0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
araçta start stop varmı? benim premium'da tek debriyaj yaparak aracı çalıştırıyorum.Pas pas varsa sorun oradan olabilir ama zayıf bir ihtimal.
Nasıl bir araba bu? 2 defa debriyaja basınca çalışıyor? Bu arada Hüdaverdi hocam en sonunda kurtulmuşsunuz TANIŞMA bölümünden [emoji38]
Kaç paspas kullanıyorsunuz? Paspas debriyajın altını kapatıyor mu?Tavsiyem, paspasları çıkartın. Bakalım ilk seferde çalışacak mı, eğer çalışmazsa debriyaj swich ine bakılmalı Sonuçları paylaşırsanız seviniriz Kolay gelsin
Arkadaşlar konuyla alakali gene bir soru:Toyotada normal calistirma sureci nasıl oluyor. 2011 verso comfort arac.Yani demek istedigim illaki boşa alip debriyaja basmak gerekiyor mu?
Debriyaj anahtarı varsa debriyaja basmadan motor çalışmaz, zaten basınca ince bir çıt sesi gelir. Boşa alıp debriyaja basıldığında akü vs. sorun yoksa çalışması lazım. 2 defa basmayı ilk kez duydum.
Debriyaj güvenlik için Murat abi. Yazın bunun faydasını gördüm. Küçük kuzenim eniştemin aracında camları açmak için kontağı açarken anahtarı sonuna kadar çevirdi. Ama farkında değil. Ben dur ne yapıyorsun dedim çünkü göstergeler çalışma esnasında ışığı söndüğü gibi anahtarı çevirincede öyle söndü. İyi ki debriyaja basmak gerekiyordu yoksa araç vitesteydi sonuçları kötü olabilirdiHyundai de aynı sistem var. Anahtar olsun yada olmasın yıllardır debriyaja basılarak çalıştırılıyor
Araba boşta olsa bile mi Aytaç hocam. Benimkisi start stop düğmeli mecbur boştada olsa debriyaja basıyorum ama manuel anahtarlılarda da bu şekilde mi durum toyotalarda?Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2015, 13:20:28Vay anasını ilk defa duydum İyiymiş O zaman Hüdaverdi hocanın sıkıntısı dediğiniz gibi switchden kaynaklı yada TOYOTA güvenlikte zirve yapıp 2 kere pedallamayı yapmışta olabilir
Sorun çözüldü Arac çalışmama sorunu paspasmis. Hic aklima bile gelmedi. Resmini çektim paspasin geri kivirip defalarca bastim tek marş ta çalıştı. Debriyaja basmadan almiyor ve viteste olsa bile debriyaja basinca araba çalışıyor Hangi akilli arkadaş cikardi bunu bilmiyorum ama bu servislerde çözülemeyen sorunlar veya kafanin basmadigi şeylere kilif uydurmak ve beni 1 aydir bu şekilde ugrastirmak !Pes doğrusu. Netice paspas soldaki ayak koyma yerine uygun degil orjinal paspas degil o yüzden tek paspas olsa bile degerli ustalarin tespiti doğru cikti. Kiytirik bi paspas kronik toyita sorunsali olmadan halloldu.Teşekkürler dostlar
Bak şu paspasın yaptığına:) bu debriyaj anahtarı konusunda problem ilk kez baş göstermişti, sizde sorunu kronik arızaya kadar götürüyordunuz..
Geçmiş olsun en büyük derdiniz bu olsun aracınızı güle güle iyi günlerde kullanın.
Komedi yahu, servis ciddi ciddi demiş mi bunu yani?