0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun, boya gitmiş pasta cilanın faydası olmaz. Servise gidin düzgün boyanırsa eskisi gibi olur. Rötuş atarsanız da zaten belli olacaktır.
Ya servis tampon değiştiririz diyor oyüzden tanıdık bi arkadaşa gittik. Oda lokal olursa tamponun 3te birini boyarız oda sedefli boya olduğu için birebir olmaz mutemelen dedi. Bende sadece boya kalkan yere rötuş yapsam dahamı mantıklı olur diye aklıma takıldı. nisan mayıs gibi satabilirim çünki aracı.
Bence bırak kalsın öyle. Rötuşu kendin yap. Siyah uzun dikey yere önce tipeks sür. Sonra arabanın boya koduna göre boya yaptır ve üzerine sür. Boya kodu 070. Bunun için kendini mahvetme. Bak, bir hafta önce sabah ofisin önünde bana bir araba sola dönerken arka soldan vurdu. Tamponda hafif belirsiz çizikler oldu üzüldüm ama çok takılmadım. Şimdi sıkı dur. O gün akşam evime giderken arkadan beyaz bir Mercedes bana vuruyor ve bende onun etkisi ile önümde duran kamyonete vuruyorum. Adam suçlu olduğunu beyan etti. Arabayı cumartesi bıraktım servise ve ön kaputum ile arka tamponum değişip boyanacak. Ön farlarım değişecek. Ön tampon onarılacak. Bagaj kapağı plaka altında ki küçük göçük onarılacak ve kaskom yapıp vuran Mercedese rücu edip masrafı ondan alacak. Kısaca bu tip tampon çizikleri dert etmeye değmez. Bırak dursun. Rötuşlu diye çizik diye almayan almasın.
Benim iki kapı sacı degisti. Fark hic yok
Geçmiş olsun.İnci beyazının baz katı ve son katı var. İki aşama da renk tutması açısından çok önemli. Eğer onarım yaptıracaksanız alternatif onarım merkezlerini(Auto King, RS, Otto Zenith'i) tavsiye etmem. Bu rengi en iyi bilen yer Yetkili Servis.
Zaten tampon gövde rengine göre çok belli belirsiz sarımtrak gibi duruyor bütün inci beyaz Corollalar da. Ama Yüksel bakıyorum bir fark göremedim. Eve gidince pc den bakayım bir de. Pardon geri aldım lafımı fark var. Boyanan tampon biraz koyu gibi. Benim de ön tampon onarım görecek bakalım nasıl olur. Arka tampon değişecek neyse ki
Aynen bence de bu tip onarımlarda, AutoKing, RS, OttoZenith gibi yerlerden uzak durun..