Gönderen Konu: Yaris teki donanim ve sanzuman bilgisizligi  (Okunma sayısı 35354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yaris teki donanim ve sanzuman bilgisizligi
« : Kasım 22, 2015, 18:56:46 »
Merhabalar
Siz degerli toyotacilara iki adet sorum var. Yanitlarsaniz cok sevinirim.
1. Toyota yaris bakiyorum. 2012 yada 2013 model otomatik vites temiz bulursam alacagim  internetteki bilgi kirliliginden net bir bilgi bulamiyorum. Acaba yaristeki cool ve style paketleri arasinda ne fark var?
2. Bazi arac sahipleri(bahsettigim modele sahip olanlar) araci hakkinda bilgi verirken aracinin yari otomatik oldugunu soyluyor. Benim bildigim kadariyla bu model otomatik yarisler tam otomatik oluyor. Sahibine bu durumu soyleyince de "hem manuel hem otomatik modu var, yari otomatik iste" diyorlar. Bu tepkiyi cok gordum ve artik kendimden suphe ettim. Yari otomatik kavrami robotik sanzuman demek degil mi dostlar? Bu kasa yarislerde yari otomatik opsiyonu mu var acaba?

Simdiden tesekkurler

Toyota Club Türkiye

Yaris teki donanim ve sanzuman bilgisizligi
« : Kasım 22, 2015, 18:56:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris teki donanim ve sanzuman bilgisizligi
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2015, 19:24:35 »
Merhabalar
Siz degerli toyotacilara iki adet sorum var. Yanitlarsaniz cok sevinirim.
1. Toyota yaris bakiyorum. 2012 yada 2013 model otomatik vites temiz bulursam alacagim  internetteki bilgi kirliliginden net bir bilgi bulamiyorum. Acaba yaristeki cool ve style paketleri arasinda ne fark var?
2. Bazi arac sahipleri(bahsettigim modele sahip olanlar) araci hakkinda bilgi verirken aracinin yari otomatik oldugunu soyluyor. Benim bildigim kadariyla bu model otomatik yarisler tam otomatik oluyor. Sahibine bu durumu soyleyince de "hem manuel hem otomatik modu var, yari otomatik iste" diyorlar. Bu tepkiyi cok gordum ve artik kendimden suphe ettim. Yari otomatik kavrami robotik sanzuman demek degil mi dostlar? Bu kasa yarislerde yari otomatik opsiyonu mu var acaba?

Simdiden tesekkurler

2. soru için yok hocam siz doğru biliyorsunuz. Boşverin siz milleti. Benim tam otomatik aracıma tiptronik işte diyenler var, sadece manuel de kontrol edilebiliyor diyerekten.
1. soru içinse toyotanın internet sitesinden bilgi alabilirsiniz. Ben şekil olarak farklılıklar var diye biliyorum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2015, 00:32:00 »
Sanzuman CVT , robotik degil. Ayrica gayette basarili. Donanim olaraksa Style da alasimli jant , spoiler varken Cool da bunlar bulunmamakla beraber dijital klimaya sahip.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2015, 07:59:05 »
Sanzuman CVT , robotik degil. Ayrica gayette basarili. Donanim olaraksa Style da alasimli jant , spoiler varken Cool da bunlar bulunmamakla beraber dijital klimaya sahip.

