Gönderen Konu: Ae101 - Sağ Sol Torpido Altından Su Geliyor  (Okunma sayısı 9432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ae101 - Sağ Sol Torpido Altından Su Geliyor
« : Kasım 30, 2015, 09:25:00 »
Merhaba arkadaşlar, daha önceden fark ettiğim fakat suyun nereden geldiğini bulamadığım için üstünde durmadığım sorunumuz var .
Sorun : ön iki paspas altı ıslak sağ taraf daha çok.

Madde madde yazacağım;

1. Araba yıkadığımda paspas altları ıslak olmuyor (nedeni az su kullandığım için olabilir, su paspasa inene kadar kuruyor olabilir.)
2. Ön cam ızgarasını söktük ve camdan aşağıya 10 litre su döktük, anında paçalıklardan su döküldü. (Yani anladığım kadarıyla su kanalları açık.)
3. Yağmur yağışı var iken, yolculuk esnasında sağ kapının ön tarafından lıkır lıkır ses geliyor (Bu sorunun çözümü olabilir ama nereden geliyor bilmiyorum o ses :( )
Dün akşam yine çok yağmur yağdı ve 10 dakika gezinti sonrası aklıma geldi paspas altlarına bakmak ve yine sular birikmiş. Hemen sağ sol ön kapı çıtalarını söküp taban halısını açtım, baktım ki
4. Sağ tarafın tam köşe noktasından damla iniyor. Ön tarafından değil ama yan tarafı gibi düşünün. Çünkü ön taraftaki izole süngerler kuru.
5. Sol tarafın ise pedal kısmından geliyor. Çünkü ön taraftaki izole süngerler ıslak.

Araç tabanı sürekli nemli ve çürüme yapacak diye korkmaya başladım :(. Şimdi de kış'a girdik daha kötü olacak. Aracın taban halılarını açtım da havalansın diye inşallah hemen kurur.

Bu sorunun sebebiyle alakalı üç adet yanıt buldum. Birinci sorun bende yok, ikinci soruna bakmam gerekiyor

Sorunlar;
1. Su kanalları tıkanık (Benimkiler açık).
2. Polen filtre takılan bölüm plastiğin kenarından su alıyormuş (Bakacağım).
3. Sol direkteki anten kısmından su giriyormuş (Her ihtimale karşı silikonlayacağım.)

Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir  ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

Ae101 - Sağ Sol Torpido Altından Su Geliyor
« : Kasım 30, 2015, 09:25:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101 - Sağ Sol Torpido Altından Su Geliyor
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2015, 09:52:03 »
Anteni aklından çıkart antenden olsa tavan döşemen ıslak olur.
Polen filtresi yok arabada ordan gelse büzimkilerde su olur.
Kaloriferin ayak bölmesindeki petekten su geliyor olabilir.
Yada camın ızgarasında bi sıkıntı oldu 2 taraflı akıtıyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2015, 10:06:18 »
korkma çürümüyor :)

arabanın sileceklerini kontrol eden metallerin bulunduğu , havalandırma kanalı gibi görünen kaput ile ön cam arasında sileceklerin tabanlarının bulunduğu siyah bölgede sorun var. eğer su sesi varsa sol tarafta tıkanıklık var.
o siyah uzun parçayı çıkartıp elini içeriye sökup su kanalını temizlemek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2015, 10:09:52 »
Anteni aklından çıkart antenden olsa tavan döşemen ıslak olur.
Polen filtresi yok arabada ordan gelse büzimkilerde su olur.
Kaloriferin ayak bölmesindeki petekten su geliyor olabilir.
Yada camın ızgarasında bi sıkıntı oldu 2 taraflı akıtıyor.

Anteni şu yüzden düşünüyorum boya yapılmadan önce su alma yoktu, boya yapılırken anten söküldü. Sonrasında su alma oldu o yüzden olma ihtimali vardır.
Polen filtresi bizim arabalarda yok mu :) bilmiyordum bunu.
Kaloriferin peteğinden gelse motor suyu eksiltmesi gerekmez mi abi hemde yağmursuz hava da da olması gerekmez mi ?
Ön cam ızgarasını da söküp su döktük ama kanallardan hemen boşaldı .

