Tekin bey sanayideki ustalara direksiyondan tıkırtı geliyor tıkırtı burcunu sıkarmısınız dedim o ses sadece ondan gelmiyor direksiyon sökülüp bozulan parçalar değiştirilecek gibi geri dönüşler aldım.Gerçekten sadece bir tek somun sıkılarak bu problem gideriliyormu ? Eğerki böyle ise forumda bi üst konu oluşturup rehber yapılıp kullanıcılara yardımcı olunamazmı?
Bu konu önceden çok defa işlenip ve tekrarlanmıştı.
Direksiyon tıkırtı burcu sıkılmadan direksiyona müdahale çok gereksiz olur.
Tek bir somun sıkmak için 250.TL çok değil mi?
Tıkırtı burcu boşluk yaptığından dolayı gelen bu ses için direksiyon kutusu sökülüp burcun etrafı tornalanıp yeni kalıcı bir yuva yapılıyor.
Dediğiniz somun sıkma olayı direksiyon sertliğini ayarlayan somun değil mi? Oysa geçici bir olaydır ve direksiyonun toplamasını engelleyebilir, her zaman da çözüm olmayabilir.
Mafsal ya da teleskopik mildeki boşluklardan dolayı da ses gelebiliyor. Buna da dikkat edilmeli.
180bin km.deki araçta da normal ama.
Tıkırtı burcu boşluk yaptığından dolayı gelen bu ses için direksiyon kutusu sökülüp burcun etrafı tornalanıp yeni kalıcı bir yuva yapılıyor.
Dediğiniz somun sıkma olayı direksiyon sertliğini ayarlayan somun değil mi? Oysa geçici bir olaydır ve direksiyonun toplamasını engelleyebilir, her zaman da çözüm olmayabilir.
Doğru, tıkırtı burcu sıkılmasına rağmen hala ses geliyorsa, o taktirde direksiyon kutusu içine müdahale edilmektedir.
Fabrikanın önerdiği orjinal sıkılık bizim yollarımıza yeterli gelmemektedir, yarım yada bir tur sıkılarak yeterli sıkılığa ulaştırılıp yıllarca sorunsuzca kullanılabilir. İlk başta direksiyonun kendini toplamasında gecikme yaşansada 1 - 2 hafta içinde normale döner.
Sadece yeterli sıkılık olmadığından dolayı Toyota ilk başlarda gereğinden fazla garantiden direksiyon kutusu değişikliğine gitti ama sonradan benimde yeterli bilgilendirmelerimle bundan vazgeçildi ve gerekli sıkılıkta yeni üretimdeki direksiyonlar üretildi.
Kendi ustam Bagcilar gungoren sanayi sitesinde sadece hidrolik direksiyon ile ilgilenen birine yonlendirdi . Buraya yazmak reklam olur isteyene ozelden yazarim 2 saatte islemi tamamliyor montaji yapiyor 1 senede garanti veriyor yaptigi işleme .
Bende de 2011 d4d corolla var. Yetkili servis 150 tl karşılığında gresle yağlayarak sesi gidermeyi deneyeceklerini fakat işlemden sonra sesin kesilmeme ihtimali olduğunu söyledi .O zaman da direksiyon kolonunun yenisiyle değişimi gerekecekmiş. Fakat ben de forumdan daha önce okuduğum için tıkırtı burcunun olduğunu onun yeterli sıkılığa ayarlanarak sorunun çözüldüğünü okuduğumu ilettiğimde böyle bir şeyin olmadığını söylediler. Beklediğim bir cevaptı çünkü servisler bu işten para kazanmak (yüksek miktarda) isterler fakat yine de emin olamadım. Sizce yetkili serviste yağ sıktırma alternatifini denemeli miyim (ki yandan delip yağ sıkacaklarını ifade ettiler, ya problemi çözmediği gibi parça değiştirmeyi gerekli kılan bir müdahale olursa diye tereddüt ediyorum) ya da Ankara da veya Konya da bu işi çözebilecek işinin ehli Toyota ustaları var mıdır? Ankara Dörtnal Toyota özel servisine yakın bir zamanda uğrayıp bu konuyu kendilerine danışmak istiyorum ama burada dörtnal otonun yetkilileri de var sanırım. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu tıkırtı beni deli ediyor, arabadan soğutuyor resmen.
Tekin bey E12 Corolla için tıkırtı burcu nerededir hangi parça sıkılması gerekiyor resimli veya şemalı bir anlatım yapabilir misiniz sürekli olmasa da stabilize yollarda ki tıkırtı beni de rahatsız ediyor
Bende de 2011 d4d corolla var. Yetkili servis 150 tl karşılığında gresle yağlayarak sesi gidermeyi deneyeceklerini fakat işlemden sonra sesin kesilmeme ihtimali olduğunu söyledi .O zaman da direksiyon kolonunun yenisiyle değişimi gerekecekmiş. Fakat ben de forumdan daha önce okuduğum için tıkırtı burcunun olduğunu onun yeterli sıkılığa ayarlanarak sorunun çözüldüğünü okuduğumu ilettiğimde böyle bir şeyin olmadığını söylediler. Beklediğim bir cevaptı çünkü servisler bu işten para kazanmak (yüksek miktarda) isterler fakat yine de emin olamadım. Sizce yetkili serviste yağ sıktırma alternatifini denemeli miyim (ki yandan delip yağ sıkacaklarını ifade ettiler, ya problemi çözmediği gibi parça değiştirmeyi gerekli kılan bir müdahale olursa diye tereddüt ediyorum) ya da Ankara da veya Konya da bu işi çözebilecek işinin ehli Toyota ustaları var mıdır? Ankara Dörtnal Toyota özel servisine yakın bir zamanda uğrayıp bu konuyu kendilerine danışmak istiyorum ama burada dörtnal otonun yetkilileri de var sanırım. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu tıkırtı beni deli ediyor, arabadan soğutuyor resmen.
Konya'dan isterseniz yardımcı olabilirim.
Kendi ustam Bagcilar gungoren sanayi sitesinde sadece hidrolik direksiyon ile ilgilenen birine yonlendirdi . Buraya yazmak reklam olur isteyene ozelden yazarim 2 saatte islemi tamamliyor montaji yapiyor 1 senede garanti veriyor yaptigi işleme .
acaba yaptirdiginiz yeri ozelden yazarmisiniz ayni sorun bizdede var direksiyon langur lungur
Aynı sorun yeni kasada da olabilir mi. Aynı sesi duyuyorum