Gönderen Konu: APPLE Kalitesi Budur İşte!  (Okunma sayısı 5755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: APPLE Kalitesi Budur İşte!
« Yanıtla #20 : Aralık 13, 2015, 15:51:17 »
Arkadaşlar,
Samsung da İphone da kullanmış birisi olarak elbette cep telefonu deyince İphone ve ötekiler diyorum. İphone'u gömen arkadaşlarım muhtemelen diğer cep telefonu kullanıcıları gibi ince ayar yapmadıklarından bataryasını yetiremiyorlardır. Her zaman İOS işletim sistemi android işletim sistemine göre daha emniyetli ve stabildir. Ben 2007 senesinden beri İphone kullanıyorum ve bu güne kadar bir kere sıkıntı yaşamadım. Ama android kullanıp da virüs  bulaşan, donan, kendi kendisini açıp kapatan bir sürü telefon gördüm. Apple servislerinin biraz gıcık oldukları doğrudur. Ama bu gıcıklık adamların kendi ürünlerine olan güvenlerinden kaynaklandığı da bir gerçek. Velhasıl Apple ürünlerini adam gibi kullanırsak zevkinden yanına yaklaşılmaz. Diğer cep telefonlarını gömmüyorum ama bence İphone ve ötekiler diyorum. Diğer telefonları kullanan arkadaşlarımın fikirlerine de saygım sonsuz.

Tam tersini düşünüyorum android ve diğerleri.
her türlü kişileştirme root vs bunlar çok kolay. kullanmayı bilmeyen güncelleme bile yapmayan arayüzü farklı programlarla açmayı denemeyen insanlar için android çöptür haklısınız. biraz kurcaladığınızda ne kadar kullanşlı ve müdahaleye açık bir sistemolduğu görülebilir.

ios stabil olabilir çünkü kişileştirmeye kısıtlı izin verir ben ne verirsem onu alırsınız fazlasını vermem der hal böyle iken windows ta stabildir.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 13, 2015, 15:51:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.4 D-4D Advance Skypack
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 13, 2015, 15:59:41 »
İlk baslıktan alakasız olacak yazdıklarım fakat   :-\ 

3-4 adet android cihaz kullandım butun telefonlarımda bir süre sonra yavaşladı. ama iphone kullanıyorum hala canavar gibi gidiyor. Dediklerinizde haklısınız paylaşım ve erişilebilirlik kapalı sistem olmasında burada önceliğimize göre satın almalıyız diye düşünüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 13, 2015, 16:47:02 »
apple'ın tek avantajı işletim sisteminin stabil olduğudur, katılıyorum ancak neyi işlettiği de önemli. talat bey de bahsetmiş ayrıca ben belki aldığım telefonu 7-8 yıl kullanmak durumunda kalıyorum, e o zaman mecburen saf dışı oluyorum.

ülkemizde zaten pahalı olduğu için de tercih ediliyor. hani şu "en pahalısı abi, full'ü bu" diyen tipler var ya parayı basarım alırım tarzı, ucuz olsa bu kadar insan almaz. bu da bir satış stratejisi tabii ki. c serisi iphone kullanan neredeyse hiç görmüyorum.

bilinç ve eğitim seviyesi ayak bileklerinde dolaşan bir toplumda daha başka bir netice beklenemezdi. android ya da ios fark etmez. bireysel olarak kendinin farkında olan ve araştırmayı bir yaşam tarzına dönüştürmüş kişiler; mutlaka kendi ihtiyaçları doğrultusunda en iyisini bulurlar.