Yani 2012 kasa yarislerde hem otomatik hem yariotomatik secenegi var mi hakkaten hocam, tam anlayamadim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2015, 08:13:17 »
Ayrıca Style'da arka camlar manuel Cool'da elektrikli oluyor. Geri görüş kamerası, 7" ekran, ön ve arka sis farlari, gövde rengi kapı kolları ve aynalar Style ve Cool donanımlarının standartları.
1,33 benzinli motorda 7 ileri Cvt sanziman mevcut. Direksiyondan manuel olarak kullanım icin F1 diye tabir edilen vites degistirme kulakları var.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2015, 09:27:42 »
tam otomatik yarı otomatik kavramları bizim kullundığımız kavramlar. sanzuman teknolojilerine bakmak lazım.
**: tiptronik : - şanzımanın mekaniği yapısı şekli üreticisi ile uzaktan yakından alakası olmayan porsche un icat ettiği otomatik şanzımanların vites değiştirebilmesini sağlayan yazılımsal bi şey
1: otomatikleştirilmiş şanzıman : - normal araç şanzımanının tork - basınç- gaz - devir gibi ortalamalarla beyin vasıtası ile viteslerin değiştirildiği sistem.  baskı balata ömrü kısadır. az yakar . şehir içi yoğun trafikte şanzıman ısınıp kilitlenebilir. arızası çok pahalı değildir. 50-60 binde baskı balata ister.
2:çift kavramalı otomatik : kuru sistem, yağlı sistem  şeklinde  yatay ve dikey konumlama şeklinde çeşitleri vardır aynı mantıkla çalışır. 1-3-5-7 viteslerini bir şanzıman 2-4-6-R viteslerini öbur şanzıman kontrol eder. iki şanzıman dışardan bakılınca tek kutu içindedir.  az yakar - seridir-performanslıdır- konforludur- şehir içi yoğun trafikte şanzıman ısınıp kilitlenebilir, çabuk bozulur arabanın yarı parası kadar masraf çıkarır-50-60 binde baskı balata ve parça değişimi ister pahalıya patlar
3 : çember sistem : iç içe geçmiş dişli halkaların yağ basıncı ve tork değeri ile vites değiştirir. fransız grubu sıkıntılıdır diğerlerinde sorun görünmez. neredeyse hiç arıza vermez ömürlüktür performansı iyidir çokk yakar baya bi yakar 3 vites 4 vites ve yeni yeni 5 vites olmuştur - olmaya çalışıyodur
4 : cvt : motosiklet şanzımanı :  :)  - iki hareketli kasnak arasında gezen çelik halat- çok az yakar , masraf çıkarmaz , performansı düşüktür konforludur
----  çift kavrama ya da otomatikleştirilmişe de cvt ye de tiptronik takılmış örnekleri vardır.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2015, 09:42:54 »
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Lakin ben bu islerin acemisi oldugum icin hala aklimda netlesmeyen noktalar var.
Simdi bu 2012 ve 2013 kasa toyota yarislerin otomatigi tam otomatik mi yoksa yari otomatik midir?
Anladigim kadariyla tam otomatik cvt sanzuman ayrica manuel kullanma secenegi var, bu sebeple halk arasinda ve malum internet sitesinde yari otomatik seciyor insanlar.
Bugun yarin arabayi alacagim, eger aydinlatabilirseniz cok makbule gecer.
Yari otomatik istememin sebebi de, 2010 kasa yaris kullanmistim bir keresinde. Robotik sanzumanli yari otomatik idi ve memnun kalmamistim ozellikle yokuslardaki vites gecislerinde.
Saygilar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2015, 10:02:11 »
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Lakin ben bu islerin acemisi oldugum icin hala aklimda netlesmeyen noktalar var.
Simdi bu 2012 ve 2013 kasa toyota yarislerin otomatigi tam otomatik mi yoksa yari otomatik midir?
Anladigim kadariyla tam otomatik cvt sanzuman ayrica manuel kullanma secenegi var, bu sebeple halk arasinda ve malum internet sitesinde yari otomatik seciyor insanlar.
Yari otomatik istememin sebebi de, 2010 kasa yaris kullanmistim bir keresinde. Robotik sanzumanli yari otomatik idi ve memnun kalmamistim ozellikle yokuslardaki vites gecislerinde.
Saygilar

Bu konuda piyasada epey bilgi kirliliği var, satılık ilanlarında insanlar bilmediği için yanlış kutucukları işaretlemekte. 2012-2013 model benzinli yarisler cvt şanzımandır, baskı-balata yoktur, yarı otomatik değildir. Hem manuel hem otomatik kullanıma izin veren şanzumanların hepsi robotik değildir. Dizeller ise MM/T multimod şanzıman, baskı-balatalıdır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2015, 10:06:41 »
Saygilar

Hocam bildikleriniz doğru. 2011 e kadarki şanzımanlar MMT, otomatikleştirilmiş düz şanzımandı. CVT de hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Halk arasında baskı balata varsa yarı otomatik, cvt ya da tork konvertörlü ise tam otomatik deniyor. Bunu bir nokta ileri daha götürüyorlar, eğer manuel olarak da vitesler kontrol edilebiliyorsa tiptronik diyorlar ki alakasız.

