Gönderen Konu: Lpg konusunda acil yardıma ihtiyacım var.  (Okunma sayısı 3255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Lpg konusunda acil yardıma ihtiyacım var.
« : Ocak 06, 2009, 19:21:07 »
98 model Corolla XL SW 1.3 karbüratörlü aracıma yarın sabah Aldesa marka Lpg taktırcam. Yapacak olan firma 440 TL fiyat çekti. 250 TL'ye de var ama kalitesiz diyor kendileri. Zavolli marka da satıyor ama o enjeksiyonlularda iyi fakat karbüratörlülerde pek tavsiye etmem diyor. Bana acil bir fikir verebilir misiniz?

Toyota Club Türkiye

Lpg konusunda acil yardıma ihtiyacım var.
« : Ocak 06, 2009, 19:21:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Lpg konusunda acil yardıma ihtiyacım var.
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2009, 20:26:40 »
Kimse lpg fiyatları konusunda bişey bilmiyor galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2009, 22:17:59 »
kardeşim bende pek anlamam ama para asla yalan söylemez.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2009, 22:30:17 »
kardeşim bende pek anlamam ama para asla yalan söylemez.:)

Yarın sabah taktırıyorum valla, sorun yaşamazsam acımam verdiğim paraya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2009, 22:33:04 »
sayın hocam ben 2 sene once brc marka eski sistem tup taktirmistim cok sukur memnunum. bana kalırsa uc bes kurustan kacma kaliteli taktir derim sonra basin agrimaz. kaliteli olarak bildigim markalar: tartarini,brc,prince,zavolli. daha fazla bilgi icin 2a lpg (brc turkiye distributoru)
 http://www.2a-lpg.com burdan da foruma girerek istedigin seyleri ogrenebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2009, 22:39:51 »
sayın hocam ben 2 sene once brc marka eski sistem tup taktirmistim cok sukur memnunum. bana kalırsa uc bes kurustan kacma kaliteli taktir derim sonra basin agrimaz. kaliteli olarak bildigim markalar: tartarini,brc,prince,zavolli. daha fazla bilgi icin 2a lpg (brc turkiye distributoru)
 http://www.2a-lpg.com burdan da foruma girerek istedigin seyleri ogrenebilirsin.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim Can Bey, siteye göz atıcam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2009, 22:47:47 »
lpg haber diye de bir site vardı sanki oraya da bakabilirsiniz

edit: evet vasrmış : http://www.lpghaber.com/
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2009, 22:50:47 »
lpg haber diye de bir site vardı sanki oraya da bakabilirsiniz

edit: evet vasrmış : http://www.lpghaber.com/

Teşekkür ederim, buna da göz atayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2009, 00:00:15 »
brc tek geçerim. (düz sistemde)
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2009, 11:25:16 »
Düz sistemde aslında çok fark etmiyor kullandığınız marka, ama eğer kendi elinizden gaz rolanti ayarı gelmiyor ise size yakın olan bir yere montaj yaptırın derim. Brc nin sistemlerinden şikayetçi olan duymadım pek, tavsiye ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2009, 23:09:48 »
Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bugün Aldesa taktırdım. Şu an için sorun yok. Zamanla anlıcaz bakalım  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2009, 16:34:56 »
Merhaba Çağlar bey öncelikler lpg niz hayırlı olsun bugünden sonra daha az yaksın diye aracınızı sürekli lpg de kullanırsanız kısa zamanda sibop lastikleriniz sertleşip motorunuz yağ yakmaya başlıyacaktır aynı zamanda lpg kuru yakıt olduğu için siboplara ve piston sekmanlarına zarar verecektir bunu önlemek için her 3 depo lpg kullandıktan sonra aracınızı mutlaka çeyrek depo benzinde kullanın aracınızın motoru daha uzun ömürlü olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2009, 21:16:04 »
Arkadaşım lpg sistemini iyi günlerde kullanın.
 Lpg li sistemlerde özellikle karbüratörlü araç uygulamalarında en önemli şey her mevsim gaz ayarı yaptırmaktır. Bunun tek bir sebebi var. Hava sıcaklığındaki değişikliklerle yakıt hava karışımı çok değişim gösterir. Yaz aylarında yapılan bir ayarla kış aylarında güç kaybı yaşarsınız. Bu değişimler sonucunda aracınız ekonomikliğini kaybedebilir ve en önemlisi lpg değişimden sonra aracınızın antifirizli suyu yerine nasıl bir su doldurulduğu..
Kazasız sorunsuz sürüşler ve günler..
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2009, 21:24:31 »
öncelikle hayırlı olsun bendeki aldesadan ben çok memnunum inşallah sizde memnun kalırsınız
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2009, 21:25:51 »
çağlar bey hangi sanayide taktırdınız lpg yi
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2009, 21:34:36 »
Merhaba Çağlar bey öncelikler lpg niz hayırlı olsun bugünden sonra daha az yaksın diye aracınızı sürekli lpg de kullanırsanız kısa zamanda sibop lastikleriniz sertleşip motorunuz yağ yakmaya başlıyacaktır aynı zamanda lpg kuru yakıt olduğu için siboplara ve piston sekmanlarına zarar verecektir bunu önlemek için her 3 depo lpg kullandıktan sonra aracınızı mutlaka çeyrek depo benzinde kullanın aracınızın motoru daha uzun ömürlü olacaktır.

Verdiğiniz bilgi için öncelikle teşekkürler. Belirttiğiniz gibi aracım bir haftada ciddi oranda yağ eksiltti. Bu normal midir sizce? (yağ lambası yanacak kadar)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2009, 21:37:17 »
Arkadaşım lpg sistemini iyi günlerde kullanın.
 Lpg li sistemlerde özellikle karbüratörlü araç uygulamalarında en önemli şey her mevsim gaz ayarı yaptırmaktır. Bunun tek bir sebebi var. Hava sıcaklığındaki değişikliklerle yakıt hava karışımı çok değişim gösterir. Yaz aylarında yapılan bir ayarla kış aylarında güç kaybı yaşarsınız. Bu değişimler sonucunda aracınız ekonomikliğini kaybedebilir ve en önemlisi lpg değişimden sonra aracınızın antifirizli suyu yerine nasıl bir su doldurulduğu..
Kazasız sorunsuz sürüşler ve günler..

Teşekkür ederim. Ahmet Bey'in de bahsettiği gibi yağ eksiltme konusunda bir deneyim yaşadınız mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 14, 2009, 21:40:59 »
öncelikle hayırlı olsun bendeki aldesadan ben çok memnunum inşallah sizde memnun kalırsınız

Teşekkür ederim, 4. sanayide taktırdım. Fakat ciddi oranda yağ eksiltti 1 haftada. Aracım benzinde 0,20 yakarken lpg de 0,15 e düştü. Acaba 1000 km sonrasında 0,12 ye düşer mi? Yanlış hatırlamıyorsam senin araç 0,13 yakıyor diye okumuştum yakıt başlığı altında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #18 : Ocak 14, 2009, 21:51:41 »
Çağlar bey arcınızın lpg sarfiyatı eğer biraz fazlaysa hemen ayara gidin derim yağ yakma sorunu azalabilir... Aracınızın km'si kaç acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #19 : Ocak 14, 2009, 22:00:53 »
Arkadaşlar yakıt sarfiyatlarını litre cinsinden verirseniz daha sağlıklı olabilir. Bu arada SW aracımız lpg takıldıktan sonra yaklaşık 1100 kg oluyor sarfiyatın düşmesi lgp ayarıyla çok ilgili... Mikserli sistemde % 30 tasarruf normaldir.