o ekrana sahip bir telefonun bataryası, günümüz koşullarında ortalama kullanıma en az 2 gün dayanması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 13, 2015, 17:40:17 »
Arkadaşım fanatik Iphone kullanıcısı. Kendisi iş makine tamircisi bir kaç yıl önce yolda kaldılar. Filtre götürüp gittim felaket kar kış aracı çalıştırdık telefonu cebinden düşürdü. 2.5 ay kar altında kaldı. Karlar eriyince tekrar bulduk şarja bağladı  Iphone 4s sorunsuz çalıştı. Markaları kötülemiyorum ben Sony kullanırım yıllardır genelde fotoğraf için tercih ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 13, 2015, 18:52:02 »
Ben andiroit samsung s4 kullanıyorum hanım ios 4s. Hemen hemen ikisinide zamanında 1700 tl ye aldık. İkiside bildiğiniz kul yapısı. Hanımın tel. Wifi probleminden ötürü Garantiden 1 e 1 değişti. Samsungta olsa değişirlermiydi mümkünatı yok. Ama ne hikmetse andiroitde format at düzelir şekilde sorunlar.
Sağlamlık konusunda ise İphoneler daha sağlam gibi. Ufak kızımız var telefonları sürekli düşürüyor. Benim ekran düşünce içten çatladı 300 tl. Hanımın iphone banamısın demedi. Aynı şekilde kardeşimde de samsung s4 var oda düştü ekranı kırıldı. Ama etrafıma bakıyorum iphoneler ekranları kırıkta olsa çalışıyor. Maliyeti ise 100 tl.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
APPLE Kalitesi Budur İşte!
« Yanıtla #25 : Aralık 13, 2015, 20:45:45 »
Tam tersini düşünüyorum android ve diğerleri.
her türlü kişileştirme root vs bunlar çok kolay. kullanmayı bilmeyen güncelleme bile yapmayan arayüzü farklı programlarla açmayı denemeyen insanlar için android çöptür haklısınız. biraz kurcaladığınızda ne kadar kullanşlı ve müdahaleye açık bir sistemolduğu görülebilir.

ios stabil olabilir çünkü kişileştirmeye kısıtlı izin verir ben ne verirsem onu alırsınız fazlasını vermem der hal böyle iken windows ta stabildir.

Root çok kolay değil bilmeyen biri yanlış birşey yapıp sistemi çökeltebilir ya da daha rootlamaya çalışırken sistemi çökeltebilir yanlış dosya yüzünden, her cihaz farklı şekilde root ediliyor çünkü. Bir sürü arkadaşım bana telefonunu getirdi root yüzünden sistemi çöken ama hiç jailbreak yüzünden çökene rastlamadım. Tek programla işi hallediyorsunuz basitçe ve rootlu bir androidtense jailbreakli bir ios cihaz daha çok kişiselleştirilebiliyor. Rootlu android kullandığım ve aklınıza gelebilecek her türlü android numarasını bildğim için bunu yazıyorum hiç jailbreakli bir ios cihaz kullandınız mı? (Tartışma amaçlı veya sert çıkmak için sormuyorum bunu lütfen yanlış anlamayın sadece merak ettim) cydia dan eklentiyi direk kurmanın rahatlığıyla root explorer e girip dosyaları doğru yola atıp -r-r-rw izinlerini verip telefonu resetleyip uyumsuz ise sistem çökerse yeniden sıfır yazılıp atıp tekrar rootlayıp kaybettiğin verilere üzülmeyle kıyaslamayın lütfen. Elma logosunda kalan eklentiler oluyor cydia da ama genelde crackli olan eklentilerde oluyor orjinalde sıkıntı çeken duymadım. Örneğin bytafont ile rahatça font değiştirebiliyorum ben ama rootlu cihazında font değiştirdi diye telefonu çöken arkadaşım oldu. Overclock gibi güzelliği var root un gözümde sadece ama o da şanş içi benim htc one s cihazım oc liydi uzun kullanımda işlemci ve anakart yandı. Jailbreak olmadan düz bir telefon ama uzun kullanımda android kadar çabuk kasmaya başlamayan bir telefon yaptığı iş az veya çok farketmez çünkü düz kullanıcı için çok iş yapması önemli değil ama kurcalayan biri zaten çok iş yaptırır kasmadan ios cihaza. Düz kullanıcı zaten android cihaz alsa da kişiselleştirme root vs ilgilenmeyecek ve bir süre sonra takılmalar yavaşlamalar başlayacak verilen paralara yazık. Her yıl yavaşladı diye yeni telefon alıyor insanlar artık ama iphone 5 3 yıllık cihaz hala yavaşlama yok 3 yıl önce buna bir defa para veren adam 3 yıl boyunca yavaşladı diye android cihazını değiştirenden daha kârlı oluyor hesaplandığı zaman. Düz kullanıcı olmayıp kişiselleştirme seven biri jailbreak in rahatlığını fark edince emin olun androidten yorulduğunu anlar, android açık kaynak ben yazılımı modifiyeleyip custom romlar üretiyorum (cyanogen mod vs) diyorsa biri ancak o zaman android tatlı gelebilir bence. Uzun oldu ama derdimi kısa anlatamazdım :D Yanlış anlaşılmıyım yine tercih meselesi ama şu ve diğerleri gibi demiyelim iphone ve diğerleri de yanlış geliyor bana android ve diğerleri de. Maddi durumu ucuz cihaza yetip 700tl lik telefonu 2-3 yıl donsa da takılsa da kullanmak zorunda olan insanlarımız da var onlar için android dışında seçenek kalmaması üzücü ben isterim hepsini alacak gücü olsun insanların ama Türkiye şartları ne yazık ki böyle :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 13, 2015, 21:08:09 »
stabilite olayı android'te cihaza göre değişebiliyor. 3 ayda da stabilitesi bozulan samsung var, 3 yıldır özensiz kullanıma rağmen stabilitesinden ödün vermeyen sony de var. stabilite olayında apple ile sony rahat kapışır. batarya ömründe sony her türlü alır. kısacası "düz" dediğiniz kullanıcı için sony alması daha mantıklı bence. arada oldukça fiyat farkı oluyor. amerika'da satıldığı fiyat ile avrupa'da satılırsa o zaman biraz mantıklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 13, 2015, 21:35:21 »
İphone 6 plus ın şarj süresi çok çok iyi direk marka olarak şarj süresi kıyaslanmamalı model olarak kıyaslanmalı anında şarjı biten sony de var anında stabilitesi bozulan sony de var ama anında stabilitesi bozulan apple cihaz duymadım. Ayrıca 6 ayda bir amiral gemisi duyuran bir markanın cihazının alınması taraftarı değilim habire yeni z modeli duyuruyorlar bu yüzden çabuk değer kaybediyor cihaz 2. Elde ilk çıktığında 2000tl verenin günahı ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 13, 2015, 21:40:48 »
İphone 6 plus ın şarj süresi çok çok iyi direk marka olarak şarj süresi kıyaslanmamalı model olarak kıyaslanmalı anında şarjı biten sony de var anında stabilitesi bozulan sony de var ama anında stabilitesi bozulan apple cihaz duymadım. Ayrıca 6 ayda bir amiral gemisi duyuran bir markanın cihazının alınması taraftarı değilim habire yeni z modeli duyuruyorlar bu yüzden çabuk değer kaybediyor cihaz 2. Elde ilk çıktığında 2000tl verenin günahı ne?