Cam ızgarasının oralarda sorun var ama kanal değil bu sorun başka ne olabilir ?. Acaba lastiğin attığı sular mı giriyor arabaya diyorum bazen ? (damlumbazlar sağlam.)

korkma çürümüyor :)

arabanın sileceklerini kontrol eden metallerin bulunduğu , havalandırma kanalı gibi görünen kaput ile ön cam arasında sileceklerin tabanlarının bulunduğu siyah bölgede sorun var. eğer su sesi varsa sol tarafta tıkanıklık var.
o siyah uzun parçayı çıkartıp elini içeriye sökup su kanalını temizlemek gerek.

Şuan çürüme yokta hep böyle olursa çürür diye korktum abi :D. Su kanalı diye düşündüğümüzde o siyah ızgarayı söküp ön camdan 10 litre su döktük ve su kanallarında hiç su durmadan paçalıkların oradan sular boşaldı. Bu kanalların açık olduğunu göstermez mi ?.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2015, 12:08:51 »
Mehmet antenin altında conta var kolay eskimez ve su almaz. Ön cam fitilleri nasıl? Arabanın yan çıtaları söküp kontrol etmende fayda var ıslaklık varmı diye. Davlumbazdan su alacağını zannetmiyorum. Yıkamacıya gitsende basınçlı su tutturup sende içeriden kontrol etsen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2015, 12:52:23 »
Cam cercevesinde conta alti bolumde pas olmadigindan emin ol.
Yukarida bahsedildigi gibi giderlerin saglikli calistigini kontrol et. Bu arada kapi iclerinde de giderler vardir.
Kapi contalarini kontrok et, oradan suyu iceri sizdiriyor olabilir.
Klima var ise cikis hortumunun disari yonlendirilmis oldugundan emin ol.
Bazi alt deliklerde conta olabilir, onkarin yerinde oldugundan de emin olmak iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2015, 15:31:40 »
Mehmet antenin altında conta var kolay eskimez ve su almaz. Ön cam fitilleri nasıl? Arabanın yan çıtaları söküp kontrol etmende fayda var ıslaklık varmı diye. Davlumbazdan su alacağını zannetmiyorum. Yıkamacıya gitsende basınçlı su tutturup sende içeriden kontrol etsen.
Bence de anten almaz gibi duruyor abi. Ön cam fitili bugüne kadar hiç açılmadı yani bizde iken :) o yüzden bilmiyorum. Yan çıtalardan kastın nikelaj kısmı mı abi ?. Müsait bir zamanda basınçlı su basacağız gibi ama tam noktasını yine anlayamayacağım ki torpidonun içerisinden geliyor yukarıdan.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2015, 15:34:00
Cam cercevesinde conta alti bolumde pas olmadigindan emin ol.
Yukarida bahsedildigi gibi giderlerin saglikli calistigini kontrol et. Bu arada kapi iclerinde de giderler vardir.
Kapi contalarini kontrok et, oradan suyu iceri sizdiriyor olabilir.
Klima var ise cikis hortumunun disari yonlendirilmis oldugundan emin ol.
Bazi alt deliklerde conta olabilir, onkarin yerinde oldugundan de emin olmak iyi olur.
1. Cam çerçevesinde pas var mı kontrol edeceğim
2. Abi hem ön cam ızgarasında ki gider hemde kapılardaki gider açık. Bolca su döktük ve hemen giderlerden yere indi.
3. Kapı contası nedir ? kablonun geçtiği yerler mi ?
4. Klima yok.
5. Tabanı açtığımda contalar vardı gayet sağlam duruyordu.

Şimdi bunları okuyunca acaba cam fitilinden mi giriyor su diyorum. Onuda ön cam kenarlarında ki cıtaları sökerek anlayabilir miyiz acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2015, 16:12:50 »
Ön camın2 ay önce değiştirdm fitille beraber.Fitil bitmişti artık. Tavan döşemesi sırılsıklam oluyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2015, 16:14:39 »
Bence de anten almaz gibi duruyor abi. Ön cam fitili bugüne kadar hiç açılmadı yani bizde iken :) o yüzden bilmiyorum. Yan çıtalardan kastın nikelaj kısmı mı abi ?. Müsait bir zamanda basınçlı su basacağız gibi ama tam noktasını yine anlayamayacağım ki torpidonun içerisinden geliyor yukarıdan.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2015, 15:34:00
1. Cam çerçevesinde pas var mı kontrol edeceğim
2. Abi hem ön cam ızgarasında ki gider hemde kapılardaki gider açık. Bolca su döktük ve hemen giderlerden yere indi.
3. Kapı contası nedir ? kablonun geçtiği yerler mi ?
4. Klima yok.
5. Tabanı açtığımda contalar vardı gayet sağlam duruyordu.

