0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MerhabalarSiz degerli toyotacilara iki adet sorum var. Yanitlarsaniz cok sevinirim.1. Toyota yaris bakiyorum. 2012 yada 2013 model otomatik vites temiz bulursam alacagim internetteki bilgi kirliliginden net bir bilgi bulamiyorum. Acaba yaristeki cool ve style paketleri arasinda ne fark var?2. Bazi arac sahipleri(bahsettigim modele sahip olanlar) araci hakkinda bilgi verirken aracinin yari otomatik oldugunu soyluyor. Benim bildigim kadariyla bu model otomatik yarisler tam otomatik oluyor. Sahibine bu durumu soyleyince de "hem manuel hem otomatik modu var, yari otomatik iste" diyorlar. Bu tepkiyi cok gordum ve artik kendimden suphe ettim. Yari otomatik kavrami robotik sanzuman demek degil mi dostlar? Bu kasa yarislerde yari otomatik opsiyonu mu var acaba?Simdiden tesekkurler
Sanzuman CVT , robotik degil. Ayrica gayette basarili. Donanim olaraksa Style da alasimli jant , spoiler varken Cool da bunlar bulunmamakla beraber dijital klimaya sahip.
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Lakin ben bu islerin acemisi oldugum icin hala aklimda netlesmeyen noktalar var.Simdi bu 2012 ve 2013 kasa toyota yarislerin otomatigi tam otomatik mi yoksa yari otomatik midir? Anladigim kadariyla tam otomatik cvt sanzuman ayrica manuel kullanma secenegi var, bu sebeple halk arasinda ve malum internet sitesinde yari otomatik seciyor insanlar.Bugun yarin arabayi alacagim, eger aydinlatabilirseniz cok makbule gecer.Yari otomatik istememin sebebi de, 2010 kasa yaris kullanmistim bir keresinde. Robotik sanzumanli yari otomatik idi ve memnun kalmamistim ozellikle yokuslardaki vites gecislerinde. Saygilar
Vites işini çözdüğünüze göre sıra geldi donanıma Size tavsiyem Cool olacak.En azından arka camlarınız elektrikli olur.Style donanımında bulunan alüminyum alaşım jant ve spoiler'ı da kendiniz taktırırsınız
Evet ben de cool ve style farkini ogrendikten sonra cool a kaydim. Bir tane guclu adayim var 2013 model cool. Bu islerde cok acemiyim o yuzden tecrubelerinizden faydalanmak isterim. Mesela tramer kaydina bakip daha sonra servise goturdukten sonra saticinin hala beni kandirabilme durumu var mi? Neler yapmami onerirsiniz?Bir de malum para transfer olayi var. Orada surec nasil oluyor? Adam noterde imzayi attigi anda bende telefondan parayi ayni anda mi gonderiyorum kemal sunal filmlerinden sahneler canlaniyor gozumde sonucta adam bana neden guvensin ben adama neden guveneyim.Cok acemiyim dimi umarim kandirilmam :S
Siz bana aracın plaka ve şasi numarasını özelden mesaj atın ben imkanlar dahilinde aracın geçmişi hakkında bilgi edinmeye çalışayım.Nakit anlaştıysanız vatandaşla noter de satış işlemi gerçekleşiyor. Noter imzayı atmadan önce sizlere soracak aldınız-verdiniz mi diye. İşte bu esnada satıcının hesabına havaleyi yaparsınız. Satıcı hesaba paranın geçtiğini söyler siz de ödeme yaptığınızı söyleyince noter imzayı atar ve satış gerçekleşmiş olur.
Arif bey tesekkur ederim.Ozcan bey sase numarasini da ogrenip size atayim, cok tesekkurler.Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 13:36:41Ozcan bey ozel mesajim hata veriyor. Siz bana ozelden tel numarasi paylassaniz ben size sms veya whatsapp yoluyla ulassam sizin icin uygun olur mu? Yada mail?Rahatsizlik icin kusura bakmayin
Merhaba arkadaşlar,Bu acemi dostunuz tekrar ciddi bir kararsızlıkla karşınızda. Yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.2 araba arasında kaldım.1) 2013 model otomatik yaris cool 38000 km'de. (1900, 2900 ve 400 TL toplam yaklaşık 5500 TL hasar kaydı, söylenene göre ön tampon boyanmış ve ön farlar değişmiş, serviste yapılmış. )2) 2012 model otomatik yaris style 33000 km'de. 1 adet hasar kaydı (1084 TL, söylenene göre kapı sürtülüp serviste boyanmış,)cool paket ve 2013 (bir yıl daha genç) model olması birinci seçeneği öne çıkarsa da hasar kaydı beni düşündürüyor. Boya vs takıntım yok sadece ilerde satarken çıkaracağı zorluk ve değer kaybetmesini düşünüyorum.Öteki yandan azıcık hasar kaydı ikinci seçeneği öne çıkarsa da style paketin ızdırabı olan arka camların manuel olması ve analog klima bir düşündürüyor. spoiler ve çelik jant umrumda değil. İki seçeneğin fiyatı aynı.Siz olsanız hangisini seçerdiniz kıymetli toyotacılar?Şimdiden teşekkürler, saygılar