Gönderen Konu: Ae101 - Sağ Sol Torpido Altından Su Geliyor  (Okunma sayısı 9701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101 - Sağ Sol Torpido Altından Su Geliyor
« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2015, 10:23:46 »
Geçmiş olsun. İnşaAllah en büyük sorununuz bu olsun ve bununla beraber bitmiş olsun.
Teşekkür ederim :)

Mehmet silikonu fitilin altına sıktıysan belli zaman sonra aşınıyor. Yine damlatıyor. Bende fitilden çok çektim. Silikon basıyorsun arabayı rezalet gösteriyor. İşin açıkçası. Camı değiştirirken işin kötü tarafını göreceksin. O çürük yerleriyle silikonlu yerlerini temizleyene kadar canın çıkacak. Boyacılat üstün körü geçiyorlar. Resmen siikonun üstünden geçiyorlar. Üstüne cam konulacak ya.   Ön cam çercevesini iyi zımparalayıp boyatman icap edecek. Arabayı boyatırken buraları neden boyatmadın Mehmet. Boyacı tavanı komple boyalım der. Bana öyle dedi. Bende lokal yaptırıp kalın cam fitili attırdım. Ama sen orjinal alacağın için boyatman ve ton farkının olmaması lazım.
Şimdilik günü kurtarması bakımından bu şekilde yaptım abi . İleriyi düşündüm çıkartmak zor olacak ama böyle de su giriyor içine. Şimdi de boya işine sokamam arabayı mecburen böyle yaptım. Senin kullandığın silikon cam silikonumuydu ?. Şeffaf silikonda sıkmıştım o hiç işe yaramamış başka bir bölümde. Arabayı boyatırken cam sökülecek ve aynı fitil kullanılmaz dediklerinde nikelaj fitil de pahalı olunca kalsın dedim, ama keşke yaptırsaymışım diyorum şimdi, gerçekten çürümüş yan taraflar, ama bu silikon gayet sağlam oldu da bakalım inşallah sorun olmaz, yaza girişte olmazsa boyatacağız artık :), ama ton farkı olacağını sanmıyorum, çünkü arabanın boyası sürekli cilalı kir kalmamıştır üzerinde. Şimdilik su girmesinde oda yapılır yazın :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2015, 10:23:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 07, 2015, 17:51:38 »
Hadi  bakalim, gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 12, 2015, 18:54:42 »
Arkadaşlar ben de geçen hafta sağ sol direklerdeki sunroof boşaltım kanallarının borularını değiştirttim ve iyice denedik sıkıntısızca boşalıp boşalmadığını. Şimdi o aşırı ıslaklık gitti ama yine paspasın altında tam ortada paspasın üzerine terleme yapıyor ama çok az. Acaba neden olıyordur bu? Doşemeciye mi gitsem yoksa klimacıya mı? Ne dersiniz?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 12, 2015, 20:52:19 »
eski sulardan yapmıştır. aslında taban halısı su geçirmiyor. ama bu aynı zamanda altındaki suyunda buhar olup uçamayacağı anlamına geliyor.

arabanın altına eğilin. yuvarlak plastik kapaklar olacak. onları açarak bekleyebilirsiniz. fakat o şekilde yola gitmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 14, 2015, 08:27:11 »
Demirhan abi anıl abinin dedikleri doğru, kalan suların buharlarıdır. Havalandırman gerekir, kapı yan çıtaları söküp taban halısını hafif açarak havalandırabilirsin.

Bu arada yağmur yağdı geçen ve herhangi bir su akıntısı olmadı bende inşallah sorunu halletmiş olduk :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 14, 2015, 08:46:42 »
Mehmet senin adına sevindim kardeşim. Benim de inşallah kalan suyun bana yaptığı şakadır bu terleme. Araçtan çıkınca paspası kaldırıp geri sıyırıyorum buharlaşma kolaylaşsın diye. Aslında ufak bir mesele ama insanın canını sıkıyor. Benim sağ taraftaki gider komple çıkmış zaten bir yağmurda tavan makyaj lambasından su akmıştı vitesin üstüne noluyoz layn sel bastı demiştim :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 14, 2015, 14:02:04 »
Seninki de terlemeden kaynaklı büyük ihtimal abi :) inşallah çözülmüştür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 14, 2015, 14:10:07 »
İkinizede geçmiş olsun.Tavan lambası deyince Lada'nın tavanı delip anten takmıştım aracı satana kadar ne yaptıysamda  tavandan akan suyu kesemedim :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 23, 2015, 11:52:58 »
Abi çok şükür kurtuldum ya :), daha öncesinde söyledim mi bilmiyorum ama 100 km filan çıkınca rüzgar sesi geliyordu ön camdan, şimdi o seste kayboldu çok mutluyum :).

Şimdi ki yeni sorunum ise aracın arka tarafını 3.5 cm yükselttim çok yüksek oldu geti 2 cmye düşürdüm, ama iki haliyle de sağ arka taraftan bi tok tok ses geliyor çukurlarda, yükseltmeden önce bu sorun yoktu şimdi onu çözeceğim bakalım :D. Artık arabanın tüm işlerini kendim yapıyorum, arka amortisörleri sök tak 3 saatte yapıyorum, z rotuda değiştirdim, saolsun abim yardımcı oluyor.