0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sensörle değil, akış düzenleyicisi ile çözüm arayacaklar.satış politikası ile konunun ilgisi yok ama vw'nin satış rakamlarını çekemeyip müşterileri "enayi" olarak nitelendirmek yerine insanların neden bütün bu şartlara rağmen vw tercih ettiğine bakmak gerek. zira opsiyon listesinden beğeninize göre araç oluşturup sipariş verdiğinizde üst sınıf markalar hariç çoğu üreticide 2-3 ay aracınızı beklersiniz. toyota sahipleri de aracına krom çıta takarak kişiselleştirebilir elbette. ayrıca aracını 2 haftadan kısa sürede teslim alan birçok insan tanıyorum. bu forumda da vw araca binenler var. eminim onlar da toyota'ya binene bazı durumlardan dolayı acıyorlardır ancak gidip de tercihlerinden dolayı burada kimseyi aşağıladıklarını görmedim. sonuçta zevk meselesi, beklenti meselesi.
"..toyota sahipleri de aracına krom çıta takarak kişiselleştirebilir elbette." çok güldüm bu sözünüze. bu acı bir tespittir aslında toyota için. "kişiselleştirme" diye bir tabir toyota ile anılmıyor ki. yok öyle bir şey. durumunuz varsa güzel bir jant+lastik takımı yaparsınız. belki bir spoyler ki oda zevk meselesi ben mesela sevmiyorum. başka ne yapabilirsiniz. başka hayırlısı. o değil ben bir seneye aşkın süredir vag grubu araç kullanıyorum hamdolsun bu zaman kadar bir sıkıntım olmadı. doğuş otonun en sevdiğim yanı servisten sonra arayıp gördüğünüz muamele ilgili isim isim direk anket yapması. aracı götürdüğünüz servis genel aracın bakımındaki hususlar ve servis yetkililerin isim isim size davranışı ile alakalı yaklaşıl 6-7 dakika süren bir anket yapıyorlar. o çok hoşuma gidiyor benim. müşteriyi önemsemenin bir göstergesidir bence bu. ama olsun toyota candır ailede çok fazla corolla var.
...sırf bi sis farı yaktı diye cesareti olmayip vatandasin birak yüzüne karşı söylemeyi normalde bile soylenmeyecek lafları kufurleri arabanın içinden ettığını soyleyen insanların arkasından konusan uğur bey....Siz ve yorununuza teşekkür eden uğur beyin benimle ilgili kişisel bi sorunu varsa özelden mesaj atabilirsiniz...
Arkadaşlar sakin olalım yine dönüp dolaşıp Vw-Toyota olayına getirmeyelim konuyu, herkesin kendine göre bir düşüncesi var. Güçlü pazarı olan firmalar sallansa da zararı en az seviyede atlatırlar. Zamanında yağ yakma problemi yaşayan Toyota Türkiye'den çekildi mi? veya satışları azaldı mı? kişilerin tercihleri de kendilerine münhasırdır.
aytaç bey haklısınız, toyota'nın da yanlışları oldu. tüketicinin ortaya her türlü durumda tepki koyması şart. bence performans düşüklüğü, düzeltme uygulanacak bütün araçlarda yaşanacak. motoru değiştirmeden, partikül filtresi veya benzeri bir sistem konumlandırmadan emisyon değerleri düşecekse performans da düşecektir.eyüp bey'e gelince, konuyu çarpıttığımızı belirtip içinde kalan ukteleri ortaya dökmüş olmasını talihsiz buluyorum. bazı olayları halâ kavrayamamış olması üzücü. vw markasını tercih etmeme sebeplerine saygı duyuyorum. "ben bu sebeplerden dolayı tercih etmedim." diye görüş belirtse kimsenin bir şey söylemeye hakkı yoktur. değinme sanatı diye bir şey vardır; illâ ki açıkça söylemek gerekmez. siz siz olun, her konuya yüzeysel yaklaşmayın.