6 plus kaç para ? broadway mi alıyoruz telefon mu ? 6 ayda bir cihaz çıkarıp çıkarmamasından ziyade aldığınız ürünün yenisini almak zorunda bırakmamaları daha önemli. ikinci el değerini al-satçılar düşünsün, otomobil almıyoruz neticede. android 4.x.x kullanan bir sürü kullanıcı var. ios 8 çalıştırabilen iphone 4s var mı ? nerede kaldı stabilite ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 13, 2015, 21:45:21 »
İphone nun stabil çalışmasının en önemli sebebi donanıma göre yazılım yapmaları.ondandır ki şuan iphone 5 ler ciddi ciddi kasıyor.

ilk akıllı telefonum samsung du.çıkan güncellemeleri sürekli yaptım ve cihaz 6 ay sonra mesaj atarken bile takılıyordu.
şuan asus kullanıyorum ve cihaz çok iyi

kesinlikle samsung ve apple(kullandığım için söylüyorum) yeni bir model çıkardığında eski modeli güncelleme adı altında bitiriyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 13, 2015, 21:48:25 »
iphone 6plus ta sarj olayi düzelmiş arkadaşimda var  iyi gidiyor diyor kendisi önceden 4s kullanip 3 saate şarji yiyen birisiydi :) şu android telefon 3 senede çöp oluyor lafina kesinlikle katilmiyorum 2 senedir 2buçuk senedir note2 kullaniyorum  kasma yok aktif kullaniyorum  şarji süper gidiyor bir kere,ihtiyaclarimi karsiliyor en onemliside bu bence :) bataryasi şişti gittim hemen degiştirdiler garantiden  ekranini kirdim oda artik düse düşe krom yeri catlamisti kulaklik girisi dusuncem orasinin darbeyi emmedigini saniyorum  kirildi ekran 400 lira para ödedim komple kasa değiştirdim üstüne şimdi 2 sene daha kullanir yeni telefon alirim ne alirim iphone almam diyenlerden degilim ama pahali butçeme uymayabilir lg g3 ve g4 serisi çok hizli note5 veya s6edge güzel makinalar allah alana yardimci olsun :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 13, 2015, 23:39:42 »
Yenisini almak zorunda bırakmıyorlar bir telefona 4 yıl güncelleme veriyorlar ayrıca 4s ios 9 u bile çalıştırıyor alt komşumda var ufak tefek kasmalar var bırakın kassın o kadar 5 yıllık telefon hangi 5 yıllık android cihaz hâlâ en güncel sürümü kullanıp kasmıyor? Ya da 5 yıllık güncel sürümü kullanan android cihaz var mı? Bu arada iphone 5 kasmıyor şu an kullanıyorum. İphone 6 plus az para demiyorum yorumlarıma bakarsanız anlarsınız fiyatını hak etmediğini bile söyledim ama ülkemizde vergiler ve dolar kuru yüzünden ucuz telefon yok malesef s6 edge s6 edge+ ya da xperia z5 premium çok mu ucuz? Ülkemizde herşey pahalı. Ama brodway fiyatına diye kötü olduğunu söyleyemez kimse o cihazın onu demek istiyorum. Ayrıca ikinci el fiyatını düşünürüm insanlık hali satmam gerekebilir ve bir sürü parayı  z3+ a verdikten 6 ay sonra z5 çıkar z3+ ın sıfır fiyatı düşerse koyar adama. İphone 6 nın apple store fiyatı 6s çıkmasına rağmen düşmedi. Ayrıca maddi durum meselesi sonuçta, ben biriktirmiştim bayağı bir para telefona gitmese başka birşeye gitcekti telefonum da kırıktı o yüzden aldım yoksa maddi durumum neye el verse onu alırdım. Ve ben aldığımda dolar kuru yüzünden zam da gelmemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 14, 2015, 00:08:33 »
