Evet şanzıman yağı da radyatörde soğutuluyor.
vites geçişlerinin geç olması sizin gaza fazla basmanız ile ilgisi olabilir mi? böyle bir sorun varsa aküyü resetleyerek ve sakin kullanıp az basarak çözebilirsiniz. primera dan anlayan usta çok çıkmaz, ülkemizdeki sayısı da çok az, bu nedenle gerekli işlemleri yetkili serviste yaptırmanız hem zaman hem de fazla para gitmemesi açısından daha iyi olacaktır. radyatör kaçırıyorsa da mecburen yenisini taktırmanız gerek o da en az 300-400 lira eder. çıkma temiz bulmanız zor.
bu arada araç kaç km.de? kaç model. 10 yaşın üstündeki araçlarda tork konvertörlü şanzımanın selenoid valfleri de yavaştan ömrünü tamamlamaya başlayabiliyor. Eğer gaza fazla basmanızdan değilse bu problem, selenoidlerdendir büyük ihtimalle.
şahsi fikrim piyasası ölü olan bu araca fazla yatırım yapmayıp, 2. elde daha az üzecek bir araca geçmeniz.
evet haklısınız ama sadece otomatik problemini halledip kullanılabilir bir araç haline geldikten sonra değişim planlıyorum
nissan servisi çok garip daha önce mazda kullanısıydım servisle (yeni otomativ) muhabbetim vardı şöyleki ne sorsanız yardımcı oluyorlar enerji vardı serviste

nissan böyle değil bir kez gittim kapısında morallerim alt üst oldu daha " bunlar zaten eski problem çıkarır "artı serviste sorumlu biri bunu satmamı kendisinde pejo 306 varmış onu almamı tavsiye etti

fransız toplu bile olsa almıyorum dedim

Yaptığımız tespitler otomatik şanzımancı ile beraber yaptığımız tespitler,oda benimle birlikte araştırıyor iyi bir usta revizyon istemediğini çünkü diğer viteslerde hiçbir sorun yok
şöyle bir şanssızlığım var ustam ile hep sıcak deneyebildik "abi sabah böyle değil dediğimde biraz gecikebilir sonra toparlanır " diye tespit koyduk en son evet doğru ama süre 1 saati buluyor ve ben günlük kullanış sürem
0-15 dakika 8 saat park 0-15 dakika

durum böyle olunca yüksek devir gezinen bir nissan var sokakta hep

şanzıman bakımından önce 2 saat kadardı düzelme oldu ama ben buz gibi havadada aynı geçişleri yakalayacağını düşünüyorum
tekrar ustama soğuk bırakıp kendisine deneteceğim zaten radyatörüde o değişecek
benim anlamadığım radyatör altında hazneden mi soğutma yapıyor yoksa onun içinde başka bir mini radyatör mü var (teknik olarak aynı şey ama ayrı parça varmı diye merak ediyorum )
açıkcası bunu çözmeden hiç bir şey planlamıyorum satışla ilgii
şimdi radyatör değiştirilecek ve tekrar gözlemleyeceğiz