Hakan Bey' in yazısına teşekkür eden olarak üzerime alınıp cevap vermek istiyorum;1- Yüzüne değil de arkasından küfrettiğimi hiç bir yerde söylemedim ben. Yanlış hatırlıyorsunuz.2- Sizi ne tanırım ne bilirim, sizinle niye bir problemim olsun. Suçum arkadaşın yazdıklarını beğenmekse, bir şey diyemeyeceğim.3- Sizin benimle bir probleminiz var ki temcit pilavı gibi aynı konuyu farklı farklı başlıklar altında dile getirmeye devam ediyorsunuz. O savunduğunuz "beyefendi" ile konuşmuşluğum da var, hareketlerini sürekli takip etmişliğim de var. Binada sınıfların olduğu kısma geçmek yasakken asla dinlemeyip içeri giriyor, okul gibi bir ortamda bile telefonla konuşurken küfrederek konuşuyor, binadan çıkarken diğer çocukları iteleyip kakalayarak çıkıyor koskocaman adam.Tek bir hareketiyle değerlendirme yok o yazdığımda ancak uzamaması için yaptığı bir tek şeyi yazmıştım. Ha şimdi "git o zaman ikaz et" diyeceksiniz ki okul müdürünün ikazlarını bile dinlemiyor. Hülâsâ; ortadaki genel resme bakarak yazmıştım o lafları. Arada da aracının markasını yazmışım, Allah o aracın komple fabrikasını satın almayı nasip etsin kendisine. Kesinlikle gözüm olmaz.Rica edeceğim; lütfen artık her başlıkta bir şekilde konuyu, bir başka konuda yazdıklarıma getirmeyiniz.4- "İnsanlara enayi demedim" diyorsunuz ancak Türkçe' deki "nasıl" kelimesini öyle bir kullanırsınız ki bir çok anlama gelir. Bazan bir bakış bile bazı insanlara küfür gibi gelebilir.Allah Selamet versin.
...Uğur bey K. Bakmayın ben sizi karıştırdım. ne sizinle nede bi başkasıyla bi teneke parçası için asla bir problemim olmaz...
...insanlara enayi demedim demem de bana düşmez ama ortada olan durumu aynen yazdım siz nasıl anlamak isterseniz anlarsınız. Ben yazdıklarımdan sorumluyum sizin ne anladiginizdan degil. Herkesin anlayışı farklıdır. Tekrar K.bakmayın karıştırdığım için.
Arkadaşlar tebrik ediyorum yine gavurun malı için birbirinizi kırmışsınız . Bir audi kullanıcı olarak vw nin yaptığı rezillikten başka bir şey değil. Madem böyle kolay bir çözümü var neden fabrika çıkışında bunu uygulamadılar da hileye başvurdular ? Bunu vw ni kötülemek için yazmıyorum şimdi araç alacak olsam büyük ihtimal yine vag gurubu veya opel alırım orası ayrı . Benim dikkat çekmeye çalıştığım nokta neden gavur malları için bir birimizi kırıyoruz . Onlar üretip üretip bize kaktırıyorlar biz burada onlar için bir birimize giriyoruz ,. Değiyor mu?
Her ne olursa olsun, insanı teneke parçasına tercih etmediğiniz için teşekkür ederim.Estağfurullah.O kısmını eksik yazmışım; eklememi yapayım:Nihayetinde yazıyoruz, mimiklerle jestlerle anlatabilsek meramımızı daha iyi olacak ancak yapacak da çok fazla şey yok. Anlayacağınız; siz tüm iyi niyet ve samimiyetinizle yazsanız da hele ki forum ortamlarında çok daha farklı anlaşılabilir.
Aslinda Gavurun malı icin degil de neyse oralara girmek istemiyorum.Benim anlamadığım ortada bi sahtekarlık var vatandaşın hakkını gasp etme var devletten vergi kaçırma var. gerçi bizim ülkemizde emisyon göre değil de motorun hacmine ve araç modeline göre vergilendirme var. Satış yaparken ki politika zaten başlı başına bi sıkıntı ama gel gör ki bunu türkiyede denetleyen hesap soran bi kurum yok. Halimize üzülüyorum bu arabalara avucla verdiğimiz paralara bu paraları kazanırken ki çektiğimiz sıkıntı verdiğimiz emek. Zaten bi çoğumuz banka kredisi ile alıyo birde ordan faizini öde. Ama elin almanı seni aldatsin.Neden bu otomobil üreticilerini denetleyen bi kurum yok ülkemizde yada varda Etkisiz bi kurum galiba benim haberim yok. Şimdi bu arabalar egzoz muanesinden nasıl geçti veya nasil gececek orası da ayrı bi muamma.Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2015, 22:54:42Haklısınız dediginiz gibi o yüzden de yanlış anlaşılma olabilir. Bunun sonra daha dikkat edicem.
Abi ülkemiz bu araçlardan ciddi vergiler alıyor . Alırken ötv+kdv+ ötv nin kdv si veya kdv nin ötv si , kullanırken yakıttan alınan yine ötv,kdv yetmiyor yılda iki kere mtv . Hal böyle iken neden denetim yapsınlar . Alan memnun satan memnun .