0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
termostat bozulduğunda kararlı davranmıyor. her seferinde aynı oranda açılmıyor veya hiç açılmıyor gibi. takılıyor da olabilir. rolanti sorununu bence termostat yapmaz. güzel bir bakıma ihtiyacı var arabanın. eminim herkes değiştirmiştir bu zamana kadar termostatı. zamanla bozuluyor.
Parça gelene kadar kullansam bir şey olur mu?Parça gelene kadar kullanabilirsin, hiç bir sorun olmaz.Bu yazdıklarım her zaman olmuyor ama genelde oluyor, havalar soğuyalı farkettim,serviste rolantinin geç düştüğünü söylemişlerdi herhalde bu durumun etkiside vardır.
Evet, motor zamanında ve istenen sıcaklığa ulaşamayınca, rölantininde normal düzeye düşmesi gecikir veya hiç düşmez.Yeni orjinal termostad takıldığında hem rölanti düzelecek hemde daha iyi ısınacaksın.
benim aracım 3-5 dakikada ısınıyor ve aracım haraket halinde iken göstergede hiç düşme olmuyor,acaba aracım dizel olduğu için mi,sizin aracınız benzin+lpg li mi
1998 model aracımda -5 -10 sıcaklık aralığında 5 dakika gibi bir sürede hararet ibresi 90 a gelir ve araca ılık hava üfler. Ve yolculuk esnasında kalorifer fanı sonda bile olsa, sıcaklık dışarda -15 derece bile olsa hararet ibresi hiç düşmedi bunca yıldır .
Mehmet konuyu tamamen okumadim ama hararet yukselmiyormu.Normalde ortada durur.Benim önceki hb corollamin da bozulmustu.servise gidene kadar hararet yükselince klima yi acip fani calistiriyordum
Bende 2005 var burayi okuduktan sonra araci kontrol etmeye calistim elinden geldigince. Arac tam sicak degilken elimi radyator borularina degdirdim ve ustteki hortumun sicak alttaki hortumun soguk oldugunu hissettim aracin isinmasinda veya kalorifer sicakliginda problem yok arac isininca da hararet yarinin cok az altinda sabit duruyor. Bu borularin sicakliklari normal olmasi gereken gibi mi ? Bir de bi sabah aracla baya sehir ici gezdim hic fan acmadi. Son 1 bucuk aydir fan actigini hatirlamiyorum ksin fan acmasi zor mudur
Evet, Kış aylarında fan kolay kolay açmaz.Radyatör üst giriş borusu sıcak, alt çıkış borusu ılık olur.Termostad arızası varsa iki şekilde meydana gelir, ya açık kalır yada kapalı.Açık kalısa, Kış aylarında motor çok geç ısınır ve üşürsünüz.Kapalı kalırsa, Yaz aylarında hararet yükselebilir veya sürekli genleşme kabındaki su azalır.
Tekin abi aracim gec isiniyo mu bilmiyorum yola cikiyorum en fazla 5 km sonra hararet tam ortaya geliyor ilk calistirdan sonra 1 2 dakika rolantideyken ibre yerinden oynamiyor daha sonra yavas yavas kalkiyor ve haraket ettikce normal isisina geliyor. Kaloriferde sikinti yok cok iyi isitiyor
Termostatı değiştim durum yine aynı,ortalardaki hararet göstergesi kaloriferi yüksek derecede açınca bir alt çizgiye kadar düşüyor,kaloriferi kapatınca normal seviyeye geliyor,sorunun ne olduğunu anlamadım, Mutlu Tekir arkadaşın dediği gibi LPG bağlantılarını kontrol ettiricem, motor ısı müşürü mü arızalı acaba?
LPG su bağlantısında yanlışlık olabilir, @ Ahmet Güve arkadaşımız bu konuda fikir verebilir.
Değişik bir şey söyleyim hocam , bir hafta kadar kullanın bakalım düzelme olacak mı ?