iyi akşamlar arkadaşlar mahalle arasında kasislerde arnavut kaldırımlı yollarda direksiyondan cok fazla ses geliyor sanki ön takım dağılmış gibi , bi kaç arkadaşla konustuk , kaliprer pimleri tornalandı oring takıldı ses halen devam etmekte . direksiyon kolonu denen parcadan olabilir denildi ?
tamir edilebilirmi ? istanbulda avr. yakasında bildiğiniz usta varmı bunu tamir edicek olan
Direksiyon kutusunun içindeki tıkırtı burcuna bakıldımı?
direksiyon kolonunu oynatmaya çalışın, boşluk var mı bakın. onun dışında bir rot-balansçıya giderek ön takımda z rot, rotil, burç başlarında boşluk var mı kontrol ettirin.
düz asfalt yolda ses gelmiyorsa, sadece stabilize yolda ses geliyorsa büyük ihtimal direksiyon kutusu; yoldaki en ufak asfalt yamasında dahi geliyorsa z rottandır.
2 farkli Rot balansci butun hepsine bakti bisey yok dedi . Tikirti burcu nerdedir ? Stabilize yolda genelde yapiyor bu sesi
2 farkli Rot balansci butun hepsine bakti bisey yok dedi . Tikirti burcu nerdedir ? Stabilize yolda genelde yapiyor bu sesi
o zaman direksiyon kutusundandır. gres sürmeyi deneyin mafsala ve direksiyon kolonunda gördüğünüz hareketli parçalara. belki çözüm olabilir
İstanbul'da tem oto idi galiba ufuk bey var forumumuzda üye.Aracınızı götürüp tamirini isteyebilirsiniz.Kronik bir direksiyon sorunu aşağı yukarı hepsinde var
bizdede var kafayi yemek üzereyim kasisten geçerken veya asfalta yama yapilmişsa cukur varsa tikirtilar geliyor kutudan
bizdede var kafayi yemek üzereyim kasisten geçerken veya asfalta yama yapilmişsa cukur varsa tikirtilar geliyor kutudan
E12 ler için ufuk bey Bi ara bir miktar direksiyon mafsalı getirdiğini söylemişti sorunun çözümü belli tamirciye gidip 300-500 neyse verip çözdüreceksiniz 😊
Tıkırtı burcu direksiyon kutusunun içinde bulunan fiber çabuk aşınmayan bi parça.
Yarin tekrar kontrol ettiricem ufuk beyin dukkani nerde ? Ben avrupa yakasindayim
Öncelikle yetkili serviste kaliper pimlerini orjinalleri ile yenileyin.
Yarin tekrar kontrol ettiricem ufuk beyin dukkani nerde ? Ben avrupa yakasindayim
Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitedinde. İnternetten TEM oto Toyota diye aratırsanız çıkar. Forum ana sayfasında da reklamı var zaten.
Yazdim bakalim donus yapicakmi
özelden yazdım size recep bey.km itibari ile normal durum...
Recep bey cok basit gelebilir ama Alimunyum jantin ortasinda bulunan toyota ambleminin oldugu halka bile acayip ses yapiyor.Ben söküp biraz bantla çevirip yerine taktim.Tekere sert vurdugunuzda kaliper de olsa ses varsa geliyor zaten
Sorun direksiyon kutusundanmis 250 tl ye 1 yil garantili revizyon yapildi cok sukur suan super nazar degmesin
Sorun direksiyon kutusundanmis 250 tl ye 1 yil garantili revizyon yapildi cok sukur suan super nazar degmesin 
Ufuk beymi yaptı revizyonu ?
Tek bir somun sıkmak için 250.TL çok değil mi?
Tek bir somun sıkmak için 250.TL çok değil mi?
Tekin bey sanayideki ustalara direksiyondan tıkırtı geliyor tıkırtı burcunu sıkarmısınız dedim o ses sadece ondan gelmiyor direksiyon sökülüp bozulan parçalar değiştirilecek gibi geri dönüşler aldım.Gerçekten sadece bir tek somun sıkılarak bu problem gideriliyormu ? Eğerki böyle ise forumda bi üst konu oluşturup rehber yapılıp kullanıcılara yardımcı olunamazmı?