Gönderen Konu: Yardım/Sokak köpekleri çetesi ve Belediyenin aymazligi...  (Okunma sayısı 3865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Yardım/Sokak köpekleri çetesi ve Belediyenin aymazligi...
« Yanıtla #20 : Aralık 26, 2015, 09:03:06 »
Abi pencereden üstlerine su dök belki kaçarlar :).

Olmadı internette bir ürün dolaşıyordu belli bir desibelde ses verdiğinde köpekler uzaklaşıyormuş onuda deneyebilirsin.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 26, 2015, 09:03:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 26, 2015, 11:36:29 »
Abi pencereden üstlerine su dök belki kaçarlar :).

Olmadı internette bir ürün dolaşıyordu belli bir desibelde ses verdiğinde köpekler uzaklaşıyormuş onuda deneyebilirsin.
Yok ya pencereye çıkınca. Birşey verecek sanıp bakıyorlar aşağıya. Sonra sen gidiyorsun yarım saat oraya bakıyorlar [emoji56] hayvanlarda da suç yok. İnsanlar camdan bir şeyler atıyor hayvan da geliyor işte. Zor durum aslında hayvanlarada açıyorum bu soğukta
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #22 : Mart 15, 2016, 20:31:09 »
sorunu çok şükür çözdüm belki başka birine faydası dokunur.

Belediyeye dilekçe verdim. belediye biz rutin olarak topluyoruz diye cevap verdi

-cevap geldikten hemen sonra 2 ay boyunca haftada bir kaç kez video çektim ve 2 ayın sonunda belediyeyi kaymakamlığa şikayet ettim tabi videoları da dilekçeye iliştirdim.

Daha sonra il bazında yayın yapan haber sitelerine video ve foto gönderdim ,haber yaptılar.

En son istediğim sonuca kavuştum çok şükür!!!

Not:Ağlamayana meme vermiyorlar!!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 15, 2016, 22:24:41 »
Yazık o canlara da, inşallah başlarına kötü işler gelmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 15, 2016, 22:39:05 »
Sonuç ne oldu hayvanlari topladılar mi ?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #25 : Mart 16, 2016, 07:56:43 »
Yazık o canlara da, inşallah başlarına kötü işler gelmez.
Sarin gazı verip öldürdüler demedim ki belediye topladı büyük şehirdeki hayvan barınağına gönderdi olay bu yani ;)
Sonuç ne oldu hayvanlari topladılar mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2016, 08:25:15 »
Sarin gazı verip öldürdüler demedim ki belediye topladı büyük şehirdeki hayvan barınağına gönderdi olay bu yani ;)

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Hadi geçmiş olsun.

Sivrisineği-karasineği öldüren zihniyet böyle başı boş köpeklere neden acıyor hala daha anlayamadım, zarar veriyorsa öldürülür bu kadar net diyorum.  >:( >:( >:(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #27 : Mart 16, 2016, 08:45:20 »
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Hadi geçmiş olsun.

Sivrisineği-karasineği öldüren zihniyet böyle başı boş köpeklere neden acıyor hala daha anlayamadım, zarar veriyorsa öldürülür bu kadar net diyorum.  >:( >:( >:(
Haklısın muzurun katli caizdir! Hiç acımam!  Bu merhametsiz olduğum anlamına da gelmez. Çok kötü bir halde köpek görüp sokak ortasından gözümden yaş geldiğini de bilirim!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 16, 2016, 12:55:23 »
Zamanla çoğaldık, yayıldık, daha da çoğaldık, daha da yayıldık ve gün geldi dağlar, taşlar, ovalar biz insanoğluna yetmez oldu. Heryere ve herşeye al attık. El attığımız herşeyi de son damlasına kadar kuruttuk. Bizlerle beraber yerkürenin ortağı olan hayvanların yaşam alanlarına girmekte, daha doğrusu gasp etmekte bir sakınca görmedik. Kimisini obur gırtlağımız için, kimisini derisi, kürkü, boynuzu..vs için, kimisini kulağımıza küpe, boynumuza kolye yapmak için, kimisini zevk için öldürdük. Kimisini kendimize hizmetçi yaptık, kimisini gidip doğum gününde çocuğumuza oyuncak niyetine verdik. Sıkılınca sokağa atmakta da bir sakınca görmedik. Oysa hiç birimiz bu salt  içgüdüyle programlanmış canlılardan daha masum değiliz.

Gelelim konuya;
Kimi insan kedi sever, kimi köpek, kimisi kuş, veya sevmez. Yada kendisi veya yakınları için tehdit haline gelmiştir, endişe ediyordur ve yakın çevresinde istemiyor da olabilir. Arkadaşımız da bu konuda yasal girişiminde bulunmuş ve sonuç da almış zaten. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Ancak birisi çıkmış, "zarar veriyorsa öldürülür" demiş ve "bu kadar net" diye eklemeyi de unutmamış. Bolca da gülücük eklemiş.
Ben de soruyorum peki, yuvasına zarar verdiği için bir yılan tarafından sokulup öldürülen bir çocuk için yılana aferin mi diyelim?
Ya da karınca yuvasına kezzap döken yaramaz çocuğu tutup zarar verdin diye öldürelim mi, ne dersiniz?
Ormanda mangal yakıp yangına sebep olursanız sizi de öldürelim, olur mu ?

