0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çağlar bey arcınızın lpg sarfiyatı eğer biraz fazlaysa hemen ayara gidin derim yağ yakma sorunu azalabilir... Aracınızın km'si kaç acaba?
Teşekkür ederim, 4. sanayide taktırdım. Fakat ciddi oranda yağ eksiltti 1 haftada. Aracım benzinde 0,20 yakarken lpg de 0,15 e düştü. Acaba 1000 km sonrasında 0,12 ye düşer mi? Yanlış hatırlamıyorsam senin araç 0,13 yakıyor diye okumuştum yakıt başlığı altında.
Aracınızın km'si orjinalse yağ yakması çok düşük ihtimal. Umarım motorda ciddi bir sorun yoktur... Aracınızın yağ değişimi ne zaman yapılmıştı. Yağ değişim kmsine daha çok var mı? Mümkünse yağınıza ilave yapmayın tamamen yağı ve filitreyi değiştirin derim.
çağlar bey yağ yakma problemi için önce subap lastiklerini kontrol ettirin yakıt sarfiyatına gelince tüp ilk takıldığında biraz fazla yakabilir daha sonra tekrar ayarlattığınızda sarfiyat düşer ayrıca hava filtresinin temizliğide çok önemlidir yakıt sarfiyatında, benim arabayı ilk aldığımda denizliye gittim geldi 0,20 tl yaktı gaz ayarı yaptırdım, hava filtresini değiştirdim ve yakıt sarfiyatı düştü birde motorun devride önemli ben asla 3000 devirin üzerine çıkmam ve genellikle 2500 devirde kullanırım aracımı en ekonomik devir budur. Ayrıca subap lastiği için yardımcı olabilirim abimin 3. sanayide silindir kapak yenileme dükkanı var
Birde yağ yakma problemini kendinizde basitçe kontrol edebilirsiniz Havanın fazla soğuk olmadığı bir günde (Soğuk havalarda lpg li araçlar beyaz duman atar bu normaldir) motoru çalıştırın ve egsozdan mavi duman (beyaza yakın) duman çıkıp çıkmadığına bakın eğer çıkıyorsa yağ yakıyor. çıkmıyorsa aracınızı koyduğunuz yere dikkat edin yağ damlayıp damlamadığına bakın yağ kaçağı olabilir