son sürüm güncellemeye gerek yok ipad kullaniyorum güncelleme yapmiyorum onda bile ki note 2  güncelleme almiyor ilk aldigimda şarji dahada iyi gidiyodu apple in fiyat politikasi  bana uymuyor 128 gb lik 6s 6splus fiyatlarina araba aliniyor  motor aliniyor ha ama burdaki en önemli nokta  ihtiyacina göre alma ihtiyacin varsa al kullan  ama olmiyanda aliyor olanda aliyor gereksiz yere bidahada büyük konuşmiyim sıfır telefon almam :) fiyat çok fark ediyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 14, 2015, 00:35:11 »

son sürüm güncellemeye gerek yok ipad kullaniyorum güncelleme yapmiyorum onda bile ki note 2  güncelleme almiyor ilk aldigimda şarji dahada iyi gidiyodu apple in fiyat politikasi  bana uymuyor 128 gb lik 6s 6splus fiyatlarina araba aliniyor  motor aliniyor ha ama burdaki en önemli nokta  ihtiyacina göre alma ihtiyacin varsa al kullan  ama olmiyanda aliyor olanda aliyor gereksiz yere bidahada büyük konuşmiyim sıfır telefon almam :) fiyat çok fark ediyor
fiyat konusunda yerden göğe kadar haklısın malesef :( bende zaten okul bitip işe başlayana kadar başka telefon alamam :) iphone 5 i de çok ucuza buldum ikinci el o yüzden aldım 2. telefon olarak onu da iyi fiyat veren olursa satcam başka ucuz bir iphone 5 alıp kârıma bakcam :) Elimde biriktirdiğim para olmasa ve ihtiyacım olmasa telefona almazdım alamazdım da, almışken de iyisini alayım diye almıştım onu ama aldığım zaman fiyatı bu kadar yüksek değildi iki defa zam yedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 14, 2015, 01:12:32 »
Abi 90 gün diyorlar ama sen bakma ben bugüne kadar ne zaman arasam yardımcı oldular :) sen de tanışmışsın Apple hizmetiyle :) zaten hizmet satın alıyoruz o paraya başka bir şey değil güven için alıyorum bu telefonu ben :)
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 14, 2015, 08:57:26 »
:) konu tartışmaya gitmesin ama

Apple = kapalı cezaevi
Android = Özgürlük.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 14, 2015, 09:22:08 »
Yenisini almak zorunda bırakmıyorlar bir telefona 4 yıl güncelleme veriyorlar ayrıca 4s ios 9 u bile çalıştırıyor alt komşumda var ufak tefek kasmalar var bırakın kassın o kadar 5 yıllık telefon hangi 5 yıllık android cihaz hâlâ en güncel sürümü kullanıp kasmıyor? Ya da 5 yıllık güncel sürümü kullanan android cihaz var mı? Bu arada iphone 5 kasmıyor şu an kullanıyorum. İphone 6 plus az para demiyorum yorumlarıma bakarsanız anlarsınız fiyatını hak etmediğini bile söyledim ama ülkemizde vergiler ve dolar kuru yüzünden ucuz telefon yok malesef s6 edge s6 edge+ ya da xperia z5 premium çok mu ucuz? Ülkemizde herşey pahalı. Ama brodway fiyatına diye kötü olduğunu söyleyemez kimse o cihazın onu demek istiyorum. Ayrıca ikinci el fiyatını düşünürüm insanlık hali satmam gerekebilir ve bir sürü parayı  z3+ a verdikten 6 ay sonra z5 çıkar z3+ ın sıfır fiyatı düşerse koyar adama. İphone 6 nın apple store fiyatı 6s çıkmasına rağmen düşmedi. Ayrıca maddi durum meselesi sonuçta, ben biriktirmiştim bayağı bir para telefona gitmese başka birşeye gitcekti telefonum da kırıktı o yüzden aldım yoksa maddi durumum neye el verse onu alırdım. Ve ben aldığımda dolar kuru yüzünden zam da gelmemişti.