Şimdi bunları okuyunca acaba cam fitilinden mi giriyor su diyorum. Onuda ön cam kenarlarında ki cıtaları sökerek anlayabilir miyiz acaba ?
Çıta dediğim içerde önde bulunan sağlı sollu plastikler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2015, 16:40:03 »
Ön camın2 ay önce değiştirdm fitille beraber.Fitil bitmişti artık. Tavan döşemesi sırılsıklam oluyordu.

Peki ön camı söküp fitil değiştirip tekrar takabiliyorlar mı acaba ?. Birde nikelajlarım iptal mi olacak :( (ön cam için)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2015, 16:42:53
Çıta dediğim içerde önde bulunan sağlı sollu plastikler.

Hee evet abi doğru diyorsun ona da bakacağım inşallah.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2015, 08:48:31
Güncel arkadaşlar farklı ihtimalleri de bilmek istiyorum müsait olunca hepsine tek tek bakacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2015, 17:30:39 »
Guncel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 01, 2015, 19:26:41 »
sen bunlara bir baktır zaten ortaya çıkar ne olduğu. ama içeriden ses duyuyorum diyosun , su birikti diyosun , dönüşlerde geliyor diyosun. benim aklıma sadece havalandırma açıklığı geliyor. cam fitiline yine bak ama büyük miktarda su ancak birikerek girebilir. sadece havalandırma boşluğunda birikebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2015, 19:50:25 »
Ön çamurluk içindeki plastik davlumbaz kısmen sökülüp, yağmur su tahliye deliklerinin tornavida veya levye ile genişletilmesi gerekiyor.

Bu işlemden sonra içeri su almaya devam ederse, o zaman diğer seçenekler değerlendirilmelidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 01, 2015, 21:04:55 »
Benim 2006 vitaramda da aynı sorun var. Yağmur yağsın yağmasın şoför tarafı paspasının tam ortası ıslanıyor. Dört tarafı ise kuru, hiçbir anlam veremiyorum. Konuyu takipteyim.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 02, 2015, 10:06:28 »
sen bunlara bir baktır zaten ortaya çıkar ne olduğu. ama içeriden ses duyuyorum diyosun , su birikti diyosun , dönüşlerde geliyor diyosun. benim aklıma sadece havalandırma açıklığı geliyor. cam fitiline yine bak ama büyük miktarda su ancak birikerek girebilir. sadece havalandırma boşluğunda birikebilir.

Ön çamurluk içindeki plastik davlumbaz kısmen sökülüp, yağmur su tahliye deliklerinin tornavida veya levye ile genişletilmesi gerekiyor.

Bu işlemden sonra içeri su almaya devam ederse, o zaman diğer seçenekler değerlendirilmelidir.

Abilerim Kanallara baktık açık bol bol su akıyor :) . Şimdi dıştan cam fitiline sağlam şekilde cam bantı çektim üst ve yanlara . Bakalım şimdi birşey olacak mı bugün de şansıma bol bol yağmur yağıyor :). Sağ tarafın taban halısı kalkık akıp akmadığını anında anlayabileceğim. Eğer yine su gelirse diğer ihtimallere devam edeceğim.

Benim 2006 vitaramda da aynı sorun var. Yağmur yağsın yağmasın şoför tarafı paspasının tam ortası ıslanıyor. Dört tarafı ise kuru, hiçbir anlam veremiyorum. Konuyu takipteyim.

