayın aksı halde basınız çok ağrır. Bol bol dua edin de baska bi semte gitsinler çünkü sizin oralarda kesinlikle o köpeklere bakan insanlar var :)
Aynen bazıları yemek atıyor. Derdi bizi buluyor. Çok sinirlenip öldürmeyi düşündüm.  Ama ben yapmam yapamam cinnet haliydi sadece. Binanın önünde 5 tane köpeğin saat 3 e kadar havlaması ve uyku sorunu çeken bir bebeğiniz varsa beni anlamanız kolay olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 25, 2015, 11:35:17 »
Dazer 2 diye bir cihaz var. İnsan kulağının duymadığı frekansları köpekleri kaçıracak kadar yayıyor. Yeterki inat edip ısrarla kullanmayın yoksa aksileşiyorlar. Düğmeye basıp kaçlmalarını seyredin ama uzun uzadıya basmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 25, 2015, 12:37:45 »
Aynen bazıları yemek atıyor. Derdi bizi buluyor. Çok sinirlenip öldürmeyi düşündüm.  Ama ben yapmam yapamam cinnet haliydi sadece. Binanın önünde 5 tane köpeğin saat 3 e kadar havlaması ve uyku sorunu çeken bir bebeğiniz varsa beni anlamanız kolay olacaktır.
Büyükşehir beledeiyesine şikayet dilekçesi yaz internet aracılığı ile mutlaka ilgileneceklerdir sizi arayacaklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 25, 2015, 15:12:53 »
Büyük küçük yerle alakası yok durumun. Belediyeler sokak hayvanları için bir müdahalede bulunamıyorlar. Yaşadığım yerden dolayı biliyorum. Kaldığımız lojmanları sokak köpekleri mesken edindiler. Kurum müdürümüz rica minnet belediyeden adam getirtti toplamaları için. Adamlar tam topluyordu ki vatandaşın biri itiraz edince ekipler geri çekildi. Müdür neden vazgeçtiniz diye sorduğunda şikayet ettiklerinde bizlere ağır yaptırımı var demişler. Bu durum tam bir muamma Allah yardımcınız olsun.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2015, 21:41:42 »
Belediyeye dilekçe verdim. Hocam elimizden bir şey gelmiyor sizin öneriniz var mı dedi. Ben belediyeci değilim ama en azından yakın illerdeki hayvan barınaklarına götürün. Toplasan 30 köpek yoktur dedim. Orda da öldürüyorlar çoğunu diyor. Dedim benim çözümüm bu ilerisini bilmem.  Bakalım durum ne gösterecek de değişen bir şey olmayacak gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '03
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 25, 2015, 22:41:36 »
Hocam Allah yardımcın olsun. Okuyunca aklıma senin duruma benzer bir hikaye geldi.

Yarın Hakkın Divanına Varınca Süleyman'dan Hakkın Alır Karınca

"Kanuni Sultan Süleyman, Şeyhülislam Ebüssuud Efendiden, manzum bir beyitle, Topkapı Sarayının bahçesindeki meyve ağaçlarına zarar veren karıncaların yok edilmesinin dinen mümkün olup olmadığını sormuş. Beyit şöyle:

Dırahda ger ziyan etse karınca
Günah var mıdır ânı kırınca?

(Eğer karınca ağaca zarar verir, onu kurutursa onu yok etmenin bir günahı var mıdır?)

Şairliği de bulunan Ebüssuud Efendi, manzum soruya manzum bir cevap vermiş:

Yarın Hakkın divanına varınca,
Süleyman'dan hakkın alır karınca."

Hocam yetkililerin çözüm bulmaları lazım. Çünkü onların görevi. İtlaf etmeden çözüm yolları üretilebilir.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 25, 2015, 23:01:35 »
Selamın aleyküm
Allah kolaylıklar versin hocam köpek ses mes deyince aklıma bi sey geldi paylaşıyorum biraz ayıp kaçarsa silsinler affınıza sığınıyorum
https://www.youtube.com/watch?v=1Nrh44aqyRs
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #19 : Aralık 26, 2015, 07:55:04 »
Selamın aleyküm
Allah kolaylıklar versin hocam köpek ses mes deyince aklıma bi sey geldi paylaşıyorum biraz ayıp kaçarsa silsinler affınıza sığınıyorum
https://www.youtube.com/watch?v=1Nrh44aqyRs
selametle
Haha dinlemiştim. Ne naif bir amca[emoji56] [emoji56] [emoji56]