samsung S2 i9100 android 2.3 sürümü ile çıktı şu an istersen 6.0 sürümünü yükleyip kullanabilirsin. hatta ondan önceki efsane samsung s i9000 modelinede Android 6.0 Marshmallow yüklenebiliyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2015, 09:26:11
ayrıca samsung telefonların 2.el ederleri çok makul. hala iphone 4 e 1000 lira isteyenler var ama samsung s4 400 civarı satılıyor. ülkemizde 100 dolarlık iphone 3000 lira verecebilecek insanlar bi hayli çok malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Aralık 14, 2015, 14:57:59 »
samsung S2 i9100 android 2.3 sürümü ile çıktı şu an istersen 6.0 sürümünü yükleyip kullanabilirsin. hatta ondan önceki efsane samsung s i9000 modelinede Android 6.0 Marshmallow yüklenebiliyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2015, 11:26:11
ayrıca samsung telefonların 2.el ederleri çok makul. hala iphone 4 e 1000 lira isteyenler var ama samsung s4 400 civarı satılıyor. ülkemizde 100 dolarlık iphone 3000 lira verecebilecek insanlar bi hayli çok malesef.
iphone 4s 500tl civarlarındayken 1000 liralık 4 alınmaz :) s2 ye custom romlarla yüklenebiliyor resmi destek yok. 100 dolar değil ayrıca iphone 6 yurt dışı fiyatı çıkış fiyatı 600$ civarıydı ilk çıktığında dolar kuru ve vergiler fiyatları yükseltiyor. Çok iyi hatırlıyorum s4 ilk çıktığında fiyatı 2000tl idi sonra yanlış hatırlamıyorsam iphone 5 çıktı 2200tlye. Şu anki dolar kuru ve vergiler yüzünden çoğu firma Türkiye de kârını düşük tutuyor ama Apple acımıyor malesef. Burdaki yanlış A veya B firmasının değil tamamen ülkemizindir. Yurt dışında sudan ucuz gibi alınabilen cihazları ülkemizde malesef sadece yüksek fiyatı ödemeyi göze almışların alabilmesi acı bir durum. Üzülüyorum yurt dışında temizlikçi bile İphone kullanabiliyorken bizim ülkemizde taşeron ama telefonu var denebiliyor ve herkesin iphonu olmasın zaten gibi bir iphone sahibi diye kendini birşey sanan insanların olmasına :( Neyse bu konu çok uzar gider :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 14, 2015, 20:58:54 »
Türkiye de ne kadar insan amaca yada ihtiyaca yönelik bir şey alıyor orası ayrı bir muamma :)
Bende şöyle örnek verim
müzik yapma konusunda,bir arkadaşımın stüdyosuna gitmiştim,core 2 duo işlemcili apple kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam ve inanılmaz hızlı ve stabildi.
telefon konusunda ise apple gerçekten stabil.Tamam sistemine karıştırmıyor belki müdahale edemiyorsunuz ama zaten onu yapmak isteyenlerde apple tercih etmiyor.
Ben kendim kullanıcı olarak sony kullanıyorum yıllardır,memnunmuyum?çok iyi malzeme,iyi kamera,iyi pil ama android genel rahatsızlığı olan belli zaman sonra kasmalar maalesef var.
Hep diyorum; en büyük hayalim ios sistemli bir sony :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Aralık 15, 2015, 00:04:08 »
Apple sözün bittiği yerdir benim için, Steve Jobs dünya tarihine Apple ile geçmiş bildiğim dahi insanların en üst sıralarındadır. Iphone kullananlar başka bir markaya geçtiğinde mutlaka bir gün pişman olup geri dönmüştür. :)
..:-N F Y-:..