Arif bey güzel açıklamış, yalnız bir düzeltme yapmak istiyorum. Çember sistem daha doğrusu iç içe geçmiş dişlilerden oluşan sistem genelde motorsikletlerde kullanılır. Bunun kuru kavramalıları da var. Tork konvertörlü ile bazı bilgiler karışmış olabilir.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2015, 10:15:23 »
araç hareket halinde iken vites değiştirebiliyorsanız yarı otomatiktir, değiştiremiyorsanız tam otomatiktir. 
cvt şanzıman olupta tam otomatik olan da var yarı otomatik olanda var.

yaris 1 lerin ilk grubu tork konvektörlü çember sistem ikinci grup robotize otomatikleştirilmiş
yaris 2 ler robotize otomatikleştirilmiş
yaris 3 ler cvt şanzıman.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 10:26:59
https://www.youtube.com/watch?v=Y1zbE21Pzl0         tork konvektörlü çember sistem ( kolay anlaşılsın diye çember dedim )
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2015, 10:37:28 »
Hay sagolasiniz dostlar yav. Valla cok ikrama gecti verdiginiz bilgiler.
Tesekkur ederim.
Hayirlisiyla alacagiz artik bir tane ilk arabam olacak. Esim de rahat kullanir umarim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2015, 11:38:59 »
Vites işini çözdüğünüze göre sıra geldi donanıma :)
Size tavsiyem Cool olacak.En azından arka camlarınız elektrikli olur.
Style donanımında bulunan alüminyum alaşım jant ve spoiler'ı da kendiniz taktırırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2015, 12:52:16 »
Vites işini çözdüğünüze göre sıra geldi donanıma :)
Size tavsiyem Cool olacak.En azından arka camlarınız elektrikli olur.
Style donanımında bulunan alüminyum alaşım jant ve spoiler'ı da kendiniz taktırırsınız
Evet ben de cool ve style farkini ogrendikten sonra cool a kaydim. Bir tane guclu adayim var 2013 model cool. Bu islerde cok acemiyim o yuzden tecrubelerinizden faydalanmak isterim. Mesela tramer kaydina bakip daha sonra servise goturdukten sonra saticinin hala beni kandirabilme durumu var mi? Neler yapmami onerirsiniz?
Bir de malum para transfer olayi var. Orada surec nasil oluyor? Adam noterde imzayi attigi anda bende telefondan parayi ayni anda mi gonderiyorum kemal sunal filmlerinden sahneler canlaniyor gozumde :) sonucta adam bana neden guvensin ben adama neden guveneyim.
Cok acemiyim dimi umarim kandirilmam :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 23, 2015, 13:02:47 »
bende de 2013 beyaz  yaris fun multidrive S var  sis far, spoyler, hız sabitleyici lpg-brc film cam krom eksoz c stunu siyah kaplama bende aracı satıp 2011-2012 1.8 avensis alacağım.
yarisin satılmasını bekliyorum.

aracı servise götürünce kayıtları çıkar, daha yeni araçlar çok sorun olmaz. hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 23, 2015, 13:04:06 »
Evet ben de cool ve style farkini ogrendikten sonra cool a kaydim. Bir tane guclu adayim var 2013 model cool. Bu islerde cok acemiyim o yuzden tecrubelerinizden faydalanmak isterim. Mesela tramer kaydina bakip daha sonra servise goturdukten sonra saticinin hala beni kandirabilme durumu var mi? Neler yapmami onerirsiniz?
Bir de malum para transfer olayi var. Orada surec nasil oluyor? Adam noterde imzayi attigi anda bende telefondan parayi ayni anda mi gonderiyorum kemal sunal filmlerinden sahneler canlaniyor gozumde :) sonucta adam bana neden guvensin ben adama neden guveneyim.
Cok acemiyim dimi umarim kandirilmam :S
Siz bana aracın plaka ve şasi numarasını özelden mesaj atın ben imkanlar dahilinde aracın geçmişi hakkında bilgi edinmeye çalışayım.
Nakit anlaştıysanız vatandaşla noter de satış işlemi gerçekleşiyor. Noter imzayı atmadan önce sizlere soracak aldınız-verdiniz mi diye. İşte bu esnada satıcının hesabına havaleyi yaparsınız. Satıcı hesaba paranın geçtiğini söyler siz de ödeme yaptığınızı söyleyince noter imzayı atar ve satış gerçekleşmiş olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 23, 2015, 13:20:11 »
Arif bey tesekkur ederim.
Ozcan bey sase numarasini da ogrenip size atayim, cok tesekkurler.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 13:36:41
Siz bana aracın plaka ve şasi numarasını özelden mesaj atın ben imkanlar dahilinde aracın geçmişi hakkında bilgi edinmeye çalışayım.
Nakit anlaştıysanız vatandaşla noter de satış işlemi gerçekleşiyor. Noter imzayı atmadan önce sizlere soracak aldınız-verdiniz mi diye. İşte bu esnada satıcının hesabına havaleyi yaparsınız. Satıcı hesaba paranın geçtiğini söyler siz de ödeme yaptığınızı söyleyince noter imzayı atar ve satış gerçekleşmiş olur.