Yahu böyle bir düşünce yapısı olabilir mi? Nasıl bu kadar merhamet duygusundan yoksun olunabiliyor anlayabilmiş değilim.

Diğer arkadaş da, "muzurun katli caizdir" diye fetva vermiş, arkasından "hiç acımam" ve "bazen gözyaşı döktüğümü de bilirim" gibi yelpazenin iki ucunu  temsil eden cümleleri arka arkaya yazabilmiş. Size de şunu söylüyorum, bu iki duyguyu gerçekten yaşayabiliyorsanız, en kısa zamanda bir psikiyatriste gidin zira "manik depresif-duygudurum bozukluğu"na sahip olma ihtimaliniz yüksek. Başka türlü izah edemiyorum ne yazık ki.

İnsanoğlu böyle maalesef, kendi keyfi için öldürmekten, yok etmekten imtina etmez. Tarih boyunca, bulabildiği ve uygulayabildiği en kolay yol bu çünkü.

Kısa bir şiirle bitireyim,

Karşıma çıktı diye, hiç kızmadım elma kurduna
Zira bendim bıçağı saplayan onun öz yurduna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #29 : Mart 16, 2016, 12:57:56 »
Zamanla çoğaldık, yayıldık, daha da çoğaldık, daha da yayıldık ve gün geldi dağlar, taşlar, ovalar biz insanoğluna yetmez oldu. Heryere ve herşeye al attık. El attığımız herşeyi de son damlasına kadar kuruttuk. Bizlerle beraber yerkürenin ortağı olan hayvanların yaşam alanlarına girmekte, daha doğrusu gasp etmekte bir sakınca görmedik. Kimisini obur gırtlağımız için, kimisini derisi, kürkü, boynuzu..vs için, kimisini kulağımıza küpe, boynumuza kolye yapmak için, kimisini zevk için öldürdük. Kimisini kendimize hizmetçi yaptık, kimisini gidip doğum gününde çocuğumuza oyuncak niyetine verdik. Sıkılınca sokağa atmakta da bir sakınca görmedik. Oysa hiç birimiz bu salt  içgüdüyle programlanmış canlılardan daha masum değiliz.

Gelelim konuya;
Kimi insan kedi sever, kimi köpek, kimisi kuş, veya sevmez. Yada kendisi veya yakınları için tehdit haline gelmiştir, endişe ediyordur ve yakın çevresinde istemiyor da olabilir. Arkadaşımız da bu konuda yasal girişiminde bulunmuş ve sonuç da almış zaten. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Ancak birisi çıkmış, "zarar veriyorsa öldürülür" demiş ve "bu kadar net" diye eklemeyi de unutmamış. Bolca da gülücük eklemiş.
Ben de soruyorum peki, yuvasına zarar verdiği için bir yılan tarafından sokulup öldürülen bir çocuk için yılana aferin mi diyelim?
Ya da karınca yuvasına kezzap döken yaramaz çocuğu tutup zarar verdin diye öldürelim mi, ne dersiniz?
Ormanda mangal yakıp yangına sebep olursanız sizi de öldürelim, olur mu ?

Yahu böyle bir düşünce yapısı olabilir mi? Nasıl bu kadar merhamet duygusundan yoksun olunabiliyor anlayabilmiş değilim.

Diğer arkadaş da, "muzurun katli caizdir" diye fetva vermiş, arkasından "hiç acımam" ve "bazen gözyaşı döktüğümü de bilirim" gibi yelpazenin iki ucunu  temsil eden cümleleri arka arkaya yazabilmiş. Size de şunu söylüyorum, bu iki duyguyu gerçekten yaşayabiliyorsanız, en kısa zamanda bir psikiyatriste gidin zira "manik depresif-duygudurum bozukluğu"na sahip olma ihtimaliniz yüksek. Başka türlü izah edemiyorum ne yazık ki.

İnsanoğlu böyle maalesef, kendi keyfi için öldürmekten, yok etmekten imtina etmez. Tarih boyunca, bulabildiği ve uygulayabildiği en kolay yol bu çünkü.

Kısa bir şiirle bitireyim,

Olayı dramatize etmişsiniz. Çok cevap veresim yok açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 16, 2016, 13:15:00 »

Bal kabağı ile alakalı bir mani geldi benimde aklıma...

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 13:18:49

Amuda kalkarak okuduğun gibi amuda kalkarak mı yazıyorsun? Organların yer değiştirmiş gibi geldi bana
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #31 : Mart 16, 2016, 13:38:11 »
Bal kabağı ile alakalı bir mani geldi benimde aklıma...

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 13:18:49
Amuda kalkarak okuduğun gibi amuda kalkarak mı yazıyorsun? Organların yer değiştirmiş gibi geldi bana
Az bekle şimdi sana da bir teşhis gelecek ona göre doktordan ilaçlarını alırsın. Sizin emekli sandığı miydi bağkur  mu?  Ben arkadaşın mesajından sonra ilaçlarımı tedarik ettim sağolsun ücretsiz muayene etti beni bir mesajla