Büyük ihtimal bir yoldan gelip orada birikiyor. Sonra yol kuruyup orada ki biriken su kuruyamıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 02, 2015, 13:50:22 »
Sizdeki sonuca göre hareket edeceğim ben de büyük ihtimal benzer bir sorun
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 06, 2015, 14:01:26 »
Ön taraftan gelmediğine emin olduğunuza göre tek ihtimal kapılar ve bağlantıları. Kapıyı açtığınızda alt taraftaki delikler açık ve görevini doğru yapıyorsa aracınızın kapı alt döşemeleri olan plastik kapaklar (mesela bazı araçlarda marka/model yazar) varya bunlar emniyet kemerinin üst tarafına kadar uzanan kısımlarından söküp su izleri var mı bakın derim.
Bunun haricinde aracın dış alt taraftan vitesin alt kısımları veya bağlantı halatlarının giriş yerleri şüpheli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 07, 2015, 09:04:47 »
Arkadaşlar sorunun nedenini buldum, Ön cam fitilinden su giriyormuş.

Yağmursuz bir günde kalın bant ile fitilin üzerini kapattım, sonrasında maşallah harika bir yağmur yağdı, o  şekilde yolculukta yaptım akıntı gelmedi gayet kuruydu.

Dün fitili kastıra kastıra söktük ki yukarılardan kolayca söküldü iyice yapışkanı bitmiş. Sonrasında ki görüntü rezalet zaten :(. Fitilin altı komple çamur toz toprak olmuş, ve üst cam köşeleri çürüme yapmış buda doğal olarak suyu içeriye alıp yan çıtalardan akarak tabana iniyormuş.

Yıkama makinasının basıncı ile fitil kanalına suyu tuttum tüm çamurlar gitti her temiz oldu, tabi çürükler duruyor :). Üst camın sağ ve sol tarafından tazikli suyu geçerken arabanın içine sular dökülmeye başladı, anladım ki sorun buradan geliyor. Zaten yüksek hızlarda hafif rüzgar sesi geliyordu ön camdan sebebide buymuş :).

Güzelce fitil kanalı hava tuttum 10 dakika neredeyse, aynı şekilde fitilide yıkayıp hava tuttum. Sonrasında saç kurutma makinası ile yarım saat fitil kanalına sıcak hava tuttum güzelce kurudu.

Camcının tavsiyesi ile daysan professional silikon aldım cam için. Güzelce silikonu sıktım fitil kanalı na ama doluncaya kadar sıktım . Burada farkındaydım fitili oturturken dışa taşma yapacağını ki öyle olsun istedim boşluk kalmasın akıntı olmasın diye. (Şimdi burada soranlar olmuştur çürük yerleri neden yaptırmadın diye :) hemen cevap veriyorum, yaz girişinde ön camı komple söküp güzelce çürük yerleri yaptıracağım ve fitili yenileyeceğim, fitili gerdirdiğim için nikelaj kısmı mahvoldu :( . ) Sonra güzelce fitili yerleştirdik ve sağdan soldan silikon taştı, işte tamam şimdi mis gibi oldu dedim :). Sonrasında baya uğraştım silikonu çıkartmak için ama leke kalmadan kolaylıkla çıktı.
Şoför tarafın camın üst tarafında fitil kısmında bi plastik vardı onu sökerken kopardık onun yerine silikon bastım bolca fotoğraflarda belli zaten :).

Şimdi beklemedeyiz bir yağmur yağsın da bakalım pazar günü emeğimiz ve el parmak ağrılarına değdi mi göreceğiz :).

Fotoğraflar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 07, 2015, 09:32:11 »
Geçmiş olsun. İnşaAllah en büyük sorununuz bu olsun ve bununla beraber bitmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 07, 2015, 09:55:13 »
Mehmet silikonu fitilin altına sıktıysan belli zaman sonra aşınıyor. Yine damlatıyor. Bende fitilden çok çektim. Silikon basıyorsun arabayı rezalet gösteriyor. İşin açıkçası. Camı değiştirirken işin kötü tarafını göreceksin. O çürük yerleriyle silikonlu yerlerini temizleyene kadar canın çıkacak. Boyacılat üstün körü geçiyorlar. Resmen siikonun üstünden geçiyorlar. Üstüne cam konulacak ya.   Ön cam çercevesini iyi zımparalayıp boyatman icap edecek. Arabayı boyatırken buraları neden boyatmadın Mehmet. Boyacı tavanı komple boyalım der. Bana öyle dedi. Bende lokal yaptırıp kalın cam fitili attırdım. Ama sen orjinal alacağın için boyatman ve ton farkının olmaması lazım.