Ozcan bey ozel mesajim hata veriyor. Siz bana ozelden tel numarasi paylassaniz ben size sms veya whatsapp yoluyla ulassam sizin icin uygun olur mu? Yada mail?
Rahatsizlik icin kusura bakmayin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 23, 2015, 14:47:42 »
Arif bey tesekkur ederim.
Ozcan bey sase numarasini da ogrenip size atayim, cok tesekkurler.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 13:36:41
Ozcan bey ozel mesajim hata veriyor. Siz bana ozelden tel numarasi paylassaniz ben size sms veya whatsapp yoluyla ulassam sizin icin uygun olur mu? Yada mail?
Rahatsizlik icin kusura bakmayin

Özel mesaj atabilmeniz için ileti sayısınızın belli bir adede ulaşması lazım İbrahim Bey. Hasar sorgulaması için http://sbm.org.tr/tr/Sayfalar/SMSSorgulamalari.aspx adresine de bakabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 23, 2015, 23:19:20 »
Merhaba arkadaşlar,
Bu acemi dostunuz tekrar ciddi bir kararsızlıkla karşınızda. Yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
2 araba arasında kaldım.
1) 2013 model otomatik yaris cool 38000 km'de. (1900, 2900 ve 400 TL toplam yaklaşık 5500 TL hasar kaydı, söylenene göre ön tampon boyanmış ve ön farlar değişmiş, serviste yapılmış. )
2) 2012 model otomatik yaris style 33000 km'de.  1 adet hasar kaydı (1084 TL, söylenene göre kapı sürtülüp serviste boyanmış,)

cool paket ve 2013 (bir yıl daha genç) model olması birinci seçeneği öne çıkarsa da hasar kaydı beni düşündürüyor. Boya vs takıntım yok sadece ilerde satarken çıkaracağı zorluk ve değer kaybetmesini düşünüyorum.
Öteki yandan azıcık hasar kaydı ikinci seçeneği öne çıkarsa da style paketin ızdırabı olan arka camların manuel olması ve analog klima bir düşündürüyor. spoiler ve çelik jant umrumda değil.

İki seçeneğin fiyatı aynı.

Siz olsanız hangisini seçerdiniz kıymetli toyotacılar?
Şimdiden teşekkürler, saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #18 : Kasım 23, 2015, 23:26:10 »
Merhaba arkadaşlar,
Bu acemi dostunuz tekrar ciddi bir kararsızlıkla karşınızda. Yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
2 araba arasında kaldım.
1) 2013 model otomatik yaris cool 38000 km'de. (1900, 2900 ve 400 TL toplam yaklaşık 5500 TL hasar kaydı, söylenene göre ön tampon boyanmış ve ön farlar değişmiş, serviste yapılmış. )
2) 2012 model otomatik yaris style 33000 km'de.  1 adet hasar kaydı (1084 TL, söylenene göre kapı sürtülüp serviste boyanmış,)

cool paket ve 2013 (bir yıl daha genç) model olması birinci seçeneği öne çıkarsa da hasar kaydı beni düşündürüyor. Boya vs takıntım yok sadece ilerde satarken çıkaracağı zorluk ve değer kaybetmesini düşünüyorum.
Öteki yandan azıcık hasar kaydı ikinci seçeneği öne çıkarsa da style paketin ızdırabı olan arka camların manuel olması ve analog klima bir düşündürüyor. spoiler ve çelik jant umrumda değil.

O kadar hasar kaydı hiç bir şey büyük rakamlar değil. Takılmayın öyle ufak hasarlara.

Fakat yine de düşünmenizi isteyeceğim. Aşağıdaki linkte b c sınıfı karşılaştırmasını inceleyebilirsiniz. O paralara başka alternatif bulamıyorsanız eğer tabiki de yaris alınabilir ama b c karşılaştırmasındaki verileri göz önüne alın derim.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67791.msg920029#msg920029

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 23, 2015, 23:35:24 »
Merhaba arkadaşlar,
2 araba arasında kaldım.

2013 ve 2012 donanım farkları mevcut sanırsam. Esp hava yastığı sayısı vs. Trafiğe çıkış değilde üretim tarihini baz alarak karşılaştırma yapın. Ben de 2012 model 2013 çıkışlı Fun cvt vardı full orjinal 20 binde haziranda 39400  sattım. Arabayı denemeyip kullanmadan sakın satın almayın. Sonra hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Toyotaların garantileri 3 sene. Aldığınız aracın servis bakımlı ve garantisinin devam etmesine dikkat edin ki. Aldıktan kısa süre sonra oluşacak problemleri garantiden yaptırırsınız.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."